Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
akkor marad a thermo, ki is nézek hétvégén a túraboltba.....

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
A polisportos kulacs hát én tavaj próbáltam kb 0-2 fok lehetett és már másfél óra mulva jócskán hült a teám úgy hogy mikor be töltöttem oly forró volt nem lehetett inni és némi reakcióba kezdett a müanyaggal tehát ritka szar ize lett arra jó hogy nem lessz jég hideg az itókád de én inkább termoszra szavazok
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..ha mínuszok vannak, és lehûl az arcom, durván belassulok, és alig tudok beszélni :D

Pontosan így voltam én is +5 fok alatt.
Azóta vettem egy mintás angol arcmaszkot 3800.-Ft-ért.
Ilyent:
Feltöltött kép
Itt: http://shop.unas.hu/...2734&cat=379459

Azelõtt szinte megfagyott az arcom, hidegben érthetõen beszélni nem tudtam.
Olyankor átfázott a mellkasom is.

Most kellemes hõmérsékletü marad és jólérzem benne magam,
legfeljebb orrtörlésnél le kell húzni a rugalmas szemrést.

Annyi a kellemetlensége, hogy nem lehet védõ szemüveggel használni mert az bepárásodik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
esetleg polisport thermo kulacs? a neuzer oldalán néztem, 1500 forint. azt írják 2 órán át tárolja a hõt. a túraboltokban 3-5 ezer Ft a kulacs, de 4-5 órán át tárolja a meleg teát...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Arra vigyázz, hogy a kulacsok szabvány mérete kb. 74mm, a Cateye kulacstartóba belemegy 1 kicsit vastagabb is. Szóval elõször vedd meg a kulacstartót és vidd el a termosz vételéhez.
Nem kell a tök aljáig belemenjen a kulacs(termosz), nekem a közepe alatt már megszorul a termosz de tök erõsen fogja, ki nem esik belõle.
A BC-300as tipus nem jó,ez a tutti: http://www.cateye.co...duct_detail/274
Marci

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
köszi a tippeket, kiugrok szilvásra, és megnézem ott a thermo kulacsot, meg nézek hozzá kulacstartót. De elõtte kipróbálom a zoknis megoldást :) mert tetszik.....

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
A termosz nem sokkal drágább és ennél sokkal jobban tartja a hõt.
Egyébként ha hátizsákkal megy valaki, kipróbálhatja, hogy törülközõbe vastagon csavarba is meglepõen sokáig tartja a meleget/hideget. De ez mondjuk sufni-tuning megoldás. Viszont olcsó.:)
Marci

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
mondjuk kulacsra ilyet:
http://www.mountex.h...6190&catalog=46

vagy egy vastagabb zoknit ráhúzni, de akkorát, h. még kényelmesen beleférjen a tartóba.
thermo kulacsot nem tudom hol lehet kapni, én ivózsákot használok, ott szinte abszolút nem hûl le a lötyi.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Hát termosz. Lehet kapni rozsdamentes acélból termoszt, én outdoor boltban vettem de máshol is lehet kapni. Én ezt használom hidegben és tökéletes. Csak arra vigyázz, hogy ez nem pont szabvány méret, 2-3mm-el nagyobb, mint a kulacstartó DE! a Cateye gyárt mûanyag kulacstartót és ebbe belemegy ez is.
Marci

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
van valami tippetek, hogy hogyan tudnám melegen tartani az itókámat edzés közben? esetleg thermo kulacs? az használ?, és hol kapható?

amúgy a hátamon lévõ zsebbe szoktam rakni, így nem hül le egybõl, mint a vázon, csak nem mindig van rajtam olyan felsõ, aminek van ott zsebe.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem Ziener van, maszek sportboltban vettem, 'éve, 3000.- körül. Az orromat lenyomja, az a bajom vele, meg hogy még nem volt olyan hideg, ami meghatotta volna. Brutáljó!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
http://www.mountex.h...062&catalog=250

Szerintem erre gondoltok ti is :) Én síeléshez akartam 4 éve venni, de utólag kiderült hogy fölösleges lett volna. Bár ha mínuszok vannak, és lehûl az arcom, durván belassulok, és alig tudok beszélni :D

Timer

Timer

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi a gyors válaszokat!

Mof, megkérdezhetem, hol tudnék aTiédhez hasonlót venni, vagy megnézni képen? (jahh, most látom, a Mountex, nem ismertem eddig)

Az ebike-on megnéztem, amit ajánlottál, Paul Vitti, még tetszene is, csak az ár egy picit borsos. De ha hat, lehet, hogy rászánom magam. K_rva drága a fájdalomcsillapító...:)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Sziasztok!

Van egy kis gondom: szeretnék télen is tekerni, ha már egész nyáron kentem, de az egész arcom hajlamos a széltõl való beggyulladásra. Sajnos a szeptember végi témák meg is hozták a várt hatást, azóta fogfájás, miegyéb, ezt szeretném elkerülni a továbbiakban. Létezik valami maszk, vagy egyéb eszköz, amivel az egész arccsontom eltakarhatnám? Vagy sál, oszt' jóvan?

nekem lafuma polár maszkom van(2éve 4000Ft, mountex), az orromat hagyja csak szabadon, bukó alá tökéletes, de csak komolyabb hidegben veszem fel, mrt brutál meleg. intenzív mozgásnál +5 fok alatt lesz elviselhetõ benne az idõ.
mivel az orrsövényem kb a szabályozatlan Tiszához hasonlít, a számon lélegzek nagyrészt. a maszk miatt a pára/levegõ nem tûnik el a fejem körül vmi gyorsan, így a szemcsi párásodik.. kb ennyi a negatívum. de ha az orrod nem csak kiáll az arcodból, hanem mûdökik is, sztem Neked is be fog válni egy ilyesmi cumó;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Vannak neoprene maszkok, de ezekben 10 fok felett megsulsz. http://ebike.hu/term...-ruhazat/maszk/ Nekem a techno van asszem, de csak nagy hidegben hasznalom, mert lefojtja a "turbomat":)

Sub zero gyart meg maszkokat sieleshez, abban nincs legszuro, szal talan jobb.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
létezik "egész fejes" balaklava, akár windstopperes, vállig érõ verzióban is... síboltokban is keresheted, 5-6 ezer forintnál nem drágább.

Timer

Timer

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Van egy kis gondom: szeretnék télen is tekerni, ha már egész nyáron kentem, de az egész arcom hajlamos a széltõl való beggyulladásra. Sajnos a szeptember végi témák meg is hozták a várt hatást, azóta fogfájás, miegyéb, ezt szeretném elkerülni a továbbiakban. Létezik valami maszk, vagy egyéb eszköz, amivel az egész arccsontom eltakarhatnám? Vagy sál, oszt' jóvan?

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Hello!

Igaz, még nincs hideg, ne is legyen. De valaki tudna ehhez a kabáthoz vmit hozzáfûzni?
Én ezt gondoltam télre.....

http://www.rogelli.h...ldo-szurke.html

Nekem csak egy nalini felsõm van, amit télinek mondhatok, eddig ahányszor tekertem hidegben, vettem alá egy két pulóvert, de idén már nem akarok 20 réteget felvenni magamra.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A belvárosban a Vadász utca 10.-ben még két napig kiárusítás van. (ebben a hónapban)
06-1-373-0241 Nyitvatartás: H-P 10-18, Szo: 10-13

Vettem egy ilyen felépítésü windstopper felépításü kabátot.
Feltöltött kép
Azt mondják, még egy réteggel alatta -5 fokig jó.

Ilyen rajtam, a nagy kövér pocakomon amit nyáron ledolgozok :D
Feltöltött kép
Ez 19.900,-rõl volt leárazva 16.990,-re.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Közben készülök tovább, már a következõ õszre-télre.
Vettem a www.velo-x.hu -tól Viktóriáéktól egy termo pára elengedõs felsõt.
A méretem már egészen jól ismeri, XL és bevált.

Itt a linkje: http://velo-x.hu/site.cgi?a=aruhaz-11&id=7689
Feltöltött kép
Még nagyon is jól néz ki.

Aláöltözet nekik nem nagyon van ezért ajánlott egy boltot ami több helyen is van az országban.
http://www.alpin.hu/alpindb/aruhaz.html
Itt Bp. Erzsébet krt. 30-ban meg is találtam

Vettem hosszú ujju aláöltözetnek ezüstszállal átszõtt, ezzel antibakterizált
jó páraelvezetõ bringapóló szerüséget, viszont ebbõl a Xl nagy volt. Az L méret jött be, de az is kicsit bõ lett újjban. Hogy van ez..?

Ebbõl a második megvásárolt darabot féláron adják, így vettem belõle kettõt, õssz. 13,500,- körül volt.

Itthon azt is kipróbáltam mi ez az ezüstszál történet, talán csak reklámnak mondják?
Nem reklám, rámértem mûszerrel és vezeti az áramot, vagyis
tényleg van benne fém ami minden biznnyal tényleg ezüst mert elég jól vezet.

Volt náluk termo bringás felsõ alsó is.
Ha valaki a következõ télre fel akar készülni akkor érdemes meglátogatni õket.