Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Ferrari

Ferrari

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Ez unisex méretezés. A / elöttí számok a nõi méretek, a / utáni számok pedig aférfi méretek.

plusssuni

plusssuni

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Apammal vetettem a szombathelyi Aldiban teli bringas nadragot. A szamozashoz sem o sem en nem ertunk. 2 nadragon kozel azonosak a szamok, de a kantaros megis oriasi ram. A kicsi merete:38/44-46 a nagye: 44-46/62-66. Erti ezeket valaki? Ha kell valakinek 2000-be kerult.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Ha havas tekerés, akkor igy::)

Off:

Slovén szomszédoktól. Jó kis banda, több nyári felvételük is van (máshol)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Üdv mindenkinek!

Grande!
Mennyire jött be a Campa kesztyû? Áztál már benne? Hogy bírta? Én is ilyet néztem ki magamnak.

Víz és szélálló, szóval elvileg nem ázik át. Nagy esõben eddig még nem tekertem vele. Mikor a mínuszok voltak (abból sem volt idén még sok), nagyon kényelmesen éreztem benne a kezem. Nem fázott, melegen tartott és kicsit bele is izzadtam. Inkább 0 és az alatti fokoknál használom. 0 fok felett Nekem elég volt a "vékonyabb" Campa kesztyû, az pedig ez...
Feltöltött kép

miskamaki

miskamaki

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

E heti szerzemények :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Tegnap hajnali egykor tekertem haza Tatabányáról Tatára, rohadt nagy szembeszél és persze másoknak hideg.

Öltözet:
Arcom és fejem a Campa maszk védte, abszolút nem éreztem a szelet és hideget. Felül egy sima Levi's poló+Adidas karmelegítõ+Adidas Climawarm szélálló, vízálló kabát+Campagnolo TGS kesztyû. Lent: Adidas Climaproof nadrág+Northwave Celsius J cipõ egy sima Adidas zoknival. Csak egy zavaró tényezõ volt, amit utálok: rohadt nagy szembeszél. Egyébként pedig nagyon jól mûködtek a ruhák, abszolut nem fáztam. A cipõt még szoknom kell. savanyugabi említette az SPD topikban, hogy az SPD csatlakozásnál "hüt" a szél és a hideg, valószínûleg ezt éreztem Én is a lábfejemen, de nem volt vészes.

Üdv mindenkinek!

Grande!
Mennyire jött be a Campa kesztyû? Áztál már benne? Hogy bírta? Én is ilyet néztem ki magamnak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Téli cipõ ide vagy oda, nincs örök igazság, csak annyi, hogy egyén függõ. (Periférikus keringés minõsége mmindenkinél más.)

Én is úgy gondolom, hogy valahol itt lehet az igazság. Pl. haverom vett téli cipõt és eladta, mert túl meleg volt neki. De õ ruhákból is gyengébben öltözik, mint az átlag és mégsem fázik.
Más meg felvehet bármilyen polár-hitech-goretex akármit, fázik. Teljesen egyéni mindenkinél.
Általános szabály nincs.
Marci

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Én 1992 óta egész évben bringával járok dolgozni foly. 3 mûszak, oda-vissza 20 km, havi 400 évi 4000 km min. Az egész évbent úgy kell érteni, hogy télen a - 10 fokban is. Ezért van elképzekésem a téli ruházkodásról, és ezért nem is járok télen annyit terepre mint mások.
1994 óta montizok, edig én is egy taposó pedállal és egy magas száru túra cipõben nyomtan télen, ha épp bringázni volt kedvem. A kamásliról mincs tapasztalatom, nem régen vettem egyet, majd tavasszal elmesélem milyen.

Bigtibi !
És látod, kamásli olcsó megoldás de abban ázhat-fázhat a lábad. Akkor már inkább 1 olcsó bakancs normál v. taposó pedállal. Deichman vagy Humanic cipõboltnak van saját 'gazdaságos' cipõmodelljei és volt nekik bakancsnak látszó termékük. Ára kb. 7-8ezer Ft volt. Évekig boldogan nyomtan vele télen, rendesen védett víztõl, hidegtõl. Jobb volt, mint kamáslival átázni, fázni.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Téli cipõ ide vagy oda, nincs örök igazság, csak annyi, hogy egyén függõ. (Periférikus keringés minõsége mmindenkinél más.)
Téli cipõ=NORTHWAWE Celsius nálam is. /Most jött meg az új!/ :bananadan:
Abban nem szoktam fázni. De ugyanez elmondható egy laza túrabakcsiról is, 2 zoknival.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
ez a NW jól néz ki, mondjuk a SIDI Diablo Gore sem rossz;) ki kéne próbálni...

idén ilyen "nagy hidegben"(-3Cfok), még nem voltam kint, de eddig az egyetlen bringás cípõm(Decathlon Rockrider) elég rossz ilyen téren... 20perc után szétfagy a lábam benne, persze vékony zoknival, mert vastaggal csak jobban izzadok... hát... vagy venni kell egy téli cipõt, vagy nem kell 4órákat tekerni, vagy tûrni kell a fájdalmat:D

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Az a baj, hogy nem lehet elkérni tesztre egy tekeréshez ezeket, szóval marad a bizalom, aztán majd meglátjuk. Elvileg mondjuk vissza lehet cseréltetni akár naponta, de ez meg arcbõr vastagság kérdése :)
"Nice boys don't play rock and roll"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Õõõ, ez a sarud? Bocs akkor, aszittem ez a csoda talpmelegítõ :)

Tigger! SPD-s?

a sidi igen a nike nem.....

de már látom ha annyira rá lennék gerjedve az spd-re akor a northwave celsius az én cipõm :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Elektromos, távirányításos SIDI. 50 ezer.

Õõõ, ez a sarud? Bocs akkor, aszittem ez a csoda talpmelegítõ :)

Tigger! SPD-s?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

A téli cipõbe is belefagy a lábad, nefélj. Nekem 3 fokban már fázik benne a lábam kamásli nélkül, 0-ban kamáslival vastag zoknival jó olyan 3 óráig, hidegebbe, vagy hosszabb idõre fûthetõ talpbetét. Elektromos, távirányításos SIDI. 50 ezer. Mással nem lehet elviselni.

Plusz fokban a télicipõ nekem olyan +8-12

vagy szar cipõd van, vagy fázós vagy és tényleg tökmindegy...:)

pl a sidi téli cipõben ilyen -2ben fázik a lábam egy gore-tex es nike nem magasszárú sportcipõben egy normál zoknival abszolut nem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Mondjuk ez egyénfüggõen szubjektív is lehet, de ez elég elszomorítóan hangzik. Milyen sarud van?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A téli cipõbe is belefagy a lábad, nefélj. Nekem 3 fokban már fázik benne a lábam kamásli nélkül, 0-ban kamáslival vastag zoknival jó olyan 3 óráig, hidegebbe, vagy hosszabb idõre fûthetõ talpbetét. Elektromos, távirányításos SIDI. 50 ezer. Mással nem lehet elviselni.

Plusz fokban a télicipõ nekem olyan +8-12
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Hi, a téli cipõ akkor végülis nem úgy mûködik, hogy órákat vagyok kint és egy idõ után mindenképpen elfagy a lábam, hanem akár 10 órán keresztül is melegen tart?
Vastag kamásliról: valóban beleizzad a lábad és valóban "elfagy" emiatt a lábad, DE egy bizonyos szint után nem romlik a helyzet, hanem beáll - persze ez csak bizonyos hõfokig elviselhetõ nyilván.
Errõl jut eszembe: hány fokig jó általában egy téli cipõ? Pozitív fokra gondolok, tehát +10C° -ban már inkább nyári kell, mert a télibe belerohad a lábad? Ki lehet használni az "általános hideg" idõkben, vagy csak a "k... hideg" idõben érdemes felvenni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Nem kell 10e-ért. 3-6 között is van lsd-ebike. De én azt is el bírom képzelni, hogy van olyan akinek perpillanat csak arra futja a kasszából :-(

Bigtibi !
Teljesen megértem, hogy valaki nem szarja a pénzt. Persze, tényleg nagy kiadás a téli cipõ.
És én sem vagyok jól menõ top manager, állami közalkalmazott vagyok. Nekem is nagy kiadás volt a cipõ.
De írtam korábban, hogy én is próbálkoztam más dolgokkal de végül is csak a téli cipõ a megoldás.
Mindenki máshogy áll a pénzhez. Én úgy gondolkozom, hogy ha már be kell ruházni, akkor a kamásli meg a spéci zokni ára már mehetne a téli cipõbe. És látod, kamásli olcsó megoldás de abban ázhat-fázhat a lábad. Akkor már inkább 1 olcsó bakancs normál v. taposó pedállal. Deichman vagy Humanic cipõboltnak van saját 'gazdaságos' cipõmodelljei és volt nekik bakancsnak látszó termékük. Ára kb. 7-8ezer Ft volt. Évekig boldogan nyomtan vele télen, rendesen védett víztõl, hidegtõl. Jobb volt, mint kamáslival átázni, fázni.
Marci

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Dunaföldvár. Valószínûleg a vége felé kaptam el a dolgot, mert már alig volt választék.

Melyik ALDI-ban es mikor? Ma a budaorsiben nem lattam.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nem kell 10e-ért. 3-6 között is van lsd-ebike. De én azt is el bírom képzelni, hogy van olyan akinek perpillanat csak arra futja a kasszából :-(

Ezért nem értem, miért kell kamáslit venni 8-10ezer Ft-ért (ami tök könnyen szakadhat), és még a hótól, nedvességtõl, hidegtõl sem úgy véd.
Szerintem jó beruházás 1 téli cipõ. Igazi örömmé teszi a tekerést. És (elvileg) kevesebbet van használva, mint 1 nyári cipõ, szóval 1 igen hosszú távú befektetés.
Igenis, utána kell járni, keresni-kutatni. Igen, ez már munka. Én GoreTex-es Shimano-t találtam 22ezer-ért. (nyár közepén lõttem :-)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Nekem a bbb hardwear kamáslim van.De mivel ha sokat teker kint az ember szerintem tök mindegy milyen vastagságu zoknit veszel fel alá mert egy idõ után átnedvesedik a zokni és elkezd benne fázni a lábad mert a kamásli nem engedi ki az izzadtságot és beleizzad a lábad a zokniba és ezért kezdenek el fázni a lábujjak.Amugy nagyon vastag ez a kamásli de ez a hátránya,szerintem a többi márka is hasonló lehet.