Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Posted 2008. December 05. - 16:45
Posted 2008. December 05. - 16:08
Posted 2008. December 04. - 21:09
Off:
Slovén szomszédoktól. Jó kis banda, több nyári felvételük is van (máshol)
Posted 2008. December 02. - 17:07
Üdv mindenkinek!
Grande!
Mennyire jött be a Campa kesztyû? Áztál már benne? Hogy bírta? Én is ilyet néztem ki magamnak.
Víz és szélálló, szóval elvileg nem ázik át. Nagy esõben eddig még nem tekertem vele. Mikor a mínuszok voltak (abból sem volt idén még sok), nagyon kényelmesen éreztem benne a kezem. Nem fázott, melegen tartott és kicsit bele is izzadtam. Inkább 0 és az alatti fokoknál használom. 0 fok felett Nekem elég volt a "vékonyabb" Campa kesztyû, az pedig ez...
Posted 2008. December 02. - 14:48
Üdv mindenkinek!E heti szerzemények
Tegnap hajnali egykor tekertem haza Tatabányáról Tatára, rohadt nagy szembeszél és persze másoknak hideg.
Öltözet:
Arcom és fejem a Campa maszk védte, abszolút nem éreztem a szelet és hideget. Felül egy sima Levi's poló+Adidas karmelegítõ+Adidas Climawarm szélálló, vízálló kabát+Campagnolo TGS kesztyû. Lent: Adidas Climaproof nadrág+Northwave Celsius J cipõ egy sima Adidas zoknival. Csak egy zavaró tényezõ volt, amit utálok: rohadt nagy szembeszél. Egyébként pedig nagyon jól mûködtek a ruhák, abszolut nem fáztam. A cipõt még szoknom kell. savanyugabi említette az SPD topikban, hogy az SPD csatlakozásnál "hüt" a szél és a hideg, valószínûleg ezt éreztem Én is a lábfejemen, de nem volt vészes.
Grande!
Mennyire jött be a Campa kesztyû? Áztál már benne? Hogy bírta? Én is ilyet néztem ki magamnak.
Posted 2008. November 27. - 02:04
Téli cipõ ide vagy oda, nincs örök igazság, csak annyi, hogy egyén függõ. (Periférikus keringés minõsége mmindenkinél más.)
Én is úgy gondolom, hogy valahol itt lehet az igazság. Pl. haverom vett téli cipõt és eladta, mert túl meleg volt neki. De õ ruhákból is gyengébben öltözik, mint az átlag és mégsem fázik.
Más meg felvehet bármilyen polár-hitech-goretex akármit, fázik. Teljesen egyéni mindenkinél.
Általános szabály nincs.
Posted 2008. November 26. - 18:24
1994 óta montizok, edig én is egy taposó pedállal és egy magas száru túra cipõben nyomtan télen, ha épp bringázni volt kedvem. A kamásliról mincs tapasztalatom, nem régen vettem egyet, majd tavasszal elmesélem milyen.
Bigtibi !
És látod, kamásli olcsó megoldás de abban ázhat-fázhat a lábad. Akkor már inkább 1 olcsó bakancs normál v. taposó pedállal. Deichman vagy Humanic cipõboltnak van saját 'gazdaságos' cipõmodelljei és volt nekik bakancsnak látszó termékük. Ára kb. 7-8ezer Ft volt. Évekig boldogan nyomtan vele télen, rendesen védett víztõl, hidegtõl. Jobb volt, mint kamáslival átázni, fázni.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2008. November 26. - 15:41
Téli cipõ=NORTHWAWE Celsius nálam is. /Most jött meg az új!/ :bananadan:
Abban nem szoktam fázni. De ugyanez elmondható egy laza túrabakcsiról is, 2 zoknival.
Posted 2008. November 26. - 14:13
idén ilyen "nagy hidegben"(-3Cfok), még nem voltam kint, de eddig az egyetlen bringás cípõm(Decathlon Rockrider) elég rossz ilyen téren... 20perc után szétfagy a lábam benne, persze vékony zoknival, mert vastaggal csak jobban izzadok... hát... vagy venni kell egy téli cipõt, vagy nem kell 4órákat tekerni, vagy tûrni kell a fájdalmat:D
Posted 2008. November 26. - 13:29
Posted 2008. November 26. - 12:40
a sidi igen a nike nem.....Õõõ, ez a sarud? Bocs akkor, aszittem ez a csoda talpmelegítõ
Tigger! SPD-s?
de már látom ha annyira rá lennék gerjedve az spd-re akor a northwave celsius az én cipõm
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 26. - 12:37
Õõõ, ez a sarud? Bocs akkor, aszittem ez a csoda talpmelegítõElektromos, távirányításos SIDI. 50 ezer.
Tigger! SPD-s?
Posted 2008. November 26. - 12:28
vagy szar cipõd van, vagy fázós vagy és tényleg tökmindegy...A téli cipõbe is belefagy a lábad, nefélj. Nekem 3 fokban már fázik benne a lábam kamásli nélkül, 0-ban kamáslival vastag zoknival jó olyan 3 óráig, hidegebbe, vagy hosszabb idõre fûthetõ talpbetét. Elektromos, távirányításos SIDI. 50 ezer. Mással nem lehet elviselni.
Plusz fokban a télicipõ nekem olyan +8-12
pl a sidi téli cipõben ilyen -2ben fázik a lábam egy gore-tex es nike nem magasszárú sportcipõben egy normál zoknival abszolut nem...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 26. - 12:17
Posted 2008. November 26. - 11:51
Plusz fokban a télicipõ nekem olyan +8-12
Posted 2008. November 26. - 11:39
Vastag kamásliról: valóban beleizzad a lábad és valóban "elfagy" emiatt a lábad, DE egy bizonyos szint után nem romlik a helyzet, hanem beáll - persze ez csak bizonyos hõfokig elviselhetõ nyilván.
Errõl jut eszembe: hány fokig jó általában egy téli cipõ? Pozitív fokra gondolok, tehát +10C° -ban már inkább nyári kell, mert a télibe belerohad a lábad? Ki lehet használni az "általános hideg" idõkben, vagy csak a "k... hideg" idõben érdemes felvenni?
Posted 2008. November 26. - 04:11
Nem kell 10e-ért. 3-6 között is van lsd-ebike. De én azt is el bírom képzelni, hogy van olyan akinek perpillanat csak arra futja a kasszából :-(
Bigtibi !
Teljesen megértem, hogy valaki nem szarja a pénzt. Persze, tényleg nagy kiadás a téli cipõ.
És én sem vagyok jól menõ top manager, állami közalkalmazott vagyok. Nekem is nagy kiadás volt a cipõ.
De írtam korábban, hogy én is próbálkoztam más dolgokkal de végül is csak a téli cipõ a megoldás.
Mindenki máshogy áll a pénzhez. Én úgy gondolkozom, hogy ha már be kell ruházni, akkor a kamásli meg a spéci zokni ára már mehetne a téli cipõbe. És látod, kamásli olcsó megoldás de abban ázhat-fázhat a lábad. Akkor már inkább 1 olcsó bakancs normál v. taposó pedállal. Deichman vagy Humanic cipõboltnak van saját 'gazdaságos' cipõmodelljei és volt nekik bakancsnak látszó termékük. Ára kb. 7-8ezer Ft volt. Évekig boldogan nyomtan vele télen, rendesen védett víztõl, hidegtõl. Jobb volt, mint kamáslival átázni, fázni.
Posted 2008. November 25. - 17:07
Melyik ALDI-ban es mikor? Ma a budaorsiben nem lattam.
Posted 2008. November 25. - 16:53
Ezért nem értem, miért kell kamáslit venni 8-10ezer Ft-ért (ami tök könnyen szakadhat), és még a hótól, nedvességtõl, hidegtõl sem úgy véd.
Szerintem jó beruházás 1 téli cipõ. Igazi örömmé teszi a tekerést. És (elvileg) kevesebbet van használva, mint 1 nyári cipõ, szóval 1 igen hosszú távú befektetés.
Igenis, utána kell járni, keresni-kutatni. Igen, ez már munka. Én GoreTex-es Shimano-t találtam 22ezer-ért. (nyár közepén lõttem :-)