Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Huh, pedig muszáj most is bringával mennem, mert nincs bérletem, jegyet meg nem akarok venni, gyalog meg messze van, 10 km, a Hungária-KönyvesKálmán bicikliúton megyek az ELTE-re.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szerintetek hogyan lehet biztonságosan tekeregni ilyen ónosesõ által létrejött jégpáncélon?

Ha nincs szögesgumid, sehogy. A mintázat jégen nem számít, akár slick is lehetne. Én ilyenkor futok, arra van cipõm (szép kis karbidszögekkel).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
sisakot vegyél, meg egy olyan kesztyût, amit nem sajnálsz, ha elcsúsznál. próbálj mellékutakon közlekedni, ahol nincs nagy forgalom, és fokozottan figyelj oda egyrészt arra, amit csinálsz, másrészt a többiekre meg a KRESZ-re...viszont én mindenképp úton tekernék, azt legalább "melegítik" az autók, és nincs annyira lefagyva, mint mondjuk a járda...

ha ilyen marad az idõ, nem biztos, hogy az az autós, aki elõtt eddig átértél, mert fékezett, most is át tud engedni...szóval ésszel, és nem kell sietni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Egy jótanácsot tudok: az elsõ féket ne használd!

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hali!

Szerintetek hogyan lehet biztonságosan tekeregni ilyen ónosesõ által létrejött jégpáncélon?
Holnap muszáj mennem, és kicsit félek biciklire ülni, látva ma milyen korcsolyapálya minden út.
A gumijaim vegyesgumik(trekking szerû mintázat), nem kimondott téligumik.
Mit tudok tenni, hogy ne legyen balesetem?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

én pl pont leszarom kinek mi a véleménye róla

attól nem fogom a fejemet szétfagyasztani mert a szomszédnak, járókelõnek, gizikének ijesztõ vagy nem esztétikus ...nem tetszik ne nézze . ennyi

igen, mér' fagyjon le a fejed. ha másnak nem tetszik, ne nézze.

én is rendeltem bankrabló maszkot 1500-ért (hirdetve is vhogy így volt:D). akármennyire hülyén nézek ki benne, inkább nem fagyok leee. bár ilyen alapon maszk nélkül se bicajozzak:D

kisebb hidegben nekem az is bevált, hogy sapka szemig lehúz, sálat meg orrig.

Izomtéridõninja-geológus!

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts
Nem azért mondtam :-) Egy vicceset meg lehet, hogy veszek is!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ezek mennyire jók már:

http://shop.unas.hu/...ikk=unas_901238

http://shop.unas.hu/...ikk=unas_795498

és a másodikat egész jól lehet hordani NW skeleton kesztyû+kamásli mellé...:D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..olyanokat hallok: anyu nézd ufó!

Nekem a lámpámra szokták ezt mondani.

..viszont rendõrök jönnek sokat velem szembe, csak nem olyan hülyék, hogy azt feltételezik, hogy éppen rabolni megyek

..naná nem, hiszen onnan jövünk. :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
én is sokat hordom a northwave maszkomat, olyanokat hallok: anyu nézd ufó!
De azé a lottózóba nem megyek be feladni a szelvényt, viszont rendõrök jönnek sokat velem szembe, csak nem olyan hülyék, hogy azt feltételezik, hogy éppen rabolni megyek

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Köszi az ötletet :-) Ruhám az egyébként van meg amúgy sem vagyok egy fázós valaki, de az arcom ilyen hidegben fázhat.
Azért azt áruld el, hogy milyen reakciókat váltasz ki ezzel a maszkkal? :scared: Én még nem sok ilyen bringást láttam. De egyébként mint ruhadarab erre a célra, biztos tök jó :)

én pl pont leszarom kinek mi a véleménye róla

attól nem fogom a fejemet szétfagyasztani mert a szomszédnak, járókelõnek, gizikének ijesztõ vagy nem esztétikus ...nem tetszik ne nézze . ennyi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Azért azt áruld el, hogy milyen reakciókat váltasz ki ezzel a maszkkal? :scared:

Mást ha bankba megyek benne és mást ha bringázni! :)
Anyám mondja, megijedt amikor elõször ebben jöttem haza.
Azt gondolta, eltévesztettem a házszámot és a bankot keresem. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A maszk a tökéletes megoldás -13 fokban lefele a HHH-ról 40-50-el :scared:csorogva sem volt kellemetlen a hõmérséklet .
A reakciók meg én még nem vettem észre õket
1 ha hideg van az emberek csak arra gondolnak hogy mikor érnek már meleg helyre
2 ha hideg van és látnak egy biciklist arról már eleve azt gondolják hogy nem normális tehát már fel sem tûnik nekik a maszk
3 kit érdekel, engem nem, szirénázó rendõr autó még nem vágott elém mert bankrablónak néztek volna
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts
Köszi az ötletet :-) Ruhám az egyébként van meg amúgy sem vagyok egy fázós valaki, de az arcom ilyen hidegben fázhat.
Azért azt áruld el, hogy milyen reakciókat váltasz ki ezzel a maszkkal? :scared: Én még nem sok ilyen bringást láttam. De egyébként mint ruhadarab erre a célra, biztos tök jó :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..idén /2009/ még nem voltam tekerni ..
..ha mennék akkor mégis, hogy védjem meg az arcom a menetszéltõl, mert mifelénk azért a -4 -7 általában megvan egész nap ..
Ti, hogy tennétek mindezt?

Azt elfelejtettem, hogy nincs maszkom :-)

Vegyél egyet! :)
http://forum.bikemag...2&postcount=560

Ha egyébként van ruhád az idõhöz és csak az arcod füled orrod homlok áll fázik, azt megoldja a maszk. Még a nyakad sem hül áét annyira mert az áll alatt is takar valamennyit.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

cseles, cseles, na mi van oda írva? :)

ha találtam egy kicsike hímzett sárga napocskát bal oldalt, alul, akkor az jó?:D:D nem mintha azt nézegetné bárki is..

mindegy igazából, kényelmes, meleg, pont jó rám - más nem nagyon kell egy ilyen kabáttól, azt hiszem...:D

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts

Sál? :chin: van amikor csak sálat veszek fel...

Igen, ez már eszembe jutott de valahogy nem tetszett az ötlet... de lehet, hogy ez lesz :)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts

Sziasztok!

Szóval... Mostanában újra van tél... ez nem rossz! Így legalább nem felejtjük el, hogy milyen is az :-)
Én idén /2009/ még nem voltam tekerni sok ok miatt de elgondolkoztam azon, hogy ha mennék akkor mégis, hogy védjem meg az arcom a menetszéltõl, mert mifelénk azért a -4 -7 általában megvan egész nap és így azért már lehet némi valóságalapja a kérdésnek.

Sál? :chin: van amikor csak sálat veszek fel...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

? minek kell lennie, ha ffi a kabát?:D

cseles, cseles, na mi van oda írva? :)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts
Sziasztok!

Szóval... Mostanában újra van tél... ez nem rossz! Így legalább nem felejtjük el, hogy milyen is az :-)
Én idén /2009/ még nem voltam tekerni sok ok miatt de elgondolkoztam azon, hogy ha mennék akkor mégis, hogy védjem meg az arcom a menetszéltõl, mert mifelénk azért a -4 -7 általában megvan egész nap és így azért már lehet némi valóságalapja a kérdésnek.