Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

III. Kurd Downhill | 2013. május

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
Még nem érkezett válasz a topikindító bejegyzésre.

#1
alko00

alko00

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok kedves DH szerelmesek!:o

A témaindítás lényege marha egyszerû, érdekelne a véleményetek, hogy lenne-e értelme idén is megrendezni a Kurd DH versenyt.

Sajnos amikor elõször indítottuk, akkor még elég nagy anyagi bukta volt a mindössze 13 versenyzõ létszáma miatt, akiknek lézeres méréssel egybekötött mentõk jelenlétében zajlott elit versenyt rendeztünk.
Tavaly jobb volt a helyzet, a 32 versenyzõ már majdnem kihozta nonprofitra a versenyt, ami ezúttal házi körülmények között megrendezett verseny volt, visszafogottabb klubrészvétellel, de jó hangulatú és szintén elsõrangú szolgáltatásokkal egybekötött verseny volt ( 3 felszállítóautó, lézer, kaja)

A kérdés viszont az, hogy megérné-e ezt a rendszert folytatni idén? :confused:
Sajnos nem kis hátrány lenne idén, hogy az egyik volt kurdi rendezõ, aki a rendezés 95%-át csinálta, Tóth Ferenc barátom, sajnos már nem elérhetõ ilyen szempontból, ezért ha lenne idén verseny, akkor annak rendezése a Tamási mtb sk-re esne, illetve rám, aki eddig csak mint pályaépítõ voltam jelen, de készen állok bedobni magam, és így Farkas Ferenc montis kollegával meg tudnánk idén oldani a 3. Kurd DH-t.
Én már elkönyveltem a verseny végét, amikor legjobb barátom külföldre ment dolgozni és 250 kilóméterrel arrébb költözött, de apró beszélgetés során a Tamási szervezés felvetette az idei verseny lehetõségét és felajánlotta teljes segítségnyújtását a verseny szervezésének tekintetében.

Úgy gondolom kár lenne egy ilyen Magyarországon elsõrangú versenyt felfüggeszteni, még ha fáj is , hogy idén nem a legjobb barátom mint abszolút szervezõ, társammal kézen fogva tudom csinálni, de biztosan megoldható, ehhez mindössze létszám kell!
Ha sikerül minél több visszajelzést kapnom, annyit, amennyi már elegendõ létszám lenne a verseny megrendezéséhez, akkor szintet lépünk a szervezésben, ha halott marad a téma, akkor a verseny is vele együtt.

Néhány alapadat a pályáról.

A pálya rövid, közel 800 méter, és a tavalyi gyõztes Papp Norbert ideje közel 56 sec volt, de a pálya ez alatt 65 métert lejt, ami körülbelül jelzésértékû a nehézségére nézve.
Az idén így is nehezebb lenne a pálya, a letörés ezúttal 210 cm, a nagy ugrató pedig nem asztalos, hanem egy megnövelt magasságú ugratóval ellátott 5 és fél méter után 4 méter érkezõvel rendelkezõ monstrum lett.
A letörés elõtti völgybe eddig csak be kellett zúgni egy pici steep dropról, ezúttal abból a dropból egy nagyobb deszkázott drop lett ami kissé félelmetesebbé is tette azt a szakaszt.
A kövesútra ugrás immáron egy kifele ívelt dobó, nem csak egy sima raklap(mivel azt a raklapot helyi brazilok ellopták a fûtõértéke miatt:mad:).
A pálya pumpis-ugribugris alja eltûnt , helyette egy szörnyeteg ugrató lett berakva asztallal és kb 10 méter leérkezõvel, igazi gyakorlós darab!

Ennyi változás lett, szerintem a pálya elõnyére, kissé talán rémisztõ is lehet amatõrebb szinten, de kerülõ lesz mindenütt !
Ami még várat magára, az a nagyletörés után egy völgyátugrás , amit közkívánatra megépítek addig, de ahhoz rengeteg visszajelzés kell! :P
Szerintem jelentkezzetek bátran a v-alko@freemail.hu-n vagy írjatok rám facebookon, ott apróbb képek is fellelhetõk a pályáról a profilomban.
Ki tudja, addig lehet haza tudom csábítani Fecó barátomat Sopronból, ha mást nem akkor a versenyre! De így vagy úgy , kár lenne az õ hagyatékát, a Kurd DH-t, a múlt szép lezárt emlékévé tenni, amikor hátratett kézzel lehetne a jövõben ez a verseny országos szinten elsõrangú etap, mint ahogy eddig is azzá tette a Fecó!
A pálya egy 100 méteres szakaszt kivéve, olyan mint egy nagy kombó mára, kár lenne akárkinek is kihagyni!!! egy élmény amit biztosan át akarsz élni! Akik eddig voltak rosszat még nem mondtak róla, sõt ,már visszatérõink is voltak, nem véletlenül!
Gyertek!:cool2:

Alkonyi Koppány