Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzéstervezés

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
30 hozzászólás a témában

#21
Atombike

Atombike

  vendég

 • fórumtag
 • 129 hozzászólás

Hali, érdeklődnék hogy a csatolt képen látható pulzus eloszlás egészséges-e?

2 bringám van: egy merev és egy fully. Az utóbbiban cseréltem tagot amit már lockolni lehet és felmentem vele Dobogókőre, aminek ez lett az eredménye.

Ha a merevvázas bringával megyek akkor tök normális tartományban mozog a pulzusom: 2: 40%, 3:50% a maradék eloszlik a 2 és 4-es között, de volt hogy a 4.es zónában nem is jártam.

Lehetséges, hogy a váz geometria miatt olyan izmokat használtam amik még nem edzőttek meg és ezért lett magasabb a pulzusom?

 

blflq20epnxafxi4b2us_thumb.jpg

http://kepkezelo.com...nxafxi4b2us.jpg#22
chaostheory

chaostheory

  újonc

 • fórumtag
 • 6 hozzászólás

Gyerekek én nem akarok okoskodni, lövésem sincs a pulzus alapú edzésről meg semmi ilyen, DE! 10 hónapos koromtól 14 éves koromig úsztam, versenyekre jártam, aztán a csajozás meg minden más (sajnos) fontosabb volt és abbahagytam... Sok-sok évig nem is úsztam aztán 21 évesen amikor megvettem a Rockrider 5.3-asomat elkezdtem csak lazán túrázgatni meg ilyenek és mostanában döntöttem el, hogy kipróbálnám magam versenyen is. Állóképesség fejlesztésén gondolkoztam amikor előjött a lépcsőzés és az úszás. Mivel sportuszodában dolgozok uszodamesterként ingyen találtam úszóedzőt és most figyeljetek!

2 napos kinyírós 100%-ban állóképesség fejlesztős úszóedzés után 8 EGÉSZ PERCET javult bicón a teljesítményem úgy, hogy a kajáláson és a bicón NEM VÁLTOZTATTAM SEMMIT! Úgyhogy ajánlom mindenkinek. ;)#23
sysspo

sysspo

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 890 hozzászólás
Nézd, ezen a területen soha sem lesznek axiomák. Igazad van abban, hogy rendkívül összetett.Az! Nem igen hinném, hogy van ennél bonyolultabb.
Emberekböl kihozni a maximumot nem egyszerü!

#24
mephisoft

mephisoft

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 453 hozzászólás
Nem várom el, hogy egy könyv elolvasása nyomán mesteredzõ legyek. De ezen könyvek elolvasása során nagyon erõs olyan érzésem támadt, hogy az írók is sötétben / félhomályban tapogatóznak, miközben ezzel ellentétes hatást kívánnak kelteni. Azt nem vitatom, hogy sokat fejlõdött ez a terület, de mert nagyon összetett, mert nem nagyon lehet egzakt kísérleteket végrehajtani, ezért még nincs azon a szinten, mint más (természet és mûszaki) tudományok.

#25
sysspo

sysspo

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 890 hozzászólás
"Vagy az van, hogy az edzéselmélet még egyáltalán nincs olyan színvonalon, amit az igazi (mûszaki, orvos, biológia) tudományoktól megszoktunk és elvárunk, vagy csak a mûvelõik nem tudnak írni, vagy az igazán jók nem akarják megosztani a tudásukat, vagy én nyúltam mellé minden alkalommal."

Az edzéselmélet elég magas színvonalon van. Ahogy egy anatómia vagy fiziológia könyvtöl sem leszel orvos ugyan így nem leszel egy edzéselméletitöl sem edzö. Elég baj lenne, ha ennyire egyszerü lenne!

#26
mephisoft

mephisoft

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 453 hozzászólás
Nekem is megvan a "Csúcsformában", és az biztos, hogy a magyar kiadás-fordítás szar, de van egy olyan érzésem, hogy - Armstrong ide, 7 TdF gyõzelem oda - ez a fazon nem egy nagy észlény. Azóta vettem még egy német és egy amerikai könyvet is a témában, de azok sem nyûgöztek le. Vagy az van, hogy az edzéselmélet még egyáltalán nincs olyan színvonalon, amit az igazi (mûszaki, orvos, biológia) tudományoktól megszoktunk és elvárunk, vagy csak a mûvelõik nem tudnak írni, vagy az igazán jók nem akarják megosztani a tudásukat, vagy én nyúltam mellé minden alkalommal.

Mindezek ellenére, miután elég sokmindent elolvastam, összeállt egy homályos kép az egészrõl. Aztán elmentem Lõrincz Olivérhez egy teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra, és a azon túl, hogy kimérte a laktát-pulzus görbémet, adott egy használati utasítást is az adataimhoz, és ez egybevágott azzal, amit olvasgattam. Már nem emlékszem, ez mennyibe került, de 6-8eFt lehetett. Edzéstervet nem kértem, mert az már drága (havi 10) és úgysem tudnám betartani, de alkalomadtán vissza-visszamegyek majd hozzá egy-egy konzultációra. Jó szívvel tudom ajánlani: Coacholi - 

#27
mb33

mb33

  vendég

 • fórumtag
 • 143 hozzászólás

Szerintem az edzéstervem.hu topikban szivesen válaszolnak ilyen és hasolnó kérdésekre.Csupán erre akartam kilyukadni.Az én anyámat...Próbáltam, feltettem, pénzért segítenek. Elõrébb nem jutottam. De látom így sem...

#28
TheKop

TheKop

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 273 hozzászólás
Szerintem az edzéstervem.hu topikban szivesen válaszolnak ilyen és hasolnó kérdésekre.Csupán erre akartam kilyukadni.Az én anyámat...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

#29
mb33

mb33

  vendég

 • fórumtag
 • 143 hozzászólás

Chris Carmichel és Jim Ruthberg Könyvét, a Csúcsformában-t érdemes olvasgatni.

(ezért nem kellett volna külön topikot nyitni)


az megvan, és olvasom is, viszont nem tudom, hogy csak nekem hibás-e a könyvem, de a 4 napos edzéstervek teljesen megegyeznek a 6 napos tervekkel.
És miért ne lehetne errõl topikot nyitni? Szerinted mindenki tudja, hogy mit csináljon alapozásnál, formábahozásnál stb.? Van, amiko már valakit nem elégit ki az, hogy felülök és megyek, hanem szeretne valami rendszert/tudományt is az edzésébe csempészni. Pl. sokszor látni az edzõteremben is, hogy lejön egy új ember és mindenbe belekap, azt sme tudja, hogy mit csináljon, pedig kérdezhetne és segítenének neki. Na én most kérdeztem pont emiatt. :)

#30
TheKop

TheKop

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 273 hozzászólás
Chris Carmichel és Jim Ruthberg Könyvét, a Csúcsformában-t érdemes olvasgatni.

(ezért nem kellett volna külön topikot nyitni)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

#31
mb33

mb33

  vendég

 • fórumtag
 • 143 hozzászólás

Sziasztok,

olyan cikkek, könyvek, internetes oldalak érdekelnek, amik alapján össze tudok állítani magamnak egy teljes éves edzéstervet az alapozástól egészen a vesenyforma eléréséig. MTB maratonokon szeretnék újra indulni és jó lenne kicsit tudományosabb alapra helyezni a felkészülésemet.Tudom, hogy vannak oldalak, ahol pénzért vagy akár ingyen is versenyre felkászítenek, de én az alapoktól szeretném látni, hogy mit, miért és hogyan kell.