Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammánia - a végletek nélkül

- - - - -

• Please log in to reply
743 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Akkor legyünk OFF:

Nagyon sok ilyen kütyü van, a semminél biztosan többet érnek.

https://www.emag.hu/...5/pd/DD5QRYBBM/

https://www.cyclist....s-bike-trackers

Kell kicsit keresgélni, van occó kínai is de vannak drágább "nyugati" cuccok is. Valamit biztosan segítenek bár én még mindig az elsődleges védelemben, tehát egy vastagabb U-lakatban látom a bringa alapvető védelmét. Én vagy 10 éve járok bevásárolni, kocsmázni az xt/xtr -es karbon bringámmal, soha nem volt gondom. De persze rendszeresen ránézek és nem órákra hagyom ott. (vagy csak Őrangyalom nagyon profi)

Bár egy zárt tárolóban nem tudom lekötném e. (valószínűleg nem de most már ezt is át kell gondolnunk)

• ZolkoW likes this
Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ha tudtok konkrét működő dologról, én is szívesen ránéznék, de kicsit kevés esélyét látom, hogy ez tényleg használható legyen. Hova rakom úgy, hogy a váz ne árnyékolja le? Ha csak óránként jelentkezik be, az is kíván némi akkukapacitást, meg GSM küldést, ha a váz még nem árnyékolja be a GPS + GSM jelet, akkor egy furgon hátuljában, pincében nem tudom, mennyire működik. Bocs az offért, elirányíthattok alkalmasabb topicba..

némely szolgáltatónál, bringák értékéhez képest gombokért lehet kapni,kb  egy középszar kávé árú havi előfizetéssel kutya, macska, görény , szelíditett keselyű etc nyomkövető kütyüt. valahol stabilan (persze tölthetően lehetőleg azé rrejtve) otthagyva a bringá(n)(ban) legalább egy ideig te tudod hol a cuccod, még ha baj esetén a hatóság szarik is a biztos infóra. meg gondolom ebayen is találni hasonló eszközöket hasonló filléres jategóriában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

off.

Stravát meg sem említettem már, azon aztán valóban egyszerű kifigyelni bárkit, elég csak bekövetni.

Ami a természetvédelmi részt illeti, csodálom, hogy nem fedezték még fel nálunk a Stravát. Csak egy példa: akinek erre a szegmensre mért ideje (Vörös-kővár), annak mehetne a csekk. Asszem engem is beleértve (bár évek óta nem jártam arra, pont a természetet védendő). smile.pnghttps://www.strava.c...egments/9698408

on.

offka

jelenleg bőlcseinknél finoman szólva sem első számú prioritás a természetvédelem, nagyjából ki is nyírták a szervezetet. hamarabb leszünk kiszorítva vadászat vagy panorámás nyaraló/luxi lakópark építés miatt arra megfelelő területekről.

másikhoz meg egy 

némely szolgáltatónál, bringák értékéhez képest gombokért lehet kapni,kb  egy középszar kávé árú havi előfizetéssel kutya, macska, görény , szelíditett keselyű etc nyomkövető kütyüt. valahol stabilan (persze tölthetően lehetőleg azé rrejtve) otthagyva a bringá(n)(ban) legalább egy ideig te tudod hol a cuccod, még ha baj esetén a hatóság szarik is a biztos infóra. meg gondolom ebayen is találni hasonló eszközöket hasonló filléres jategóriában.

on

• Rabbit and zscs like this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Arn, köszi a privit! Igazi űrhajó, tuti nagyon gyors is, a hipertér-ugrás nem lehet probléma. :) Sok gondmentes kilométert vele!

A paranoiát megértem, valszeg én is így lennék vele egy ilyen eset után.
  • Rabbit and arn like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

off.

Stravát meg sem említettem már, azon aztán valóban egyszerű kifigyelni bárkit, elég csak bekövetni.

Ami a természetvédelmi részt illeti, csodálom, hogy nem fedezték még fel nálunk a Stravát. Csak egy példa: akinek erre a szegmensre mért ideje (Vörös-kővár), annak mehetne a csekk. Asszem engem is beleértve (bár évek óta nem jártam arra, pont a természetet védendő). smile.pnghttps://www.strava.c...egments/9698408

on.

Off:
Ez a haragossikós élőhely, ugye? (Mondjuk, ha most mennél rajta mínuszokban, ritkán napoznak ott a hüllők. de ez nem mentség.) Persze, úgy hallottam, vastagon ki van táblázva, miért nem helyes arra biciklizni, de annyi az eredmény, hogy megrongálják azokat, lehet  folyamatosan pótolni. Évek óta megy ez.

A szegmens megléte önmagában vonzza a potenciális károsítókat.

On:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

manapsag neten nagyon konnyu eljutni barkiig - aki nem egy barlangban el, nagyjabol mindent meg lehet tudni eleg hamar :) becsben rendszeresen fosztogatjak a tarolokat, a multkor el is kaptak egy ebikeos bandat, akik hajnalban gyujtottek a bringakat, betoros eszkozokkel, szervezetten.

a mi hazunk teli van olyan nyilvanos tarolokkal, amik egy csengetessel elerhetoek, es eleg lenne csak bejonni, es osszeszedni a bringakat. ezekre ra se hederitettek, csak az en bringaimat gyujtottek be ugy, hogy at kellett menniuk ket masik ajton is. pontosan tudtak mit keresnek, valszeg azt is hol talaljak. kulcsuk is lehetett, mert csak az ajtomat tortek fel, a tobbi sertetlen. eleg egyertelmu, hogy a dragabb, eladhato bringakra specializalodtak. most egy olcsobbert alig kapna vmit, itt meg tobbszoros aron tovabb tudja adni ugyanannyi munkaval.

alapvetoen csak a szendek kell hozza, mert ha nem vmi pancelajto, egy erre szakosodott embernel csak ido kerdese, hogy jut be. ezek nem alkalmi tolvajok, hanem rakeszulnek a dologra, es valoszinuleg jol felepitett halozaton keresztul vandorolnak a bringak mashova.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

off.

on.

Edited by zscs, 2021. February 12. - 11:57.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Megértem Arnt.

Gondolkoztam azon, honnan tudhatják még meg a bűnözői csoportok, hová érdemes menniük. Lehet, egyszerűbb, mint gondolnánk. Nem kifigyelnek, hanem van a postán/csomagküldőnél/bárhol beépített emberük. Akár a nagy webshopos cégeknél is lehet, aki leadhatja a drótot, milyen címre rendelnek drága alkatrészeket vagy bringát. Annyira random garázdálkodnak egy-egy országon belül mindenfelé, hogy gyanús, akár ilyesmiről is szó lehet.

Remélem, előbb-utóbb mind rács mögé kerül!

Regi motorosoknak el tudom kuldeni privatban, de kisse paranoid lettem az utobbi eset ota.

Érthető, mégsem hiszem, hogy ezt a fórumot ilyen ártó szándékkal használnák mostanság. Ilyenre példa sok évvel ezelőtt volt utoljára, a DNPI őrszolgálatosai kifigyelték a nyílt szervezésű pilisi terepbiciklis túra tervezett irányát, majd szépen beálltak csekket osztogatni. Ez mondjuk sokszor eszembe jut, mikor a Strava-t használom, arccal, névvel, hogy vajon mikor jutnak oda, hogy ez alapján felelősségre vonjanak  "természetkárosításért".

Tele a net Strava-s visszaélésekkel, külföldről, elég csak az afganisztáni katonai bázisos esetet említeni. (De, saját példámon, én is tudom például nagyjából egyes fórumtársak munka- és edzésrendjét, illetve ismerem a gépparkját.)

Valami blogon olvastam, javasolták, hogy ne a teljes specifikációval büszkélkedjünk a Strava-n a kerékpárjaink elnevezéseinél, adjunk neki valami "becenevet". Ez is jó ötlet, ahogy a lakóhely elrejtése is.

Edited by Rabbit, 2021. February 12. - 11:40.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Megértem Arnt.

Gondolkoztam azon, honnan tudhatják még meg a bűnözői csoportok, hová érdemes menniük. Lehet, egyszerűbb, mint gondolnánk. Nem kifigyelnek, hanem van a postán/csomagküldőnél/bárhol beépített emberük. Akár a nagy webshopos cégeknél is lehet, aki leadhatja a drótot, milyen címre rendelnek drága alkatrészeket vagy bringát. Annyira random garázdálkodnak egy-egy országon belül mindenfelé, hogy gyanús, akár ilyesmiről is szó lehet.

Remélem, előbb-utóbb mind rács mögé kerül!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

így viszont igazán megmutathatnád... rolleyes.gif

Regi motorosoknak el tudom kuldeni privatban, de kisse paranoid lettem az utobbi eset ota.
  • sala likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

volt rendorsegi helyszineles, aztan biztosito karfelmero, majd fizetett a biztosito smile.png azota mashol van a bringa, riasztoval es kameraval vedve.

így viszont igazán megmutathatnád... rolleyes.gif

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ne izélj mááá! Látni akarjuk! biggrin.png  Vagy csak a márkát/típust írd meg!

Mi lett a balhéból? Rendőrség, biztosító? Hogy ment a dolog?

volt rendorsegi helyszineles, aztan biztosito karfelmero, majd fizetett a biztosito :) azota mashol van a bringa, riasztoval es kameraval vedve.

• Kisherceg and Rabbit like this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ügyfelünk SC Nomad bringája

140mm elölhátul, 26zoll, Karbon kerékszett, Tufo gumikon, H2o Fékek, Karbon DT tag, mindenhol titáncsavar, 8.2kg,na az odabasz

pics or.... tudod tongue.png

• sala likes this

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Ügyfelünk SC Nomad bringája

140mm elölhátul, 26zoll, Karbon kerékszett, Tufo gumikon, H2o Fékek, Karbon DT tag, mindenhol titáncsavar, 8.2kg,na az odabasz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

1299 gold, 10-50t sor 365g

DT Swiss EXC 1501 IS első kerék 824g

EXC 1501 hátsó 917g

large_XG1299-365g.jpg

large_DT_EXC1501_r-917g.jpg

large_DT_EXC1501_f-824g.jpg

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ne izélj mááá! Látni akarjuk! biggrin.png  Vagy csak a márkát/típust írd meg!

Mi lett a balhéból? Rendőrség, biztosító? Hogy ment a dolog?

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Meg, de kepet nem posztolok. Jo ronda, nem kellene senkinek. :)

Edited by arn, 2021. February 10. - 17:22.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

fotom nincs, de:

Giant RideSense 2.0 speed/cadence sensor 23g
Shimano PD-ES600 SPD pedals 284g
Elite Leggero Carbon bottle cage 17g (mindketto ennyi)
Garmin Edge 830 GPS computer 81g
Giant GPS mount 1x 42g (-8g csavarok)
Shimano EW-WU111 wireless modul + EW-SD50 15cm cable 6g
Garmin Varia RTL515 radar (with mount) 107g
Schwalbe Pro One TLE 30x622 304g + 293g

30-as gumi, országúti pedál. Megvan a új bicaj?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

fotom nincs, de:

Giant RideSense 2.0 speed/cadence sensor 23g
Shimano PD-ES600 SPD pedals 284g
Elite Leggero Carbon bottle cage 17g (mindketto ennyi)
Garmin Edge 830 GPS computer 81g
Giant GPS mount 1x 42g (-8g csavarok)
Shimano EW-WU111 wireless modul + EW-SD50 15cm cable 6g
Garmin Varia RTL515 radar (with mount) 107g
Schwalbe Pro One TLE 30x622 304g + 293g

• zscs likes this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

...és íme, a lánctányér, ami 104mm BCD és 30t mérete ellenére feltehető Quarq DZero spiderre:

large_WolfTooth30t-36g.jpg

A crank arm feliratnál, ahol a nyíl látható, ott a kivágás a Quarq DZero elemtartó egységének.

Edited by zscs, 2020. December 14. - 22:30.