thx nem rossz suly ez....
Jelentkezz be Regisztrálj
Grammánia - a végletek nélkül
Írta 2020. január 20. - 12:23
Írta 2020. január 19. - 09:51
arn kérésére, 2017-es Performance Fox32 villa tengellyel (boost, 29er) és 170 mm-re vágott nyakkal 1412 gramm.
2017, 32, A, FLOAT SC, 29in, P-S, 100, Remote, FIT4, (7pm CP), Matte Blk, Std/Matte Blk Logo, 15QRx110, 1.5 T, 44mm Rake, OE
- zscs kedveli ezt
Írta 2020. január 13. - 15:33
és nem lehet leszedni a tömítést? utána elfűrészelni a vasat, majd visszatenni a tömítést
Ezen pont így oldották meg, hogy külön van a tömítés, és már el is van vágva az a gyűrű:
r2-bike.com/EXTRALITE-Headset-Bottom-UltraBottom-51-52-tapered-SHIS-IS51/40
www.extralite.com/Products/UltraTop-Bottom.htm
De egy cane creek tapered kormánycsapágynál már ráragasztják a gumit a fémgyűrűre, balról a második:
Annyira sok jelentősége nincs azon a kisrészen ennek az egy-két mm széles gumigyűrűnek. Mármint ha el van vágva. Meg valamennyire zárt csapágy.
blash módosította - 2020. január 13. - 15:35
Írta 2020. január 13. - 11:58
sajnos tömítés, gumiból. Az összes bringánkban ilyen van... Igaz, alapból nem gáz, azért elég ritkán kell levenni egy ilyet villáról
és nem lehet leszedni a tömítést? utána elfűrészelni a vasat, majd visszatenni a tömítést
- Kisherceg kedveli ezt
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2020. január 10. - 23:40
Karbonnal lightos hasznalatnal tuti nem lesz problema.
Ezen a kornyeken en mar lemondtam a nagyon puritan montirol, epp ezert gondolkodtam luxra cserelesen, a ht is necces nehany helyen, annyira lemosta az eso az utobbi evekben a foldet.
Írta 2020. január 10. - 22:02
Chat-en kérdeztem, elég hosszasan várakoztattak a válasszal, azt írták nem tesztelték merev villával így nem ajánlják.
Régen kifejezetten le volt valahol írva, hogy merev villával nem használható (4 éve kb.), ilyet viszont most nem találtam sehol és tiltást nem említettek.
Az Exceed CF SL nem annyira könnyített váz (igaz attól még lehet merevebb és strapabíróbb egy könnyebb, pl az SLX is).
Ha lenne gond azért nem ezzel fogom kezdeni .
Lassan és óvatosan hajtok lefelé, ahogy egyes riderek lefelé mennek teloval ilyen vázzal szerintem nagyobb stressz éri a bringájukat .
Rengetegen kínai vázzal tekernek és kínai merev villával. Tele vannak vele a fórumok, sok-sok éve hajtják ezeket. Valahogy nem várnám, hogy egy Canyon vagy pl. Trek váznak legyen baja ettől. Illetve a gravel bringákat is olyan helyeken nyúzzák (én még régen a Crux CX-et is) ahol van aki fullyval megy le-fel.
Majd beszámolok.
Komolyan ezert nem probaltam ki sose de a karbon nem igazan farad... akkor egy alu giant xtcm volt. Annal ido kerdese lett volna, hogy mikor adja meg magat a fejcso. Canyonnal nem erdeklodtel?
Canyon-t kérdeztem, garanciavesztés, a régi Grand Canyon SL/SLX-nél. Exceed passz, hasonlóra számítok
karakoram módosította - 2020. január 10. - 22:04
Írta 2020. január 10. - 20:28
Canyon-t kérdeztem, garanciavesztés, a régi Grand Canyon SL/SLX-nél. Exceed passz, hasonlóra számítok
Írta 2020. január 10. - 20:05
Komolyan ezert nem probaltam ki sose de a karbon nem igazan farad... akkor egy alu giant xtcm volt. Annal ido kerdese lett volna, hogy mikor adja meg magat a fejcso. Canyonnal nem erdeklodtel?
arn módosította - 2020. január 10. - 20:07
Írta 2020. január 10. - 15:48
Ejj ez de gonosz volt! Azért nem vettem meg hónapok óta mert ez motoszkált bennem, gondolom ezért is írtad.
Német fórumokon találtam pár hasonlót (meg itthon van zcs), bírnia kell.
majd meselj, hogy birja az exceed regen sokat gondolkodtam ilyen merev villan (meg az cx elott), de sose mertem meglepni.
Írta 2020. január 10. - 15:09
Vagy átfűrészeled. A Crazy Biker'sben ajánlották ezt, mikor bevittem oda villát, hogy le kéne szedni a rászorult alsócsészét. Tökjó ötlet volt.
Tudom, ma már nem jellemző, de az átfűrészelés például golyókosaras kormánycsapágyaknál sem működik. Ipar csapágyasaknál igen, de személy szerint én inkább felütöm meg le a kerek gyűrűt, jobban szeretem azt a megoldást. Ettől függetlenül még tömítés is van az enyémen is.
Írta 2020. január 10. - 13:17
sajnos tömítés, gumiból. Az összes bringánkban ilyen van... Igaz, alapból nem gáz, azért elég ritkán kell levenni egy ilyet villáról
jap, így már értem. szerencsére sosem láttam ilyet.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2020. január 10. - 12:13
a színes rész is fém vagy az valami tömítés? sosem láttam ilyet.
a fűrészelés (nálam) mindig gond nélkül működött... milyen problémákra gondolsz?
Írta 2020. január 10. - 12:08
Niner boost RDO villa minden szerelékkel, tengellyel, vágatlan nyakkal (715 gramm):
OFF: van tipp kinél rakassam be Budapesten (ezt nem akarom én reszelni itthon és ráütni az alsó csészét, stb, Speedway kilőve festés miatt)?
majd meselj, hogy birja az exceed regen sokat gondolkodtam ilyen merev villan (meg az cx elott), de sose mertem meglepni.
arn módosította - 2020. január 10. - 12:10
- karakoram kedveli ezt
Írta 2020. január 10. - 12:05
Régi trükk és működik, csak kár, hogy a legtöbb gyártó Cane Creek, vagy hasonló kiképzésű alkatrészt használ. Sajnos a fűrészelés érthető okokból kifolyólag inkább okoz problémát. :/
a színes rész is fém vagy az valami tömítés? sosem láttam ilyet.
a fűrészelés (nálam) mindig gond nélkül működött... milyen problémákra gondolsz?
Kisherceg módosította - 2020. január 10. - 12:06
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2020. január 10. - 10:52
Vagy átfűrészeled. A Crazy Biker'sben ajánlották ezt, mikor bevittem oda villát, hogy le kéne szedni a rászorult alsócsészét. Tökjó ötlet volt.
Régi trükk és működik, csak kár, hogy a legtöbb gyártó Cane Creek, vagy hasonló kiképzésű alkatrészt használ. Sajnos a fűrészelés érthető okokból kifolyólag inkább okoz problémát. :/
Írta 2020. január 10. - 00:04
Az alsó gyűrűből én külön vettem olyat, ami hasított, így nem kell szenvedni sem felrakásnál, sem leszedésnél. Némelyik csapágyhoz eleve olyat adnak, kár, hogy nem mindhez.
Írta 2020. január 09. - 11:36
Valami adatát kerestem a vázamnak nemrég, és én is meglepődve tapasztaltam, hogy kész bringaként boostos első, 142-es hátsó kerékkel adták...
Írta 2020. január 09. - 11:05
Köszi, pü-ben más is a Probike-ot ajánlotta, hívom is őket mindjárt.
Elől 15x110-es boost-os a kerekem és a jelenlegi Fox villám is az. Hátul sima 142-es. Volt talán 2 ilyen fura év a Canyon merev mtb érában. Kevert kerékszettet kis levelezés után simán tudtam rendelni.
Írta 2020. január 09. - 09:29
Niner boost RDO villa minden szerelékkel, tengellyel, vágatlan nyakkal (715 gramm):
OFF: van tipp kinél rakassam be Budapesten (ezt nem akarom én reszelni itthon és ráütni az alsó csészét, stb, Speedway kilőve festés miatt)?
Jó kis villa, hajrá! (boltból pl Probike)
De a newmen kereked nem sima 142/100? vagy ehhez lesz külön kerék szett is?
Mars módosította - 2020. január 09. - 09:29
Írta 2020. január 09. - 09:25
nájsz! Biztos a vasaktól ilyen nehéz, amiket benne hagytál
Az alsó gyűrűből én külön vettem olyat, ami hasított, így nem kell szenvedni sem felrakásnál, sem leszedésnél. Némelyik csapágyhoz eleve olyat adnak, kár, hogy nem mindhez.