Így igaz, délelőtt beszéltem egy versenyző apjával akinek a gyerek vezető pozícióban volt, elmondása szerint a motoros még vitatkozott is a pályabíróval, de az erősködött ő tudja jól, kellemetlen az biztos.
több középiskolás volt mert nekik kötelező az érettségi előtt közmunkát végezni. Bíztak az értelmi képességében. Hiba volt. Vagy rosszul lett neki elmagyarázva. De aki még életében nem volt montiversenyen (több körös és eltérő körön) annak első hallásra bonyolult lehetett. 3 táblát kellett volna az ominózus helyre tenni. Egy jobbos nyilat hosszútáv első kör, egy jobbos nyilat középtáv és egy balos nyilat hosszútáv második kör feliratttal. Középen Lacit azért nem tudta a srác megdumálni mert Ő tudta a pályát és tojt a srácra. Meg utána volt pár másodpercre egy fiatal. Na ők értek utol minket a mária-kép felé vezető emelkedőn. Utána akkore csend volt , hogy beszélgettük is menet közben, hogy hová lettek a rövidtávos versenyzők. Nagy sokára jött egy hölgy. Annak mondtam, hogy szerintem Ő a harmadik és abszolutban. És utána is nagyon gyéren jöttek. Sokan elmentek (mint a késöbbi beszélgetésimnél kiderült) végig a Terv-úton. Így hívják. A megyei bringások ezt jól ismerik. Ez az út köti össze az 1-es utat Vérteskozmával majd ki a Székesfehérvár-i aszfalt úttal. Csak a Terv-út az autók elöl le van zárva. Na most akik végig mentek volt aki egyenesen tovább ment. Ő Szárra jutott. Aki balra el és a főúton az Tatabányát látogatta meg. Aki pedig a Birka-csárdánál balra be ment az aszfalt úton az Csákányospusztára majd tovább bicózott. Én ha szervező lettem volna akkor csökkentettem volna a hosszúnak a limit idejét is. Ha az első kört 2 órán belül nem teljesítette akkor vége. Szerintem akkor az utolsó 5-6 versenyző lehet nem jutott volna ki. Illetve meg kellene érteniük a versenyzőknek, hogy ha feladja akkor tessék ezt jelenteni a célban a számítógépesnél. Még volt (ha jól emlékszem) vagy 8 ember akinek nem volt ideje. Szerencsére 99%-ban sejtettük, hogy már rég feladták. De mi lett volna ha mégsem? Ebben a pocsék időben és dagonyában az szinte lehetetlen feladat lett volna ha keresni kell.