Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Shimano vagy SRAM????

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok. Volna egy kérdésem: mennyire erõs a 7.0 SRAM fékkar, úgy tudom mûanyagból van.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Én is csak újfent dícsérni tudom a SRAM-ot. Immár elég régóta nyúzom a 9.0-ás fékeket a váltókat, de még mindég nagyon frankók. Fõleg a váltó amit még mindig istenítek: iszonyú gyorsan és pontosan vált. Eddig egyszer váltottam félre a markolatváltóval, de az is az én bénám volt, mert nagyon nõiesen fogtam meg a kormányt és mikor leértem a közúti töltés szintjérõl a bringaútra egy elég meredek részen, elõrecsúszott a kezem a markolatváltóval együtt és felváltottam egyet. Na ezt értse meg valaki!!  ;D

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
Szilaj,
rf-el fékezés közben nem gond ide-oda váltogatni. persze, csak ha maximum 3 ujjal fékezel  ;) a jobb fékeknél 1-2 ujj is elég, szóval ez nem gond. persze ez csak akkor lehetséges, ha minden kézre áll rendesen.

egyébként használt már valaki a SRAM kattingatós váltókart, vagy az új "kéttengelyû" fékkart ? vagy ilyet nem is lehet kapni nálunk ?

Szilaj

Szilaj

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hey kiscsango!
Akkor a simánjóék meg azért csináltak markolatváltót, mert a rf szar?
Azt veszem ki a  szavaidbol, hogy sosem volt markolatváltód, tehát képzelõdés helyett próbáld ki, hogy hogy lehet váltani, ha nem engeded el a féket. Hidd el nekem, hogy lehet. Én legalábbis tudok mindkét irányba, de te váltsál már lefelé úgy, hogy nem engeded el a fékkart. Attól, hogy te a rf-t szereted, még egyáltalán nem biztos, hogy jobb (persze az sem, hogy nem). Ki mit szeret használni.
Uff! Beszóltam  :-* Bye!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
X-Ray  ;)
Sosem valtottam meg felre, pedig csavarom a markolatot rendesen nyulazaskor.
Gyorsan valt egyszerre akar 4 et vagy akarhanyat...
Igaz kicsit kenyesebb a bovdenek tisztasagara...

Jah es nem verem bele a terdem  :D

pesta

pesta

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Az SRAM(9.0) fékek és agyak igazán nagyon jók. Váltók, váltókarok terén nincs tapasztalatom, markolatváltani nem szeretek. Szerintem a Shimano cuccosok váltás terén jobbak, többet bírnak.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

A markolatváltónál szerintem váltás közben nem tudsz fékezni. Legalábbis én el nem tudom képzelni, hogyan kivitelezed. Rapidfire-nél viszont fékezés közben simán lehet visszváltani.
Karbantartani a rapidfire-t nem kell, 4-5 évet simán kibír. A markolatváltót kenni kell, elég gyakran különben beragad. Szóval engem qrvára nem érdekel, hogy bonyolult a rapidfire, ha eccer sem szedem szét. Valami gond mégis lehet a markolatváltóval, ha sram-ék is csináltak  valami rapidfire izét.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Nowy! Neked van Rohloff agyváltód?

Szilaj

Szilaj

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hey!
Ha markolatváltani szeretsz akkor SRAM, ha gyorstüzelni, akkor Simánjó. Én speckó markolatváltani szeretek jobban. Szerintem 1ébként egy férfiember inkább markol, mint gyorstüzel nem?  ::) Aki meg ha markol akkor gyorstüzel, az vegyen singlespeedet  ;).
Komolyra ferdítve a szót, a markolatváltó elõnye a rapidfájerrel szemben (asszem ebben a topikban ez lenne a lényeg, nem igazán a márkák harca, hiszen van sram váltókar simánjó váltóhoz is), hogy könnyebb, egyszerûbb, és nem kell elengedned a kormányt, meg a féket!!! egy ujjaddal sem a váltáshoz. Ja és sokkal olcsóbb, valamint könnyebben karbantartható.
A rapidfájer elõnye, hogy nincs véletlen elváltás (bár nekem igazán csak ugratás közben volt, az is csak amig meg nem szoktam igazán, manapság már soha nem váltok el), meg hogy Simánjó, ezért gyakrabban hozzá tudsz jutni.
Uff! Beszóltam.  :)  Bye

hecs

hecs

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Én most vettem Sram 9.0-ás fékeket (4600 HUF egy kerékre), és nagyon jók. Cserélheto kool-stop pofákkal, szép fekete színben vannak. Ennyiért Shimano-ból csak valami nagyon sz@rt kaphatsz. Még az Avid-ot boven veri ár/érték arányban.

groover-

groover-

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
miért nincs mo-n olyan választék sram-ból, mintshimano-ból??
>:(

Nowy

Nowy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
ROHLOFF !!!

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts