Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Shimano vagy SRAM????

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
ecceru .......az en tippem :

a shitmano olyan reg ott van a piacon hogy szinte mindenki ha arra gondol kerekpar azt mondja shitmano..szal.....
..a SRAM  ha labdaba akar rugni mindenkepp valahogyan mashogy kellene csinalni , amit tesz is!
Ugyanazt a  minoseget vagy hasonlot kevesebbe  arulja .

Ez olyan Shitmano monopol helyzet vs.Sram uzletpolitikaja..ami helyes is mer elszalt ma egy idelye a shitmano.. ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Deezígy akkora hülyeség, hogy melyik a jobb, és miért, mert ezt nem lehet csak így eldönteni, mivel tök más a kettõ. És egy full hófehér 9.0SL-lel szerelt gépet is tutira megnéznek az uccán, és ami kicsit fontosabb is, hogy váltásteljesítménye is van olyan mint az iksztéer. Most az megint más dolog, hogy valaki(pölö én) lehet sose venne markolászváltós cuccot, valakire meg a rapidfire-töl jön rá a lilahányás. Hogy Sramék miért jönnek ki olcsóbban, az az õ dolguk, amire lesz nekik is akkor a piaci részesedésük, mint a Nagy S-nek, addigra árban is ott fognak tartani, ez hótziher.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts

Annyit mondjatok már meg, ha a sram "sokkal" olcsóbb, és minõségben is ott van (ezt tudjuk, mert a használók mind ezt mondják), akkor ki az a barom, aki shimano-t vesz??

ööö... izé......hát mondjuk pl. ÉN!  :-[ De pssszt! Ez maradjon kettõnk között! ;D

Zöld

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nekem ez a téma kicsit hasonlít a windows - linux problémára... de hagyjuk...

Annyit mondjatok már meg, ha a sram "sokkal" olcsóbb, és minõségben is ott van (ezt tudjuk, mert a használók mind ezt mondják), akkor ki az a barom, aki shimano-t vesz??

Egyébként fékek tekintetében sram9.0 oder avid2.0? Ez most nekem igen fontos lenne...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
em-tee én már beleraktam majdnem 700at egy sram pc48asba (asszem ez a legalja lánc SRAMéknál...) és semmi baja... még csak meg se takarítottam eddig... kétszer olajoztam, pedig kapja az ívet rendesen, patakba dzsuvába hóba vittem...
és frankó... a PowerLink is nagy elõny sztem...
de amúgy ezen kívül jelenleg semmi sram, de ha lesz akkor valszeg az lesz (ugye a pénz is nagy úr...)

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
[glow=red,2,300]SHIMANO[/glow]

En teljes mertekben SHIMANO fan vagyok, es nem hiszem, hogy a SRAM ennyivel kevesebb penzert ugyanolyan jo minosegu cuccokat tud gyartani, mint a SHIMANO, akik 80 ev tapasztalattal rendelkeznek es mellesleg nelkuluk sehol se lenne a montizas. Meg nekem nem igazan jon be, hogy hirtelen jon par amcsi a semmibol csinalnak par muanyag szart aztan ok lesznek az istenek. A SHIMANO mernokei azert mar eleg regota vannak a szakmaban, tudhatnak egyet s mast ay alkatreszgzartasrol. Meg egyebkent is, japant tanulok, tamogatom a visszaeso japan gazdasagot, amennyire tudom (valoszinu, hogy az en SHIMANO fogyasztasom fogja megmenteni az orszagot  :) )
Azt meg elegge ketlem, hogy a 7.0 eleri az XT szintjet.

Titi> nekem van SRAM 7.0as fekkarom, es szerintem a SHIMANO Deore fekkar sokkal jobb (foleg mer az van a jobb oldalon / jajj de rossz volt/), legalabbis engem elegge zavar, hogy huzom a kart es nyulik nyulik nyulik... nemtom ez biztos megszokas kerdese... Meg a grip shiftet is eleg szarnak tartom de ez is megszokas kerdese valszeg.

Egyebkent a teli bringamon eleg sok sram alkatresz van, a lanc 300 km-et birt... (az is igaz, hogy nem 9.0-as volt...) az uj lancom meg fogaskoszorum is sram, dehat igy jar akinek nincs loveja.  

Tehat> [glow=red,2,300]SHIMANO[/glow] forever

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Nekem minden sram a bringámon(mármint amit gyárt)szerintem nem kell jobb .Nálam minden 9.0 és nagyon király.Nagyon megbántam .hogy régebben kisebb vagyonokat költöttem a shimano cuccokra.

Attee

Attee

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Hy!

Szerintem egyértelmû a válasz: !!!SRAM!!!
Amennyiben jobb a símanó hogy nagyobb a választék és lehet szinte mindenhol kapni.
De ami egyértelmû hogy a sram ár/értékben ezerszer jobb és még szépen is néznek ki!!!!

Sza SRAM

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
1stein:
Azért van a bringámon egypár Sram cuccos!!
És itt nem matricákra gondolok... >:(

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
SRAM! SRAM! SRAM!
Ronda és finom!  ;)
Charon:
Ezt már megbeszéltük, de nem is láttál még sramot közelrõl. Legalábbis szerintem.  :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Hmm... drágább??  :o

na majd ha végre lesz magyarországon, számolgatok egy cseppet...

Pf...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Azis jo, de az asszem dragabb mint a markolatvalto.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Vole!

A triger váltókarral is OKÉS a dolog..., nem? :)

részemrõl ez által lett királyság a SRAM cuccos, mert úúúútálom a markolatváltót... köveket az adatlapomon található postacímre kérem SRAM fun-ok... ;)

Pf...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az XTR melle azert odaillik az X.0
A Sram szerintem atgondolando. Ha valtokarnak jo a markolatvalto, akkor joval olcsobban meguszol egy olyan rendszert, mint az XT. Egy XTR hatsovalto arabol kijon egy 9.0 hatso valto + valtokar + fogsor. Kb.
Es 9.0 -nal nem nagyon kell jobb, hacsak nem egy CC elversenyzo vagy.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csak az objektív nem szubjektív.  :P

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
[glow=red,2,300]SHIMANO[/glow]

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
szerintem ez szubjektív is bizonyos mértékben...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Részemrõl inkább:

XTR - nuku!!!
XT - 9.0
LX - 7.0 (de ez azért akár XT is lehet néha - néhol)
Deore - Centera
Alivio, Acera - 5.0, 4.0, 3.0

Uff!  8)

aaron

aaron

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello!

Szerintetek ez a rob által írt 2001-es összehasonlítás most is igaz?

"groover-: Akkor a Sram - Shimano felosztás:
XTR - 9.0 SL
XT, LX - 9.0 és Rocket
Deore - 7.0 és Centera
Alivio, Acera - 5.0, 4.0, 3.0 és MRX"

Csak mert valahol itt a fórumon azt olvastam, hogy a 7.0 veri az XT-t is.
Hm?

aaron

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Titi
Nekem 9.0 van, azon nagyon jó és elég merev. Bár egy zakót biztos megviselne, dehát mi profik mikor esünk el??  ;D
Szerintem nyugodtan megveheted, ha erre akart kimenni a kérdés.