Vole:Köszi az infót,fékkarom már van 9.0SL:)
Tud valaki valamit errõl az új X mitudoménmennyi.mennyirõl?ár,súly stb.Még a honlapjukon is kuss van:(
Üdv:Thommey
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Shimano vagy SRAM????
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:56
Írta 2002. március 10. - 00:17

Írta 2002. március 10. - 00:16

Na akkor 1 eszméletlen idióta kérdés:
Semelyik SRAM hátsó váltó nem kompatibilis a RapidFire-rel?
Semelyik SRAM hátsó váltó nem kompatibilis a RapidFire-rel?
Írta 2002. március 10. - 00:08

eddig volt már nekem simanoból Acera /mégmostis/ deore is Lx is próbáltam xt de. Tegnap vettem egy 5.0 szettet és hát asszem én többet nem fogom szponzorálni a simanot. Ehhez az alsókategóriás váltóhoz képest az Lx 1 rokkantnyugdíjas/márelnézést/
Írta 2002. március 09. - 15:17

Én KMC láncot használok, elég jól birja, még soha nem szakadt el az évek során, és röhejesen olcsó. A váltásteljesítmény a full LX-el se volt jobb. Szóval szerintem nem érdemes olyan drága láncot venni, mint a Rohloff. Olvasd el még eccer a lánctesztet, érdekes!
Írta 2002. március 09. - 14:48

Írta 2002. március 09. - 09:55

9.0SL fekrol nem tudok, csak 9.0 -rol, de az nagyon kiraly. Szerintem nem erdemes XT -t venni, mert nem fog jobban, es 3 szor annyiba kerul, inkabb vegyel a 9.0 fek melle valami jo fekkart.
Írta 2002. március 09. - 04:56

Sziasztok!
Kérdés:9.0SL-ben van fek is vagy csak fekkar,ha nincs,akkor melyik a jobb XT-9.0?
Kérdés:9.0SL-ben van fek is vagy csak fekkar,ha nincs,akkor melyik a jobb XT-9.0?
Írta 2002. március 08. - 09:31

ami sztem óriási elõny... hiszen nem kell marokra fognod a kormányt hogy válts hanem a szarvról is tucc könnyen gyorsan... ;D
Írta 2002. március 08. - 09:19

Luki: pontosan!
a neve trigger... a 9.o, 7.o, és 5.o szettekhez is van ha jól emlékszem... utóbbinál Genesis néven, és az kompatibilis a shimano váltókkal...
A többi nem...
A Rapid karokhoz képest annyiban mások ezek, hogy a mutatóujjaddal mozgatott karocska függõleges síkban mozdul el, míg a hüvelykujjas vízszintesben...
Csõváz és hátszél...
a neve trigger... a 9.o, 7.o, és 5.o szettekhez is van ha jól emlékszem... utóbbinál Genesis néven, és az kompatibilis a shimano váltókkal...
A többi nem...
A Rapid karokhoz képest annyiban mások ezek, hogy a mutatóujjaddal mozgatott karocska függõleges síkban mozdul el, míg a hüvelykujjas vízszintesben...
Csõváz és hátszél...
Írta 2002. március 08. - 07:34

Ha jól emlékszem már próbálkozik a Sram is valami Rapid -fire tipusú váltókarral. A MAg valamelyik számában volt róla szó.
Írta 2002. március 08. - 03:26

Szasztok!
Nekem van egy 9.0SL-es fékkarpárom,és bár már sokan leszarmûanyagozták,nekem jobban teccik,mint az XT-m volt,mert,bár ez lehet,hogy személyes,nem szeretem a keményen fogó féket.Nekem teccik,sõt mostmár XT kazi is csere SRAM-ra.Hiába pénz beszél a blöki meg...
Nekem a rf jobban teccik,bár még a régi fajta 96körüli marokváltót próbáltam.Lehet hogy a mostani jobb?Szerintem,ha bejön ez a SRAM rf,akkor az jobb lesz a shitmanónál:)Télleg nagyon elszálltak árban.
Thommey
Nekem van egy 9.0SL-es fékkarpárom,és bár már sokan leszarmûanyagozták,nekem jobban teccik,mint az XT-m volt,mert,bár ez lehet,hogy személyes,nem szeretem a keményen fogó féket.Nekem teccik,sõt mostmár XT kazi is csere SRAM-ra.Hiába pénz beszél a blöki meg...
Nekem a rf jobban teccik,bár még a régi fajta 96körüli marokváltót próbáltam.Lehet hogy a mostani jobb?Szerintem,ha bejön ez a SRAM rf,akkor az jobb lesz a shitmanónál:)Télleg nagyon elszálltak árban.
Thommey
Írta 2002. március 08. - 02:19

>>>>>>>>>>>kis javitas<<<<<<<<<<<<<
" valtokar szetszedes es zsirozas"
Az elobbi iromany igy helyes.
" valtokar szetszedes es zsirozas"
Az elobbi iromany igy helyes.
Írta 2002. március 08. - 02:13

nekem a G.shift hez kellett kb 200 km ,hogy megszokjam ugy tutira ...ez csak terepen volt ugyertve hogy 0km szarfalt
..szal nem volt unatkozas , eleg sokat kellet hasznalni de most mar minden ok .Igaz annak idejen nekem stx R.fire volt nagy elonye a Gs. hez kepest hogy igenytelen
...nekem Gs.attack van shitmano xtr el ..es neha ugyan az agyamra megy... asszem kabel tisztitas , de meginkabb a valto szetszedese es takaritas utani ujrazsirozas a titka ,es ujra eletre kel .
..Vigyazat aki szetszedi a Gs-et elso alkalommal meglepheti extara percekkel ami valahogy igy nezki .....hogy is megy ez vissza ??? ???....
De ennek ellenere , hogy tisztogatni kell is maradok mellete, ez az egyettlen, a minusz oldalon nalam .Talan legkozelebb egy jobbat kiprobalok.Vegul is az attack egy eleg gagyi . Amig mukodik hagyom..

...nekem Gs.attack van shitmano xtr el ..es neha ugyan az agyamra megy... asszem kabel tisztitas , de meginkabb a valto szetszedese es takaritas utani ujrazsirozas a titka ,es ujra eletre kel .
..Vigyazat aki szetszedi a Gs-et elso alkalommal meglepheti extara percekkel ami valahogy igy nezki .....hogy is megy ez vissza ??? ???....
De ennek ellenere , hogy tisztogatni kell is maradok mellete, ez az egyettlen, a minusz oldalon nalam .Talan legkozelebb egy jobbat kiprobalok.Vegul is az attack egy eleg gagyi . Amig mukodik hagyom..
Írta 2002. március 08. - 01:42

A témával kapcsolatban:
Vannak tények, elég objektívek, meg az egyén véleménye. Nálam ez a következõképp néz ki:
Tudom, hogy a SRAM váltásteljesítmény-ár aránya lenyomja a SheMano-t, de a marokváltót az istenért (bocs fõnök, hogy emlegetlek) nem tudom megszokni. Valszeg bennem van a hiba, de a SRAM mi a gyíkért nem dob ki valami full-SheMano kopi pöckölõs váltókart? A Gemini az nem az igazi, nem tecciX. Na ennyi lett volna: a SRAM az igazi, a Shimano meg a valódi...
Vannak tények, elég objektívek, meg az egyén véleménye. Nálam ez a következõképp néz ki:
Tudom, hogy a SRAM váltásteljesítmény-ár aránya lenyomja a SheMano-t, de a marokváltót az istenért (bocs fõnök, hogy emlegetlek) nem tudom megszokni. Valszeg bennem van a hiba, de a SRAM mi a gyíkért nem dob ki valami full-SheMano kopi pöckölõs váltókart? A Gemini az nem az igazi, nem tecciX. Na ennyi lett volna: a SRAM az igazi, a Shimano meg a valódi...
Írta 2002. március 07. - 23:17

Ha váltórendszer akkor Shimano! Meg fékekben is jobb a Sh Lx-tõl fõlfelé szerintem. Meg árakban sem tudja õket túllicitálni senki. Talán sokba kerül a hajóút Japánból? ;D
Írta 2002. március 07. - 22:21

Írta 2002. március 07. - 22:20

mit gondolsz en mert hivom oket shitmaninak..?
tudom en hogy gondoltad a barmot ..semmi harag
;D
tudom en hogy gondoltad a barmot ..semmi harag

Írta 2002. március 07. - 20:31

boccs killer nem akartalak lebaromozni...
Szvsz a shimano sokkal szebb, meggyõzõbb (ebbe ne kössetek bele pls hogy miért), de annyit érte... :-/ Annyit én nem adok érte... Amíg egy 9.0s fékpár kerül 4600ba és az xtr pár 40be... vagy ha 9.0 nincs is xtr szinten hanem mondjuk xt: akkor egy pár 26e... Addig a simano dögöljön meg ott ahol van, hogy lehet ennyire szemét ?! Na mind1, lehet hogy csak én látom így, és van racionális magyarázata... :
legalábbis remélem, hogy van...
BRUCE
Szvsz a shimano sokkal szebb, meggyõzõbb (ebbe ne kössetek bele pls hogy miért), de annyit érte... :-/ Annyit én nem adok érte... Amíg egy 9.0s fékpár kerül 4600ba és az xtr pár 40be... vagy ha 9.0 nincs is xtr szinten hanem mondjuk xt: akkor egy pár 26e... Addig a simano dögöljön meg ott ahol van, hogy lehet ennyire szemét ?! Na mind1, lehet hogy csak én látom így, és van racionális magyarázata... :

BRUCE
Írta 2002. március 07. - 17:25

"... A markolatváltónál szerintem váltás közben nem tudsz fékezni. Legalábbis én el nem tudom képzelni, hogyan kivitelezed...."
......kiccsango Teged figyellek egy ideje..

de mos meccafollak..reszben ...szal .. a RP vel sem tudsz igazan ..de attol fugg mit nevezunk fekezesnek ..
ha lassitasrol van szo akkor igazat adok neked , de ha kerekallososat fekezel akko a RP-vel sem valtasz jobban fekezes kozben, me a lancot fekkar elengedese utan pakolja a valto igaz a manualis muvelet "elvegezve" de maga a valtas fekezes utan jon ..
szerintem ugy altalanosan egy szinten van a RP a gripshit ekkel elonye ennek is van hatranya annak is..talan mas valtasi tech.kell a gripshit hez mindenkepp fekezes elott valcs! de ez jol jon RP nel is.. jahh igaz ugy jovona pontosan tudni hogy hova is..ugye...de ez mar masik tema..

....alazatos tisztelettel valaszodat szeretettel varom...
Írta 2002. március 07. - 16:57