Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Shimano vagy SRAM????

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
133 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Vole:Köszi az infót,fékkarom már van 9.0SL:)
Tud valaki valamit errõl az új X mitudoménmennyi.mennyirõl?ár,súly stb.Még a honlapjukon is kuss van:(
Üdv:Thommey

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Na akkor 1 eszméletlen idióta kérdés:
Semelyik SRAM hátsó váltó nem kompatibilis a RapidFire-rel?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
eddig volt már nekem simanoból Acera /mégmostis/ deore is Lx is próbáltam xt de. Tegnap vettem egy 5.0 szettet és hát asszem én többet nem fogom szponzorálni a simanot. Ehhez az alsókategóriás váltóhoz képest az Lx 1 rokkantnyugdíjas/márelnézést/  

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Én KMC láncot használok, elég jól birja, még soha nem szakadt el az évek során, és röhejesen olcsó. A váltásteljesítmény a full LX-el se volt jobb. Szóval szerintem nem érdemes olyan drága láncot venni, mint a Rohloff. Olvasd el még eccer a lánctesztet, érdekes!

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Rohloff láncról mi a vélemény ?

nem akartam külön fórumot nyitni a témának.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
9.0SL fekrol nem tudok, csak 9.0 -rol, de az nagyon kiraly. Szerintem nem erdemes XT -t venni, mert nem fog jobban, es 3 szor annyiba kerul, inkabb vegyel a 9.0 fek melle valami jo fekkart.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok!
Kérdés:9.0SL-ben van fek is vagy csak fekkar,ha nincs,akkor melyik a jobb XT-9.0?
Üdv:Thommey

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ami sztem óriási elõny... hiszen nem kell marokra fognod a kormányt hogy válts hanem a szarvról is tucc könnyen gyorsan... ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Luki: pontosan!

a neve trigger... a 9.o, 7.o, és 5.o szettekhez is van ha jól emlékszem... utóbbinál Genesis néven, és az kompatibilis a shimano váltókkal...

A többi nem...

A Rapid karokhoz képest annyiban mások ezek, hogy a mutatóujjaddal mozgatott karocska függõleges síkban mozdul el, míg a hüvelykujjas vízszintesben...

Csõváz és hátszél...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Ha jól emlékszem már próbálkozik a Sram is valami Rapid -fire tipusú váltókarral. A MAg valamelyik számában volt róla szó.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szasztok!
Nekem van egy 9.0SL-es fékkarpárom,és bár már sokan leszarmûanyagozták,nekem jobban teccik,mint az XT-m volt,mert,bár ez lehet,hogy személyes,nem szeretem a keményen fogó féket.Nekem teccik,sõt mostmár XT kazi is csere SRAM-ra.Hiába pénz beszél a blöki meg...
Nekem a rf jobban teccik,bár még a régi fajta 96körüli marokváltót próbáltam.Lehet hogy a mostani jobb?Szerintem,ha bejön ez a SRAM rf,akkor az jobb lesz a shitmanónál:)Télleg nagyon elszálltak árban.
Thommey

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
>>>>>>>>>>>kis javitas<<<<<<<<<<<<<

" valtokar szetszedes es zsirozas"

Az elobbi iromany igy helyes.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
nekem a G.shift hez kellett kb 200 km  ,hogy megszokjam ugy tutira ...ez csak terepen volt ugyertve hogy 0km szarfalt :) ..szal nem volt unatkozas , eleg sokat kellet hasznalni de most mar minden ok .Igaz annak idejen nekem stx R.fire volt nagy elonye a Gs. hez kepest hogy igenytelen

...nekem Gs.attack van shitmano xtr el ..es neha ugyan az agyamra megy... asszem kabel tisztitas , de meginkabb a valto szetszedese es takaritas utani ujrazsirozas a titka ,es ujra eletre kel .

..Vigyazat aki szetszedi a Gs-et  elso alkalommal meglepheti  extara percekkel ami valahogy igy nezki .....hogy is megy ez vissza ??? ???....

De ennek ellenere , hogy tisztogatni kell  is maradok mellete, ez az egyettlen, a minusz oldalon nalam .Talan legkozelebb egy jobbat kiprobalok.Vegul is az attack egy eleg gagyi . Amig mukodik hagyom..

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
A témával kapcsolatban:

Vannak tények, elég objektívek, meg az egyén véleménye. Nálam ez a következõképp néz ki:
Tudom, hogy a SRAM váltásteljesítmény-ár aránya lenyomja a SheMano-t, de a marokváltót az istenért (bocs fõnök, hogy emlegetlek) nem tudom megszokni. Valszeg bennem van a hiba, de a SRAM mi a gyíkért nem dob ki valami full-SheMano kopi pöckölõs váltókart? A Gemini az nem az igazi, nem tecciX. Na ennyi lett volna: a SRAM az igazi, a Shimano meg a valódi...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Ha váltórendszer akkor Shimano! Meg fékekben is jobb a Sh Lx-tõl fõlfelé szerintem. Meg árakban sem tudja õket túllicitálni senki. Talán sokba kerül a hajóút Japánból?  ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
.....ize shitmano... ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
mit gondolsz en mert hivom oket shitmaninak..?

tudom en hogy gondoltad a barmot ..semmi harag :) :D ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
boccs killer nem akartalak lebaromozni...

Szvsz a shimano sokkal szebb, meggyõzõbb (ebbe ne kössetek bele pls hogy miért), de annyit érte... :-/ Annyit én nem adok érte... Amíg egy 9.0s fékpár kerül 4600ba és az xtr pár 40be... vagy ha 9.0 nincs is xtr szinten hanem mondjuk xt: akkor egy pár 26e... Addig a simano dögöljön meg ott ahol van, hogy lehet ennyire szemét ?! Na mind1, lehet hogy csak én látom így, és van racionális magyarázata... ::) legalábbis remélem, hogy van...

BRUCE

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

"... A markolatváltónál szerintem váltás közben nem tudsz fékezni. Legalábbis én el nem tudom képzelni, hogyan kivitelezed...."

......kiccsango Teged figyellek egy ideje.. ;)

de mos meccafollak..reszben ...szal .. a RP vel sem tudsz igazan ..de attol fugg mit nevezunk fekezesnek ..

ha lassitasrol van szo akkor igazat adok neked , de ha kerekallososat fekezel akko a RP-vel sem valtasz jobban fekezes kozben, me a lancot fekkar elengedese utan pakolja a valto igaz a manualis muvelet "elvegezve" de maga a valtas fekezes utan jon ..  

szerintem ugy altalanosan egy szinten van a RP a gripshit ekkel elonye ennek is van hatranya annak is..talan mas valtasi tech.kell a gripshit hez mindenkepp fekezes elott valcs! de ez jol jon RP nel is.. jahh igaz ugy jovona pontosan tudni hogy hova is..ugye...de ez mar masik tema.. ;)

....alazatos tisztelettel valaszodat szeretettel varom...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
....hogy en barom.....?........ :'(