Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Shimano vagy SRAM????

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
a tavalyi 9.0 SL is  adapterrel átalakítható volt tárcsássá.

zsjako

zsjako

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Nekem '96 óta van egy GS600-am, igaz már csak a kisöcsém gépén figyel. Nem volt rossz, de a jelenleg ói XT/LX nekem személy szerint sokkal jobban tetszik. És az öcskös is azt kérdi, hogy mikor lesz neki is olyan nyomkodós (értsd:rf) váltója. :D :D
A SRAM fékhez még nem volt szerencsé, de a paralel Sanyimanó nekem nagyon bejött.
Viszont több ismerõsömnek is volt még az elsõ generációkból SRAM hátsó váltója, is mind úgy eltört pár hónapon belül, mint a ropi. :-[ :-[ :-[
Igen a Sanyimanó drágább, de nekem ez az egyetlen hobbim, úgyhogy csak erre költöm a spórolt pénzem. És a keresben pedig elég olcsón hozzá lehet jutni csúcs Shimanóhoz is.

Amúgy az egész teljesen egyéni ízlés kérdése.

Zsjako

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ezeket a Mars cuccokat tamash is hallotta már, de azt hallotta, hogy ezek raktáron maradt régebbi kiadású Sram agyak, csak nem akarták(vagy nem lehetett?) ugyanazon a néven forgalomba hozni, ezért megtükrözték a nevet, és piacra dobták. Ennyi. De ez 1általán nem bizti, és az is lehet, hogy rosszul emléxem.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hozzászólnék  :)
Tehát a Mars elsõ agy csak 4500 nem pedig 45000!!!
És még egy fontos különbség. A Mars agyak már olyanok, hogy egy kis adapter segítségével simán tárcsás agyat varázsolhatsz belõle. Ez nem kamu. Saját szememmel láttam. Nagyon okos. És még olcsó is. Így ha váltani akarsz V fékrõl tárcsásra nem kell megvenned még egy agyat, hanem csak felrakod az adaptert, és máris gurulhatsz a tárcsással. Ja és majd kihagytam valamit. Természetesen 6 lyukas.
Tehát 4500+8000-ért kapsz két sima és két tárcsás agyat. Mindenkinek ajánlom figyelmébe.

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
2 hete én is átváltottam ESP-re (9.0 karok, 7.0 váltó) a "gyorstüzelõ" shimanóról. nagyon megszerettem! eleinte rossz irányba váltottam mindig  :) de most már határozottan gyorsabban elintézem a váltást, mint a shimanóval és a bika erõs váltórugó miatt szerintem jobban vált, mint az eddigi xt/plasma.

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Sram a kiráy!
Fele annyi mint a Shimano(árban), de szerintem jobb!
Lehet, hogy nem tartós, mert müanyag, kit érdekel!
5 évet biztos kibír, utána meg úgy is kicserélnéd!
A Shimano se bir sokkal többet!
A fékei biztos jobbak, csak még nincsen párhuzamos nyomású!

És már nem is lesz.....

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Most se! ;)
45e egy SRAM elsõ agyért?
Durva lenne!

Atosz

Atosz

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Koga:Igaz egy kicsit tévedtem, a speedmetalba volt az új agy.Olyan nagyon nem kell tõle besózni, azt mondták,szinte ugyanaz, mint a sram9.0.Az árában sincs nagy különbség:az elsõ 45000, a hátsó 8000.Talán :-/.Csak a tavalyi árakból kiindulva.Annyira nem figyeletm oda.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sram a kiráy!
Fele annyi mint a Shimano(árban), de szerintem jobb!
Lehet, hogy nem tartós, mert müanyag, kit érdekel!
5 évet biztos kibír, utána meg úgy is kicserélnéd!
A Shimano se bir sokkal többet!
A fékei biztos jobbak, csak még nincsen párhuzamos nyomású!

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
Ez a MARS NAGYON ÚJ ???
Biztos ?
Procrossban mennyi a MARS agy?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Xerintem sincs ilyen minõségi szorzó, hogy kétszer jobb a SL mint a "sima". Ez hüjeség, már elnézést kérek attól akitõl kell....... Az SL verseny szintû, célja hogy minél könnyebb, minél dzsúz-zártabb legyen. A "sima" inkább azokat célozza meg, akik szintén keményen nyomják (freeride), de nem érdekes a tömeg és hogy tele megy trutyival.
A X.0 elég érdekes koncepció, szerintem eccerû a magyarázata: amikor az SL csúcskategóriát csinálták, nem állt rendelkezésükre megfelelõ terv és anyagismeret (karbon, titán, magnézium) egy X.0 szerû létrehozására. Most már igen, ezért kidobták a piacra a sznoboknak és a versenyzõknek. De ez szvsz......

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
szerintem nincs kétszer olyan jó az SL mint a sima kilences. ami viszont lényeges lehet csak az SL bõl választhetsz/ha tudsz / a rövid illetve hosszú kanalas között

Atosz

Atosz

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Szeva'tok!

Nem tudom ki hallot, ki nem róla, de idén a SRAM már nem is SRAM agyat gyárt, hanem MARS-ot, és a 9.0-s se a 9.0, hanem 9000-s.Az ára viszont maradt a régi, és a kinézete is.Szóval Sram9.0-->Mars 9000
lett.Asszem a procrossba már hozzá lehet jutni.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
jahh .. ott van $180 usd :-/

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szasztok!
Na X.0 rajongóknak egy rossz hír(nekem is):A váltó ára 200EURO,és ez csak a hátsóváltó!!!!Az tesók között is 46000Ft.A kiállításon az illetékes azt mondta várjunk egy kicsit,és le fog menni 40körülre.
Akkor meg mán inkább mint az XTR:)
Üdv:Thommey
Ja és mûxik az összes váltókarral:5,7,9,9SL

vendég_Chreex_*

vendég_Chreex_*
  • vendég
Szerintetek van-e több, mint két és félszer olyan jó a 9.0 sl hátsó váltó, mint a sima 9.0? Mert ha igen, akkor buktam a simával.  ;D Mostanában kezdek átállni - szép fokozatosan - és azt kell hogy mondjam, hogy a Sh. 8-as XT rendszeréhez képest ez maga a mennyország. Könny?, merev (f?leg a fogaskoszorú), nem kotyog (így az elején), hangtalanul, szépen, gyorsan, pontosan vált, és annyival kényelmesebb a gripshift, mint a rapidfire, hogy ihaj. A tartósságról tud vki vmit? Csak miheztartás végett... Hogy fel tudjak készülni, hogy mikor kell legközelebb a tárcába kell nyúlni, ha használhatatlanná nyúzom a cuccot túra-CC-maraton jelleg? felhasználás mellett.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hivatalos forrásból tudom,hogy nemsoká itt van az X.0 m.o.-on.az ár 60rugó,de hogy ez csak a h.v.vagy a karral együtt ???
Üdv:thommey

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
a BIKER honlapján 26 eFt az SL ajánlot fogya.  :-/

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
én a hétvégén voltam a Probikeban asszem õk teljesen nagyker függetlenül végzik a SRAM cuccokat - ezért van olyan sok minden- ahol a fent említett árak fogadtak. én messze jobb vételnek találom a sima 9.0 mint az SL-t nincs kétszer olyan jó. Bár külsõre nekem jobban bejön az SL de ez szubjektív. ami vicces hogy a bergussonban nekem eddig kb. négyszer mondták azt hogy nincs forgalmazója a SRAMnak itthon ehhez képest a BIKER úgy elõadja magát a honlapján mintha õk azt a sok szép cuccot mind el tudják juttatni a magyar piacra. Valahogy nem így néz ki a dolog és ezért van az hogy a probikban a srácok csomagtartóban hozzák a SRAM dolgokat-vagyvalamiilyesmi-
A kategóriákról részemrõl annyit hogy a városi gépemre most vettem 1 5.0 hátsóváltót és nekem van olyan érzés mint az LX. A tartósságrol erõs igénybevételrõl nem tudok beszélni majd jövõ ilyenkor amikor már átélt 1 telet.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jaa! de ez most biztos? én le mertem vónna fogadni hogy az SL ócsóbb mint az XT... bár aszt írják hogy az SL az XTR kategória, mert a 9.0 az XT szint, szóval ezt nézve ócsóbb mint a Shimano.
Bár akkó hol van az X.0??? Egy gyûrû mind fölött??!  ;D ;D