Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szászvári Kerekezõk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
961 hozzászólás a témában

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ez csak így elõtört belõlem itt a nagy bringahiányban.:D
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
www.vidakhaz.hu

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Lesz még rá alkalom, hogy megnézzük a régi dolgokat, de csak úgy érdekesség képpen.;)

Élmény volt megélni egy sportág fejlõdését. Talán '91-92-ben láttam elõször MTB-t Komlón egy üzletben. Ez volt ráírva: Olasz terepkerékpár.
93-ban már volt egy Schwinn-Csepel Bakony montim, és egy Schwinn Ideal Sport versenykeróm. 2 hónapig kellett gürcöljek érte, reggel 8-tól este 8-ig, pedig csak 12000 forint volt.(még a számlája is megvan)

Érdekes volt látni a próbálkozásokat, az elsõ környékben szervezett, kiváló versenyeket, sõt kupasorozatot, (Pannon Kupa) respect a Komlóiaknak, Magyarszékieknek, Szekszárdiaknak, Pécsieknek,hogy csak a "szomszédból" mazsolázzak, vagy távolabbról a Tokodiaknak, Mátraiaknak, és mindenkinek aki próbált valamit hozzáadni ehhez a sporthoz. Ezzel szemben rossz volt az érezni, hogy a szakági szövetség környékén mekkora a szervezetlenség, a mai napig képtelenek voltak összehozni egy Magyar Bajnoki Kupasorozatot(DH):(, bár ebbe már a természetvédelem is nagyban beleszólt.

Eltelt 20 év és most már minden beszerezhetõ amit csak akarsz, persze ha van elég léd.
Hát akkoriban még mindent magunknak kellett megoldanunk, kitalálnunk, fabrikálnunk! Az alkatrészeket beszerezni pedig nem volt egyszerû, sõtt, néha lehetetlen volt.

A faluban sok srác nyomta a pedált versenyszerûen, nem úgy mint most. De a "kemény mag" még most is megvan, és bár már vannak fiatalabbak akik gyorsabbak, és bátrabbak, a hegyen még elõtör belõlünk a harci kedv, a sok év tapasztalata, és a több 10.000 kilométer hatása, + pesze az a makacs és akaratos énünk, ami hajt minket, mint mi a kerékpárt!:)
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Hát nem mai csirke:) nem is mutattad még ezeket a képeket...

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Fekete hát! Meg hosszú!
Hiába ez már régi história. Mondhatnám, hogy " Azok voltak ám a szép idõk!" de ez egy baromság, mert kerózni mindig jó, de még jobb egy jó társasággal!:)
www.vidakhaz.hu

superszabi

superszabi

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Ezzel a bicajjal kezdtem valaha a versenyzést( a kép 15 éves):Feltöltött kép
110mm telóút, amit késõbb 150mm-re tunningoltam, Diatech spiralstop tárcsafékek,(nyilván nagyban hozzájárultak az eredményeimhez, mert nem nagyon fogtak:), és az IRC piranhaPRO gumik.
A telót bár sokan lenézték,(Suntour Mg DH) de a mai napig mûködik, és használják, és csak 2kg volt!
Persze csillapítás az nem volt.
Mivel ez volt az egyetlen gépem, a képen éppen a Mátra maratonra készülõdök.
Ja, és a bringán fellelhetõ, talán az elsõ XT szett minden egyes darabja megvan, és mûködik!!!
Mai szemmel nézve elég vicces, hogy most kb, egy cc bicajnak felelne meg, a teló dupla vállát leszámítva.

Húú ezzel a keróval még Én is sokat találkoztam. Akkor még fekete volt a hajad. :)
Értem Én! De leszarom

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ezzel a bicajjal kezdtem valaha a versenyzést( a kép 15 éves):Feltöltött kép
110mm telóút, amit késõbb 150mm-re tunningoltam, Diatech spiralstop tárcsafékek,(nyilván nagyban hozzájárultak az eredményeimhez, mert nem nagyon fogtak:), és az IRC piranhaPRO gumik.
A telót bár sokan lenézték,(Suntour Mg DH) de a mai napig mûködik, és használják, és csak 2kg volt!
Persze csillapítás az nem volt.
Mivel ez volt az egyetlen gépem, a képen éppen a Mátra maratonra készülõdök.
Ja, és a bringán fellelhetõ, talán az elsõ XT szett minden egyes darabja megvan, és mûködik!!!
Mai szemmel nézve elég vicces, hogy most kb, egy cc bicajnak felelne meg, a teló dupla vállát leszámítva.
www.vidakhaz.hu

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Szavazzatok lécci! a Misina állatmenhely nyerhet 10 millát! De már csak pár óra van vissza a játékból! Köszi az állatok nevében is!

Üdvözlünk a Facebookon - jelentkezz be, regisztrálj vagy csak tudj meg többet róla!

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
de még nem töltöm fel majd ha teljesen kész!

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Tegnap kicsit voltam fenn videozgatni, fele kész van:)

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Sajnos van ez így néha!
Csoda, hogy hazajutottál!
Már csak 7 nap és megyek haza, és akkor zúúúúúzhatunk!
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Hát persze hogy csatlakozok:)
Hétfõn nagyon faszát tekertünk a Komlóiakkal, panoráma kör állat:)
Mostanában kezd rám járni a rúd, képzeld el Jakabhegy kellõs közepén elhagytam a hváltó görgõmet szerencse hogy a csavart megtaláltuk és azon futott a lánc. Hazáig kibírta:)

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ma punnyadtunk, illetve alpinista felszereléseket csináltam. Semmi bringa.
most épp sörözök a szobában, vagyis csak söröztem, mert már elfogyott:(
Feltöltött kép
Holnap estére megjön az új kötelem, úgyhogy már lesz 150m.
Ha hazamegyek megtámadom (akarom mondani megmászom) a kõbányát. Ha van kedved csatlakozhatsz.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Itáliába mi a helyzet?:)

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Jó étvágyat:)

superszabi

superszabi

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Hát igen. Ehhez már elég pihent agy kellett.
Értem Én! De leszarom

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Beszarás:)

Ez is estére!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SqBw7XapJKk

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Jók a videók.
Az a Sunn bringa elég pofás.

Szabi, látom te is el tudsz kóborolni a neten!:D
www.vidakhaz.hu

superszabi

superszabi

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Ez is estére!

Értem Én! De leszarom

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Estére:):

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás

két autóval 6an mentünk, asszem 4 egész napra. nekem valami 80-90ezerbe volt mindennel együtt. de életemben nem voltam még ilyen fasza helyen.

Hát azt elhiszem:D nézd meg a Toniolo többi videóit is nagyon fasza helyek vannak! Meglátjuk jövõre Orbán papa mennyi bõrt húz le még rólunk!