Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

lánc, fogaskerék élettartam

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
55 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
téma folytatódhat a meghajtás topikban. ezt zártam

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Mondjuk ha felrakod az új láncot, és az ugrik akkor biztosra veheted, hogy már kopott.:D
Ennél okosabb választ én nem tudok

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a lánc az még nem nagy gond, a helyi bringaboltban van olyan nyúlásmérõ, de engem konkrétan fõleg a fogaskerék meg a lánctányér érdekelne. valaki?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Van ilyen láncnyúlásmérõ nem? Igaz én még sosem láttam.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem most rohloff láncolajom van.

ha már így elõkerült ez a topik, a kérdésem az lenne, hogy egy lánctányért/fogaskereket mikortól tekintünk elkopottnak, és egy láncot mikortól?

T0MEE

T0MEE

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdvözletem!
Bár kicsit régi a topik azért én is leirom a tapasztalataimat.
Én is 2 láncot használok és kb 2-300 (vagy ha elfelejtem akkor több) kilóméterenként cserélgetem õket.
Nekem hátul Deore 9-s sor és elõl LX'03 hajtomû dolgozik Connex W. láncokkal.
Az egyik 904 a másik meg vagy 900 vagy 908. Már nem tudom mert régen vettem.
Ráadásúl nem egy idõben kerültek fel hanem kb 1500km külõnbséggel.
A régebbi láncomat már vagy 2x megtéptem aztán össze nyomtam egy új szemmel és még mindig jó primán fut.
Most az egészben kb 5000km lehet, de én nagyon remélem, hogy még legalább 4000km-t kibir külõnõsebb gond nélkül.
Mostanában csak a városban (Bp) tolom a kedvenc elák boltomig, de régebben gyakraban (hetente) vetettem be magam az erdõ sürûjébe.
A fõ kérdésem az lenne, hogy ki milyen lánc olajat használ?
Én régebben Finish Line Teflon Plust használtam, de mostanában nem látok sehol.
Üdv tomee.

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Vagy úgy! Áttranszporálom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Gyanús, hogy szorult láncszem(ek) van(nak) a láncon. Kézzel menj végig, hogy mind könnyen mozog-e.

Jah és Meghajtás topic. :D

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Szerintetek mitõl van az, hogy a száraz idõben pöpec hajtásláncom esõben meg-megugrik, sõt nem ritkán a lánc hatalmas recsegés kíséretében megakad? Rádaásul a láncfeszítõ alsõ görgõje elõre-hátra csalinkázik.
(Deore LX hajtómû, XT fogaskoszorú, XT váltó, HG-93 lánc)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szvsz ez 10 sebességhez való

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Csak ezt a "láncos " topikot találtam.
;-)
Kérdésem lenne.
Tudtok valami közelebbit egy bizonyos lánc típusról?
MTB-ra feltehetõ-e,9sebességgel kompatibilis-e?
KMC 6b DX 10 SC
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én PC-69es láncból használok kettõt, 250-300km-enként cserélem õket. Brigeciolban kiázik 1 nap alatt, zuhannyal kimosom, megszárítom, aztán ha eljön az ideje, koszos lánc le, fogaskerekeket megtisztitom, tiszta lánc fel, JÓL beolajozom, és 1 hétig nyugi van. Így kb, a két lánccal, hátul Sram 7.0ás sorral, elõl Truva alu tányérokkal kb. 8-10ezret ki kell birnia. Ezelõtt 4-5ezerig használtam 1 láncot, csak az új láncot hamar megette a kopott fogsor, de igy is elment egy rendszer 8ezret. A kétláncos megoldás olyan szempontból jó, hogy egyenletesebb a kopás, és nem fordulhat, elõ, hogy 1 láncot használsz 5ezerig, aztán az új lánc meg ugrik a kopott fogsoron, és igy azt is cserélheted.

Hegylako

Hegylako

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

pc 58ból kettõ.

Aha, köszi! És 1000 km után cseréljem a láncot a másodikra?
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
pc 58ból kettõ.

Hegylako

Hegylako

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Sram Pc58 vs. Connex 804-808??

melyiket?
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
...nekem most tulajdonképp úgyis mindegy. A SRAM is olyasmi árban van. Nekem most az van és most veszem majd meg a váltogatós mókához a második láncot, nem akarom a fajtákat kevergetni.

--Trifo

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem drágák. 3-4-5ezer forint, és ez már a felsõ közép kategória asszem. Én a 808ason rágódtam, haverom ezt használja, elég régóta és meg van vele elégedve. 3ezer párszáz forint, és 8as renszerhez való.

Ja, valaki kérdezte a Rohloff láncokat: azon a bizonyos ellopott gépen, ami a másik haveromé volt, nos azon egy zsír új SLT-99 es volt, de nem tudta megmondani, hogy hogy mûködött, mivel 1héttel késõbb, hogy föltette, ellopták.  >:( De azt tudom, hogy nem olcsó, és nincs is minden boltban.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Pityu: úgy érted, hogy szerinted a Connex W. az egyedül üdvözítõ?

Tényleg, van valakinek összehasonlító jellegû tapasztalata Connex és más láncok között? Teljesítmény/ár viszonyok. Mit kóstálnak a Connex cuccok?

--Trifo

vendég__*

vendég__*
  • vendég
CONNEX  WIPPERMAN              Üdv:G.Pityu        

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Milyen blokktisztító? Brigéciol?

--Trifo