lor: nekem semmi bajom a Shimano lanccal, igaz mast nem is probaltam (de ez mar egy masik topic lenne..)
Mickey: ezt a sram patentszemet kiprobalom.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bringamosás
Started by
MG
, 2002. April 07. 16:45
Posted 2002. October 24. - 13:57
vendég__*
Posted 2002. October 24. - 13:50
Én már régóta shimano IG51-be használok sram patentszemet és minden OK. Ugyanolyan simán fut, mint eredeti állapotban.
Posted 2002. October 24. - 13:26
neked meg enm mondtak, hogy simano lancot nem szabad hasznalni!!!!
sachs-ot kell ocson jo!!!
egyebkent regen beleprobaltam a sachset de nem volt egy tuti inkabb eldobtam a lancot.
sachs-ot kell ocson jo!!!
egyebkent regen beleprobaltam a sachset de nem volt egy tuti inkabb eldobtam a lancot.
Posted 2002. October 24. - 13:24
A lancmosashoz kapcsolodva: probalt mar valaki valamilyen bontoszemet rakni Shimano lancra ? A lancbontoval annyira korulmenyes leszedni a lancot, pedig neha jot tenne neki egy alapos leszedes-kiaztatas.
vendég__*
Posted 2002. October 24. - 07:28
Én a láncot belerakom egy befõttes üvegbe, majd petróleumot öntök rá és hagyom így egy kicsit ázni. Utána kb 10 percig erõteljesen rázom (a befõttes üveg tetejét ilyenkor tegyük rá az üvegre ;D). Aztán egy napig szárad a lánc, majd zsírt kap. Most gondolkodom rajta, hogy veszek metabond pumpás olajat, azt nagyon dícsérték a bikemagba.
Posted 2002. October 24. - 02:27
my name is nobody! az elottem szolonak cimezve!!!
en nagy ritkan legozborizom a bringam. gozborizni lehet a csapagyakat de esszel, nem kell belenyomni a csapagyakba hanem kb 40-50cm-rol lehet kudeni neki. annyira meg ugysem szamit, hogy csillog-e vagy sem.
MÛKÖDJÖN AZ A LÉNYEG!!!!
lanc mosas ami epp kezugybe esik benzin petro... majd viz. zsirozni a bringan mar ugysem kell semmit csak a lancot olajozni meg talan a bovdeneket (valto) de arra meg lusta vagyok. 100 ft egy bovden nem lecserelem 1-2 havonta.
csumi neketek!
aztan inkabb bringazzatok, mint mosogassatok!!!
en nagy ritkan legozborizom a bringam. gozborizni lehet a csapagyakat de esszel, nem kell belenyomni a csapagyakba hanem kb 40-50cm-rol lehet kudeni neki. annyira meg ugysem szamit, hogy csillog-e vagy sem.
MÛKÖDJÖN AZ A LÉNYEG!!!!
lanc mosas ami epp kezugybe esik benzin petro... majd viz. zsirozni a bringan mar ugysem kell semmit csak a lancot olajozni meg talan a bovdeneket (valto) de arra meg lusta vagyok. 100 ft egy bovden nem lecserelem 1-2 havonta.
csumi neketek!
aztan inkabb bringazzatok, mint mosogassatok!!!
Posted 2002. October 24. - 01:20
Probaltatok mar speci lancmoso kutyuket hasznalni? amit a lancra kell rakapcsolni, van bennuk par kefe meg mosotrutyi, es a lanc porgetesevel kefelik a lancot? en kiprobaltam, vagy masfel orat porgettem meg csereltem benne a mosofolyadekot, de megsem lett olyan tiszta amilyet vartam...
en egyebkent a bringamon csak a lancot meg a kazettat mosom, festek ugysincs a vazon. ami nagydarab az meg ugy is leesik rola...
en egyebkent a bringamon csak a lancot meg a kazettat mosom, festek ugysincs a vazon. ami nagydarab az meg ugy is leesik rola...
vendég__*
Posted 2002. October 23. - 22:01
Üdv nektek!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz,már ami a brigéciolt illeti.
Én a következõ módszert alkalmazom:Tûzoltóságon dolgozom és van üzemi magasnyomású levegõnk.Ahhoz pedig van nagyon szupi tartályos szórópisztoly izé... Azt szépen telicsurgatom a fent említett oldószerrel,és így fújom le vele a láncot és a fogaskeréksort.aztán kicsit hagyom állni rajta,majd lemosom vízzel slagból.
Szerintem,nem olyan veszélyes,mint a gõzborotva,mert nem nagynyomású vizet nyomok rá közvetlen a csapágyakra,hanem lényegében csak brigéciolgõzt.És azt sem a csapágyakra...
Viszont a brigéciol apróra porlasztott cseppecskéi remekül behatolnak a lánc rejtett zugaiba is,és kioldanak minden olajos saras szutykot.
Védõmaszk viselése ajánlott! ;D
Csatlakozom az elõttem szólóhoz,már ami a brigéciolt illeti.
Én a következõ módszert alkalmazom:Tûzoltóságon dolgozom és van üzemi magasnyomású levegõnk.Ahhoz pedig van nagyon szupi tartályos szórópisztoly izé... Azt szépen telicsurgatom a fent említett oldószerrel,és így fújom le vele a láncot és a fogaskeréksort.aztán kicsit hagyom állni rajta,majd lemosom vízzel slagból.
Szerintem,nem olyan veszélyes,mint a gõzborotva,mert nem nagynyomású vizet nyomok rá közvetlen a csapágyakra,hanem lényegében csak brigéciolgõzt.És azt sem a csapágyakra...
Viszont a brigéciol apróra porlasztott cseppecskéi remekül behatolnak a lánc rejtett zugaiba is,és kioldanak minden olajos saras szutykot.
Védõmaszk viselése ajánlott! ;D
Posted 2002. October 23. - 21:52
Az én módszerem:
a váltókat, fogsort, láncot, stb-t petróleummal lemosom ( "Farmerfény" álnéven lehet kapni a ht boltokban, és valami iszonyat ronda piros szine van), majd a forgáspontokat és a láncot Rohloffal szépen megkenem.
Ez nálam elég sokáig kitart.
A vázra, kerekekre, stb-re meg sztem is a szivacs+bõ víz a legjobb...
a váltókat, fogsort, láncot, stb-t petróleummal lemosom ( "Farmerfény" álnéven lehet kapni a ht boltokban, és valami iszonyat ronda piros szine van), majd a forgáspontokat és a láncot Rohloffal szépen megkenem.
Ez nálam elég sokáig kitart.
A vázra, kerekekre, stb-re meg sztem is a szivacs+bõ víz a legjobb...
Posted 2002. October 23. - 20:00
feltéve ha szereted hogy gázolaj szagú a bringád.
inkább ajánlanám a Brigéciol-t olaj és zsír oldásra.
inkább ajánlanám a Brigéciol-t olaj és zsír oldásra.
Posted 2002. October 23. - 17:51
ahoy , elõre a dobom a topicot ...
Na végigrágtam magam a topicon, és van itt egy módszer amirõl még senki sem papolt. Szerelõ bácsi megtanított bringát mosni ;D az illetõ kifejezetten országútikat szerel, ezért különlegesen nagy igénye van a tisztaságra, szóval annyira felháborodott a saras cuccaimon, hogy megtanított bringát mosni, azaz csakis vízzel, ecsettel, szivaccsal és GÁZOLAJJAL lehet bringát mosni ;D ;D 8) én elõtte még soha nem hallottam olyanról, hogy valaki gázolajjal mos bringát, de lám bevállt. szépen bekenegettam a cuccokat gázolajjal ( ecsettel ), lemostam vízzel + szivaccsal és fantsztikus lett. A gõzborotvánál nyilván idõigyényesebb, de alkatrészkímélõbb is ... ugyanakkor annál jobb, amikor csak simán vízzel szivaccsal + kefével mentem neki. Mindenesetre nekem még mindig vonzó gõzborotva, vagy méginkább a nagynyomású víz használata, mert gyorsabb, eccerûbb. Viszont ... szóval én nem mosom túl gyakran, csak egy egy nagyobb sarazás után, mert nem érek rá minden délután azzal cseszegelõdni hogy a bringámat mosom, viszont ha meg mondjuk havonta 1x mosom ( és szerintem más se nagyon mossa gyakrabban ) akkor igazán ráérek bringakímélõ módon is lemosni ... és szerintem más is.
de ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mennyire érezhetõ (a csapágyakra gondolok) a nagynyomású víz/ gõz használatának káros hatása ? Mert mindenki emlegeti, hogy nem tesz jót neki, de én konkrét példával még nem találkoztam.
minden jót és tiszta bringát, ruff
Na végigrágtam magam a topicon, és van itt egy módszer amirõl még senki sem papolt. Szerelõ bácsi megtanított bringát mosni ;D az illetõ kifejezetten országútikat szerel, ezért különlegesen nagy igénye van a tisztaságra, szóval annyira felháborodott a saras cuccaimon, hogy megtanított bringát mosni, azaz csakis vízzel, ecsettel, szivaccsal és GÁZOLAJJAL lehet bringát mosni ;D ;D 8) én elõtte még soha nem hallottam olyanról, hogy valaki gázolajjal mos bringát, de lám bevállt. szépen bekenegettam a cuccokat gázolajjal ( ecsettel ), lemostam vízzel + szivaccsal és fantsztikus lett. A gõzborotvánál nyilván idõigyényesebb, de alkatrészkímélõbb is ... ugyanakkor annál jobb, amikor csak simán vízzel szivaccsal + kefével mentem neki. Mindenesetre nekem még mindig vonzó gõzborotva, vagy méginkább a nagynyomású víz használata, mert gyorsabb, eccerûbb. Viszont ... szóval én nem mosom túl gyakran, csak egy egy nagyobb sarazás után, mert nem érek rá minden délután azzal cseszegelõdni hogy a bringámat mosom, viszont ha meg mondjuk havonta 1x mosom ( és szerintem más se nagyon mossa gyakrabban ) akkor igazán ráérek bringakímélõ módon is lemosni ... és szerintem más is.
de ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mennyire érezhetõ (a csapágyakra gondolok) a nagynyomású víz/ gõz használatának káros hatása ? Mert mindenki emlegeti, hogy nem tesz jót neki, de én konkrét példával még nem találkoztam.
minden jót és tiszta bringát, ruff
Posted 2002. May 09. - 19:25
Az ÖMV-s gõzborotva a legjobb, fõleg ha sáros a géped. Én évente 1-2 szer lebontok mindent a vázról, olajtalanítom(folttisztítóval) mindent letakarítok, aztán vissza. kissé hosszú(egy jó nagy délután) de megéri utánna 1-2 hétig olyan csilli-villi a gépem hogy csak na!!!
Posted 2002. May 09. - 15:22
Vigyázzatok a zuhanyzós mórszerrel!! Én a koliban ezt alkalmazom, és sikerült valami olajos szutykot rámosni a fékbetétjeimre (tárcsafék). Csak folyattam a vizet és valami fekete anyag (olajos-poros stuff? ) jött a féknyeregbõl és úgy látszik hogy ráment a betétekre is.
Szóval óvatosan!!!
Szóval óvatosan!!!
Posted 2002. April 16. - 22:04
Tudatlanok! ;D
A szóban forgó tabletta neve Corega Tabs, és a 1000 éves nyugdíjasok aztatják benne a protkójukat.... 8)
Mondjuk lehet a fogaskeréksorra is beválik ;D
A szóban forgó tabletta neve Corega Tabs, és a 1000 éves nyugdíjasok aztatják benne a protkójukat.... 8)
Mondjuk lehet a fogaskeréksorra is beválik ;D
Posted 2002. April 16. - 18:37
Posted 2002. April 16. - 16:31
Posted 2002. April 15. - 20:02
Posted 2002. April 15. - 09:04
MG: Calgont akkor használj, ha mosógépben akarod tisztítani. Legjobb az ilyet étkezés után csinálni.
Posted 2002. April 14. - 22:33
Posted 2002. April 14. - 18:39
MG: Fogsor tisztítására a legjobb az a tabletta, amit a gyógyszertárakban lehet kapni. Vízben kell feloldani, és éjszakára bele kell tenni a fogsort. A neve nem jut sajnos eszembe, de majd megkérdezem a nagymamámtól.