Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringamosás

- - - - -

• Please log in to reply
159 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én a hajtást mindig brigéciolban mosom. Szeretek vele tötymörögni, meg jó az illata, és tuti, hogy lehoz mindent.
Hajtókar, fogsor, lánc levesz, hajtókarról tányérok levesz, aztán szépen csutakolom a bödönben.

Utána kimosom slaggal nagyobb nyomáson, megszárad, és szépen visszateszem.

Láncra egy kis sûrû vagy finom olaj, attól függ hol fogom majd többet használni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Ma gondoltam egyet, mondom lemosom a hajtást, mert már nagyon dzsuvás volt. Korábban brigéciollal beáztattam, utána leöblítettem és kész. Tavaly fater vett egy Kärcher mosót, azóta azzal mosom, csapágyakra és festésre persze figyelek. Na mindegy, nem is ez a lényeg :)
Összerakom a mosót, bekapcsolom, oké. Vizzel átjáratom még kikapcsolt állapotban. fejet ráteszem, beizzítom a gépet, de csak nem megy. Gondoltam lecsapta a biztosítékot valami, de nem, mert fej nélkül megy. Visszarakom a fejet, erre......pff :D Egy ótvar rohadék bogár belepetézett a mosószárba, és a lárvától vagy nem is tudom mitõl eldugult a csõ....és a kis drágaságunk segge már kezdett kifelé kukucskálni a nyomás miatt. Fater miután kipiszkálta, kiderült hogy egy ~5 centis ojjektum fejlõdött ki a csõben. Gyújjon' meg :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tudom, hogy sok, de megoldas a problemara, mert a karc eltunik :-)

ha egy felnit 20e-ért (1 darabot) políroznak fel akkor szerinted mennyi lehet egy akármit megcsináltatni?
Sok ;)

Schmidt jee

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

A polirozassal ki lehet iktatni a karcokat, eltunnek jol. El kell menni olyanhoz, aki ert is hozza. Pl. akik alufelniket is poliroznak.

ha egy felnit 20e-ért (1 darabot) políroznak fel akkor szerinted mennyi lehet egy akármit megcsináltatni?
Sok ;)
Feltöltött kép

Schmidt jee

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Mûanyagra/plexire van olyan okosság,ami eltûnteti a karcokat,ezt asszem mobil-kijelzõkre találták ki,de nemtudom hogy fémre is lehet-e ilyet kapni.

Pasztából is van többféle
van ami feloldja egy picit a festéket és ezt viszi bele a karcokba
és van ami csak fényez

asszem

69.

==================================================

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
fényezõhöz kell menni...
és ~eltünnek (halványulnak) a kisebb karcok.
de azthiszem nem olcsó mulatság.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A polirozassal ki lehet iktatni a karcokat, eltunnek jol. El kell menni olyanhoz, aki ert is hozza. Pl. akik alufelniket is poliroznak.

A karcok nem tûnnek el, csak nem fognak látszani. Szerintem. Legalábbis az én tapasztalataim ezek. A polírozótól függhet, mert van fémre meg mûanyagra is...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az kb egyenlõ azzal hogy vizesen fényképezed
most hogy eladom a psyot és szétbontottam+lemostam, észrevettem hogy vannak rajta bibik, de ez csak a festéken és szerintem ki lehetne polírozni, kérdés hogy mivel
fogkrémmel+zsepivel annyira nem :D

!nJoy

!nJoy

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
én úgy szoktam hogy bringamosás után finom olajjal bekenem a vázat és fullosan szép lesz, karc sehol és csillog is :))
viszont ha nagy porba megyek, akkor 2 naponta kell takarítani

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
A karcok nem tûnnek el, csak nem fognak látszani. Szerintem. Legalábbis az én tapasztalataim ezek. A polírozótól függhet, mert van fémre meg mûanyagra is...
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Most jól felhozom ezt a halott topikot mert:
Arra lennék kiváncsi hogy a pici karcokat, stb ki lehet-e "polírozni" valami szerrel? Gondolom van rá valami izé. Ha valaki tud valamit, ne kíméljen!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

Én bekentem a felnit szép, vékony rétegben olajjal, de nem tapasztaltam fékerõ-csökkenést.

De te tárcsaféket használsz, Jorus! ;)

Ja. igen... ;D

Egyébiránt hetente egyszer befújom a láncot TF2-vel, fél év után kimosom Brigéciolban, egy év elteltével meg cserélem és kész.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Ez a petroban való mosás és utána olajban való fõzés tök jól hangzik, csak ezt 2-300 kilcsinként (néha sûrûbben) eléggé macerás megcsinálni. Pl ha hetente ennél többet mész ... akkor nagyon macera.

Én vagy hetente vagy 200 kilcsinként vagy szükség esetén (pl nagyon sáros vagy dzsuvás lett a lánc) szoktam alkalmazni a következõt.
elmegyek a benzinkútra, majd a kézi mosóba dobok pénzt és meleg vagy forró vizzel ( OMW-nél mosás prg) nyomatom az alsó láncrészre a vizet, úgy hogy közben tekerem hátrafelé a hajtókart. Így nyomatom neki néhány láncfordulatig, majd hagyom megszáradni a láncot. A nagyja koszt bõven leszedi. Száradás után alaposan, de nem tocsogósra beolajozom bringaboltban beszerezhetõ láncolajjal, és kész. A felesleges olajat PZS-vel vagy ronggyal eltávolítom a láncról.
Ha a száradást nem veszem számításba, akkor az egész mûvelet kb 20-25 perc és még csak le sem kellett venni hozzá a láncot!!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Jorus: ???

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
;D ;D ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Én bekentem a felnit szép, vékony rétegben olajjal, de nem tapasztaltam fékerõ-csökkenést.

De te tárcsaféket használsz, Jorus! ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Szerintem is beteg ötlet az olajos felnikenegetés :-/ ráadásul direkt ::).
Nekem is volt régebben, hogy wd40 véletlen ráfröccsent és határozottan csúszott utána...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én véletlen kentem be a felnit olajjal és hát véfékkel nem volt meggyõzõ.. persze ha ovatos vagy és szar minden akkor lehet, h segít ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
kimosod,és benne marad a kosz? hmmm? akkor végülis nem mosod ki?
azzal,h ráfújsz a WD40-nel,a por nem tûnik L belõle,csupán feloldja kicsit a dzsuvát benne,de az attól még nem tud Lszublimálni,vagy "belediffundálni a kozmikus entitásba"