Szia!
Végignéztem mind a 15 részt. Ámulatba ejtő milyen tájakon jártál. Én nem kimondottan szeretek az autók között tekerni, de ezért a látványért lehet, hogy egy pár napos vagy egy hetes túrába belevágnék. Megkérdezhetem mivel kamerázol?
Rengeteg kérdés merült fel bennem azzal kapcsolatban hogy lehet egy ilyen túrára felkészülni, milyen felszerelések kellenének. Egy aluvázas hardtail bringám van, ehhez vannak aszfaltra való hurka gumijaim. Érdemes ezzel nekivágni 2000-3000m-es hegyeknek? A legnagyobb gondom a táplálkozás, a húsok 98%-át nem eszem meg. Mit vittél magaddal, ami nem romlik meg? Milyen táplálék kell, hogy ezt problémamentesen végig lehessen csinálni?
Szia!
A túrázással kapcsolatos dolgokat itt kifejtem:
http://passo.hupont.hu/
Természetesen hardtail géppel nagyon jól lehet túrázni. Hosszútávra persze kellenek a rögzítőszemek a vázra, hogy csomagtartót is tudj felszerelni, bár velem is előfordult, hogy csak nyeregcsőre szerelhető csomagtartóval mentem (de csak 11kg cuccal - ez elég jó kaland és tapasztalatszerzés volt. Lásd 2012-es Alpok túrám).
Több túrámat is hardtail mtb géppel tettem meg (csak nem alu, hanem acélvázassal), kis átalakításokkal elég jó túragép lehet. Mi több, idén minden eddiginél keményebb Alpok-túra is tervben van, szóval lehet, hogy megint szóba jön a 26-os kerék, hardtail mtb váz. Szóval ne csüggedj, teljesen jó!
(az "ideális" túragép problémáját egyébként éppen most akarom kivesézni az oldalamon - egy ideje azért már találhatóak fenn gondolataim erről).
Üdv:
balázs
Ja igen, a kamera kimaradt - szerencsére lehet utólag szerkeszteni.
Panasonic-ra esküszöm, már ami a kézi camcordereket illeti. Ez a sorozat egy HC-v500-as típussal készült. Kiegészítésként Prestigio akciókamera is közrejátszott.
Passo módosította - 2014. január 27. - 13:11