Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ja svable mind 2, - azért irtam a 2,25 öt de nekem befért a merevfarú konákba a 2,4 es

http://www.schwalbe....=28&produkt=126
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Manitou !

én elég sok gumit végig próbáltam itt a pilisben a legjobban hátul Racing Ralph 2,4 -es (esetleg 2,25) elõl King Jim kombó jött be a legjobban...(dágványban hátra is valami Jim)

2,4 az lehet el se férne a binyiglimben. :) Nem ismerem ezt a Racing Ralph-ot ez mi is ? Swalbe? A king jimi az swalbi ha jól tudom ugye?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a schwablénak az a közepes súlyu belsõje (zöld csik a dobozon, 140 g asszem), elég jó tartós darab (és a 2,1-est használom a 2,4 esben is) tapasztalatom szerint
ja a külsökhöz a 2,4 es ralfi 580 g a king jim 630 ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Jah még belsõkkel kapcsolatban is volna kérdésem

Most vettem két Specialized belsõt (eddig még sosem volt ilyenhez szerencsém)
1,5/2,2 van ráírva:scared: 160gr az egész, lehet nem lesz hosszú életû.

Eddig ilyeneket használtam:
-Schwalbe
-Panarecer
-Tioga Superlight 120gr
-Ritchey Superlight
A két superlighton már több volt a végén a ragasztások súlya mint maga a belsõ.:clap: Ekkor még CC-s korszakomat éltem.
De késõbb eljött az idõ hogy jobban szerttem lefele engedni neki,mint felfele menni.Meg egy kicsit trial-ozgattam is. Ugrabugra...stb. Ezért is amolyan univerzális mindenre jó külsõt szeretnék, ezért az 1 kilós 2,5-es DH külsõk nem játszanak. Belsõnél meg fontos szempont mostmár inkábbb az hogy ne durranjon szét az elsõ kõnél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Manitou !

én elég sok gumit végig próbáltam itt a pilisben a legjobban hátul Racing Ralph 2,4 -es (esetleg 2,25) elõl King Jim kombó jött be a legjobban...(dágványban hátra is valami Jim)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
[/QUOTE]
nézegess körül a schwalbe honlapján. a contik nekem nem szimpik bár sose volt
aztán a maxxis jó, csak nem tapad ;) panaracer is lehet jó[/QUOTE]

Hogy érted hogy nem tapad? A contik nekem se voltak soha szimpik. Swalbee-m már volt, de az aszfaltbetyár Hurrican XT személyében, jó volt az meg könnyû, csak eladtam valamiért(lehet kellett a lé) Sokáig Panarecer Fire XC pro-t akartam venni, de a boltos , azt mondta az egész országban nem lehet kapni, pedig jó kis gumi az, havernak van egy piros meg egy kék szélû. Kinézetre is elég brutális.:clap: Tioga Factory XC-m volt vagy egy hétig, csak mire hazajöttem egy nyaralásból fater tévedésbõl eladta egy srácnak jó olcsón (buktam rajta akkorát mint a ház, mellesleg nem tudtam akkor beszerezni másik ilyet)Az egy hét alatt próbálgattam, de hegyre nem tudtam menni vele. Itt debrecenben nem sok hegy van.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
:) jah, én sem szeretem a nehéz hátsót, de akkor szerinted jó lesz ezzel a Barum Rubena belsõvel (1.75, 1.95)? ennyi van ráírva :D

na majd nemsokára meglátjuk, hogy tapad az a maxxis :D;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ha akarsz feleslegesen 1 kilót cipelni akkor hajrá(f) :D
én mindig continental belsõt használok ami azért jó mert 600 ft, van a szelepén kis anya ami a felnihez szorítja azt, meg mer nem másfél kiló. mellesleg azis 1.9-ig van, aztán benne csücsül a 2.5ös highrollerben.

--- manitou ---
nézegess körül a schwalbe honlapján. a contik nekem nem szimpik bár sose volt
aztán a maxxis jó, csak nem tapad ;) panaracer is lehet jó

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok. Nem most kezdtem az ipart.:), de pár éve nem követem nagyon a fejlõdést a mountainbike-ok terén, valahol 2002 táján nállam az idõ megállt, így most szeretnék pár kérdést feltenni a szakiknak:

Milyen most kapható külsõt tudnátok ajánlani ilyen célra:

- CC/FR felhasználás.
- max ~700gr súly (acélperemes esetén) , esetleg kevláros is szóba jöhet
- ne legyen horor ára:chin: :)
- mostani külsõm IRC Mythos, legalább ilyen jó legyen( ez modjuk elég szubjektív :chin: ), kanyarstabilitása jobb legyen, a mostani Mythos elsõ gumijával nem vagyok nagyon megelégedve

Régebben ilyen tipusokon gondolkodtam volna:

Tioga Factory XC
Continental ....... nem emlékszem már
Panarecer Fire XC Pro
Illetve akkoriban elég feltörekvõ márka lett a Maxis is, de mintha elég nehéz külsõket gyártottak volna akkoriban.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
lenne egy kérdés: tegnap vettem egy maxxis minion dh-t. 2.35, 2 ply, 60a.
fel is raktam a boltban, és észrevettem, hogy van egy lassú defektem... mondtam nekik, erre kis keresgélés után adtak egy használt, de teljesen jó, nem defektes belsõt... haza is hoztam... hazafelé meg is kellett állnom gumit fújni, mert ugye tolni nem akartam :)
lényeg: amit kaptam belsõt, az 1.70-es és 1.95-ös gumikhoz való... az elõzõ gumimat, ami ugyancsik 2.35-ös maxxis volt 2.10-es belsõvel használtam, azzal nem volt gond, de azért az 1.95-ös már talán túlzás, nem? Veszek egy maxxis dh belsõt... van véleményetek róla?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

szerintem még befigyelhet a Schwalbe Space.
bár kiváncsi lennék valakinek a véleményére, aki az új "gazdaságos" verziót használja ;)

No ez már rég lett kérdezve, de: nem egy rossz gumi, meg már asszem írtam is nemrég. Kissé kemény de a száraz földet is felszántja és ha keményebb lenne az aszfalttal is ezt tenné :) ezeken néha csúszkál is kicsit viszont szerintem nem csak az anyaga nagyon kemény 1,5 barnál is oyan mint más 2,5-nél. Poros kavicsos helyen, puha talajon olyan érzés mintha slickkel mennél aszfalton, sár most nincs ;)
Ami meglepõ: még nem kaptam vele defektet, pedig nekem havi átlag 8 szinte csak szúrásos defektem szokott lenni, és ez az elsõ külsõm amin az elsõ 2hét után sincs lyuk :clap:

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Oké. Valaki télleg segíthetne már!!!!!!!! Mindenképpen kell tubellles slick külsõ 26"
THX

nekem nem rémlik hogy lenne, de gyártók site-ja esetleg ?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ööö tubbelles szerintem csak terepmintásban fellelhetõ..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jimbo

Jimbo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Oké. Valaki télleg segíthetne már!!!!!!!! Mindenképpen kell tubellles slick külsõ 26"
THX

Yodaaa

Yodaaa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
mostmeg minek törölted??
Az élet zord és kegyetlen......

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fejezzétek abba légyszi légyszi légyszi...!

köszönöm
ez totál értelmetlen kommunikációs próbálkozás.

testsúly és stílus függõ
meg sósmogyika kifelejtette a mondatból hogy õ nem bmx-ezik, azt 2.5 báron naponta 5ször ütné fel.

amúgy mind1

Yodaaa

Yodaaa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
mennyire vagy könnyü én 55 kg

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Szerintem rakjál bele 12 bárt.Akkor tuti elég kemény lessz:D Azt szerintem nem lehet megmondani, hogy hány bár rakjál a gumiba.Mert az szerintem a testsújtól is függ.Én elég könyû vagyok ezért nekem 2,5-bar is megteszi.És még suha nem kaptam így defektet.Szóval szerintem mindenkinek magának kell beállítanija a nyomást.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Yodaaa

Yodaaa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
ok

köszke ez fontos info volt

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szerintme 8 bar. legalábbís, amig bmxszel nyomtam mindig anyit fúlytam bele!