Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15884 replies to this topic

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

2,1es FireXC Pro kevlár volt 1db a Rákóczi úti RideBikeban, csak nem vettem meg egybõl, mert piros-sárga-fekete volt, bár ez volt az uccsó és 2390ért osztották. Aztán elvitték elõlem. Írok nekik, hátha tudnak szerezni, nekem úgy tûnik, hogy õk csinálják az eBike-ot is, vagy legalábbis a "farkasember".
Az 1,8assal csak az a baj, hogy keskeny, mondjuk sárguminak megteszi, mert nem kopik gyorsan. Az elsõ és hátsó kb. egyszerre csúszik meg kanyarban.

Az rohadt jó ár, havernak két éve 5000 FT-ért hozták "akciósan" az acélperemes változatát :scared: , kevlárost nem is tudtak neki hozni(igaz ez debreceni bolt)
Basszus mértnem hamarabb beszéltünk, már nem megyek Pestre, eddig meg egész évben 2 hetente jártam a suli miatt.:cry:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nono!

BigBike-ot nem bántjuk! Legbarátságosabb bolt a városban. Beszédülsz az utcáról, és bármiben segítenek. Napokon belül meghoznak olyan alkatrészeket, amikrõl csak annyit mondasz, hogy érdekel. Tudják, hogy esetleg nem veszed meg, de odaviszik, hogy megnézhesd.
Apróságokat ingyér is adtak már nekem, pedig nem vagyok igazi törzsvásárló. Szerszámaikat is lazán kölcsön lehet kérni, stb.

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
Én pont az ellenkezõjét tudom állítani. A legtöbb cucc ott a legolcsóbb és eddig mindig korrektek voltak. Most hogy már 4 boltjuk van, kicsit több a hozzánemértõ egyén a boltokban, de ha ezeknek sikerül átejteniük, akkor meg is érdemled... 6 éve járok oda és tudom, hogy kinek lehet hinni, meg nem árt, ha gondolkozik az ember, mert még õk is tévedhetnek. Ésszel kell vásárolni, meg utána kell járni a dolgoknak.
A BigBike-ról inkább nem mondok semmit...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ridebiket felejtsd el, a leggecibb társaság a világon!!!!!!!
inkább pattanj buszra, és az örsön az IKEA mellett van a bigbike, ott kinyalják a seggedet is, és egyet fingasz hoznak bármit ;)

(engem átbasztak párszor a ridebikeben)

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
2,1es FireXC Pro kevlár volt 1db a Rákóczi úti RideBikeban, csak nem vettem meg egybõl, mert piros-sárga-fekete volt, bár ez volt az uccsó és 2390ért osztották. Aztán elvitték elõlem. Írok nekik, hátha tudnak szerezni, nekem úgy tûnik, hogy õk csinálják az eBike-ot is, vagy legalábbis a "farkasember".
Az 1,8assal csak az a baj, hogy keskeny, mondjuk sárguminak megteszi, mert nem kopik gyorsan. Az elsõ és hátsó kb. egyszerre csúszik meg kanyarban.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

:chin:
Ritchey Elevader Comp 2,1
Ritchey Z-Max Comp 1,95
Panaracer Fire XC Pro kevlár 2,1 (hol lehet ilyet kapni???)
Maxxis Highroller 1,9
WTB
IRC Mythos Xc Front/Rear 2,1 (gyûrhetõ)

Ritchey Z-MAx-ból 2,1-esem volt, nem rossz. Fire XC Pro 2,1-est ha tudsz akkor szoljál mert nekem is kéne(amúgy ezt ajánlom neked:), a 2.1-ese viszont bõven 2,1-es, nem úgy mint az 1,8-asa. és csak 560gr a lekváros változat :)
IRC Mythos Front/rear:, ilyen van most pont a gépemen a piros oldalszélû. Az elsõ gumija szerintem lehetne jobb. A hátsóval nem volt gondom :)
Maxxis-ról nem tudok érdemben nyilatkozni, és amásik Ritchey-rõl sem.

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
:chin: Mit ajánlanátok 70kg-hoz XC-túrára hátsóguminak ami nem kõ nehéz ( kb.600g max), nem kopik rommá 500km alatt betonon és nem is túl drága. Kb. 2-2,1"esre gondoltam, mert az 1,8as Panaracer FireXC kicsit csirke, csak 1,65ös igazából és köves terepen jó lenne valami ballonosabb, hamár nincs fulltelóm.
Kb. fele aszfalt-fele terepen használom, mert a 3as6ár is 30km-re van, Rákoscsabán meg nincsenek nagy hegyek...
eddig ezek jöttek szóba:
Ritchey Elevader Comp 2,1
Ritchey Z-Max Comp 1,95
Panaracer Fire XC Pro kevlár 2,1 (hol lehet ilyet kapni???)
Maxxis Highroller 1,9
WTB
IRC Mythos Xc Front/Rear 2,1 (gyûrhetõ)
:guitar:

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

nézd csak
vagy
esteleg

Schvalbe big apple. Montis kérdés? ;D

Keresõkkel az a baj hogy mostanában nem követtem a dolgokat, aztán nincs is mit beírnom a keresõbe :)

A big apple inkább hozzám jöhetne egy próbára :) Igen egy csoffadt Schwinn Woodlans gép az alany, jó kis vegyessaláta alkatrészekkel

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Dehogynem! AZ elsõ azért ment szét, de erre még rá tett egy lapáttal hogy volt amikor 1,5Bar volt a gumiban, õ meg a 85Kg-val rámászott.. ááá de hiába beszélek neki. Mertõ nem szereti ha döcög a gumi.. full telós gépet meg azért luxus lenne alá tenni, +váltani se szokott az egy sebesség befigyel rajta vagy 4 éve amit használ, a váltógörgõ meg (már 3-ik generáció a hiper szuper SHIMANO SIS TY-15?, muszály volt leírnom..-szóval na azon meg már fog sincs inkább egy frizbi korongra hasonlít, csak azért forog még a lánc mert a felsõ fogaskeréken van némi fonak nevezhetõ valamicske. De én hiába mondom neki váltót kéne cserélni.. meg jó sok mást is.--erre jön a válasz jó az még :) Mostanában már nem játszik be a fékpofa besúrolós dolog, csak gumi laposan járós, így az utóbbi két külsõ oldalfala kiszakadozott , kirepedezett, és ezért ment tönkre.

Soory. Kicsit hasszúra sikeredett, de ez most kikívánkozott belõllem.

Az a B+ mennyibe fáj? Nem érdemes rá jót venni mert úgyis csak idõ kérdése mikor lesz vége az oldalfalaknak. :) Egyszer vettem rá evalami Impac nevü külsõt 600 pénzért 1,95-ös, de van vagy 1 kiló , az bírta egy kicsit tovább neki :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

']Fater bicajába kéne egy külsõ gumi hátra. Nagyon olcsó kategóriába:) , lehetõleg ne kõnehéz legyen. Mit érdemes venni? Fõleg aszfaltra. Már három drága , de álltalam már félig leharcolt külsõt adtam neki oda, de valahogy mindegyiknek kimegy a hátán, hiába mondom neki hogy ne 2 báron használja mert az nem igazán jó:) Az összesnek rojtolódásos kiszakadás van az oldalán. Mostmár esküszöm olyat kéne venni neki ami valami brutál oldalfallal rendelkezik.

Bocska,nem ér bele a fék/fékpofa a gummába?
Bnõ faterja 5 perc alatt ledarálta így 1 Panaracer oldalfalát,pedig csak tolta,fel se tûnt neki h bármi gáz lenne.Mi abból szúrtuk ki,h fekete poros csíkot hagyott a gép:D
Amúgy ilyesmi célokra finom lesz neki 1 B+ sand gumma.

cyrex

cyrex

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Schwalbe Silento II
Ócsosztjó, én is ezzel toltam sokáig a városba, most valami ócsó rubena van a montin.

- cyrex -

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
nézd csak
vagy
esteleg

Schvalbe big apple. Montis kérdés? ;D

Ride everywhere.

.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Fater bicajába kéne egy külsõ gumi hátra. Nagyon olcsó kategóriába:) , lehetõleg ne kõnehéz legyen. Mit érdemes venni? Fõleg aszfaltra. Már három drága , de álltalam már félig leharcolt külsõt adtam neki oda, de valahogy mindegyiknek kimegy a hátán, hiába mondom neki hogy ne 2 báron használja mert az nem igazán jó:) Az összesnek rojtolódásos kiszakadás van az oldalán. Mostmár esküszöm olyat kéne venni neki ami valami brutál oldalfallal rendelkezik.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts

A Barum nem Rubena lett ?

de még mennyire, hogy az lett!!
régi belsõimet foltozgattam, kerestem a legmegfelelõbbet, ezt volt ráírva:
kis fehér téglalap, felül: Barum
közvetlenül alatta: Rubena

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Értem.

A sebesség mindent megold.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a gumikeverék mondja meg hogy milyen kemény, értem?
nekem is volt barum gumim, tudom hogy powerslidelni jó csak, na

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A rubena hasonló gumikeveréket használ a kerékpároknál, mint az autóknál, silica gumit mindkettõnél, de teljesen más keménységût.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
akkor azis cseh
de a barum még mindig barum legalábbis az autóiparban
de az a gumikeverék ami jó a verdákra másfél tonnára
nemhiszem hogy jó alátok 30kiló traktorkulccsal..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A rubena is cseh.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag