Ûrlap témában nekem az jutott az eszembe, hogy lehetne olyan ûrlapot csinálni ami kiszámolná(a beírt alkatrészek alapján),hogy mennyit nyom a paripa...mert mondjuk valakinek nincs kedve kibogarászni és ez így "segítség lenne"
vagy mondjuk van egy elképzelése,de gyorsan össze akar rakni virtuálisan egy gépet és így "pár" perc alatt megtudhatná a végeredményt...
ennek majd akkor lesz létjogosultsága, amikor már szép kövér adatbázisunk lesz.
illetve minden alkatrésznél be kell állítgatni a tulajdonságait - vázaknál mondjuk megadni a fejcsõ átmérõt (1; 1 1/8; 1/8 - 1,5; 1,5) illetve a nyeregcsõ vastagságot, majd korlátozni, hogy a kiválasztott vázhoz csak a hozzá illõ villát és nyeregcsövet ajánlja fel...
ha már van mibõl megcsinálni, akkor szerintem nem lenne nehéz, csak pontosan meg kell adni minden tulajdonságot, hogy ne akarjon országútira DH külsõt húzni meg a 25,4-es kormányszárba 31,8-as kormányt dugni...
csoportokba kellene foglalni az alkatrészeket és illeszteni a csoportokat, hogy melyik melyikkel kompatibilis...
de az ötlet mindenképp jó, megfontolandó.
bár el kell gondolkodnom, hogy ezt az "extra szolgáltatást" megéri-e csinálni, van-e értelme energiát fektetni bele.
ezért is akarom "mindenki" számára elérhetõvé tenni a lista bõvítést is, hogy ne csak én csináljam, hanem egy kicsit a közé legyen