Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Zsolti! Nagyon finom a vadhús! A vadász technikámon még kell csiszolni de puskával már csak nem akarok bringázni.(tudod! grammánia)

Az ok hogy brutál merev lesz a Syncros kerék de úgy emlékszem end.re Yeti (vagy azóta vett jobbat) gépe merev vázas + merev villás is!!! Hát nem tudom ő merre teker de biztosan nem egyfelé bringázunk, nekem azért kell a teleszkóp előre.

Egyik srác acél merev vázas+villás nálunk a bandában de ő 30 éve így közlekedik + a kereke is 29x3.0 vastag. De az a kerék olyat csillapít, mintha egy mini rugóutas fully gép lenne. (próbáltam a gépét, azért járok én is 2.6-os gumival, mert a széles gumi szuper jó dolog, nagyon csillapít és tapad)

Marci

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Off: end.re építkezései nekem mindig nagyon tetszenek, színben, márkákban minőségben közel állnak hozzám a cuccok (jó a fehér külsők nem igazán biggrin.png). Yeti és hasonló cuccok jók, ezen senki nem vitatkozik és vonja kétségbe még ha drága is. 

Egy 1300 grammos, ilyen felépítésű szett 26 mm belső szélességgel 4000 + Euroért azért nálam sem kerek de nyilván ez mindegy. 

Pont valami PI Rope kereket akartam felhozni példának ahol legalább 1500 Euro marad a zsákban, legyen már 30 mm a belső szélesség és hát ebben a kategóriában fényévekre van súlyban (kb 1000 gramm/szett). 

Én a másik véglet vagyok ebben a grammozásban, egy Newmen karbon szett 30 mm szélességgel, Syncros súlyban és minőségen 1300 €. Szóval talán a megfelelő irányú merevsége messze jobb a 4000+-os Syncros-nak mint minden másnak, ezt nem tudom, de kíváncsi lennék egy beszámolóra a felhasználó tollából.       

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Marci, a vaddisznóvadászatnak nem az a módja! smile.png

Nem vagyunk egyformák (unalmas is lenne a világ! biggrin.png), de nekem bejönne! Elképesztően drága és egzotikus az igaz és hozzá kell tennem, én is maradok a hagyományos felépítésnél - amit legutóbb vásároltam, az is hagyományos és 5 db tartalék küllővel + küllőanyával jött, spéci menő hordozó táskával, stb.

Ettől még gyönyörű kerékszett, minden egyes részletében lenyűgöző, fogalmam sincsen, hogyan hozták ezt össze Scott/Syncrosék.

Báj dö véj, több ismerősnek, havernak is van már az új "madzagos" szettje, egyébként az sem gyenge cucc - na én még azt sem mertem bevállalni, túl konzervatív vagyok... smile.png De küllőtörésem 10 év alatt 3 volt, mindhárom DT Swiss hátsó kerék, ahol a kereszteknél a küllők összeértek és kidörzsölődtek... Centríroznom 1-2x kellett, fura módon egy heavy duty felhasználásra szánt DT EXC1501-et, ami Enduro/Freeride felhasználásra szánt, pedig nem vertem oda (nagyon?) sehová.

Hogy ontopic is legyek, ez az én szettem, piszkos drága volt sajnos ez is (közel 1.6k ajró volt a nyáron, még akciózva is...), remélem, 8-10 évet kibír, mint az Acros szettem! A felnik Duke SLS4 -ből a nehezebb, 110 kg-ra kvalifikáltak, a 90 kg limites SLS4 Ultra verziót értelmetlennek tartottam csak azért, hogy spóroljak 80 grammot. smile.png

dt-duke-SLS4-670g.jpg

dt-duke-SLS4-594g.jpg

zscs módosította - 2024. december 03. - 10:29

• karakoram kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Hááát, Zsolti! Hidd el, hogy nem vágyom ilyen ezoterikus kerékre. Persze a súlya csodás lehet de....rolleyes.gif

Jobban hiszek egy "hagyományos" felépítésű darabban, Felni-küllőanya-küllő. Szóval az a kispolgári megoldás.

Egyszer a Hosszú hegyen beesett egy fa az első kerékbe - 11 küllő minusz!! Még vhogy le tudtam gurulni a faluba, értem jöttek kocsival.

Elrontottam egy kanyart, kicsúszott az eleje, az első kerék oldalütést kapott - behajlott a kerék.

Mentünk éjjel lámpás tekerésen - egy vaddisznónak nekimentem. (de hát kivel nem történik ilyen?? tongue.pngbiggrin.png ) Oldalról befutott a dög...Az első felni kuka lett, vhogy vissza lett ugrálva, kövek közt visszafeszítve kb annyira hogy ne kelljen Nagykovácsitól Zuglóig tolnom.

És még ezek után sem érzem magam bénának, csak sokat, sokféle helyen tekerek, nem elkerülve a nagyon rossz terepeket sem.

Szóval mindezek után simán, fájdalom nélkül lett javítva minden esetben a kerék. Egy egybeöntött karbon csodánál ez kizárva.

Meg én realista vagyok. Elfogadom, hogy a 90 kilóm alá nem nagyon valóak grammániás cuccok, az egészségesen könnyű cuccaimmal amikkel 11 kg körüli a bringám nagyon boldog vagyok.

• koga kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.039 hozzászólás

Ejh, piszkálódtok itt, de azért mindannyian szívesen elfogadnánk ezt a kerékszettet, ezt lefogadom! smile.png

Kiindulva abból, hány küllőtörésem volt az elmúlt 10 évben úgy, hogy milyen ágas-bogas helyeken, gallyakkal teleszórt, elhagyatott erdei utakon jártam-keltem, szerintem nagyon kicsi az esély arra, hogy valaha is gond lesz ezekkel a kerekekkel. wink.png

én elfogadnám. __va gyorsan el is adnám. :D

• koga kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás

Ejh, piszkálódtok itt, de azért mindannyian szívesen elfogadnánk ezt a kerékszettet, ezt lefogadom! :)

Kiindulva abból, hány küllőtörésem volt az elmúlt 10 évben úgy, hogy milyen ágas-bogas helyeken, gallyakkal teleszórt, elhagyatott erdei utakon jártam-keltem, szerintem nagyon kicsi az esély arra, hogy valaha is gond lesz ezekkel a kerekekkel. ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

igazi öröm lehet a centírozás biggrin.png

Ja. Centírozni nem nehéz dolog csak mire találsz egy hozzá illő küllőkulcsot..az a nehéz. biggrin.png

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.039 hozzászólás

igazi öröm lehet a centírozás :D

• talpfa kedveli ezt

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

A.Kerekek.

IMG-8D.jpg

A, Kerekek, Syncros Silverton SL , Carbon , ; 1310gr

IMG-1310gr.jpg

Syncros Silverton SL , Carbon , Első Kerék , 611gr

IMG-611gr.jpg

Syncros Silverton SL , Carbon , Hátsó Kerék , 699gr

IMG-699gr.jpg

Belsők : ) rEvo Tube , "TPU" , 29 X 1.9-2.4 , 40gr,45gr, ; 85gr

IMG-85gr.jpg

IMG-45gr.jpg

IMG-40gr.jpg

Külsők Fehér ( : Onza Porcupine , "TRC" , 29 X 2.4 ,  894gr,866gr, ; 1760gr

IMG-866gr.jpg

IMG-892gr.jpg

IMG-1760-gr-ORG.jpg

.

end.re: módosította - 2024. november 28. - 00:55

• Kisherceg, donciccio és zscs kedveli ezt

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

IMG-8D.jpg

end.re: módosította - 2024. november 27. - 23:51

• karakoram és donciccio kedveli ezt

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

Tune - “WASSERTRÄGER” 2.0 - 2x - 20gramm - |víz|hordó|k|tartó|k|

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

. . .

end.re: módosította - 2023. október 10. - 15:00

• karakoram, donciccio és zscs kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Szerintem télre egy sarazós bringa, oda jók az occó cuccok is, hagy kopjon tongue.pngbiggrin.png

• Kisherceg és zscs kedveli ezt
Marci

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Mi lesz ezekből, mi épül? rolleyes.gif  

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

.

THM CARBONES Clavicula Set MTB XC 104.BCD L.175mm A.138mm Q.168mm CL.52boost ID.30bb 3k twill matte ~  299gr

IMG-6164.jpg

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

.

Niner “Ringalicious” RDO 32T 104.BCD SS - 43gr

IMG-6347.jpg

Niner “Cogalicious” RDO 22t Sh.HG SS - 37gr

IMG-6358.jpg

KMC X11SL SV 118Z + MissingLink 11S R - 248gr

IMG-6499.jpg

Niner RDO SinlgeSpeedSpacerSet Sh.HG + Niner RDO SingleSpeedRingBoltsSpacersSet 104.BCD - 43gr

IMG-6262.jpg

. . .

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
keresek opciokat fekre, pl zero gravity og, lenyeg hogy parban 200gr alatti tomege legyen

otlet?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Hát ez elég félelmetesen hangzik, hogy nem kell (lehet!!) tölteni. De biztosan ki van ez találva.

Látom a drótnélküliség előnyeit, meg is bírnám szokni. (csak még túl konzervatív vagyok, jó nekem bovden is)

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás

Én ezt az elektromos váltást nem nagyon ismerem...

Ez azt jelenti, hogy bal kézzel váltasz lefelé, jobb kézzel meg felfelé?

És a váltókarok elemesek v usb-s töltősek?

Bal kézzel nagyobb fogaskerékre, jobb kézzel kisebbre, mint az országúti eTap és AXS rendszereken.

A két apró AXS Blips teljesen zárt, nem tölthető, elem nem cserélhető. A leírás szerint "up-to 9.5 years" az élettartam. Remélem, a harmadát kibírja azért. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Én ezt az elektromos váltást nem nagyon ismerem...

Ez azt jelenti, hogy bal kézzel váltasz lefelé, jobb kézzel meg felfelé?

És a váltókarok elemesek v usb-s töltősek?

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.039 hozzászólás
Ez már döfi, majdnem SS letisztultság! 😎
Ha nem rühelleném az elektronikus váltást és nem tudnám, hogy hátul azért lóg egy kolonc... Viszont ha már bonyolítás, egy pinion gearbox, vagy hasonló esetén el tudnám viselni, hogy időnként töltőre kell tenni a bicajt. 👍
  • zscs kedveli ezt