Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2002. október 31. - 10:27
cAb:
Nem írnád le a géped paramétereit? Kiváncsi lennék rá, elõre is kösz.
És hogy mennyit költöttél rá.
Írta 2002. október 31. - 09:46
Hali,
Ras: hát szerintem a könnyítésnek egyedül a CCben van értelme... mivel csak ott cipeled a súlyt...
bar en cc-zem elsosorban, nem ertek egyet veled... orszaguton, trialban, cc-ben mindenkeppen szamit, az osszes tobbi bicikli agazatban pedig masodlagosan fontos.. nem cel, de nme is elhanyagolhato..
Ismerosom bmx-ezik es siman 17-18 kilo a gepe
en pedig most rktam ossze magamnak egy CC gepet, csak az ar/ertek arany volt fontos, hogy jo legyen, meg olcso, es a vegere 11.7 kg lett (pedig az emlitett B+ nyeregcsovem is lecsereltem nehezebbre, mivel az le lett vagva 36cm-re es nekem rovid lett).. az egyetlen, amirol tudom, hogy dob a latban az a telom, ez ugyanis CenterX.. mondom a tobbi alaktresznel nem is gondoltam a sulyra.. megis sikerult, szamomra is meglepoen konnyure kihozni...
jah es a multkor, amikor a telo es stucni koze kellett tavtarto gyuru, es ajanlottak carbont, 1,5 cm-eset 1050Ft-ert, akkor is inkabb a 250Ft-os simat valasztottam.. pedig a 0,5cm-es sima is nehezebb volt, mint az 1,5 cm-es carbon
cAb
Ras: hát szerintem a könnyítésnek egyedül a CCben van értelme... mivel csak ott cipeled a súlyt...
bar en cc-zem elsosorban, nem ertek egyet veled... orszaguton, trialban, cc-ben mindenkeppen szamit, az osszes tobbi bicikli agazatban pedig masodlagosan fontos.. nem cel, de nme is elhanyagolhato..
Ismerosom bmx-ezik es siman 17-18 kilo a gepe
en pedig most rktam ossze magamnak egy CC gepet, csak az ar/ertek arany volt fontos, hogy jo legyen, meg olcso, es a vegere 11.7 kg lett (pedig az emlitett B+ nyeregcsovem is lecsereltem nehezebbre, mivel az le lett vagva 36cm-re es nekem rovid lett).. az egyetlen, amirol tudom, hogy dob a latban az a telom, ez ugyanis CenterX.. mondom a tobbi alaktresznel nem is gondoltam a sulyra.. megis sikerult, szamomra is meglepoen konnyure kihozni...
jah es a multkor, amikor a telo es stucni koze kellett tavtarto gyuru, es ajanlottak carbont, 1,5 cm-eset 1050Ft-ert, akkor is inkabb a 250Ft-os simat valasztottam.. pedig a 0,5cm-es sima is nehezebb volt, mint az 1,5 cm-es carbon
cAb
Írta 2002. október 31. - 02:11
szerintem ha versenyzik az ember szamit minden gramm...persze ha megmegy a gep verseny alatt es nem ersz celba anak sincs ok ertelme..
egyebkent velemenyem szerint a kerek ahol latni a kulombseget ..maga a felni sulya ami borzasztoan szamit ugye tekerni felfele nem mindegy , es hogy mit kell lefekezni ../ lehet nem is a fekemmel van a baj ?.?.?...sokan kerdezhetik most/ ..de itt is tudni kell mire hasznalja az ember mert ha ratekredik a vazra a felni az sokat nem er...
egyebkent kinek hol a hatar ..en azt mondom hogy legyel ember es nyomd a pedalt elobb utobb felersz !!!
hapedig minden gramm szamit ..CSAK TUDD MIRE KESZITETTEK AZ AZ ALKATRESZT ES NE VARJ EL TOLLE TOBBET..!
egyebkent velemenyem szerint a kerek ahol latni a kulombseget ..maga a felni sulya ami borzasztoan szamit ugye tekerni felfele nem mindegy , es hogy mit kell lefekezni ../ lehet nem is a fekemmel van a baj ?.?.?...sokan kerdezhetik most/ ..de itt is tudni kell mire hasznalja az ember mert ha ratekredik a vazra a felni az sokat nem er...
egyebkent kinek hol a hatar ..en azt mondom hogy legyel ember es nyomd a pedalt elobb utobb felersz !!!
hapedig minden gramm szamit ..CSAK TUDD MIRE KESZITETTEK AZ AZ ALKATRESZT ES NE VARJ EL TOLLE TOBBET..!
Írta 2002. október 30. - 15:47
Írta 2002. október 30. - 15:40
OFF:
Csak azért kérdeztem, mert most vettem egy ilyen vázat (Pyxis) nyergcsõvel együtt és a srác azt mondta hogy ezzel volt szerelve gyárilag a váz.
Megnéztem a nyeregcsövet és Kalloy van ráírva. Megnéztem egy katalógusban és ez a Kalloy egyik legjobb nyeregcsöve... (legalábbis a katalógusban szereplõk között). Ennek ellenére a Magellan katalógusban is Bike+ nyeregcsõ van írva...
Én ezt nemértem. ???
(A súlya pedig még kevesebb is, én 240g körül mértem)
Csak azért kérdeztem, mert most vettem egy ilyen vázat (Pyxis) nyergcsõvel együtt és a srác azt mondta hogy ezzel volt szerelve gyárilag a váz.
Megnéztem a nyeregcsövet és Kalloy van ráírva. Megnéztem egy katalógusban és ez a Kalloy egyik legjobb nyeregcsöve... (legalábbis a katalógusban szereplõk között). Ennek ellenére a Magellan katalógusban is Bike+ nyeregcsõ van írva...
Én ezt nemértem. ???
(A súlya pedig még kevesebb is, én 240g körül mértem)
Írta 2002. október 30. - 14:09
Írta 2002. október 29. - 19:21
Sanya: arra a nyeregcsõre gondolsz, amivel gyárilag szerelve volt a tavalyi Pyxis Team (a piros)???
Írta 2002. október 29. - 14:01
Bruce: 250 gros nyeregrúd példáúl a Bike positívnak van egy fekete nyeregrudja ami ilyen súlyú, ja és Burucki Szilárdnak is ez van. a 2-1.5-ös küllõk mennyire stabilak?, mert azt mondják hogy nehéz centírozni,mert csavarodik
Írta 2002. október 28. - 19:12
Szerintem az alsó süly határ valahol 8.5-9 kiló között van! Bár ezt is inkább csak könyebb versenyzõknek ajánlom! Szerintem inkább fontos a kerék súlya mert azon nagyon sokat nyerhetsz ha könnyû külsõ, belsõ, felni, összeállításod van, mivel ezzelk a kerék perdülete csökken és jobban lehet vele gyorsulni! Szerintem a DT revolutin (2-1,5)ös küllõk alu küllõanyával a legjobbak, vagy még a WCS küllõk állatok!!
vendég__*
Írta 2002. október 28. - 13:20
Mi a véleményetek a titán küllõrõl?
Tudom, hogy drága, de van valakine tapasztalata?
Hol lehet kapni, mennyibe kerül, milyen nipli kell hozzá stb?
Tudom, hogy drága, de van valakine tapasztalata?
Hol lehet kapni, mennyibe kerül, milyen nipli kell hozzá stb?
Írta 2002. október 26. - 22:19
Szerintem 13-12,5 kg alatt már hobbi versenyen simán elindulhatsz (maratonon még nehezebbel is) 11 kg alatt meg akár elitben is nyomhatod, ha nagyon nagy az önbizalmad...
Írta 2002. október 26. - 20:50
Csak egy kérdés:
Mennyi az ideális cc bringa súlya?
Tudom, most mindenki azt fogja mondani, hogy ideális nincs, vagy 5 kg. ;D
De én csak egy átlagra vagyok kiváncsi, hogy mi az ami jónak számít.
Mennyi az ideális cc bringa súlya?
Tudom, most mindenki azt fogja mondani, hogy ideális nincs, vagy 5 kg. ;D
De én csak egy átlagra vagyok kiváncsi, hogy mi az ami jónak számít.
Írta 2002. október 26. - 13:54
Mickey: én most vettem egy ilyen stucnit. A súlya tényleg annyi, a formája csodálatos (szépen eltüntetett hegesztések, a formája kicsit WCS-es érzés ;D)
Ennyi pénzért (ilyen súllyal) meg szinte ajándék.
Hogy DH-ra milyen azt nemtom, valszeg nem pont arra tervezték... CC-re tökéletes.
Ennyi pénzért (ilyen súllyal) meg szinte ajándék.
Hogy DH-ra milyen azt nemtom, valszeg nem pont arra tervezték... CC-re tökéletes.
Írta 2002. október 25. - 20:56
nekem van egy nagyon tuti Fox alps 4 r rugostagom, és marha jo, könnyü, 4 cm-t mozog, levegö +olaj, minden állithato , meg ilyenek.... nem kell valakinek???
Írta 2002. október 25. - 00:05
ne felejtsetek el, hogy egy forgo testet annal nehezebb lenduletbe hozni es megallitani minnel kintebb van a nagyobb tomeg a kozeppenthoz viszonyitva. tehat ha veszel egy 60g agyat de a felnid es a kullod pl 60g-vel nehezebb egy haverod kerekeben talalhatonal csak neki az agya 120g-s. akkor o 'sokkal' konyebben fog tekerni mivel neki a kulso keruleten kisebb kisebb suly talalhato (holott a kerekek sulya azonos!!!), mint neked.
NO ENNYI. EGYEBKENT 14KG-S BRINYO 4EVER!!!!!
NO ENNYI. EGYEBKENT 14KG-S BRINYO 4EVER!!!!!
Írta 2002. október 24. - 23:34
Sanya,
azért láttál te már 60-80 grammos elsõ agyat???
én igen, és szerintem tuti király, fõleg mióta nekem is ilyen van bennt....(már több, mint másfél éve)
szóval itt is lehet, és érdemes könnyíteni
na tényleg csõváz
azért láttál te már 60-80 grammos elsõ agyat???
én igen, és szerintem tuti király, fõleg mióta nekem is ilyen van bennt....(már több, mint másfél éve)
szóval itt is lehet, és érdemes könnyíteni
na tényleg csõváz
Írta 2002. október 24. - 23:32
én is remélem, és valóban elfelejtkeztem róluk...tényleg egész jók....
szerintem többet ér egy normális felni, mint ugyanennyiért egy csupaküllõ készlet, ami max 60-100 gramm(ami mellett még éppúgy cipeled a 6-800 grammos felnit....)
üdv: DeChris
szerintem többet ér egy normális felni, mint ugyanennyiért egy csupaküllõ készlet, ami max 60-100 gramm(ami mellett még éppúgy cipeled a 6-800 grammos felnit....)
üdv: DeChris
Írta 2002. október 24. - 20:15
Sanya: melyik az a 250g-os nyeregcsõ, amelyiknek az ára nem vészes??
Felni: nem csak az általad említett Syncros XLR-nek van jó ár/súly aránya, hanem pl a Sun CR-17/18-nak is. Ezek szintén 4-5000 forint magasságúak, és úgy tudom 440g-osak. Hátha segítettem ezzel vkinek.
Felni: nem csak az általad említett Syncros XLR-nek van jó ár/súly aránya, hanem pl a Sun CR-17/18-nak is. Ezek szintén 4-5000 forint magasságúak, és úgy tudom 440g-osak. Hátha segítettem ezzel vkinek.
vendég__*
Írta 2002. október 24. - 13:58
Gondolkodom, hogy megvegyem-e a zoggie új stucniját. 126 gr a súlya woooow 4000 Ft
Gondolom nem dh-ra van.
Van má valakinek ilyenje?
Gondolom nem dh-ra van.
Van má valakinek ilyenje?