Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en felmentem a ritchey honlapra, talaltam "technical informations" fulet, letoltottem a .pdf-et, es most mar tudom

te mint tulajdonos miert nem tudod ezt megcsinalni?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Szerintem semmi akadálya.
A karbon szarvak elég drágák, meg az ilyen superlite alumíniumokból készült darabok még könnyebbek is. Például a Pro-nak van 67g/pár tömegû kb. 4000,-Ft-ért.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Senki?Ennyire bonyolult kérdést tettem fel, vagy csak ennyire offos a topic?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Ritchey Superlogic carbon kormányra lehet e szarvat rakni, vagy inkább felejtõs?Ha igen, melyiket (carbont szeretnék leginkább).Köszi, ha tudtok válaszolni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A váz titok. Még nem vettem meg, egyenlõre alkatrészeket gyûjtögetek. Van egy csomó alkatrészem, azokat kell eladni a bevételtõl függ minden.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
és milyen vázat nézegetsz, ha már a fék grammániás lesz?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Jah v fékes lesz. Nem kell nekem tárcsa. Nehéz, ami könnyebb az horrordrága. A v fékeimet egyszerûen itthon is tudom szervizelni.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Eldöntötted, hogy V-fékes bringát építesz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ismerek olyat aki FRM-et használt, nem volt vele gondja, még master1 magyar bajnok is lett vele.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Ja és a kazettáik fogai törnek. Nem gyakran fordul elõ, de több fórumon is olvastam, volt akinek 1000km után!! ami azért durva, fõleg, hogy annyi a sor, mint egy komplett bicaj.

Biztos használták, a kis naívak. ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A KCNC fék szerintem nagyon gáz. Próbáltam már, végül is meg lehet állni vele nem arról van szó, de egy olyan szerkezetnél, amin az életed múlhat, nem árt, ha erõsebb és megfelelõ a fékérzés. Inkább csak show bike-ra merném rátenni. Alapból sem tetszenek a KCNC alkatrészek, mindenre rányomják az a marhanagy K betût meg össze vissza van irkálva az egész. mindenhol hatalmas logók KCNC feliratok szárnyak K betûk stbstb. Pedig súlyra nem rossz. Azt a nagy K betût élbõl elhagynám róla a tervezõk helyében. Az elsõ generációs cuccai ezért jobban tetszenek, azok még puritánabbak voltak.
Ja és a kazettáik fogai törnek. Nem gyakran fordul elõ, de több fórumon is olvastam, volt akinek 1000km után!! ami azért durva, fõleg, hogy annyi a sor, mint egy komplett bicaj.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
menettapasztalatnak éppen nem nevezném, de próbáltam extralite kart, egy olasz srác keróján. a féktest, ha jól emlékszem, avid volt, de biztos, hogy nem extralite. nekem elég erõsnek tûnt, és látszott rajta hogy estek már vele. a kcnc-vel össze sem lehet hasonlítani (az is jól fog, de nagyon hajlik), én nem félnék megvenni. frm-et még nem láttam, de a képek alapján az extralite sokkal szebb kivitelû.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Extralite Ultralevers rõl van valakinek menettapasztalata?
...
A másik jelöltem az FRM DP4 kar. Ergo úgy is fel lehet fogni, melyiket válasszam szerintetek? :)

itthon nem hiszem, hogy sokan használnák akármelyiket is. érdemesebb lenne kinti fórumon kérdezned, ahol tényleg tapasztalatból tudják ajánlani valamelyiket is.
itthon esetleg megnézzük, hogy melyiknek szebb a festése és azt ajánljuk :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Extralite Ultralevers rõl van valakinek menettapasztalata? 64g a pár, ami jóval "nehezebb" mint a KCNC, de még mindíg harmadannyi mint az Avid vagy a Shimano fékkarjai. Arra gondoltam, hogy ha párosítok egy ilyen fékkart egy erõsebb (nehezebb) v fékkel, milyen lenne a fékhatás? Sajnos ez az a kategóriájú alkatrész, amit vagy megveszel vagy nem, nem lehet elõtte kipróbálni megtapizni. Fórumokon általában azt írják róla, hogy erõs és sokkal merevebb mint a KCNC ami már a használhatóság határán túl van könnyítve, meg hogy "best brakes ever" stb. Egy merevebb fékkel nem a sajátjával összehozva kiváncsi lennék mi sülne ki belõle. Használ valaki itt ilyen kart?

A másik jelöltem az FRM DP4 kar. Ergo úgy is fel lehet fogni, melyiket válasszam szerintetek? :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Átvágtak,ez fél grammal nehezebb.:)http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
GT-Atee

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

McGywer,nekem pont van egy eladó zöld gyorzárszettem,ami tuti fog rendesen:)mondjuk az is igaz h 109g a pár...

15g-ért nem cserélek gyorszárat... Linkelhettem volna más színût is, nem a szín a lényeg.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
kcnc gyorszárral kapcsolatban:

http://forum.bikemag...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
McGywer,nekem pont van egy eladó zöld gyorzárszettem,ami tuti fog rendesen:)mondjuk az is igaz h 109g a pár...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Errõl a KCNC gyorszárról kinek mi a tapasztalata? http://www.ftwbikes....o=termek&id=135

Igazából az érdekelne, hogy szorít-e annyira, mint egy belsõmechanikás XT gyz?

Ha túl rugalmas, az tárcsaféknél nem túl szerencsés, mert elõl érezhetõen csökken a fékhatás...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

PBG
használtan ebay-en néha elõ szokott bukkanni egy-egy pár juicy ultimate szett - használtan, jó állapotban - 180-200 dollárért ;)

Ja... szoktam nézegetni... hátha...

Tigger: ja... elég lenne az új SID, de nincs annyi pénzem.(használt Rebára gondoltam...) Ez a fék is húzós árban van.
Ha nem rabolok ki addig egy bankot, akkor valószínûleg XT fék lesz, vagy eBay-rõl valami hiperszuper vétel.