Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az sd ultimate az nem a fékkar? csapágyas avid fék: arch supreme. haverom 70-ért vette a párat. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Annyival az FRM már nem könnyebb, mint amennyivel aránytalanul drágább, szerintem.
Ezt mindenki maga dönti el, mennyit szán rá.

Szerintem nem aránytalanul drága. Nézd meg pl. az XTR féket. Sokkal nehezebb, és még talán drágább is (most nincs elõttem az árlista). Ráadásul ip. csapágyas. Egyetlen másik ip csapágyas fékrõl tudok még, az pedig az Avid Single Digit Ultimate. Na az szerintem aránytalanul drága (még az FRM-hez képest is), valamint nehezebb
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat,10 kilo ala menni mar csak ilyen alkatreszekkel lehet :) Na jo,9,5.
Sztem ettol a szinttol kezdve minden konnyites k sokba kerul,es mar komoly kompromisszumokat kell kotni a mukodes es merevseg teren.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Annyival az FRM már nem könnyebb, mint amennyivel aránytalanul drágább, szerintem.
Ezt mindenki maga dönti el, mennyit szán rá.
Marci

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Benne is van a nevében, hogy csak sebességkontrollálásra való Feltöltött kép, de megállásra nem. Egyébként gyönyörû, csak használhatatlan (szvsz).

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Én a gyári Ritchey pofákat egybõl cserltem patronos Cool-stop házra és Bike+ patronokra. Fog is rendesen (igaz aránylag könnyû vagyok, és a kerekem sem túl nehéz).

Az FRM féket én is néztem, és súlyban nagyon ott van. Ha nyerek a lottón tuti veszek egy párat. De persze van nála is könnyebb.

Mondjuk a Steinbach speedcontrol V: http://www.steinbach-bike.com/
Csak 85 gr. Nem iparis, és halálfélelmem lenne, ha feltenném. :) Szerintem ezt csak 30 kg alatti bringások csak országútra használhatják...
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a kék ricsi pofa nagyon eszi a felnit, az araya rm 17-bõl alig hagyott valamit. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Nem rossz a Ritchey, de figyelni kell hogy jó darabot fogj ki belõle. Én anno egy olyat vettem ami már alapban kotyogott, és amikor szétszedtem az alján a foglalatba ferdén volt belepréselve az acél csõ, amivel felrakom a féktüskére. (mondjuk én voltam a hülye hogy megvettem), de amikor viszavittem azt mondták hogy ez nem egyedi probléma. Azóta Sram 9.0ám van Ritchey piros pofival, és fog mint a vadállat! Ja és könnyû is.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat igen,ugyanis a Zoldpont az 1 jo bolt,X factor,Ride Bike stb meg no comment :)
Amugy nem 2990 hanem 2890 ;)
Mondjuk az is hozzatartozik az igazsaghoz hogy zoldpont foglalkozik hasznalt alkatreszekkel,a tobbiek meg lehet h nem.Nos de ez mar elegge off

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem 2 dolog miatt nem jött be a ricsi:
1. a kék pofa ette a felnit
2. az acél-alkatrészek felületkezelése sima horgany, kvázi télen kikezdte volna a sólé.
Szóval kb. 2 hét után el is adtam

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
NEEEEM baszodD!!!!
2990?????
az a qrvvvvaaaaaa..
ezt megszivtam
most vettem...
és a ride..... boltban nekem NEM CSERÉLTÉK ki na betétet....
merr azz hozzá van meg bla bla bla.....
elvittem egy másik boltba az X-............ ott meg nem akarták kiszedni a csomagolásbol a pirosat..mert csak ugy a kéket nem lehet eladni csak csomagolással?!!
szoval sikerült kicsit ...tulpörgetnem magam most...
persze ehez yo pofát kell vágni.
Nem értem hogy enyire nem képesek néhol az meberek...
Használt(nagyon keveset) Deore fékkaromat sram 7.0ra(uyra) simán becserélték pl. ZöldPontban.!!!
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Ebike-on 2890 a ritchey comp,raadasul feketeben,ami sztem szebb ;)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Amilyen könnyû a FRm fék, olyan nehéz az árát elõteremteni. Egyébként a féken érdemes legutoljára könnyíteni, nincs sok jelentõsége, mivel a tömegeltérés is kevés egy átlagos fékhez képest.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Igen a kék pofa a puhábbik és iszonyat fog. Viszont a felnit is darálja rendesen. Én még a boltban kicseréltettem betétesre és úgy még az alap B+ fofákkal is könnyebb lett, most meg ugye a kerámiás XTR. Újonnan a Probike-ban 5e-ért árulják a Compot. Annyit nagyon megér!!! Szvsz a fékhatás elsõsorban a fékpofa-felni kombinációtól függ és másodlagos az hogy a féktest most avid, vagy xtr, vagy akármi. Jó a súlyt nem figyeltem. Ha könnyû féket akartok akkor FRM Feltöltött kép

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
A kek pofa csak esoben nyero,nekem legalabbis sose jott be szarazon,nagy 0t fogott.Piros rlz.Amugy hulyet kapok ritcheynek a nem betetes fekpofain van a vegen ez a szar,ami kicsit kiall,az "tisztitja" elvileg vagy mittomen,de nem lehet tole normalisan beallitani a feket,es full nyulos lesz...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ugye ez a Logic Comp?? ha minden igaz...Ti menyirt vettétek uyonan???
és használtan szerintetek menyit érne meg?
Ya és ez kék fékpofa meddig birta nálatok. amuyg 190g van irva hivatalosan.
enyii. köszi!:)
Feltöltött kép

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Nekem is Ritchely Pro van, és nagyon jó. Ezért az árért ilyen súlyban szerintem best buy.
Just for fun.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Az én tapasztalatim is jók vele,s engem is a formája fogott meg anno. Nekem Comp van ugyan, de a féktest ua. mint a Pro, csak a pofa a különbség és a szín. Ha jól emlékszem 162g-t mértem XTR fékfofákkal! + csavarok 12g, az összesen 348g.

A fékteljesítmény fõleg a pofától és a felni anyagától függ. A 2004-es XT-m sem fogott jobban a ritcheynél, és még nehezebb is majd 100 grammal!!!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Nekem riccsi van és JÓ tapasztalat. Az tutti, hogy az xtr-nél kicsit könnyebb, olyan 360g -ra emlékszem (pro) . Nekem a formája jött be nagyon. És a kanyar benne az nem hülyeség. Haver Avidja, ami ügye majdnem egyenes formájú, ha behúzza teljesen, majdnem hozzáér a gumihoz. Remélem érted mit próbálok magyarázni?
Szóval, hajrá Ritchey !
Marci

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Ki tudya a Ritchey V fékek sóyadatait??
néztem a 2005ös katalogust de abban nmég a fék sincs benne. leáltak a gyártásásval?
Mert vagy Ritchey vagy sram 9.0 féket vennék és valószinüleg a súly(is) fog dönteni.

XC_Rider !!
neked iyen fékeid vannak ha yol emlékszem. Miyen tapaszatlatok vannak?
Fõleg máshoz viszonyítva.