Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Jah, de a Keo stoplik már gumisak. Átcsavaroztam a Speedplay stoplikat az én cipõmre, és úgy próbáltam ki, hozzájuk képest a keo stoplik ég és föld sokkal alacsonyabb és az a kevés gumi is nagyon sokat számít. Nekem is nagyon tetszettek sõt tetszenek a Speedplay pedálok, ha úgy tetszik a párom volt a kisérleti nyúl, az övét kipróbáltam, de inkább nem váltottam, hiába a kétoldali dokkolás, nekem a Keo jobban bejött. Aztán biztos vannak akik a Speedplayra vagy egyéb márkára esküsznek szerintük az a jobb.
11:38:11 IM 2012

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Most jövök rá hogy keverem a szezont a fazonnal :(
én erre gondoltam
Feltöltött kép
Ebben viszont jó lehet gyalogolni
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

1. nagyon nem díjazza a sarat sõt utálja, de nagyon.

A stopliban gyalogolásról leírt tapasztalatok alapján, szerintem nem is nagyon montira van kitalálva...

Ennyi erõvel bedokkolhatnánk a cipõvel a pedálba, kicsavarhatnánk a pedált, és rögtön kész a 0 grammos pedál... vagy nem kell kitekerni a pedált, és akkor kész a 0 grammos bringa. Emellett meg lesz egy 7 kg-s cipõd... :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

...menni benne nem túl jó, plusz a stoplin nincs semmi gumiizé ami védené a csavarokat meg magát a stoplit, azon a fém lapon kell csúszni mászni, erre kitalálhattak volna valami jobbat, mert elég hangos és csúszós...

ezeket a tulajdonságokat a Look is tudja...
ott sem lehet lépcsõzni normálisan... estem már hanyatt benne én is asszem :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
A kétoldalas spd az mitõl rosszabb? Méretre is ekkora, meg kétoldalas is.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Ez tokeletesen vilagos volt szamomra eddig is! De ezert is mondtam, hogy ezek a 10-20-30 grammos kulonbsegek nem hogy nekunk, de meg egy profinak se fog szamitani! Szerintem senki nem veszitett meg el szakaszt a pedal rendszere miatt :D A vasarlasban utolso helyen szerepelt szempontkent a tomege a pedalnak, ez csak egy " plusz " hogy egy 160 grammos parrol beszelhetunk, adodott egy lehetoseg, hogy kedvezo aron hozzajussak, ha ez nem lett volna vettem volna ugyanilyet 210 grammos kiszerelesben es ugyanugy orulnek neki ( remelhetoleg ) :) Engem foleg az allitasi lehetoseg, es a ket oldali belepes fogott meg :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Troy, én sem mondtam, hogy meg lehet mondani a különbséget 80 meg 120 g között. De tök mindegy, hogy 220 g a pedál és 80 a stopli, vagy 150 a pedál és 150 a stopli. Természetesen jobban hangzik, hogy x grammal könnyebb a bringa, de ugye nem magától megy.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de egy 80 vagy egy 120 grammos pedál között sem ;)

De ha szõszálhasogatás, akkor felkell vinni a súlyt a hegyre ígyis úgyis, mindegy hogy a bringán, rajtad, vagy a kulacsodban lévõ vízrõl van szó....érted

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Jezus gyerekek..:) Csavarokat ki sem bontottam meg..kb 12 gramm plusz tomeggel lehet szamitani!
Halalosan komolyan gondolom bloke, hogy nincs jelentosege igazabol a stopli tomegenek ( nyilvan eszszeru keretek kozott )! Minden kincsem, fele kiralysagom feltennem arra, hogy egy 80 grammos es egy 120 grammos stoplipar kozott soha a budos eletbe nem tudnad megmondani a kulonbseget :)
Annyi bizonyos, hogy nem ebben fogok keringozni, meg a belvarosba menni setalni :D De amikor elmegyek tekerni, akkor igazabol megallni a pirosnal szoktam, annyi idore mig lerakom az egyik labfejem, igazabol nem tulsagosan erdekel a menetteljesitmenye! :)
0-15 fok kozotti folyamatos float allitasi lehetoseget azert kihangsulyoznam!
Look rendszerben is gondolkodtam, de figyelembe veve azt, hogy lehetosegem nem volt kiprobalni egyik rendszert sem, merlegelnem kellett hosszas utanajaras utan a kozmegelegedest..es a Look rendszerekrol nagyon sok rosszat hallottam a pedallal kapcsolatban, Time i-Clic jott meg szoba, ott a stoplikkal vannak problemak meg a 2ik revizio utan se tokeletes, a Speedplay rendszerekrol viszont szinte csak jokat olvastam, amellett h praktikus is! Hat ennyi a tortenete..majd az eves eldonti, hogy nekem is bejon-e a puding, de feltetelezem, hogy igen :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem Speedplay "házi" tuning. Kereskedelemben valószínûleg azért nincs, mert baleset esetén lehetne pereskedni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ezt úgy "gyártja" valamelyik tuning cég nem?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
És szét lehet szedni? Nekem nagyon tetszik a profi csapatoknak készült Roubaix kiadás, de ez nem kapható. Tuti átalakítanám ilyenre, ha lehetséges.

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A barátnõm ilyet (mármint a márkát neki acéltengelyes van) használ, az országúti topicban már leírtam a menettapsztalatokat de itt van újra néhány:

Bedokkolni elég fura, nyomás közben elõrefelé kell feszíteni a lábfejet hozzá mintha pipiskedni akarnál. (ez csak megszokás kérdése), tökre megemeli a cipõt a stopli (végülis a rendszer 70%a a cipõtalpon van), menni benne nem túl jó, plusz a stoplin nincs semmi gumiizé ami védené a csavarokat meg magát a stoplit, azon a fém lapon kell csúszni mászni, erre kitalálhattak volna valami jobbat, mert elég hangos és csúszós. Drága hozzá a csere stopli. Lehet hozzá kapni stoplivédõt, de az meg még emel vagy 1cm-t a cipõ orrán, még rosszabb lesz benne menni.

Vitathatatlan elõnye a kétoldali dokkolás meg persze marha pici, vonzza a tekinteteket. Összességében a Look rendszert én jobbnak találtam. Így lemérve a rendszert a Keo Karbon sem sokkal több és itt még hiányzik 2×4db csavar is :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Feltöltött kép

Valoban nincs jelentosege ( sztem ), hogy a stoplival egyutt mennyi a rendszer tomege, a bringa tomegehez nem ad hozza, de hat kivansag szamomra parancs :)

Azért ugye ezt te sem gondolod komolyan. De tény, hogy így is nagyon könnyû

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A mechanikáját nézve pár dolog jön le
1. nagyon nem díjazza a sarat sõt utálja, de nagyon.
2.fix ki és belépési erõ
3.ez elég kicsi

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Gyorsan tekerj vele és írd le a tapasztalataidat mert nagyon kíváncsi lennék.

Az majd csak sajna Februarban vizsgaidoszak utan fog osszejonni...addig csak vizsgazni jarok fel es Pesten a bringa :S De baromi kivancsi vagyok en is, valszeg oriasi elorelepes lesz SPD utan :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Gyorsan tekerj vele és írd le a tapasztalataidat mert nagyon kíváncsi lennék.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Feltöltött kép

Valoban nincs jelentosege ( sztem ), hogy a stoplival egyutt mennyi a rendszer tomege, a bringa tomegehez nem ad hozza, de hat kivansag szamomra parancs :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Úgy tudom hogy itt a stopéi bele van integrálva a cipõbe kíváncsi lennék rá milyen a valóságban ez a trekking pedál.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

És stoplival együtt?

Jelentem majd a nap folyaman ;)