Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6541 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Feltöltött kép

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, most találtam rá a Nova Light disces iparis agyaira (DO42SB4 csapágyas hátsó, 352gramm, 2 csapáagyas elsõ 187 gramm)... érdemes ezeket vadászni, vagy az agy mivel helyben forog nem számít bele a gyorsítandó súlyba és csak akkor érdemes ha az egész gépet akarom könnyíteni (grammániásan)?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
konnyíteni szeretnék a bicón de azt mondják elõször a kerekeken kell és az én kerekeim szvsz nagyon jó súlyban vannak. elöl singletrack dt-agy. hátul Mavic 321d. (pár grammal könnyebb mint a singletrack.). vázon nem tudok. kormány+stucni 2007-es hussefelt és én elég könnyûnek éreztem. másrészt ott nem akarok cserélni. mi maradt? nyeregcsõ, fék? érdemes egyáltalán?

edit: a pike is jónak mondható a 2.2 kilójával

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
http://weightweenies...cks&sortby=real

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
no para.

legkonnyebb rugostag melyik? a dt-k kozul valamelyik?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jogos, elnézést, a mániátol azért odébb vagyok :prosze: (meg végülis leginkább a forgó tömeget akarom elöbb redukálni, a többi másodlagos) Már megvan nyitva és már kezdek benne egyébként visszaolvasni, csak még alig haladtam ezért nem posoltam ott, sorry

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is probaltam ravilagitani a dologra.

elvileg ez a topik a vegletekrol szolna

a grammania nem egyenlo a koltseghatekony bringaepitessel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Pite egy-két napja nem a legideálisabb topikba írsz és ez a grammánia...
LX hajtómû akkor meghajtás a több pedál kérdésed van akkor SPD vs Platform ha egészében gondolkodsz akkor talán ki milyennel nyomulvagy nem is tudom..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ezzel abszolút mértékben nem tudok egyetérteni.
Utoljára az elkopott tüskés Funn Soljam Vipers pedálnál (ami igen masszív és súlyos medvetalp) fordult elõ, hogy egy nagyon sziklás mátrai déházás során, a vizes talpú cipõm megcsúszott a pedálon - merevseggûn.
Jelenleg az Azonic-Oakley combó úgy muzsikál, mint a kisangyal, bármilyen terep és idõjárási viszony között.

Tény hogy én is sok helyütt megyek CC-s hez ne mméltóan :D és nem igazán szokott gond lenni a mostani onggose tüskés BX pedálokkal csúszkálás zempontjából, havonta 1× ha megcsúszik, vagy akkor sem.
Hogy milyen lenne húzni is az már más kérdés, azt nem tom...

Fél évente 3-4E?Vmi kopik kopok a habverõkön?
Igazából 505-össel szemezek egyelõre, mert ugye vegyes használatú... vagy Wellgo WAM-D10 (bár 560gr...) vagy Shimano PD-M424 (472gr).

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha vegyes cipõvel fogod használni, akkor tényleg mindegy a pedál súlya
és valóban, egy tekerõs gépre teljesen alap, hogy nem taposót használ az ember, de ennek csak az egyik oka, hogy így nem rázódik le a lábad; alapvetõen a jobb hajtásteljesítmény miatt kell
ha bírod pénzzel, akkor eggbeater
ha sok a ~15x + fél évente 3-4e akkor meg az 520-as

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Pite:
és szerintem az spd pedál gyakorlatilag alap egy ilyen jellegû gépen, mint amit építesz. hiába mozog x"-t a vázad hátul, ha elõbb elpattogsz egy rázósabb lefelén és leesel a nyeregbõl (vagy muszáj fékezned, hogy ezt elkerüld), minthogy azt kimozogná...

Ezzel abszolút mértékben nem tudok egyetérteni.
Utoljára az elkopott tüskés Funn Soljam Vipers pedálnál (ami igen masszív és súlyos medvetalp) fordult elõ, hogy egy nagyon sziklás mátrai déházás során, a vizes talpú cipõm megcsúszott a pedálon - merevseggûn.
Jelenleg az Azonic-Oakley combó úgy muzsikál, mint a kisangyal, bármilyen terep és idõjárási viszony között.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
...*sóhaj*...
Akkor ráfexek a témára... Akkor az 520al elhangzott az ajánlott pedál is?
Illetve szimpibbek lennének a vegyes lábbelihasználat miatt a fél spd/fél platformok is, gondolom nem leszek megkövezve a plusz 35-50 grammért ! :prosze: (Holnap/ma utánuk olvasok h mit érdemes, thx!)

1-2 emberrel való kontakt után én is az LX felé hajlok; azt mondják hogy azt érdemesebb megvenni mert jobban bírja.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Pite:
-hajtómûbõl sztem LX integrált a nyerõ
-6Ks wellgo pedál helyett 7.5Kért kapsz 520-as shimano spdt is
-ha jól körülnézel és kifogsz egy jó akciót, akkor egy alapszintû cipõt 15K alatt is megkaphatsz, de 17ért már elég korrekt cipõket lehet kapni...

és szerintem az spd pedál gyakorlatilag alap egy ilyen jellegû gépen, mint amit építesz. hiába mozog x"-t a vázad hátul, ha elõbb elpattogsz egy rázósabb lefelén és leesel a nyeregbõl (vagy muszáj fékezned, hogy ezt elkerüld), minthogy azt kimozogná...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A világ legkönnyebb bukója:
http://www.met-helme...me.jsp?idrub=15

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Thez, direkt csinálod vagy álmos vagy? link
Ha álmos akkor közlöm hogy a rugósat nézted. Ha kötözködsz akkor meg... 1998gr.
X összegbõl a lehetõ legjobbat igyexem kihozni, nem a lehetõ legjobbat.

Én nem a végletekig grammániázok, csak x összegen bellül akinek nem okoz problémát hogy segítsen hogy mit nézzünk bele ami legjobb lenne ár/túly/merevség/strapabíróságban...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
biker.hu szerint 2.2-2.4 kg...:-)

Továbbra is használtan néznék egy jó telót.
Psylo, Black, RS-ek, bármi.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kevés pénzbõl elõször a forgó tömeget szeretné csökkenteni. Szerintem jól csinálja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amig tora a villa, addig csak kilogrammania... nem szivozni akarok, de mindegy hogy 420g a felni vagy 480 ha a villa 2 kilo :P

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A novák jobbak, de nehezebbek csak hogy kapcsolódjunk a topic címéhez :) .
ja, és érdemes kitörölni a kilincsmûbõl a zsírt.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Amit megadnak hossz az ami tmérõszallaggal is mérek vagy a csõ hossza -hajlítás?
Mert enyém emlékeim szerint mintha 43-44 centi körül lenne... :chin:

Hátsó sort súly és vélhetõen jobb sártûrés miatt PG-980/PG-990re módosítottam... remélem marha ügyes vagyok:D

Agyakat melyiket ajánjátok? Ezeket néztem amik normálisak sztem... könnyítve a B+ Travelek vannak (szebbek is :) ), de mtb/trekingre ajánlják, míg amásik kettõt DH/FR/MTB-re... Novák?