Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Posted 2007. March 24. - 18:54
Posted 2007. March 24. - 18:40
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 24. - 18:39
edit: a pike is jónak mondható a 2.2 kilójával
Posted 2007. March 24. - 18:04
Posted 2007. March 24. - 18:01
legkonnyebb rugostag melyik? a dt-k kozul valamelyik?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 24. - 17:59
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 24. - 17:58
elvileg ez a topik a vegletekrol szolna
a grammania nem egyenlo a koltseghatekony bringaepitessel.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 24. - 17:00
LX hajtómû akkor meghajtás a több pedál kérdésed van akkor SPD vs Platform ha egészében gondolkodsz akkor talán ki milyennel nyomulvagy nem is tudom..
Posted 2007. March 24. - 16:45
Ezzel abszolút mértékben nem tudok egyetérteni.
Utoljára az elkopott tüskés Funn Soljam Vipers pedálnál (ami igen masszív és súlyos medvetalp) fordult elõ, hogy egy nagyon sziklás mátrai déházás során, a vizes talpú cipõm megcsúszott a pedálon - merevseggûn.
Jelenleg az Azonic-Oakley combó úgy muzsikál, mint a kisangyal, bármilyen terep és idõjárási viszony között.
Tény hogy én is sok helyütt megyek CC-s hez ne mméltóan és nem igazán szokott gond lenni a mostani onggose tüskés BX pedálokkal csúszkálás zempontjából, havonta 1× ha megcsúszik, vagy akkor sem.
Hogy milyen lenne húzni is az már más kérdés, azt nem tom...
Fél évente 3-4E?Vmi kopik kopok a habverõkön?
Igazából 505-össel szemezek egyelõre, mert ugye vegyes használatú... vagy Wellgo WAM-D10 (bár 560gr...) vagy Shimano PD-M424 (472gr).
Posted 2007. March 24. - 09:11
és valóban, egy tekerõs gépre teljesen alap, hogy nem taposót használ az ember, de ennek csak az egyik oka, hogy így nem rázódik le a lábad; alapvetõen a jobb hajtásteljesítmény miatt kell
ha bírod pénzzel, akkor eggbeater
ha sok a ~15x + fél évente 3-4e akkor meg az 520-as
Posted 2007. March 24. - 08:56
Pite:
és szerintem az spd pedál gyakorlatilag alap egy ilyen jellegû gépen, mint amit építesz. hiába mozog x"-t a vázad hátul, ha elõbb elpattogsz egy rázósabb lefelén és leesel a nyeregbõl (vagy muszáj fékezned, hogy ezt elkerüld), minthogy azt kimozogná...
Ezzel abszolút mértékben nem tudok egyetérteni.
Utoljára az elkopott tüskés Funn Soljam Vipers pedálnál (ami igen masszív és súlyos medvetalp) fordult elõ, hogy egy nagyon sziklás mátrai déházás során, a vizes talpú cipõm megcsúszott a pedálon - merevseggûn.
Jelenleg az Azonic-Oakley combó úgy muzsikál, mint a kisangyal, bármilyen terep és idõjárási viszony között.
Posted 2007. March 24. - 03:05
Akkor ráfexek a témára... Akkor az 520al elhangzott az ajánlott pedál is?
Illetve szimpibbek lennének a vegyes lábbelihasználat miatt a fél spd/fél platformok is, gondolom nem leszek megkövezve a plusz 35-50 grammért ! :prosze: (Holnap/ma utánuk olvasok h mit érdemes, thx!)
1-2 emberrel való kontakt után én is az LX felé hajlok; azt mondják hogy azt érdemesebb megvenni mert jobban bírja.
Posted 2007. March 24. - 02:37
-hajtómûbõl sztem LX integrált a nyerõ
-6Ks wellgo pedál helyett 7.5Kért kapsz 520-as shimano spdt is
-ha jól körülnézel és kifogsz egy jó akciót, akkor egy alapszintû cipõt 15K alatt is megkaphatsz, de 17ért már elég korrekt cipõket lehet kapni...
és szerintem az spd pedál gyakorlatilag alap egy ilyen jellegû gépen, mint amit építesz. hiába mozog x"-t a vázad hátul, ha elõbb elpattogsz egy rázósabb lefelén és leesel a nyeregbõl (vagy muszáj fékezned, hogy ezt elkerüld), minthogy azt kimozogná...
Posted 2007. March 24. - 01:49
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. March 24. - 01:43
Ha álmos akkor közlöm hogy a rugósat nézted. Ha kötözködsz akkor meg... 1998gr.
X összegbõl a lehetõ legjobbat igyexem kihozni, nem a lehetõ legjobbat.
Én nem a végletekig grammániázok, csak x összegen bellül akinek nem okoz problémát hogy segítsen hogy mit nézzünk bele ami legjobb lenne ár/túly/merevség/strapabíróságban...
Posted 2007. March 24. - 01:18
Továbbra is használtan néznék egy jó telót.
Psylo, Black, RS-ek, bármi.
Posted 2007. March 24. - 01:16
Posted 2007. March 24. - 01:13
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 23. - 21:49
ja, és érdemes kitörölni a kilincsmûbõl a zsírt.
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. March 23. - 20:46
Mert enyém emlékeim szerint mintha 43-44 centi körül lenne... :chin:
Hátsó sort súly és vélhetõen jobb sártûrés miatt PG-980/PG-990re módosítottam... remélem marha ügyes vagyok:D
Agyakat melyiket ajánjátok? Ezeket néztem amik normálisak sztem... könnyítve a B+ Travelek vannak (szebbek is ), de mtb/trekingre ajánlják, míg amásik kettõt DH/FR/MTB-re... Novák?