Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2011. január 15. - 16:26
Jah, de a Keo stoplik már gumisak. Átcsavaroztam a Speedplay stoplikat az én cipõmre, és úgy próbáltam ki, hozzájuk képest a keo stoplik ég és föld sokkal alacsonyabb és az a kevés gumi is nagyon sokat számít. Nekem is nagyon tetszettek sõt tetszenek a Speedplay pedálok, ha úgy tetszik a párom volt a kisérleti nyúl, az övét kipróbáltam, de inkább nem váltottam, hiába a kétoldali dokkolás, nekem a Keo jobban bejött. Aztán biztos vannak akik a Speedplayra vagy egyéb márkára esküsznek szerintük az a jobb.
11:38:11 IM 2012
Írta 2011. január 15. - 15:58
Most jövök rá hogy keverem a szezont a fazonnal
én erre gondoltam
Ebben viszont jó lehet gyalogolni
én erre gondoltam
Ebben viszont jó lehet gyalogolni
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 15. - 15:48
1. nagyon nem díjazza a sarat sõt utálja, de nagyon.
A stopliban gyalogolásról leírt tapasztalatok alapján, szerintem nem is nagyon montira van kitalálva...
Ennyi erõvel bedokkolhatnánk a cipõvel a pedálba, kicsavarhatnánk a pedált, és rögtön kész a 0 grammos pedál... vagy nem kell kitekerni a pedált, és akkor kész a 0 grammos bringa. Emellett meg lesz egy 7 kg-s cipõd...
Írta 2011. január 15. - 15:32
ezeket a tulajdonságokat a Look is tudja......menni benne nem túl jó, plusz a stoplin nincs semmi gumiizé ami védené a csavarokat meg magát a stoplit, azon a fém lapon kell csúszni mászni, erre kitalálhattak volna valami jobbat, mert elég hangos és csúszós...
ott sem lehet lépcsõzni normálisan... estem már hanyatt benne én is asszem
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 15. - 15:20
Írta 2011. január 15. - 14:30
Ez tokeletesen vilagos volt szamomra eddig is! De ezert is mondtam, hogy ezek a 10-20-30 grammos kulonbsegek nem hogy nekunk, de meg egy profinak se fog szamitani! Szerintem senki nem veszitett meg el szakaszt a pedal rendszere miatt A vasarlasban utolso helyen szerepelt szempontkent a tomege a pedalnak, ez csak egy " plusz " hogy egy 160 grammos parrol beszelhetunk, adodott egy lehetoseg, hogy kedvezo aron hozzajussak, ha ez nem lett volna vettem volna ugyanilyet 210 grammos kiszerelesben es ugyanugy orulnek neki ( remelhetoleg ) Engem foleg az allitasi lehetoseg, es a ket oldali belepes fogott meg
Írta 2011. január 15. - 14:25
Troy, én sem mondtam, hogy meg lehet mondani a különbséget 80 meg 120 g között. De tök mindegy, hogy 220 g a pedál és 80 a stopli, vagy 150 a pedál és 150 a stopli. Természetesen jobban hangzik, hogy x grammal könnyebb a bringa, de ugye nem magától megy.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2011. január 15. - 14:24
de egy 80 vagy egy 120 grammos pedál között sem
De ha szõszálhasogatás, akkor felkell vinni a súlyt a hegyre ígyis úgyis, mindegy hogy a bringán, rajtad, vagy a kulacsodban lévõ vízrõl van szó....érted
De ha szõszálhasogatás, akkor felkell vinni a súlyt a hegyre ígyis úgyis, mindegy hogy a bringán, rajtad, vagy a kulacsodban lévõ vízrõl van szó....érted
Írta 2011. január 15. - 14:17
Jezus gyerekek.. Csavarokat ki sem bontottam meg..kb 12 gramm plusz tomeggel lehet szamitani!
Halalosan komolyan gondolom bloke, hogy nincs jelentosege igazabol a stopli tomegenek ( nyilvan eszszeru keretek kozott )! Minden kincsem, fele kiralysagom feltennem arra, hogy egy 80 grammos es egy 120 grammos stoplipar kozott soha a budos eletbe nem tudnad megmondani a kulonbseget
Annyi bizonyos, hogy nem ebben fogok keringozni, meg a belvarosba menni setalni De amikor elmegyek tekerni, akkor igazabol megallni a pirosnal szoktam, annyi idore mig lerakom az egyik labfejem, igazabol nem tulsagosan erdekel a menetteljesitmenye!
0-15 fok kozotti folyamatos float allitasi lehetoseget azert kihangsulyoznam!
Look rendszerben is gondolkodtam, de figyelembe veve azt, hogy lehetosegem nem volt kiprobalni egyik rendszert sem, merlegelnem kellett hosszas utanajaras utan a kozmegelegedest..es a Look rendszerekrol nagyon sok rosszat hallottam a pedallal kapcsolatban, Time i-Clic jott meg szoba, ott a stoplikkal vannak problemak meg a 2ik revizio utan se tokeletes, a Speedplay rendszerekrol viszont szinte csak jokat olvastam, amellett h praktikus is! Hat ennyi a tortenete..majd az eves eldonti, hogy nekem is bejon-e a puding, de feltetelezem, hogy igen
Halalosan komolyan gondolom bloke, hogy nincs jelentosege igazabol a stopli tomegenek ( nyilvan eszszeru keretek kozott )! Minden kincsem, fele kiralysagom feltennem arra, hogy egy 80 grammos es egy 120 grammos stoplipar kozott soha a budos eletbe nem tudnad megmondani a kulonbseget
Annyi bizonyos, hogy nem ebben fogok keringozni, meg a belvarosba menni setalni De amikor elmegyek tekerni, akkor igazabol megallni a pirosnal szoktam, annyi idore mig lerakom az egyik labfejem, igazabol nem tulsagosan erdekel a menetteljesitmenye!
0-15 fok kozotti folyamatos float allitasi lehetoseget azert kihangsulyoznam!
Look rendszerben is gondolkodtam, de figyelembe veve azt, hogy lehetosegem nem volt kiprobalni egyik rendszert sem, merlegelnem kellett hosszas utanajaras utan a kozmegelegedest..es a Look rendszerekrol nagyon sok rosszat hallottam a pedallal kapcsolatban, Time i-Clic jott meg szoba, ott a stoplikkal vannak problemak meg a 2ik revizio utan se tokeletes, a Speedplay rendszerekrol viszont szinte csak jokat olvastam, amellett h praktikus is! Hat ennyi a tortenete..majd az eves eldonti, hogy nekem is bejon-e a puding, de feltetelezem, hogy igen
Írta 2011. január 15. - 12:52
Szerintem Speedplay "házi" tuning. Kereskedelemben valószínûleg azért nincs, mert baleset esetén lehetne pereskedni.
Írta 2011. január 15. - 12:48
Írta 2011. január 15. - 12:46
És szét lehet szedni? Nekem nagyon tetszik a profi csapatoknak készült Roubaix kiadás, de ez nem kapható. Tuti átalakítanám ilyenre, ha lehetséges.
Írta 2011. január 15. - 12:41
A barátnõm ilyet (mármint a márkát neki acéltengelyes van) használ, az országúti topicban már leírtam a menettapsztalatokat de itt van újra néhány:
Bedokkolni elég fura, nyomás közben elõrefelé kell feszíteni a lábfejet hozzá mintha pipiskedni akarnál. (ez csak megszokás kérdése), tökre megemeli a cipõt a stopli (végülis a rendszer 70%a a cipõtalpon van), menni benne nem túl jó, plusz a stoplin nincs semmi gumiizé ami védené a csavarokat meg magát a stoplit, azon a fém lapon kell csúszni mászni, erre kitalálhattak volna valami jobbat, mert elég hangos és csúszós. Drága hozzá a csere stopli. Lehet hozzá kapni stoplivédõt, de az meg még emel vagy 1cm-t a cipõ orrán, még rosszabb lesz benne menni.
Vitathatatlan elõnye a kétoldali dokkolás meg persze marha pici, vonzza a tekinteteket. Összességében a Look rendszert én jobbnak találtam. Így lemérve a rendszert a Keo Karbon sem sokkal több és itt még hiányzik 2×4db csavar is
Bedokkolni elég fura, nyomás közben elõrefelé kell feszíteni a lábfejet hozzá mintha pipiskedni akarnál. (ez csak megszokás kérdése), tökre megemeli a cipõt a stopli (végülis a rendszer 70%a a cipõtalpon van), menni benne nem túl jó, plusz a stoplin nincs semmi gumiizé ami védené a csavarokat meg magát a stoplit, azon a fém lapon kell csúszni mászni, erre kitalálhattak volna valami jobbat, mert elég hangos és csúszós. Drága hozzá a csere stopli. Lehet hozzá kapni stoplivédõt, de az meg még emel vagy 1cm-t a cipõ orrán, még rosszabb lesz benne menni.
Vitathatatlan elõnye a kétoldali dokkolás meg persze marha pici, vonzza a tekinteteket. Összességében a Look rendszert én jobbnak találtam. Így lemérve a rendszert a Keo Karbon sem sokkal több és itt még hiányzik 2×4db csavar is
11:38:11 IM 2012
Írta 2011. január 15. - 12:16
Valoban nincs jelentosege ( sztem ), hogy a stoplival egyutt mennyi a rendszer tomege, a bringa tomegehez nem ad hozza, de hat kivansag szamomra parancs
Azért ugye ezt te sem gondolod komolyan. De tény, hogy így is nagyon könnyû
Írta 2011. január 15. - 12:14
A mechanikáját nézve pár dolog jön le
2.fix ki és belépési erõ
3.ez elég kicsi
2.fix ki és belépési erõ
3.ez elég kicsi
Írta 2011. január 15. - 12:10
Gyorsan tekerj vele és írd le a tapasztalataidat mert nagyon kíváncsi lennék.
Az majd csak sajna Februarban vizsgaidoszak utan fog osszejonni...addig csak vizsgazni jarok fel es Pesten a bringa :S De baromi kivancsi vagyok en is, valszeg oriasi elorelepes lesz SPD utan
Írta 2011. január 15. - 12:01
Gyorsan tekerj vele és írd le a tapasztalataidat mert nagyon kíváncsi lennék.
Írta 2011. január 15. - 11:55
Valoban nincs jelentosege ( sztem ), hogy a stoplival egyutt mennyi a rendszer tomege, a bringa tomegehez nem ad hozza, de hat kivansag szamomra parancs
Írta 2011. január 15. - 11:37
Úgy tudom hogy itt a stopéi bele van integrálva a cipõbe kíváncsi lennék rá milyen a valóságban ez a trekking pedál.