Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nah ahogy ígértem:

http://img70.exs.cx/...age=PICT116.jpg

sufni szingulátor roxor.
ma kipróbáltam, tökjó szerintem.
majd tovább lezs fejlesztve mert kicsit hajlik...:/
Autist Team:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nah ma összedobtam egy sufnituning szingulátort...
holnap tolok képet.
egy baj van vele hogy kicsit vékony anyagból van ezért hajlik kissé...:/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
"ez idáig rendben csak ugye a láncfeszítés. mert ha válto akkor az beleng és leugrik a lánc, terelõt meg nem akarok."
pont jó feszes lánc, majd köteleglõvel a visszahajtott, teljesen feszülõ váltó testét odarögzíteni a láncvillához --> nem kopog folyton, nem leng a lánc, stb. cigány megoldás,de a legegyszerûbb, "legolcsóbb" és leggyorsabb.
csak egy váltó kell amit nem sajnálsz.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts

miért görbülne el a váltófül attól, hogy rácsavarozol egy fémdarabot?:confused:

a váltó se tud ugrani,. ha nagyon meg van feszitve, de ez elég kinzás, szal csak olyan váltót használj ilyesmire, amit nem sajnálsz. [/url]

a második megoldást sztem csak te érted...

mmm kapizsgáltam hogy nem tudom elmondani.... ez van
ami meg a váltószemet illeti az elég lezser dolog... bezsírzott váltómál is ellen kell tartanom hogy el ne barmoljam... ez az egy maja van
GAME tempolrary OVER

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
én is a napokban csinálok szingulátort, majd tolok képet ha kész lesz...:)

síkon streetre jó áttétel: 32/14 illetve 42/18
majdnem ugyanaz a kettõ, nekem bejön...;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miért görbülne el a váltófül attól, hogy rácsavarozol egy fémdarabot?:confused:

a váltó se tud ugrani,. ha nagyon meg van feszitve, de ez elég kinzás, szal csak olyan váltót használj ilyesmire, amit nem sajnálsz. ::kép:: http://www.bikemag.h...X/Jamis_001.jpg

a második megoldást sztem csak te érted...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
na já
olvasgattam de nem lettem kintebb a vízbõl

szoval arra gondoltam magamban hogy mi lenne ha a kazis agyra feltennék egy fogaskereket és gyûrûkkel (vagy "csõvel") kihézagolnám... ez idáig rendben csak ugye a láncfeszítés. mert ha válto akkor az beleng és leugrik a lánc, terelõt meg nem akarok. a szimpla kar egyikvégén görgõ másikon meg fixen csavarozva a váltószemhez módszer meg azért nem frankó mert a váltószememet ismerve elgörbül oszt vége...
nem vagyok jártas a témában ezért kérdezek

még van egy furcsa ötletem: lehet kicsit nehéz felfogni, vagy hülyeség:
a fogaskerék mellé két cspágy két oldalról. a csapágyak a kazin fexenek fel valamint egy egy csõdarabban.(a csõ egyik oldalán váll másikon saeger fogja) a csöveket két fl közi össze melyek egymásra kb 45 os szöget zárnak be. az egyik fül fixen a másik egy oválfurattal fog egy egy váltógörgõt (mint a láncvezetõ)..... szoval erre gondoltam.. de ez csak olyan mc mester dolog...

x
GAME tempolrary OVER

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nos a láncfeszítésnek csak a fantáziád szab határt. régi váltó, szingulátor vagy mi, ha visszaolvasol 1-2 oldalt látsz okosságokat.
áttétel: én ha városba megyek akkor (elöl adott a 38as tányér..) akkár ált. 38*17, ha pedig déhá nyeregcsõállás akkor 38*19. ha nagyon akarok süvíteni a 2,3as gumikkal, akkor 38*15, de az már kb 30 körüli speedet jelent, amit sokáig nem bírok ;D (nekem van váltóm)

de ha 3 tányér áll rendelkezésedre, akkor ajánlom a 2:1 arányt, ami állítólag a terep SS re ideális. mondjuk 32:16
lefelé szvsz felejtõs, de síkon meg mászás közben jó lehet. 38:19 is ilyen arányú és jó, ülve is kényelmes, pedig nem cc kereket hajt.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
hi men
szoval azon törpölök hogy remekelek egy single speedet... a kérdés hogy mekkora áttétel okos alföldi városba és hogy hogy feszítem a láncot... nem akarok drasztikusan berhelni mert ez az egy lovam van és csak a váltót akarom kímélni...

ja amúgy jragebee vagyok
GAME tempolrary OVER

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
kár... :'(
Viszont közben megtudtam hogy az X-factorban van külön is 14-es 1200ft-ért.
szal megoldódott
azért köszi.. ;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Megnéztem....14-es nincs, de 15-ös van rajta.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Ó megtudnád nézni hogy van-e rajta 14-es?
csak az kéne de ha a többit is adod... ;D

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Nekem van egy öreg 7-es LX sorom...azon kell lennie ilyesminek. Ha gondolod viheted és szétkaphatod.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Mostanában én is rákattantam a single speedre.
Gondoltam kipróbálom.
És így maradt annyira megtetszett... :D

OFF:
nincs valakinek egy felesleges 14-es fogaskereke?(kazettás sorra)
köszi
ON

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
van akinek divat, van, akinek bicózási forma. Mi ezzel a gond?
Boxoló cipõt is hordtak eddig-gondolom a boxolók 8)- most meg egy csomó pina lohasztja a "harci kedvet" ortopéd csukában... brrrr.... :P

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Húúú látom kezd vitává átmenni a kérdésem.Én kérek elnézést mert rosszul fejeztem ki magam.A divat szót helyettesítem akkor:Mostanában lett sokkal több egysebességes bicikli és ennek az okára voltam kíváncsi

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Mohus, nem emlékszem hogy neked írtam volna 8)
hanem egy korábbi beszólásra :P

okés, bocsánat...csak az apukás szöveget én írtam, ezért hittem, hogy nekem szántad...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Mohus, nem emlékszem hogy neked írtam volna 8)
hanem egy korábbi beszólásra :P

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

sziasztok!
tudom hogy nem illik ide hirdetést tenni, de mégis megteszem.van egy Surly Singleatorom amit eladnék vagy cserélnék.megtaláljátok a piactéren!
bocs...!üdv mindenkinek!
vivat SS!

Madve!

Nekem kéne a Singleatorod, most már tényleg...
A gond csak ott van, hogy én csak december 18-án utazom haza, persze nem várhatom el tõled, hogy addig tartsd...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Hát ledivatoztam én bárhol is az SS-t?...vagy tettem erre utalást? Az apukás pótkerekes beszólást nem sértésnek szántam(sajnos a neten a smiley-nál még nincs jobb emóció kifejezõ eszköz). De jó magyar szokás szerint fel lehet kapni rajta a vizet, mert az ugye jó... ::)

A kérdésre válaszolva 2004.09.09 óta van meg az egysebességes bicóm....most már visszaülhetek a padba? :)