Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Persze!
Nem Budapest de nem messze, és garantáltan Szaki:
Silvesán Máriusz:
06203234562....

hívd fel és kérdezd meg az a legegyszerûbb

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
Pajtibá!
címet nemtudok de korrekt az öreg és nemannyira drág!nekem is csinált egyet tegnap lett kész majd ki mivel nyomul topicba lesz kép;)

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Hol lehet papucsot hegesztetni? Elég rég jártam a fórumon és mégegyszer nem akarom ezért végigolvasni. Aki tud segítsen, légyszi'. és kábé mennyiért csinálják meg?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nekem is ez volt az elsõ ötletem, csak van ezzel a megoldással 2 problémám:
1.: viszonylag nehéz úgy befogni a satuba, hogy ne ugorjon ki mindig, amikor vágom.
2.: valahogy biztosnak érzem, hogy a menet elszaródna az elején...

Szóval az én megoldásom (jelenleg): a nagytányérból "rockring" készül fûrésszel elvégzett fogatlanítás módszerével. :-) Brutális megoldás, de egy kis reszelõvel egészen pofássá alakítható...

Az 1. és 2. problémára is egyaránt megoldás, ha vágás elõtt feltekered a csavarra az anyáját (persze beljebb annál, mint ahol vágni akarod). Így már nagyjából egyforma szélességû lesz, jobban megáll a satuban. (Ha mind a kettõ kerek kívül, akkor két, V alakban bemetszett fadarab közé befogható.) Vágás után, ha letekered az anyát, az visszametszi magának az elb...ott menetrészt. Nyilvánvaló sorját elõtte le lehet reszelni.

De, mivel nekem szinte fizikai fájdalmat okoz minden olyasminek az elbaltázása, ami még jó lenne, a következõ alternatívákat javasolnám:

1. próbálj meg valami csavarboltban keríteni megfelelõ csavart. (Amik a kistányért tartották, azok nem lennének jók oda?)

2. Cseréld el a jó tányérodat valami kopottra, meg pár üveg sörre (energiaitalra). Fogtalanítsd az amúgy is kopottat.

3. Vegyé' rock ringet...

4. Tegyél a nagytányérral kb. megegyezõ vastagságú alátéteket a csavarok feje alá...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Nekem is ez volt az elsõ ötletem, csak van ezzel a megoldással 2 problémám:
1.: viszonylag nehéz úgy befogni a satuba, hogy ne ugorjon ki mindig, amikor vágom.
2.: valahogy biztosnak érzem, hogy a menet elszaródna az elején...

Szóval az én megoldásom (jelenleg): a nagytányérból "rockring" készül fûrésszel elvégzett fogatlanítás módszerével. :-) Brutális megoldás, de egy kis reszelõvel egészen pofássá alakítható.

Kép még a héten várható...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Fürész-reszelõ;) Olcsó, gyors...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Hát én is "klub tag" lettem. Azaz leszek ma este, ha végre összerakom a vasat.
A kritikus alkatrészek:
váz: Merida Magnesium Race '04
h.agy: DMR Revolver Disc
racsni: noname BMX 16 foggal
hajtómû: LX '03 csak középsõ (32 fog) tányérral
fékek: HFX-9 XC

A láncfeszítés problémáját egy XT váltó oldja meg, amíg el nem készül a saját megoldásom DMR mintára.

A gépet alapvetõen a Vértesben fogom használni, ahol eddig is tekertem. Mivel alig 2-3 fokozatot szoktam használni, így szerintem ez sem lesz gond. Sõt, ha azt nézzük, hogy így még jobb is az erõátadás hatásfoka, akkor...

Kérdésem is lenne:
Rövid lánctányér csavart lehet valahol szerválni?
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

szó nem volt róla, hogy octalink :) én meg csak sz@r négyszögest használok s ezért kézenfekvõ a dolog.... igaz az egyik bringámon isis-es van, de ott se volt vele semmi gond...

gyártók se nagyon törik össze magukat, hogy ajánljanak valamit, a White-nak írtam, hogy van tõlük racsnim, agyam s hajtómûvem, milyen hosszúságú középtengelyt javasolnak.... a válasz rövid volt, a váztól is függ :P hajrá!!!..... ezután jött a próba...110tõl végigpróbáltunk mindent 122ig.....

És akkor ezek szerint a 122-es lett a jó? Az a White Industries SS hajtómû az az, amit régebben linkeltél? Hány fogú?

Luongo: Köszi. (Ezek szerint félrevezetõ volt az információ, amit a "keréképítõm" adott.) Úgy terveztem amúgy, hogy betolom a biciklit a boltba, megveszem a hajtómûvet, a tengelyhosszt meg ott kikisérletezzük. El is toltam, csak a bolt addigra már bezárt tavalyra... A hajtómûvet még meg akartam venni 3-án este, mivel akciós, de közben másra kellett a pénz... :-(

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Octalink-bõl is több méret van;) 113, 118, 121mm:chin:

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Négyszögesnél igen. Meg ISIS-bõl is van többféle hossz asszem, de Octalinkbõl csak egyféle. (Javíts ki, ha tévedek.)

szó nem volt róla, hogy octalink :) én meg csak sz@r négyszögest használok s ezért kézenfekvõ a dolog.... igaz az egyik bringámon isis-es van, de ott se volt vele semmi gond...

gyártók se nagyon törik össze magukat, hogy ajánljanak valamit, a White-nak írtam, hogy van tõlük racsnim, agyam s hajtómûvem, milyen hosszúságú középtengelyt javasolnak.... a válasz rövid volt, a váztól is függ :P hajrá!!!..... ezután jött a próba...110tõl végigpróbáltunk mindent 122ig.....

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

ez véleményem szerint a középrész tengelyének hosszától függ nem a hajtókartól........

Négyszögesnél igen. Meg ISIS-bõl is van többféle hossz asszem, de Octalinkbõl csak egyféle. (Javíts ki, ha tévedek.)

De mindenképpen jó lenne, ha valaki elõállna valami bevált megoldással, hogy "Öreg, ha ezt a hajtómûvet veszed, akkor ez a tengelyhosszúság kell hozzá", nem pedig "Bocs, ez túl hosszú lett, kicserélnétek rövidebbre?"...
Aztán mire megvan az elég rövid tengely, kiderül, hogy el se fér a lánctányér a láncvillától... Rémálmom, hogy megveszem az a hajtómûvet, meg hozzá az ISIS középrészt, aztán meg alátétekkel játszhatok a tányér alatt... (Még rémesebb, ha "negetív" alátét kéne, vagyis tengelycsere...)

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Így van:ok2:

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

SS hajtómûvet nem akartok véletlenül árulni, mondjuk olyat, ami kiadja azt a láncvonalat, amit ez az agy meg a racsni "Dichtál"? :-)

ez véleményem szerint a középrész tengelyének hosszától függ nem a hajtókartól........

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás

akkor Te olvashatnád, és talán kicsit átélhetnéd....utána meg kipróbálhatnád.... aztán már nem is kéne más........

...sajna,ez az egyik kedvenc fórumom-már régóta olvasom...az egészet......de inkább a boltosokon/nagykereken mérgelõdök,mert nem nagyon vannak a boltokban...bár az igaz,hogy hetek-hónapok óta nem voltam egyikben sem...mindegy,,,

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Ilyen képecskés ikonom nekem sincsen, de próbáljuk meg a "szöveges linkek automatikus átalakítása hivatkozássá" opciót:

http://imgfrm.index...._0000273520.jpg

Ez a luongós B+ SS agy akar lenni az ugyanott vett racsnival, meg a Point láncfeszítõvel a régi Pyxis vázban. SS hajtómûvet nem akartok véletlenül árulni, mondjuk olyat, ami kiadja azt a láncvonalat, amit ez az agy meg a racsni "Dichtál"? :-)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
elõbb katt a gyors válaszra és utána a bõvítettre ;)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
hu. akkor most lehet én avgyok hüye.
hiáéba kattintok a gyorsválszra vagy a beszolok ide-re, nincs iyen képecske, csak ikonok+iyesmi. a bõvített szövegszerkesztõnél meg azt irya ki kattints bármeyik gyorsválaszra....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha bõvített válaszra mész ott van egy ilyenFeltöltött kép gomb arra klikk és add meg az url-t

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
és ezeket a képeket hogy sikerült betenni??

én akárhogy törtem a buksim nem yöttem rá...
de nehogy most azzal yöyetek hogy használyam a keresõt!:)
amugy szépek nagyon e képek. :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

grrr...én nem tudok beszélgetni arról...

....mármint az "ss"-érzésról,természetesen...

akkor Te olvashatnád, és talán kicsit átélhetnéd....utána meg kipróbálhatnád.... aztán már nem is kéne más........