Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Posted Image nekem érdekesebb gombjaim vannakPosted Image

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

1.: A forgástengely és a felfogatás tengelye nem esik egybe. Nyomaték ébred, ami forgatni próbálja az agyat a felfogatás (csavarok) által meghatározott tengely körül. És elõbb-utóbb fogja is.
2.: Az agy rögzítéséhez nem a tengelyt használod (mivel az párhuzamosan el van tolva) hanem két kis tengelycsonkont. Milyen erõs lehet ez a két bizbasz? A csavar sem mehet túl mélyre, mert ugye ott vannak a csapágyak.

Posted Image

szerintem meg a Ferrari egy rakás sz@r...igaz még az életembe nem vezettem....sõõõt nem is láttam, de biztos szar, mert nagyon alacsony és túl gyors is.... na meg drága is!!... megmagyarázok mindent.......Posted Image

Áááá én ilyet elvbõl nem használnék, sõt nem is állnék sóba olyannal akinek ilyenje van.

én se fogok Veled beszélgetni.... sõõõõt kizárlak!! Posted Image

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Áááá én ilyet elvbõl nem használnék, sõt nem is állnék sóba olyannal akinek ilyenje van.

vazz milyen ember használ white cuccot?Posted Image Posted Image Posted Image

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Na ja. Csak bírd kifizetni. :)
Természetesen én sem dobnám ki a kukába, ha mondjuk pont találnék egyet az utcán...
:snajper:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Ne bonyolítsátok túl emberek;) A white biztos megoldotta, hogy használható legyen:chin:

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
1.: A forgástengely és a felfogatás tengelye nem esik egybe. Nyomaték ébred, ami forgatni próbálja az agyat a felfogatás (csavarok) által meghatározott tengely körül. És elõbb-utóbb fogja is.
2.: Az agy rögzítéséhez nem a tengelyt használod (mivel az párhuzamosan el van tolva) hanem két kis tengelycsonkont. Milyen erõs lehet ez a két bizbasz? A csavar sem mehet túl mélyre, mert ugye ott vannak a csapágyak.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Láttam én valahol a neten már excentrikus hátsóagyat is. Ugyan ez a hatás.
Mondjuk nem lehet túl merev...

Íme:
White Industries ENO Eccentric
Posted Image

S mi nem merev ezen??

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Láttam én valahol a neten már excentrikus hátsóagyat is. Ugyan ez a hatás.
Mondjuk nem lehet túl merev...

Tegnap este megint bütyköltem a vason, és szívtam is rendesen.
Szépen felaplikáltam a DMR agyra a 160mm-es Hayes tárcsát, utána a vázra a féknyerget. Eddig okés. Szépen beállítottam a nyerget, aztán megtekerem a kereket. Égtelen kattogás. Mi az anyám van? Hát basszus, a szimmetrikus küllõzés miatt a küllõk belevernek a féknyereg csücskébe.
Így aztán okosan alátéteket tettem a tárcsa alá, hogy az optimális féknyereg pozíció is elmozduljon kb. 1 mm-et. Na ja, de így meg már nem lehetett felrakni a féknyerget, mert annak meg nincs ekkora játéka.
Végüli az adapter karcsúsítása lett a megoldás, így a féknyereg most pont ott van, ahol az alátétek miatt eltolt tárcsa megkívánja. Klassz.

Jó nagy szívás ez az SS építés.::)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Mondjuk az enyémnek tuti nem lenne fáslimintás fényezésePosted Image

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
OFF

Szerinted mennyi lenne szerezni egyet?:chin: Posted Image

csak sejtem.... többször mehetnél egy ominózus bringaboltba mert a tulaj hezitálna az eladásán... aztán még Te lennél a pofátlan és beképzelt.... jól sejtem? :D

ON

De vannak fentartásaim vele kapcsolaban.

Nekem is, de azok mások.... az mtbr ss fórumján olvasottak szerint sokkal macerásabb mint egy csúszópapucsos megoldás... sokat kell pucolni bringázás után mert hajlamos nyikorogni meg recsegni a bekerült portól piszoktól.... meg könnyebben elmozdul.........

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Szerinted mennyi lenne szerezni egyet?:chin: Posted Image

De vannak fentartásaim vele kapcsolaban.
Azt gondolom sejtitek mennyire pontosnak kell lenni, mert ha csak 0,01 mm-ert is eltér mondjuk a monoblok, azt számolja ki valaki mit jelent a hajtókar végénél...
Szóval ha valaki garantálja, hogy olyan lesz és pontos lesz akkor pénz is lesz..;)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Nekem is otthon figyel a szett a polcon.

.....csak váz nincs......Posted Image

Posted Image

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
wtf?
mi kell révi béjbi?
mondjad, mert marós/esztergányos van dögivel errefelé. csak olyan is legyen, aki fizet :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Bazz Tam, ha lenne ember és gép ebben az országban, aki ki tud vágni pontosan egy ilyenek a helyét a vázban, már szerintem nem is egy ilyen rohangászna az országban.

Nekem is otthon figyel a szett a polcon.

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Lerágott csont:D De azért szép:lick:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Ez is egy érdekes megoldás a "hogyan feszítsünk láncot single speed vázon" c. versenyben. Szerintem

:: KÉP ::
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

hívd fel és kérdezd meg az a legegyszerûbb

Háá te meg mit keresel itt:confused: :D
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Kösz az infókat, majd bepróbálom az egyiket!! (feltéve ha túlleszek a
v.-idõszakon és lesz egy kis idõm...)

STUG

STUG

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Hol lehet papucsot hegesztetni? Elég rég jártam a fórumon és mégegyszer nem akarom ezért végigolvasni. Aki tud segítsen, légyszi'. és kábé mennyiért csinálják meg?

Luongosoknak szoktam vázpapucs átforrasztást illetve egyébb ilyen munkákat vállalni.Ára attól függ papuccsal vagy anélkül ahogy megrendelik.Posted Image
Feltöltött kép Saukopf/L48

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
No, elkészült a hajtómû.
A választott technika a nagytányér fogtalanítása volt. Nyílván baromira örült a szomszédság, hogy este 10-ig flexeltem... Egészen jól néz ki.
A láncvonal meg pont egyenesre jött ki. Mák. :cool2:

Ma esti küldetés a hátsó tárcsafék felszerelése és a lánc felpakolása.