Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed - SÖR
Indította
country
, 2002. február 16. 22:14
Írta 2005. január 20. - 16:10

Meg mást is:chin:
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
Írta 2005. január 19. - 12:12

És ne merj TANKOZNI:mad:
Hehe, ezt tegnap nagyon benéztem...

Van állásom...:bananadan
Írta 2005. január 19. - 11:08

És én vagyok a leg jobb:krol: Te fogsz végre idén indulni:chin: És ne merj TANKOZNI:mad:Mind be lehet vállalni..Sõt mindegyiken volt már ss-es résztvevõ
Írta 2005. január 19. - 00:03

Ugyan már talicska..jah, meg dobogósok...még az összetettben is...ööö....ki gondolná?
ne dicsekedj...
Tiszt...

Írta 2005. január 18. - 23:51

Nagytányér fogtalanítás (és rövid hajtókar csavar vadászat) helyett:
Fogtam a lánckerék csavart, bementem a legközelebbi barkácsáruházba, és addig próbálgattam az alátéteket, amíg nem találtam megfelelõ méretût. Van olyan, ami pont megfelelõ átmérõjû, kb. 2mm vastag, és még rugós is. 20 db egy adag, kb. 200 Ft, nekem 3 éve tökéletesen mûködik. Persze nem olyan hatásos, mint egy flexelt tányér...
Fogtam a lánckerék csavart, bementem a legközelebbi barkácsáruházba, és addig próbálgattam az alátéteket, amíg nem találtam megfelelõ méretût. Van olyan, ami pont megfelelõ átmérõjû, kb. 2mm vastag, és még rugós is. 20 db egy adag, kb. 200 Ft, nekem 3 éve tökéletesen mûködik. Persze nem olyan hatásos, mint egy flexelt tányér...
vendég_unit_*
Írta 2005. január 18. - 22:03

Írta 2005. január 18. - 17:08

Írta 2005. január 18. - 17:06

Ámen.
:snajper:
Mit gondoltok, melyik magyar maraton az, aminek a hobbi távját (vagy akár nagyobbat is) be lehet vállalni SS géppel?
Mit gondoltok, melyik magyar maraton az, aminek a hobbi távját (vagy akár nagyobbat is) be lehet vállalni SS géppel?
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. január 18. - 07:39

Nem ártana már ha eljönne egy kis békekorszak is!! Ki nem álhatom a háboruzást.

vendég_luongo_*
Írta 2005. január 17. - 19:43

Írta 2005. január 17. - 16:36

ThufirHawat:
Na igen, egy MBA-várományosnak már meg se kottyan két lánctányér... ;-))
Amúgy köszi a további tippeket, alighanem kénytelen leszek meglátogatni Büdipestet legközelebb. (Nem tudom ugyan, hogy ezek a boltok hol vannak, de majd megnézem a neten. A MOM-ot tudom, az ott van hamar, ahogy bemegyünk a Budaörsin.)
Na igen, egy MBA-várományosnak már meg se kottyan két lánctányér... ;-))
Amúgy köszi a további tippeket, alighanem kénytelen leszek meglátogatni Büdipestet legközelebb. (Nem tudom ugyan, hogy ezek a boltok hol vannak, de majd megnézem a neten. A MOM-ot tudom, az ott van hamar, ahogy bemegyünk a Budaörsin.)
Írta 2005. január 17. - 14:43

Errõl hallottam már s kiváncsian várom a végeredménytEhhez a White agyhoz hasonló excentrikus agyat tervez az évfolyamtársam diplomamunkaként itt a BME-n ipari termék és formatervezõ szakon. Yasec a külsõ konzulense, de izzad vele rendesen

az a baj, hogy 100Ft-os nagyságrendben nem lehet tömitett racsnit kapni,....itthon nem is lehet nagyon kapni.... talán valóban a Velvártban kéne körülnézni mert ACS-bõl létezik ilyen...igaz közel a 10e Ft-hoz..... de ahogy azt a "tankos" fiatalember is említette, egy alap dictával is el lehet egy szezont tekeregni vizes, sáros terep körülmények között....Szal valami kicsit szebb futású, esetleg tömített típus jól jönne. Tudtok ilyenrõl? Megadnék érte akár 400,- Ft-ot is.

Írta 2005. január 17. - 11:14

Racsninak a dictát ajánlom, az 1x1-ben sokan avval mennek:) ( Persze aki nem whitével:bananadan ) Egy szezon maratont kibír az tuti;) Kb:3000ft.
Írta 2005. január 17. - 09:51

OFF
Kösz a segítséget, de már megoldottam 7 éve.
Mármint a torony automatizálását.
Most a "Vezetési hibák a magyar iparvállalatoknál" címû mûremeken dolgozom. MBA...
ON
A ProBike-ban, és az X-Factorban vannak karok (4 és 5 karú is) csupaszon. Vannak egyszerûbbek, de nem túl drágán használt, de szép profik (Tune) cuccok is. Ha más nem, akkor menj nyálat csorgatni...
Ja! A rövid csavarok az igen menõ RUNLUX márka képviselõi.
Végülis két lánctányért vágtam szét: a nagyot elõször fogtalanítottam. Csakhogy nem volt jó, mert nem fért el a BMX lánc. No problem. Csináltam a karjaiból alátéáteket.
így már jó volt, de csúnya.
A középsõ tányérról pedig leflexeltem a láncfelkapó pöcköket.
Ha megnyúlik a lánc?
1.: Veszek másikat (960,- Ft, cseh patentszemes fekete! BMX lánc.)
2.: Befejezem végre a láncfeszítõ elkészítését.
Kösz a segítséget, de már megoldottam 7 éve.

ON
A ProBike-ban, és az X-Factorban vannak karok (4 és 5 karú is) csupaszon. Vannak egyszerûbbek, de nem túl drágán használt, de szép profik (Tune) cuccok is. Ha más nem, akkor menj nyálat csorgatni...
Ja! A rövid csavarok az igen menõ RUNLUX márka képviselõi.

Végülis két lánctányért vágtam szét: a nagyot elõször fogtalanítottam. Csakhogy nem volt jó, mert nem fért el a BMX lánc. No problem. Csináltam a karjaiból alátéáteket.

A középsõ tányérról pedig leflexeltem a láncfelkapó pöcköket.
Ha megnyúlik a lánc?
1.: Veszek másikat (960,- Ft, cseh patentszemes fekete! BMX lánc.)
2.: Befejezem végre a láncfeszítõ elkészítését.
Írta 2005. január 17. - 09:33

THufirHawat:
Kösz a tippeket! (Olyat, ahol külön hajtókart árulnak, nem tud valaki? :-))
(Látod, kár volt lemészárolni a vadiúj nagytányért.)
Racsnit én az aggyal együtt a Luongoban vettem, a Dichta-t ajánlották, még nem tudom, hogy milyen (mert nincs mivel hajtani, ugye), de csak tudták, mit beszélnek...
Igaz, az egy "kicsit" több, mint 400 ruppó...
OFF
Mi a baj a rektifikáló toronnyal? Ha kell hozzá gáztömegáram-mérés/szabályozás, abban esetleg tudok tippeket adni, jelenleg ebben a bizniszben dolgozom. Erõsáramú automatikás vinnyalósmérnök vagyok amúgy, '89-ben végeztem.
ON:
"Lánchossz pont jó." Most még. És ha elkezd nyúlani?
Kösz a tippeket! (Olyat, ahol külön hajtókart árulnak, nem tud valaki? :-))
(Látod, kár volt lemészárolni a vadiúj nagytányért.)
Racsnit én az aggyal együtt a Luongoban vettem, a Dichta-t ajánlották, még nem tudom, hogy milyen (mert nincs mivel hajtani, ugye), de csak tudták, mit beszélnek...
Igaz, az egy "kicsit" több, mint 400 ruppó...
OFF
Mi a baj a rektifikáló toronnyal? Ha kell hozzá gáztömegáram-mérés/szabályozás, abban esetleg tudok tippeket adni, jelenleg ebben a bizniszben dolgozom. Erõsáramú automatikás vinnyalósmérnök vagyok amúgy, '89-ben végeztem.
ON:
"Lánchossz pont jó." Most még. És ha elkezd nyúlani?
Írta 2005. január 17. - 09:21

velvárt?
ott nyilvánvaló okokból van ezer racsni:-)
akár még 900ft-ért is:-)
ott nyilvánvaló okokból van ezer racsni:-)
akár még 900ft-ért is:-)
Írta 2005. január 17. - 09:19

Basszus. Mennyivel jobb is ez mint az " Olaj rektifikáló torony automatizálásának korszerûsítése"...
Amúgy végre sikerült megoldani a hatómûvem single-esítését. Lehet kapni a ProBike-ban rövidebb lánctányér csavarokat (500,-Ft/5db) amik pont jó hosszban vannak az egy tányér plusz kar vastagságához. A MOM Parkos X-F-ben pedig kaptam teljesen egyszerû (láncfelkapó szem és extra fogmegoldások nélküli) 32 fogú tányért. Feketét, alut, 2900,- Ft. Szal' ez megoldódott.
A lánchossz pont jó.
Kérdés: Létezik normális BMX racsni is, vagy mindenhol csak ezt a réz színû (360,- Ft) cuccot nyomják? Rettentõen kattog, recseg ropog... Meg aztán nincs is agyontömítve... Szal valami kicsit szebb futású, esetleg tömített típus jól jönne. Tudtok ilyenrõl? Megadnék érte akár 400,- Ft-ot is.
Köszi!
Amúgy végre sikerült megoldani a hatómûvem single-esítését. Lehet kapni a ProBike-ban rövidebb lánctányér csavarokat (500,-Ft/5db) amik pont jó hosszban vannak az egy tányér plusz kar vastagságához. A MOM Parkos X-F-ben pedig kaptam teljesen egyszerû (láncfelkapó szem és extra fogmegoldások nélküli) 32 fogú tányért. Feketét, alut, 2900,- Ft. Szal' ez megoldódott.
A lánchossz pont jó.

Kérdés: Létezik normális BMX racsni is, vagy mindenhol csak ezt a réz színû (360,- Ft) cuccot nyomják? Rettentõen kattog, recseg ropog... Meg aztán nincs is agyontömítve... Szal valami kicsit szebb futású, esetleg tömített típus jól jönne. Tudtok ilyenrõl? Megadnék érte akár 400,- Ft-ot is.

Köszi!
Írta 2005. január 16. - 21:25

Ehhez a White agyhoz hasonló excentrikus agyat tervez az évfolyamtársam diplomamunkaként itt a BME-n ipari termék és formatervezõ szakon. Yasec a külsõ konzulense, de izzad vele rendesen:)
Írta 2005. január 16. - 19:21

fityisz, méé nen jöttél a kiscellihez?
Írta 2005. január 16. - 19:18

Akinek van!!:scared:Áááá én ilyet elvbõl nem használnék, sõt nem is állnék sóba olyannal akinek ilyenje van.
vazz milyen ember használ white cuccot?![]()
![]()