Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Ejj, Te Fityisz má'!!!

Az én elsõ SS bicajom is alu volt.
Egy gyári (atyaúristen, már 2000-ben sem barkácsoltam....plágium!!!!!) KONA Kaboom. Ugyan eltört, mint a makk, kb 250km után, de nem ezért nem veszek alut.

Amúgy LóFarkas írta azt, hogy:

"Acél."

Szóval nem kell magyarázkodjunk.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ha senki sem erti, akkor talan Te nem magyarazod el erthetoen. Nem baxogatasbol irom, de ha senki sem erti, akkor probald meg maskepp fogalmazni. Tenyleg kivancsi vagyok arra amit irsz.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
mert nem érted te sem, hogy mirõl is van szó....sajnos senki nem vette a lapot... röviden ennyi.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Miert is? Mert nem jelentem ki kategorikusan, hogy a cro-mo-n kivul minden szar? El kellene lazitanod magad kicsit...

Enyim Paripa

Let the people speak

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
te is hiányoztál ide...........

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem butus vagy. En is mas vazakat preferalok, de soha nem mondanam, hogy a tobbi anyagbol keszult fabatkat sem er. Ilyet nem szabad kijelenteni mert nem igaz. Es ez teny. Azt lehet mondani, hogy neked a cro-mo az isten es nem vennel mast de, hogy minden mas szar, az nem allja meg a helyet.

hmmmmm.... én csak cromo vázat vennék/veszek... a többi semmit nem ér....szerintem... most mi vagyok?

Enyim Paripa

Let the people speak

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ha szereted a cromo vázakat, akkor te csak egy olyan bicós vagy, aki szerti a cromo vázakat. Jó társaságban vagy, mert osztja a hitedet majdnem minden pályabringás és majdnem minden igényes vázépítõ. Én nem. Ha azt hiszed, hogy emiatt én lenézlek, akkor üldözési mániád van. Ha megsértõdsz, mert én másféle vázakat preferálok, akkor meg mimóza vagy. Téma lezárva.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
hmmmmm.... én csak cromo vázat vennék/veszek... a többi semmit nem ér....szerintem... most mi vagyok? én is üldözési mániás mimóza?? :) ... a lényeg: szarból nem lehet várat építeni, a fixi az nem ss és az alu vázak nem nõnek az égig...addig, ahol már a cromo vázak vannak s néznek le rájuk megvetõ gúnyos vigyorral a képzeletbeli arcukon!!! mit is akarok mondani? teljesen mindegy, visszaolvasva ami itt megy úgyis csak pusztába kiálltott szó...... na megyek, jöttek értem...... máris veszem vissza a kabátot!!.........

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szar lehet az üldözési mánia...

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Tényleg, ne is legyen több ss montis, addig jó nekem.

Áhhhh...hagyjuk...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hihetetlen, hogy milyen egy mimóza vagy... Nagyon fasza, hogy van itthon pár ss montis. Az is, hogy néhanyan nem sajnálnak egy rakás pénzt rá. Nekem és sok más emberkének viszont egy cromo váz nem ér száz rugót és kész, akármilyen fasza. Mások szerint meg a cromo ezerszer jobb az alunál...

Ha már vázépítõket linkelgetünk:
http://www.mattchester.com/main.php
Na az õ egyik ss vázáért nem sajnálnék egy-két százast, ha lenne. De nincs, és többe is kerülne:(

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Mi van az acéllal???

www.waltworks.com
www.curtlo.com

És köpjünk a lelkesekre! Meg arra, akinek van 100ropija a hobbijára! Pfuj!

Ez a frankó hozzáállás :-(((((((((

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hát ez az... Mielõtt valaki belelkesedne, a száz ropi az nem egy bicó, hanem csak a váz. Acél.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Ha eco: OnOne (a SS-ek Meridája), Surly (az SS-ek Magellánja), nem tudom, hogy a FORT csinálja-e (egy idõben volt róla fotó)....

OnOne Inbred ~100e Ft
Surly 1x1 ~ 120e Ft

ez ebben a topikban nem eco......... itt az mond nagyobbat aki kevesebbet mond...

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Sugino-m megvolt elfekvõben a szekrényben.
Amúgy még forgalmazzák csak nem nállunk.(pl a tavalyi brnoi kiállításon láttam a teljes palettát)
Csak ezzel az a gond hogy a monoblokk hosszát kellene próbálgatni,bár szerintem minél rövidebb kell,mivel a szimla fogaskerék eléggé be fog esni.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Nem gondoltam, hogy megvennem, csak nem tudtam eldonteni, hogy monti-e, mert van rajta V-fekkonzol.
Te tudsz ajanlani valami jo vazat?

Nem szívesen nyilatkozom, mert sznob vagyok és magyarázkodásnak tûnik, pont itt a SS fórumon sajnos ;-(((

A gyári dolgok jók, ezért SS kerékpárnak SS kerékpárváza legyen. Soha nem kellett barkácsolnom, ezért nem is tudok hozzászólni a kontraanya kontra láncfeszítõs jellegû vitákhoz. Inkább abban az idõben is bicajozom a vmivel drágább, de egybõl f@szán mûködõ bicajommal.

Pl. van Kona Unit, ami sajna baromi drága itthon, ráadásul 1db 20"-os van csak....a régi Hajdu boltban pihen. Amerikában pont a feleár...ami viszont nagyon ok.
Ha eco: OnOne (a SS-ek Meridája), Surly (az SS-ek Magellánja), nem tudom, hogy a FORT csinálja-e (egy idõben volt róla fotó)....

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ha megmondod, milyen típus a hajtókar és milyen láncvonalhoz kell (42 mm, gondolom), akkor itt talán megmondják: http://www.bikeforum...splay.php?f=178

Én bevinném egy jobb boltba, ahol rá lehet próbálni...

Hol/mennyiért szereztél Suginót?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Milyen hosszúságú monoblokkot javasoltok egy Sugino hajtómûhöz,ha kivülre teszem fel a tányért?
Eredetileg (montiban)111-115-ös kell 3 tányérral.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
szume

Igen monti. 1984-es Mongoose!!!
Gyakorlatilag ez (kivéve az elsõ villa, az máshogy néz ki)::
http://www.firstflig...85_Mongoose.htm
Ya és az uyrafestés a fekete-fehér szinkombo miatt volt fontos:) ya és aMundo matrica a Gepida mundo matricaszettbõl yött...de ha nem tetszik cserelhetünk sokféle matricára.
130mm-es hátsó papucstávolsága van és 465!mm aa láncvillahossz.

Kéry itt tanácsot, én nem mondok semmi többet, nehogy reklámnak tûnyön.

már töröltem a posrtafiokot....
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

SzuMe: Azért ez kemény.

"Korszerûnek" tûnik a geometria...vagy csak nagyon durva a persepktiva?

Nem gondoltam, hogy megvennem, csak nem tudtam eldonteni, hogy monti-e, mert van rajta V-fekkonzol.
Te tudsz ajanlani valami jo vazat?

Merida CX500