Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
ami az agyat illeti,
megnézegettem a Surly agyaimat, majd az OnOne által gyártottakat s végezetül a DMR Revolver agyait, és ekkor kiderült, hogy a B+ agy a feliraton kivül semmiben sem külömbözik ::) ezek tudatában beraktam....került vagy 10e forintomba, mig a DMR cca. 18e, Surly cca. 20e+szállitás, OnOne cca. 23e+szállitás......persze a szállitások mellé még jön 4-6hét várakozás mire ideér.... Persze vehettem volna a fentebb látott Paul-t vagy ChrisKing-et, de ezek belekerülnek vagy 50-60e-be is :-X
Szerintem egy felirat nem ér meg minimum 8e Ft felárat....de javitsatok ki ha rosszul látom ::)

azért mennek páran fixivel fékek nélkül, föként a futárok közül...... mert azt mondják meg lehet szokni ::) persze akinek kemény a feje.............

És még mindig nem látom értelmét párhuzamot vonni fixi és ss között. Ez olyan nekem mintha azon morfondiroznánk, hogy 1,5ös vagy 2,2es gumit jobb e használni, a piros vagy a fekete szin a szebb, netán spenót vagy sóska finomabb..... kinek ez jön be kinek az.....

vendég__*

vendég__*
  • vendég

frui:szerintem nem a hátsóagytól jó vagy rossz az a bicikli
...
marci

ez igaz, de ennyi erõvel nem is azt xtr fékkartol/agytol lesz jobb, ha egy fullextrás verdába berax egy tök normális, hétköznapi cuccot, akkor még jó lesz, csak engem zavarna, mert nem jó az összhatás!
amugy :o

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Rave!
szép (és tfékes és hátsó) :D
de tényleg szép

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Fityisz: jó bringák lennének, egész jók..... de hol a váltó?? ?? ??? az agyváltós agyak nagyobbak, nem?? ??? ??? ::)

;)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
fityisz: vazzze ;)

To all:
Errõl van vélemény?:
Posted Image

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
frui:szerintem nem a hátsóagytól jó vagy rossz az a bicikli

fityisz: gratula, gyönyörûek 8)
az elnevezésben tévedtem, de attól még igen is össze lehet hasonlítani egymással õket

marci

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

háy,
engem az érdekelne, hogy mi az elõnye a fixinek a ss-el szemben (a "csúnya" fék hiányán kívül)?

nem hinném, hogy sokan vannak akik fék nélkül fixiznek mert elég extrém dolog (próbálj meg megállni autóval csak motorfékkel kb ugyanaz a fékhatás... )

Azt nem tudom megmondani, hogy az ss-ben mi a jó mert a csepel tacskóm óta nem volt ss-em :D szóval az ss-es korszakom már kicsit homály ;D

de a fixiben szerintem az a jó , hogy rá vagy kényszerítve, hogy folyamatosan hajts amikor kiállsz visszaülsz lejtõn lefelé mész vagy csak simán a síkon.
ha abba akarnád hagyni a tekerést a pedál viszi tovább a lábad és nem engedi.

egyébként ma is sikerült beleraknom egy 90-est a fiximbe csak szar volt, hogy minden tele volt autóssal...

fityisz: huh. nagyon gyönyörûek...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nah ezek szépek! a fehért sok váltós ccs is megirígyelné. mennyibe kerültek? amugy bocs, hogy ezt mondom, de azért az xtr meg fox mellett elég illúzió romboló a bike+ hátsóagy ;D de elfogadnám...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
a fixi az fixi, a a single speed meg single speed..... nem gondolom, hogy elönyöket vagy hátrányokat kéne felsorakoztatni ezzel kapcsolatban ::)

jah és még egy, a fixik is egysebességesek, de nem hivják õket single speednek....azok csak a szabadonfútós egysebességesek......... ::)

fölraktam a képeket a bringáimról ide:
http://kep.tar.hu/egyszeregy

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
háy,
engem az érdekelne, hogy mi az elõnye a fixinek a ss-el szemben (a "csúnya" fék hiányán kívül)?

marci

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
azert a fixikre is raknak nehanyan hatso feket (pl. en is) csak azt kell tudni, hogy a fixin kicsit maskepp uzemel a fek, es bizony labbal is ra kell segiteni ha a fektav is szempont...

amugy a legeslo tekeresnel en jol megutalatam az egesz fixizest, de gondoltam ha mar eccer koltottem ra lovet adok meg egy kis idot magamnak, es kb egy het hasznalat utan kezdtem igazabol belejonni es elvezni a dolgot. Miutan elmult az egesz para, hogy nem tudok fekezni, leer a pedal meg megszoktam, hogy tekerni kell, azota csak ilyen arccal kozlekedek -> ;D !!!
Tehat ha meg sose ultel ilyen bicon az elso alkalom nem valoszinu, hogy tecceni fog, de ha raszansz egy kis idot mindenkeppen megeri...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Az erdeklodesem egy mero kivancsisagbol ered: csupan divatiranyzat-e az egysebessegesek szaporodasa, vagy valoban jol hasznalhatoak, akar hegyen is? SzaboZe, Zsomborka, Feher Gagyi, Masik Arpi baratom eskudozik reajuk, de bennem bujkal a kisordog: tenyleg kidobando a valto?

Trau, mi az öreg ördögnek neked a váltó? nem is tudod használni ;D ;)... amúgy meg minek kérdezõsködsz? probáld ki ::) (és akkor talán az egyletbe is beférsz) ;)

a jövö 7en én is megpróbálom felrakni mindkét ss-em fotóit......

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
ja de azért menetközben nem túl szerencsés váltani ;D ;D

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Akkó az má 3 sebesség ;D
NEM IS SZINGELSPÍD
(Naná hogy az irigység beszél belõlem >:()

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
coyote:

Ha fixiket szeretnél látni,igérem yövö héten elugrok pár fixihaytányos sráchoz akiket ismerek(mind a 2höz ;D) aztán felrakom ide a fixieik képeit.
De a yövõ hétig ezzel várnotok kell.
addigis:
www.fixedgeargallery.com
Már volt ez a link itt, de örökzöld ez az oldal... ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
PR:
kötözködsz? ;D Azért van , mert siettem az épitésével s volt 1 régi 7es sorom feldobtam (1 Alivio SilentClutch agyra.), a láncot meg ráraktam a középsõre.
Attol még single hogy sor van rayta...bár persze hogy felesleges...
Amugy a Campagnolo páyapapucsoknak köszönhetõen..1 el le és fel is tehetem a láncot. ;)

Coyote:
Háá persze hogy van rayta fék!!!! ez nem FIXI!!!!szabadonfuto.
há hogy álnék meg?? ;D
A fixiken nincs fék...v. néha elõre raknak biztonság kedvéért.
A fixikel az a bay...hogy ha leesik a lánc/v. szakad.. ako vége a dalnak..nem álssz meg. :-X
persze ezért 1 valamire valo fixis KRC láncot használ...
ami batár állat s soha nem szakad...(szinte..)
Ya és minden fixi épitõnek yavaslom hogy h.karnak minnél erõsebb és ne h.karral egybeépitett lánctányért hasznáyon(pl. fent a képen az enyém iyen)...mer igy fékezésnél hátrafelé csavarodik..tekerésnél persze normálul elõre ..s ezzt a két ellentétes nagy erõt nem birya aztán egyszecsak eltörik a tengelycsatlakozásnál...
Naaa.
há ennyi.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
egy csomo idõt megtakarít, hogy nem kell le fel csavargatni a fogakat hanem csak átpakolja a láncot ;D ;D ;D

ezen a bringán is van fék... valaki nincs aki fék nélkül használja érdekelnének a tapasztalatai

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Nézz el ide!

Tech/Single speed:

http://www.bikemag.h...y;threadid=2301

Trau

Trau

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Napsugarast!

Az erdeklodesem egy mero kivancsisagbol ered: csupan divatiranyzat-e az egysebessegesek szaporodasa, vagy valoban jol hasznalhatoak, akar hegyen is? SzaboZe, Zsomborka, Feher Gagyi, Masik Arpi baratom eskudozik reajuk, de bennem bujkal a kisordog: tenyleg kidobando a valto?

Trau

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Az SS bicikliden miért van hátul 1000 sebesség?
Csakhogy belekössek.
Költõi kérdés volt!!!