Bagira
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed - SÖR
Started by
country
, 2002. February 16. 22:14
Posted 2003. November 21. - 01:23
Fityisz... ezen semmi értelme nincs szak-vitatkozni (ha érted, hogy ez mit takar). Te is jól tudod, mit jelent a single speed magyarul. Mr. Lánckerék...

Bagira
Bagira
Posted 2003. November 21. - 00:28
akkor en ezzel "futarkodok"? ;D
http://kep.tar.hu/th...307&beginnum=48
szvsz ez a ss.
ill van mellette a fixi is, ami szinten egy sebesseges, ahogy fityisz is mondja, de megis mas....
legalabbis en ezt hivom ss.nek....
http://kep.tar.hu/th...307&beginnum=48
szvsz ez a ss.
ill van mellette a fixi is, ami szinten egy sebesseges, ahogy fityisz is mondja, de megis mas....
legalabbis en ezt hivom ss.nek....
Posted 2003. November 21. - 00:11
Akkor legyen az SS a 'futárbringa'. 
Fixi a szabadonfutó nélküli, örökhajtós. Hogy többsebességes, az mindegy. A 2. vh elõtt nemigen voltak más gépek. A Touron is fixikkel mentek. Volt egy sík, meg egy lejtmenet áttétele....
Fausto Coppi korszaka.
Fixi a szabadonfutó nélküli, örökhajtós. Hogy többsebességes, az mindegy. A 2. vh elõtt nemigen voltak más gépek. A Touron is fixikkel mentek. Volt egy sík, meg egy lejtmenet áttétele....
Fausto Coppi korszaka.
Posted 2003. November 20. - 19:02
tökéletesen igazad van.... viszont akkor én fogalmaztam félreérthetõen :
a fixik is egysebességesek természetesen, de nem single speed-ek. a single speed megnevezés már maga is egy kategória ahogy a fixi is. ezért ebben az olvasatban a single speed angol megnevezés nem egyenlõ az egysebességes magyar fordítással...
-na ez most elég cifra lett, szóljon aki nem érti-
a fixik is egysebességesek természetesen, de nem single speed-ek. a single speed megnevezés már maga is egy kategória ahogy a fixi is. ezért ebben az olvasatban a single speed angol megnevezés nem egyenlõ az egysebességes magyar fordítással...
-na ez most elég cifra lett, szóljon aki nem érti-
vendég__*
Posted 2003. November 20. - 18:48
vendég__*
én nem tom mi a lényeg, de ha logikusan nézzük, akkor SS, azon belül fixi. vagy esetleg az fixinek több sebessége van? ilyen szempontbol az NEM SS mert ugyan másképpen, de több sebességes, a váltás mûvelete mind1 mnivel megy. de attöl függetlenül a fixi az fixi
Posted 2003. November 20. - 18:33
Akkor mi a kerékpár?
az igazat megvalva eredeti kérdésemmel csak arra szerettem volna rájönni, hogy mi a nyavajáért használja boldog-boldogtalan mindebónféle bringára a single-speed elnevezést......
ha ellátogattok külföldi fórumokra vagy gyártók honlapjaira akkor azokon a single speed megnevezés elég jól meg van határozva, s nem nagyon emlegetnek pl. a fixit úgy mint ss (ez nem neked szólt Coyote
Posted 2003. November 20. - 12:32
Posted 2003. November 20. - 11:21
Posted 2003. November 20. - 11:13
Posted 2003. November 20. - 10:48
Szép Napot!
Unod a váltós bicókat?? Tele a hócipõd az állandó állitgatással, váltópucolással? Könnyebb bicót, egyszerübb haladást, nagyobb népszerüséget szeretnél?
MOST RENDELJ AZ EGYEDI SS BRINGÁSOKNAK KÉSZÜLT MEZEINKBÕL!fantasztikus idõtálló forma, tartós anyag, s szabás biztosítja hogy senki elõtt ne lehess észrevétlen!
ne hagyd ki!
Unod a váltós bicókat?? Tele a hócipõd az állandó állitgatással, váltópucolással? Könnyebb bicót, egyszerübb haladást, nagyobb népszerüséget szeretnél?
MOST RENDELJ AZ EGYEDI SS BRINGÁSOKNAK KÉSZÜLT MEZEINKBÕL!fantasztikus idõtálló forma, tartós anyag, s szabás biztosítja hogy senki elõtt ne lehess észrevétlen!
ne hagyd ki!
Posted 2003. November 20. - 10:10
Posted 2003. November 20. - 10:03
Én, ha jól tudom, az elsõ "kerékpárokat" még nem lánccal és pedállal hajtották, hanem gyakorlatilag ülve futottak.
Cilinderes Úr frakkban felült a kétkerekûjére és belökte magát a hivatalba.
Ma az ilyenért kicsit furcsán néznének rád.
Cilinderes Úr frakkban felült a kétkerekûjére és belökte magát a hivatalba.
Ma az ilyenért kicsit furcsán néznének rád.
Posted 2003. November 20. - 09:53
Akkor mi a kerékpár? ???
Ami keréktõl, váztól független. Eredetileg egy sebességes volt. Emberi erõ hajtotta kétkerekû jármû. Tehát, ha ebbõ indulunk ki, az SS eredeti kerékpárok közé tartozik. Esetleg lehet rögtön elágaztatni a többsebességes gépeket.
BMX- terepbicikli
Már felhasználási területenként kialakultak különbözõ fajták. A fixi sztem az õs-bike koncepciót követi, annak ellenére, hogy van modern neve is.
Ami keréktõl, váztól független. Eredetileg egy sebességes volt. Emberi erõ hajtotta kétkerekû jármû. Tehát, ha ebbõ indulunk ki, az SS eredeti kerékpárok közé tartozik. Esetleg lehet rögtön elágaztatni a többsebességes gépeket.
BMX- terepbicikli
Már felhasználási területenként kialakultak különbözõ fajták. A fixi sztem az õs-bike koncepciót követi, annak ellenére, hogy van modern neve is.
Posted 2003. November 19. - 22:05
nekem van fixim is és több más mellett de sosem használtam rá, hogy ss
egyébként szerintem a logikus felépítés az lenne, hogy ss és azon belül van fixi-s meg szabadonfutós is.
Régebben kérdezte valaki az ss és fixi elõnyeit hátrányait.
fixi hátránya: Vasárnap voltam KSI edzésen fixivel és lefelé a lejtõn (csak kis dombok voltak) elég rendesen leszakadtam róluk. Ha az edzõ nem stéhereztet fel akkor egyedül kellett volna hazabotorkálnom :-[
persze a busz mögül is kiszakadtam lejtõn de azért a síkon felértünk... de a pozitívum, hogy Vasárnap is sikerült egy 90-est mennem a fixivel 8)
fékkar kérdésre: szerintem is bármelyik jó...
egyébként szerintem a logikus felépítés az lenne, hogy ss és azon belül van fixi-s meg szabadonfutós is.
Régebben kérdezte valaki az ss és fixi elõnyeit hátrányait.
fixi hátránya: Vasárnap voltam KSI edzésen fixivel és lefelé a lejtõn (csak kis dombok voltak) elég rendesen leszakadtam róluk. Ha az edzõ nem stéhereztet fel akkor egyedül kellett volna hazabotorkálnom :-[
persze a busz mögül is kiszakadtam lejtõn de azért a síkon felértünk... de a pozitívum, hogy Vasárnap is sikerült egy 90-est mennem a fixivel 8)
fékkar kérdésre: szerintem is bármelyik jó...
Posted 2003. November 19. - 21:33
Ennyi elég is, nem?
neeeeem :
Posted 2003. November 19. - 21:29
Single speed azt jelenti szó szerint, hogy egyetlen sebesség(fokozat). Ennyi elég is, nem?
A BMX, kemping, meg tanyabájk már alkategória, egyfajta specializált típusok.
gyigyu
Hallgass rájuk, tényleg nem érdemes ilyen apróságokkal foglalkozni. Sztem is bármelyik monti fékkar jó. Persze bovdenes.
XTR-el ne kísérletezz ;D
Egyébként, ha valamit megpróbálsz úgy keresni, hogy nekem most pont ez kell, 2 lehetõség adódik:
1. nincs ilyen, és nem is lesz
2. baromi drágán vehetsz agyoncsicsázott cuccot
(Megesett velem többzör is)
Menj be a boltba, és add elõ, hogy fékkart keresel. Sokkal egyszerûbb dolgod lesz.
A BMX, kemping, meg tanyabájk már alkategória, egyfajta specializált típusok.
gyigyu
Hallgass rájuk, tényleg nem érdemes ilyen apróságokkal foglalkozni. Sztem is bármelyik monti fékkar jó. Persze bovdenes.
Egyébként, ha valamit megpróbálsz úgy keresni, hogy nekem most pont ez kell, 2 lehetõség adódik:
1. nincs ilyen, és nem is lesz
2. baromi drágán vehetsz agyoncsicsázott cuccot
(Megesett velem többzör is)
Menj be a boltba, és add elõ, hogy fékkart keresel. Sokkal egyszerûbb dolgod lesz.
Posted 2003. November 19. - 21:21
Eszembe jutott valami, rengeteg ember használja a single speed jelzõt mindenféle bringára, bmx-re :-\, camping-re :-\, etc.... próbáljuk körbeírni mi is a single speed valójában.
az én verzióm szerint egy single speed legjellemzõbb tulajdonságai:
egy sebességes, szabadonfutós, 135mm széles hátsó agy + vizszintes kialakitású papucsok vagy excenteres monoblock-ház.
vélemény?
az én verzióm szerint egy single speed legjellemzõbb tulajdonságai:
egy sebességes, szabadonfutós, 135mm széles hátsó agy + vizszintes kialakitású papucsok vagy excenteres monoblock-ház.
vélemény?
Posted 2003. November 19. - 19:37
Posted 2003. November 19. - 19:32
Elvileg a Shimano-nak van olyan fékkarja, ami az egyenes kormányokhoz passzol. Itthon még nem láttam ilyet, de elvileg vannak csodák.
Posted 2003. November 19. - 18:31
sziasztok,
tudja-e vki, hogy orszaguti fekhez milyen montis fekkart lehet hasznalni??
köszi, gy.
tudja-e vki, hogy orszaguti fekhez milyen montis fekkart lehet hasznalni??
köszi, gy.

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top