Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Fityisz... ezen semmi értelme nincs szak-vitatkozni (ha érted, hogy ez mit takar). Te is jól tudod, mit jelent a single speed magyarul. Mr. Lánckerék...

:)

Bagira

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
akkor en ezzel "futarkodok"? ;D
http://kep.tar.hu/th...307&beginnum=48
szvsz ez a ss.
ill van mellette a fixi is, ami szinten egy sebesseges, ahogy fityisz is mondja, de megis mas....
legalabbis en ezt hivom ss.nek....

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Akkor legyen az SS a 'futárbringa'. ;)
Fixi a szabadonfutó nélküli, örökhajtós. Hogy többsebességes, az mindegy. A 2. vh elõtt nemigen voltak más gépek. A Touron is fixikkel mentek. Volt egy sík, meg egy lejtmenet áttétele....
Fausto Coppi korszaka.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
tökéletesen igazad van.... viszont akkor én fogalmaztam félreérthetõen ::)

a fixik is egysebességesek természetesen, de nem single speed-ek. a single speed megnevezés már maga is egy kategória ahogy a fixi is. ezért ebben az olvasatban a single speed angol megnevezés nem egyenlõ az egysebességes magyar fordítással...

-na ez most elég cifra lett, szóljon aki nem érti- ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én nem tom mi a lényeg, de ha logikusan nézzük, akkor SS, azon belül fixi. vagy esetleg az fixinek több sebessége van? ilyen szempontbol az NEM SS mert ugyan másképpen, de több sebességes, a váltás mûvelete mind1 mnivel megy. de attöl függetlenül a fixi az fixi

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Akkor mi a kerékpár?

az igazat megvalva eredeti kérdésemmel csak arra szerettem volna rájönni, hogy mi a nyavajáért használja boldog-boldogtalan mindebónféle bringára a single-speed elnevezést......

ha ellátogattok külföldi fórumokra vagy gyártók honlapjaira akkor azokon a single speed megnevezés elég jól meg van határozva, s nem nagyon emlegetnek pl. a fixit úgy mint ss (ez nem neked szólt Coyote ;) )............... kérdésemmel csak arra szerettem volna rávilágitani, hogy itt se keveredjünk már meg....... ::) ::) ::)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
10et kérnék

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
hu bazzz ;D ;D ;D ;D

kihagytad a praktikusságát ! ha valaki fékez elõtted le lehet lõni

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Ime tavaszi modellünk:
http://kep.tar.hu/sa...201&pid=3837140

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Szép Napot!

Unod a váltós bicókat?? Tele a hócipõd az állandó állitgatással, váltópucolással? Könnyebb bicót, egyszerübb haladást, nagyobb népszerüséget szeretnél?
MOST RENDELJ AZ EGYEDI SS BRINGÁSOKNAK KÉSZÜLT MEZEINKBÕL!fantasztikus idõtálló forma, tartós anyag, s szabás biztosítja hogy senki elõtt ne lehess észrevétlen!

ne hagyd ki!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
azért fékkarnál nem árt ha cantihoz van vagy állítható a bowdenhúzása pl

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Én, ha jól tudom, az elsõ "kerékpárokat" még nem lánccal és pedállal hajtották, hanem gyakorlatilag ülve futottak.
Cilinderes Úr frakkban felült a kétkerekûjére és belökte magát a hivatalba.
Ma az ilyenért kicsit furcsán néznének rád.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Akkor mi a kerékpár? ???

Ami keréktõl, váztól független. Eredetileg egy sebességes volt. Emberi erõ hajtotta kétkerekû jármû. Tehát, ha ebbõ indulunk ki, az SS eredeti kerékpárok közé tartozik. Esetleg lehet rögtön elágaztatni a többsebességes gépeket.

BMX- terepbicikli
Már felhasználási területenként kialakultak különbözõ fajták. A fixi sztem az õs-bike koncepciót követi, annak ellenére, hogy van modern neve is.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
nekem van fixim is és több más mellett de sosem használtam rá, hogy ss ;)

egyébként szerintem a logikus felépítés az lenne, hogy ss és azon belül van fixi-s meg szabadonfutós is.

Régebben kérdezte valaki az ss és fixi elõnyeit hátrányait.
fixi hátránya: Vasárnap voltam KSI edzésen fixivel és lefelé a lejtõn (csak kis dombok voltak) elég rendesen leszakadtam róluk. Ha az edzõ nem stéhereztet fel akkor egyedül kellett volna hazabotorkálnom :-[
persze a busz mögül is kiszakadtam lejtõn de azért a síkon felértünk... de a pozitívum, hogy Vasárnap is sikerült egy 90-est mennem a fixivel 8)

fékkar kérdésre: szerintem is bármelyik jó...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Ennyi elég is, nem?

neeeeem ::) csak mert rengetegszer használják pl. a fixikre is a ss elnevezést, viszont én azokat nem tartom annak ::).... sööööt most az egyik topikban az agyváltós bringát is ss alternatívaként emlegették :-\

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Single speed azt jelenti szó szerint, hogy egyetlen sebesség(fokozat). Ennyi elég is, nem?

A BMX, kemping, meg tanyabájk már alkategória, egyfajta specializált típusok.

gyigyu
Hallgass rájuk, tényleg nem érdemes ilyen apróságokkal foglalkozni. Sztem is bármelyik monti fékkar jó. Persze bovdenes. ;) XTR-el ne kísérletezz ;D

Egyébként, ha valamit megpróbálsz úgy keresni, hogy nekem most pont ez kell, 2 lehetõség adódik:
1. nincs ilyen, és nem is lesz
2. baromi drágán vehetsz agyoncsicsázott cuccot
(Megesett velem többzör is)
Menj be a boltba, és add elõ, hogy fékkart keresel. Sokkal egyszerûbb dolgod lesz.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Eszembe jutott valami, rengeteg ember használja a single speed jelzõt mindenféle bringára, bmx-re :-\, camping-re :-\, etc.... próbáljuk körbeírni mi is a single speed valójában.

az én verzióm szerint egy single speed legjellemzõbb tulajdonságai:
egy sebességes, szabadonfutós, 135mm széles hátsó agy + vizszintes kialakitású papucsok vagy excenteres monoblock-ház.

vélemény?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Nekem sima bmx fékkar van fenn full fém és tökéletesen megfelel semmi hiba vele ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Elvileg a Shimano-nak van olyan fékkarja, ami az egyenes kormányokhoz passzol. Itthon még nem láttam ilyet, de elvileg vannak csodák. :D

gyigyu

gyigyu

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
sziasztok,

tudja-e vki, hogy orszaguti fekhez milyen montis fekkart lehet hasznalni??

köszi, gy.