Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
fityisz!
itt egy nõnapi ayándék... ;D
Slingshot
nézd az oldal közepét ..ott a single...
de a váltósak is hûha!!

http://forums.mtbr.c...hread.php?t=388

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Arra a SingSpeed-re had' reagáljak (egyébként szerintem ez nem a legtalálóbb elnevezés, mindemellett nem is látom értelmét)....... ::) ;)

A nagy hipermarketekben is lehet Mountain Bike szerü kerékpárokat kapni, de aki ért egy kicsit hozzá annak feltünik, hogy ezek csak küllemben hasonlítanak a montikhoz. A SingleSpeed-ek szerintem ugyanígy vannak megitélve.... Ami egysebességes arra rámondják, hogy SS, pedig max csak hasonlít rá...... Kell még egy kis idõ mire megtanulják a népek mit is takar a Single Speed elnevezés........

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Igen elöltöltõs

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
A DMR-nek lehet kapni zuzásra alkalmas ss agyát... ha jól emlékszem az agy ára ~16e plussz ha kell tárcsás kell akkor az adapter ~5e

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
A vízszintes papucsra gondolsz?

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Üdv!
Ha jól értelmezem a szavaidat akkor Neked egy elöltöltös papucsú vázad van? :-\

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Állítható papucs és nem alkalmilag átbuherált cucc.Ha úgy feszítem meg a láncot hogy a kerék nincs bent a papucs végében akkor hajlamos kimozdulni.Azért használok lancfeszítõt.A láncvonal egyébként egyenes és az agy egy sima menetes amire bmx racsni van csavarva

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Üdvözletem!
Láncfeszítés fontos dolog ,de milyen papucsu vázba milyen típusú h. agy + sebességek száma ez dönti el hogy egysebességes /single speed/ vagy csak alkalmi soksebességesböl átbuherált /sing speed/ 8)

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Hi!

Az újságban a ss kiállításnál van egy kép egy láncvilláról ahol a láncfeszítõ nem föntrõl lefele feszíti a láncot hanem lentrõl fölfele.Nem tudom hogy mi a különbség bár nekem mostanában az a gondom hogy a láncfeszítõm(nincs túl jó anyagból)mindig befele görbül ha izomból megtaposom.Lehet a lánc nyomásától?Ezen elvileg segítene ha fordítva feszít?

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

ez meg mirõl beszél?

Azt szerettem volna tisztázni pontosan mi az a "egysebességes" kerékpár. Neked milyen van? ::)

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
árat vagy márkát mibe vannak ilyenek?
Azt tudom hogy 04-es b+ katológusba volt egy mtb hátsó ss csak nemtom mennyi! :-\ A planet-x nek is van azt se tudom mennyi! :-\ a mogyi 12-ért csinál nagyon jót és könnyût lehet hogy megérné!Tobbrõl nem tudok!Szerintetek 24-es kerékbe nem gáz egy ss agy? :-\

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
nekem már útban van egy Novatec ss agy, ami tárcsás, és nem gyorszáras:)
Na ez majd zúzásra lesz 8)

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
Milyen ss agyat és mennyiért lehet kapni ami tárcsafékes és lehet vele zuzatni?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
ez meg mirõl beszél?? ::)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
???

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Szevasztok!
Most regisztráltattam magamat. Volna egy javaslatom: szerintem single speed az aminek a váza át van alakítva középen vagy hátul. Ami nincs az legyen csak sing speed ;D

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Az én single speedem is átalakítot nem méreg drága mint fityiszé! ;De nálam az átalakítás a papucsoknál kezdõdik ::)Bár ez egy cro-mo antique crux váz! Az aluminium vázam excenteres lesz, hogy megmaradjon a tárcsafék ;D

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nem kötexem én.... csak láttam, hogy laza a lánc, ez azt jeleni, hogy nincs feszítve... ez meg azt jelenti, hogy a láncfeszítõ nem feszít ::) ;)
De tényleg nem piszkálódásból mondtam.......

Amúgy jól láttad, nem húztam meg eléggé a csavarját, így lazább volt, mint kéne. Most már javítva.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Nem értem, hogy miért kötekszel fityisz??
>:(

Nem kötexem én.... csak láttam, hogy laza a lánc, ez azt jeleni, hogy nincs feszítve... ez meg azt jelenti, hogy a láncfeszítõ nem feszít ::) ;)
De tényleg nem piszkálódásból mondtam.......

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sok szenvedés nem volt, amúgy nagyjából igazad van. De itt most épp a pénz motivált, azaz a nem pénz. Saját elfekvõ alkatrészek között ugyan van egy oldschool váz, pont alkalmas lenne single speed városi csótány építésére, de 3 dolog szól ellene:

- 12 éves cro-mo váz, ami jópár telet átgurult már, belülrõl eheti a rozsda szépen.
- Ronda kívülrõl is épp eléggé
- Nincs hozzá alapméretes merevvillám, csak egy kõnehéz teló, nem utolsósorban a stucnija sem mérlegbarát

Úgyhogy marad a fix tengelypozíció + láncnemfeszítõ device.