Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
fityisz
KÖSZI :D
...kicsit lehetne informativabb a dolog hogy miyen yelegû verseny lessz.
az ok hogy SS ;D, de bõvebben semmi, utánna meg Alleycat lessz(de az már utánna)amit már tudom mi...

És a MARIN a szponzor??hm..kedvenc márkám.
ááhhh nyamm..

TE mennél? mert lehet én,és egy barátomat érdekelné...aztán mégis yobb többen menni.

Amugy Prágában is lessz valami a nyáron..futár WB?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Na végre található itt is némi információ:

http://www.sswc2004.com

Persze csak akit érdekel :)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

hmmm... akkor viszont meg mindig nem tisztazott, hogy mitol ugrott fel a lanc (tok feszes volt), es hogy ezen hogyan segit a bmx racsni?

Arra probáltam utalni,hogy ha egy lánckerék van akkor nem tud fel ugrani, tehát nem tudja el görbíteni a menetes agyad tengelyét ::) ::)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

Gagyenkov neked milyen hátsó agyad van?

Nekem jelnleg egy kazettás agyam van, mert ezen a leg egyszrübb kiprobbálni az áttételt ;D meg a lánc vonalat ;D de ha meg van, akkor be fûzök egy igazi ss agyat(135mm széleset) lehet, hogy a Sós Mogyi félét ;D Már láttam is egyet a luongoban 15 ezer ;D ja és tárcsás ;D

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Szerintem kolbeenal fogkoszorú volt fent a menetes agyon váltó nélkül és egy óvatlan pillanatban a nem teljesen feszes lánc felugrott a mellette levõ nagyobb fogaskerékre

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
bmx- hátsóagyak milyen árban futnak??

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
hmmm... akkor viszont meg mindig nem tisztazott, hogy mitol ugrott fel a lanc (tok feszes volt), es hogy ezen hogyan segit a bmx racsni?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Gagyenkov neked milyen hátsó agyad van?

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
A redszer gyenge pontja a vacak menetes agyad >:( hamár efélét kell használnod akkor rakj fel egy bmx racsnit ;D egyébként elöbb felugrik a lánc és úgy meg feszül, hogy elgörbíti a tengelyt!! :P De ha bemész a luongoba mondanak egy pár infot a single speedekrõl ;D ;D

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
egy darabig hanyagoltam a forumot, ugyhogy most egy tobb, mint egyhonaposa hozzaszolasra fogok valaszolni (bocs).

Én csak annyit tennék hozzá a single speed témához, hogy nekem fél évig (szeptembertõl) váltó nálkül ment a bicó. A lánc teljesen jól be volt állítva - nem feszes, nem laza - ennek ellenére egyszer gondolt egyet (úgy november környékén), hogy a lánc felugrik a nagyobbik fogaskerékre. Én meg tekertem... Frankón behajtotta a tengelyt. Új tengellyel ugyanez még egyszer egy hete, úgy hogy az elõzõ baleset után nem ültem a bicón.
Beruháztam egy váltóba... Remélem ezzel nem lesz gond...

hasonlo eset tortent velem is, viszont utolag maskent rekonstrualtam:. zuz az ember az oszagutibol gyartott ss-el, padka - hopp, villamossin-hopp-hopp, macskako-kopp,kopp,kopp,kopp, katyu-kopp... lanc felugrik (nekem is ott volt a teljes sor), a tengely elgorbul. szakember megkerdez: a menetes hatsoagyban az erokarok miatt szamitani kell az ilyesmire. sz'al elobb elgorbul a tengely, aztan ugrik fel a lanc... mazli: ha a papucs nem gorbul el...
egyelore ott hagyom a helyen a teljes sort, amig ki nem derul, hogy mi a rendszer gyenge pontja...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
szinte minden összeállt már a fiximhez ,csak a hátsó kerék nem!!!
a legnagyob bökkenõ a hátsó agynál van!!!
milyent ajánlotok??

tdns

tdns

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Hali!

single speed az jó! ;D
idén építettem egy egysebességest, városban járkálni, suliba járni. nagyon megszerettem, igénytelen, strapabíró, jó, olcsó, gyors, szép... :D
egy 12 éves scott acélvázam volt (nem tudom pontosan milyen típus, de a saját korában is alsókategóriás lehetett), a hátsó papucsa vízszintes (de elõrefelé nyílik; de nem baj, nem kell semmi láncfeszítõ) a hátsó egy fogaskerekes racsnit viszont egy vonalba kellett hozni az elsõ legnagyobb kerékkel. ezért az agy a lehetõ legközelebb van a jobb oldali papucshoz, a másik oldalt alátétek, a kerék pedig (nem teljesen) középre van centírozva
kicsit nehéz, nyilván csinálhatnék igényesebbet is, csak nincs pénzem...

egy probléma van csak: a legváratlanabb helyzetekben a lánc leesik, de úgy hogy mindkét lánckerékrõl ::) pedig elég feszes és egy vonalban van, meg minden jó, és ezt három hónap alatt háromszor csinálta. egyszer amikor nagy nyomatékot adtam, egyszer pedig csak lazán gurultam...

de a lényeg: Budán is szépen felmászik a hegyekre, csak a legmeredekebb emelkedõk okoznak gondot (Róka-hegy) 46:18=2,56 az áttétele
szóval ennyi. 3 hónapja már nem is gondoltam váltós gépre

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Délelõtt voltam és 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8).Van új láncfeszítõm.Saválló 3-mas lemezbõl van és a közepén még a csavarás ellen is meg van hajlítva.VÉGRE!

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Ideverek, odaverek na menjetek már tekerni single spederek! :D

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Fityisz, nagyon szép géped van de nem kéne már használni is ;D ;D ???

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Némáá' egy másik ;)

Nem 44-17 volt az? ::) :)... mikor én 42-14el mentem.....cikkcakkban :P

masikarpi

masikarpi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Nyavajogtok itten az áttételeken... 44-16 télen nyáron. Pofa befog, tekerjetek! -jó ez Dobogókõre is.
:P

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás

Hay ism.eggyik haverem(nem verem!!!) egy natúr
Menetes(nem kazettás)agyra egyszerûen rácsavart 1 single speed szabadon futót és bele 1 gyors záras tengejt és tökéletessingle speed-et csált.

haver azért az a TÖKÉLETES egy kicsit erööös >:( >:( egyébként milyen terepre alkalmas egy menetes agy ??? ??? ??? ;D

Gagyenkov:Az emlegetett haver én volnék és az a kerék már 3 éves és az ég világon semmi baja nem volt.Vettem egy esztergált menetes hátsó agyat meg rá egy 18 fogú racsnit+egy Shmano DX tengelyt amirõl körzudott hogy 15000 forintos BMX agyban volt benne.Majd aztán mikor a tengelyre akartam volna venni új csavarokat nem kaptam mert egyedi a méretezése(10 mm a tengely +1.. a menet).Vettem egy gyorszáras tengelyt és most azzal küldöm.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Van egy kérdés:

Milyen szbadonfutós gyorszáras hátsó agyat lehet kapni ami single keróhoz jó?
Ja és milyen fogaskerék öszzellítás a legjobb? (mtb-hez)

Na, hogy én is hozzászóljak :) ::)

Single Speed gyorszáras gyári agyat M.o.-n nem lehet kapni :( Lehet viszont csináltatni!

Olyan meg, hogy legjobb áttétel szerintem nincsen... ezt embere válogatja és, hogy hol szeretnéd használni.... Próbálni kell... Nekem tavaly a 38-18 kicsit kemény volt... idén kipróbáltam a 36-16 ot... az se jött be... most 34-16 van.... ez jónak tünik.... nekem :) Persze ez monti... a városin (622es kerekek) 44-16 ot használok.... városi montin pedig 42-14el mentem........

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Könnyebb terepre pl. Bükki maraton nekem bejött 44X18, csak tudjad pörgetni,persze a tömeged is lényeges. Sajnos nem olyan egyszerü a saját áttétel megválasztása :( Van egy táblázat ami segít a számolásban. :)