Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Indította
zOrg
, 2002. július 02. 06:48
Írta 2004. augusztus 25. - 08:10
császtok
Azt hallottam hogy a 2003-as Dirt Jumpereknek elreped a válla.A 2004-eseknek állítólag ezt a hibát kijavították, több anyag van a vállba.Akinek van 2003-as dj-ja az légyszi hasonlítsa össze a 2004-essel. Amúgy ezek a dolgok igazak lehetnek?
Azt hallottam hogy a 2003-as Dirt Jumpereknek elreped a válla.A 2004-eseknek állítólag ezt a hibát kijavították, több anyag van a vállba.Akinek van 2003-as dj-ja az légyszi hasonlítsa össze a 2004-essel. Amúgy ezek a dolgok igazak lehetnek?
Írta 2004. augusztus 24. - 22:13
régi wedge ismeretében:
ugyanannyiba kerül mint egy dropoff comp. itt jön az, h tudnod kell mit akarsz csinálni. ha föleg túra, mászás, néha kisebb lejtõzések, akkor a wedge, hisz az a súlyra ment rá. ha pedig inkább a lejtõzésen van a hangsúly, és kisebb mértékben trekking, akkor pedig a dropoff.
ugyanannyiba kerül mint egy dropoff comp. itt jön az, h tudnod kell mit akarsz csinálni. ha föleg túra, mászás, néha kisebb lejtõzések, akkor a wedge, hisz az a súlyra ment rá. ha pedig inkább a lejtõzésen van a hangsúly, és kisebb mértékben trekking, akkor pedig a dropoff.
Írta 2004. augusztus 24. - 19:38
Heló!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek a Z1 Wedge (2004- es) bírná- e a János- hegyet ~65 kg. Mert kicsit elbizonytalanított, hogy a válla ki van fúrva.
(Lor, a véleményed kicsit megnyugtatott, de azért kiváncsi vagyok mások véleményére is )
Köszi: András
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek a Z1 Wedge (2004- es) bírná- e a János- hegyet ~65 kg. Mert kicsit elbizonytalanított, hogy a válla ki van fúrva.
(Lor, a véleményed kicsit megnyugtatott, de azért kiváncsi vagyok mások véleményére is )
Köszi: András
Írta 2004. augusztus 24. - 10:25
nem értem ezt az Authoros arcot. Nekem pl. a Husselfelt h.karom ment szét hamar, elment egy kicsit belül a csillag (gyári hiba?), ettõl még nem fikázom a Truvát, mert másoknak semmi bajuk vele.
Ha majd a srác a 3. manitouját vágja tönkre, akkor fikázza le a gyártót >
Ha majd a srác a 3. manitouját vágja tönkre, akkor fikázza le a gyártót >
Írta 2004. augusztus 24. - 09:40
nem akarom védeni, de nem lehet, hogy csak simán kifogott egy hibás darabot(lehet, hogy tud bicózni)....az már más kérdés, hogy miért von le következtetéseket a gyártóval kapcsolatban egy villa alapján.... :-\ :
Írta 2004. augusztus 24. - 06:55
A Manitou egy nagy rakás****.Volt egy 2004-es Black-em 1hét után ugy kotyogott mint az *****, ráadásul az olajat is eresztette.
te authorexe gyerek, most miert vacakolsz holmi kis gumibizbaszon, amikor neked 1hetig tart egy black, akkor ne akadj fel ilyeneken!! > Nincs benne gumibak...bakker...hat ez hogy lehet? Tanulj meg bringazni, aztan akkor nem lesz vele gond!
Írta 2004. augusztus 24. - 00:50
Írta 2004. augusztus 23. - 14:00
még vmi: egy villa lekoppanásáról: nem azért történik mert nincs benne gumibak. ha koppan, akkor koppan. ha van gumibak, akkor picit puhább érzés, de hgallható koppanás, ha meg nincs benne akkor csattanás. ezt megelõzendõ kell keményíteni a villát, elõfeszítést, csillapítást állítani. ja és minden villa le tud koppanni... szal ez annyira jelentéktelen kérdés, senki nem emiatt nem veszi/veszi meg ezt a villát....
U.I.:
ja, és még 9 nap 9 óra 40perc 3 másodperc az uj 2005ös villákig :
U.I.:
ja, és még 9 nap 9 óra 40perc 3 másodperc az uj 2005ös villákig :
Írta 2004. augusztus 23. - 13:53
A 2004-es DJ II jó. Fõleg, ha arra szeretnéd használni, amire való. Mindemellett nehéz és vannak benne vitatható dolgok (QR20, levegõs elõfeszítés, belsõ csilli állítás). 80-ért megéri, lévén, hogy 132 a kiskerára. Az enyémben nem volt gumibak, ami persze nem az "alján" van, és természetesen nem ezért koppan le...
A tiedébe miért nem volt gumibak?Én úgy tudom hogy a gumibak a lábak alján vannak és azért koppan mert A becsúszók a láb aljának ütköznek nem így van?Miért koppant a tiéd akkor le?Az nem lehet hogy csak a tiédben nincs gumibak?Amúgy egy gumibakot nem nehéz belerakni.
Írta 2004. augusztus 23. - 11:59
Hi !
Tudom és sejtettem, hogy oda kéne írnom :-X, hogy a folyadékok összenyomhatatlanok, hibáztam bevallom neked van igazad , de ha jobban figyeltél volna akkor rájöttél volna, éppen ez volt a bajom és ezért volt kemény a teló.
Ha csak az egyik szárban van csillapítás akkor a 2003-as ban meg miért mindkét szárban ???? Nekem most mozog olyan finoman a 2004 DJ III, mint a 2003 DJ III ;D.
Ennyi csak segíteni akartam mielõtt valaki el akarná adni a 2004 DJ III mert kemény és bukna rajta
10 000 FT-ot és tudom tudom mielõtt megint valaki kijavítana, hogy ha belenyúlok a garancia lejárta elõtt akkor ugrik a garancia és 85 000 FT bukok rajta szóval CSAK saját felelõsségre!
Tudom és sejtettem, hogy oda kéne írnom :-X, hogy a folyadékok összenyomhatatlanok, hibáztam bevallom neked van igazad , de ha jobban figyeltél volna akkor rájöttél volna, éppen ez volt a bajom és ezért volt kemény a teló.
Ha csak az egyik szárban van csillapítás akkor a 2003-as ban meg miért mindkét szárban ???? Nekem most mozog olyan finoman a 2004 DJ III, mint a 2003 DJ III ;D.
Ennyi csak segíteni akartam mielõtt valaki el akarná adni a 2004 DJ III mert kemény és bukna rajta
10 000 FT-ot és tudom tudom mielõtt megint valaki kijavítana, hogy ha belenyúlok a garancia lejárta elõtt akkor ugrik a garancia és 85 000 FT bukok rajta szóval CSAK saját felelõsségre!
Írta 2004. augusztus 23. - 09:02
A 2004-es DJ II jó. Fõleg, ha arra szeretnéd használni, amire való. Mindemellett nehéz és vannak benne vitatható dolgok (QR20, levegõs elõfeszítés, belsõ csilli állítás). 80-ért megéri, lévén, hogy 132 a kiskerára. Az enyémben nem volt gumibak, ami persze nem az "alján" van, és természetesen nem ezért koppan le...
Írta 2004. augusztus 23. - 07:52
Hellósztok
Az lenne a kérdésem hogy milyen a 2004-es DJ2?
megéri újonnan 80eFt-ért, mert én annnyiért veszem.
Tényleg nincs az alján gumibak és ezért lekoppan?
Akinek ilyen villája van az írjon!!
köszi
Az lenne a kérdésem hogy milyen a 2004-es DJ2?
megéri újonnan 80eFt-ért, mert én annnyiért veszem.
Tényleg nincs az alján gumibak és ezért lekoppan?
Akinek ilyen villája van az írjon!!
köszi
Írta 2004. augusztus 23. - 00:59
Tehát ahogyan én értelmezem
(lehet rosszul) az olaj csak préselõdött össze ameddig tudott de nem tudott semerre sem folyni.
nem akarlak kiábrándítani, de az olajat (semmilyen folyadékot) nem lehet összenyomni/préselni, tehát amit írtál nem nagyon életszerû...
a dj3 belsejét én nem ismerem, de gondolom csak az egyik szárban van csillapítás, ezért van különbözõ anyagból a két nyomórúd, de ezt majd valaki mingyá megmondja pontosan, aki már bontott ilyen villát...
Írta 2004. augusztus 22. - 23:38
Ja a 2004-es DJ III válla tényleg kicsit más mint a 2003 válla. A puha finom "2003-as DJ III-as" mozgás titka tehát szerintem :
60 kg-hoz a kifúrt fém nyomórúd + 5 viszkozítású olaj ha meg nehezebb a bájker akkor még a levegõvel állíthat rajta. Szerintem.
60 kg-hoz a kifúrt fém nyomórúd + 5 viszkozítású olaj ha meg nehezebb a bájker akkor még a levegõvel állíthat rajta. Szerintem.
Írta 2004. augusztus 22. - 23:30
Hello !
Elõre bocsájtom , hogy nem okoskodni csak esetleg segíteni akarok.
A Marzocchi DJ III szerintem alapból rohadt lassú és a csillapítást csak a II-es szériától felfele lehet állítani belülrõl. A III még a hígabb olajjal is dög lassú volt az enyém, majd szétszedtem és láttam , hogy az egyik nyomórúd fém a másik meg mûanyag. Hogy miért az rejtély viszont a mûanyagon a negatív rugónál volt luk ahol az olaj szabadon áramolhat a fémen meg nem. Tehát ahogyan én értelmezem
(lehet rosszul) az olaj csak préselõdött össze ameddig tudott de nem tudott semerre sem folyni. Fúrtam egy akkora lukat a fém nyomórúdra mint amekkora a mûanyagon volt így az olaj mindkét nyomórúdon át tudott folyni és láss csodát finoman puhán mozog és csillapítása is van. Az ötletet egy szétszedett 2003-as DJ III adta amelyben is mindkét nyomórúd mûanyag és mindkettõn ott van a luk.
Elõre bocsájtom , hogy nem okoskodni csak esetleg segíteni akarok.
A Marzocchi DJ III szerintem alapból rohadt lassú és a csillapítást csak a II-es szériától felfele lehet állítani belülrõl. A III még a hígabb olajjal is dög lassú volt az enyém, majd szétszedtem és láttam , hogy az egyik nyomórúd fém a másik meg mûanyag. Hogy miért az rejtély viszont a mûanyagon a negatív rugónál volt luk ahol az olaj szabadon áramolhat a fémen meg nem. Tehát ahogyan én értelmezem
(lehet rosszul) az olaj csak préselõdött össze ameddig tudott de nem tudott semerre sem folyni. Fúrtam egy akkora lukat a fém nyomórúdra mint amekkora a mûanyagon volt így az olaj mindkét nyomórúdon át tudott folyni és láss csodát finoman puhán mozog és csillapítása is van. Az ötletet egy szétszedett 2003-as DJ III adta amelyben is mindkét nyomórúd mûanyag és mindkettõn ott van a luk.
Írta 2004. augusztus 22. - 22:55
szlatmik kösz az infot ezt nem is tudtam
kiváncsi vagyok, hogy a 2004 es meddig fogja birni
kiváncsi vagyok, hogy a 2004 es meddig fogja birni
Írta 2004. augusztus 22. - 17:00
Ha egy villát nem feszítesz elõ, akkor puhább, könnyebben végigmozogja az útját. DJ II elõfeszítése levegõvel történik. Ha nem teszel bele elegendõ levegõt, kisebb az elõfeszítés, a villa könnyebben mozogja végig az útját. 1 bar nyomással elõfeszítve 70 kilós rider alatt is lekoppan. Aki nem hiszi, jöjjön, és próbálja ki!
Írta 2004. augusztus 21. - 22:38
http://mali.hu/index...2&topic=catalog
persze ahol epp veszed ott ugyis olyan ara van amilyen.
tehat...
persze ahol epp veszed ott ugyis olyan ara van amilyen.
tehat...
Írta 2004. augusztus 21. - 22:25
Szevasztok!
Kérnék egy kis helpet, egész pontosan, hogy tudnátok árat mondani egy-két telóhoz?
Marzo MX Comp (nem az ETA):
Marzo EXR Pro 105 vagy 120mm:
Marzo EXR Comp 105 vagy 120mm:
Annyit tok, hogy valamikor volt valamennyi, de most nem tom.
MX Comp 60-ért van elvileg
EXR 50 körül, a pro az 55, az EXR Compot nem tudom!
Tudnátok segíteni? Köszi!
Kérnék egy kis helpet, egész pontosan, hogy tudnátok árat mondani egy-két telóhoz?
Marzo MX Comp (nem az ETA):
Marzo EXR Pro 105 vagy 120mm:
Marzo EXR Comp 105 vagy 120mm:
Annyit tok, hogy valamikor volt valamennyi, de most nem tom.
MX Comp 60-ért van elvileg
EXR 50 körül, a pro az 55, az EXR Compot nem tudom!
Tudnátok segíteni? Köszi!
Írta 2004. augusztus 21. - 21:39
Hi Emberek!
Tud valaki valamit a Marzo Drop Off Comp Triple-rõl?
Lehet hogy már kérdezte valaki, de nem volt kedvem átolvasni 101 oldalt...
Kösz elõre is!
Tud valaki valamit a Marzo Drop Off Comp Triple-rõl?
Lehet hogy már kérdezte valaki, de nem volt kedvem átolvasni 101 oldalt...
Kösz elõre is!