Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Indította
zOrg
, 2002. július 02. 06:48
Írta 2004. november 06. - 11:01
Már csak annyit akarok, hogy milyen márkájú olajat ajánlatok ami viszonylag olcsó(azért ne a leggagyibbat)
és jó minõségû.
és jó minõségû.
Írta 2004. november 05. - 22:42
Hat, ha venni akarsz vmit legtobbszor rendelni kell, mert nem tul nagy az arukeszlet. No de mind1, ne nyissunk errol vitat. Amugy is remiszt az alairasod.
Írta 2004. november 05. - 22:08
Írta 2004. november 05. - 21:59
Pepe nem csinyal telogeneralt, ill. sztem csak egyszerubb telokkal foglalkozik, ha naon muszi. Amugy kedvenc botom, jol lehet diskuralni. Bar most zarva vagyon.
Rob: Kocce, luongot meglesem az is itt van pokesre. Pepe is ajanlotta, csak nem tudtam, hogy ok csinyalnak-e ilyesmit.
Rob: Kocce, luongot meglesem az is itt van pokesre. Pepe is ajanlotta, csak nem tudtam, hogy ok csinyalnak-e ilyesmit.
Írta 2004. november 05. - 21:32
Írta 2004. november 05. - 21:09
Írta 2004. november 05. - 20:44
Igaz. Es nincsmit.
Mas. Bizti sokszor volt rola szo, de fene tudja azota mi valtozott. Szoval, ha a Drop off comp-omat majd viszem "generalra", akkor hova erdemes vinni (Bp-i vok, XIII. ker) Kerdeztem itt a kozelben 2 boltot, ott egyaltalan hozza se nyulnanak, nem foglalkoznak ilyesmivel. Jah, ha lehet olyan helyet mondjatok, ahol nemcsak megcsinaljak az olaj+szimering cseret, hanem meg jol is. Johet privibe is, ha nem akartok reklamozni.
Mas. Bizti sokszor volt rola szo, de fene tudja azota mi valtozott. Szoval, ha a Drop off comp-omat majd viszem "generalra", akkor hova erdemes vinni (Bp-i vok, XIII. ker) Kerdeztem itt a kozelben 2 boltot, ott egyaltalan hozza se nyulnanak, nem foglalkoznak ilyesmivel. Jah, ha lehet olyan helyet mondjatok, ahol nemcsak megcsinaljak az olaj+szimering cseret, hanem meg jol is. Johet privibe is, ha nem akartok reklamozni.
Írta 2004. november 05. - 11:32
Kössz az ötletet de ez a garancia elvesztésével jár, ezért inkább maradok az olajcserénél, valamivel biztos jobb lesz.
Írta 2004. november 04. - 23:08
Telotuning topicban olvastam asszem, hogy a 04-es DJ-ken a bal szar aljarol hianycikk vmi lik, mig a 03-asokon ottan van. allitolag furassal ugyanolyan szepen mocog, mint a 03-as. Keresgelj, ha van kedved csinald meg. Nemtom mar ki irta, de itt olvastam vhol az tuti.
Írta 2004. november 04. - 19:54
bár nem engem kérdeztél: cseréld ki az olajat, majd utána add el a teleszkópot.
biztos lesz olyan, aki elcseréli veled egy '03 dj-re, és akkor neked olyan villád lesz, mint amilyennek ezt képzeled.
biztos lesz olyan, aki elcseréli veled egy '03 dj-re, és akkor neked olyan villád lesz, mint amilyennek ezt képzeled.
Írta 2004. november 04. - 19:38
Az én telómba is olyan olaj van mint valamilyen rodhadt méz, de az enyém nem olyan sûrû.Amúgy a marzókban gyárilag 7.5w-s olaj van, szerintem az enyémben is.Szóval MÁLNA mi a véleményed, mit tegyek?
Írta 2004. november 04. - 17:28
najah, itt kéne jezdõdnie a dolognak.venni 1 flakon olajat 600 forintért, és nekiállni. már 3 napja tudnád milyen lenne, ha megtennéd. amennyi ideig írtad, már meg is lenne az olaj.
szerintem.
amugy meg ha valaki már megvette, sokra megy azzal, hogy nem arra való. igen, elrontotta, ez igaz, mert vett egy nem megfelelõ használatra szánt villát. de utólag lehet segíteni valamennyire. most akkor alapból 7,5 v 10es olaj van benne?
mondjuk multkor gyapi szétszedett egy dj3at, új volt és mondta, hogy nem tudja mi van benne, de az kurva sûrû volt. olyan volt mint vmi rothatd méz.
szoval a 2es olaj tuti segít a dolgon, az lehet, hogy nem eleget, akkor még hízz 20 kilót.
Írta 2004. november 04. - 17:22
akkor máshonnan próbálom megközelíteni.
a 7.5ös olaj már önmagában ge*i híg.
a 2es meg majdnem csapvíz.
ami egy 7.5ös olajjal így mozog, arra keresztet kell vetni, mert a 2-essel sem lesz olyan különbség. egyszerûen nem arra van a villa, és képtelen is arra, hogy egy átlag 60-80 kilós ember alatt mindent kimozogjon. más kategória. ennyi. már többen írták, ha komfort teló kell, ne ezt vegye senki.
más. lehet tovább problémázni, meg el lehet menni egy kútra. venni 1 flakon olajat 600 forintért, és nekiállni. már 3 napja tudnád milyen lenne, ha megtennéd. amennyi ideig írtad, már meg is lenne az olaj.
szerintem.
a 7.5ös olaj már önmagában ge*i híg.
a 2es meg majdnem csapvíz.
ami egy 7.5ös olajjal így mozog, arra keresztet kell vetni, mert a 2-essel sem lesz olyan különbség. egyszerûen nem arra van a villa, és képtelen is arra, hogy egy átlag 60-80 kilós ember alatt mindent kimozogjon. más kategória. ennyi. már többen írták, ha komfort teló kell, ne ezt vegye senki.
más. lehet tovább problémázni, meg el lehet menni egy kútra. venni 1 flakon olajat 600 forintért, és nekiállni. már 3 napja tudnád milyen lenne, ha megtennéd. amennyi ideig írtad, már meg is lenne az olaj.
szerintem.
Írta 2004. november 04. - 14:07
thez: a hígabb olaj gyorsítja a mozgást ki és befelé is, mert gondolom mindkét irányba vasn csillíptva a dög.
ha kicsit túltöltöd, nem koppan le, felfelé meg van negatív rugó, az elég kell legyen. mondjuk 2es olaj.. hmm... szvzs elöbb 5össel próbáld és kevergesd a 2 -t.
ha kicsit túltöltöd, nem koppan le, felfelé meg van negatív rugó, az elég kell legyen. mondjuk 2es olaj.. hmm... szvzs elöbb 5össel próbáld és kevergesd a 2 -t.
Írta 2004. november 04. - 10:43
Hy
A marzók a nyílt olajfürdõs csillapítás miatt szörcsögnek és szörcsögni is fognak.Ez teljesen normális a Marzocchinál.
Szerintem csak telópumpával fújd a telót mert azzal lehet csak kicsi mennyiséget apránként belefújni és ezzel biztosan nem fújod túl.
Kocce a helpet, akkor majd benezek ma valahova, aztan belovom telopumpaval a dolgot. Szorcsoges nem zavar, csak nem tudtam, hogy ez teljesen normalis-e. De, ha az akkor fain!
Írta 2004. november 04. - 10:00
az olaj nem a csillapításban játszik csak tevékeny szerepet?
szal az utsó pár centin, és visszaútnál majdnem a tetejénél, h ne koppanjon?
ha ezt hígabbra cseréled, max koppanni fog a villa.
mozóval nem fogom összehasonlítani lévén nincs olyanom.
dj-n meg tényleg lenne valami(rendes, nem csak "korróziógátló") bevonat? nekem nem úgy tünt. mert ha van akkor biztos a tengelyét néztem a becsúszó helyett.
szal az utsó pár centin, és visszaútnál majdnem a tetejénél, h ne koppanjon?
ha ezt hígabbra cseréled, max koppanni fog a villa.
mozóval nem fogom összehasonlítani lévén nincs olyanom.
dj-n meg tényleg lenne valami(rendes, nem csak "korróziógátló") bevonat? nekem nem úgy tünt. mert ha van akkor biztos a tengelyét néztem a becsúszó helyett.
Írta 2004. november 04. - 08:38
ja még annyit ha hígabbra cserélem az olajat a dj-be akkor azért szebben fog mozogni, nem olyan csiga lassú lesz mint most, szerintem a szar mozgása a sûrû olajnak köszönhetõ.
Írta 2004. november 04. - 08:35
msot meg lehet engem cáfolni, de jól mozgó acél becsúszós villát még nem láttam. hiányzik róluk az a jó kis sikamlós felületkezelés.... :
Szerintem nem a bevonat miatt van, a dj-n ha megfigyeled nem egy alap krómozás van, hasonlítsd össze valamilyen mozó-val és látod a különbséget, a marzó féle krómozás legalább olyan csúszós mint az eloxálás. A régebbi krosszmotor telóknak is krómozott volt a becsúszószára , ez azért sejtet valamit.
Írta 2004. november 04. - 08:28
Hy
A marzók a nyílt olajfürdõs csillapítás miatt szörcsögnek és szörcsögni is fognak.Ez teljesen normális a Marzocchinál.
Szerintem csak telópumpával fújd a telót mert azzal lehet csak kicsi mennyiséget apránként belefújni és ezzel biztosan nem fújod túl.
Írta 2004. november 04. - 00:44
Vegre sikerult szervalnom egy '04-es drop off comp-ot. Meg garos is a kicsike. Csak az lenne a kerdesem, hogy az olaj "szorcsogese" az normalis? Remelem ertitek. Amugy fainul mozog, csillapit, csak a szorcsogest nemtom hova rakni. Volt tulaj aszongya, hogy ilyen volt uj koraban is. Meg van ra gari, szal nem naon izgulok, csak azert erdekelne a dolog. Elore is kocce a helpet.
Ja meg valami. Naon kefe, ha nem telopumpat hasznalok hozza, de azert latom, hogy mekkora nyomas van benne. (Manometeres pumpa, ha jol tom) Vagy inkabb dzsa be egy szervizbe es ott kerjek 1 telopumpat kolcson amig belovom? Azt vagom, hogy bal szar elofeszites ugye max 1 bar, a jobb szarba meg mehet asszem 2.5 korul. Javitsatok ki, ha tevedek, de asszem ez van a marzo ma'nyua'lban is.
Nya, bocs, hogy hosszu voltam. :
Ja meg valami. Naon kefe, ha nem telopumpat hasznalok hozza, de azert latom, hogy mekkora nyomas van benne. (Manometeres pumpa, ha jol tom) Vagy inkabb dzsa be egy szervizbe es ott kerjek 1 telopumpat kolcson amig belovom? Azt vagom, hogy bal szar elofeszites ugye max 1 bar, a jobb szarba meg mehet asszem 2.5 korul. Javitsatok ki, ha tevedek, de asszem ez van a marzo ma'nyua'lban is.
Nya, bocs, hogy hosszu voltam. :