Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3027 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nekem sem volt vele bajom még
ha elég olaj van avillába akor az egyik legjobb-legegyszerübb csilapító egység...

hscv nem próbáltam méd,de remélem ez hamarosan változik :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
kurvára nem hülyeség a seb.érzékeny.csill, ki kéne elõbb próbálni tán....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a sebességérzékeny csillapítás az olaj azon tulajdonságát használja, hogy idõ alatt keresztmetszeten csak meghatározott mennyiség jut át. megfejelve egy rugós szeleppel, kész a sebességérzékeny csillapítás (a rugó elmozditásához szükséges erõ)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts

Az hagyján, ha telenyomják újdonsággal, de az a gáz amikor ilyen hülyeségekkel nyomatják tele hogy sebességérzékeny csillapítás. Halál hülyeség, ha gyorsan mész, úgyse mozog sokat, mert a dolgok felett "átrepülsz"

erre annyi hozzáfûzni valóm lenne hogy az a sebességérzékeny csillapítás nem hülyeség..
Pl lehet a bringázásnak olyan területe ahol feleslegessé válik, DE pl dirt-ben nem hülyeség és freeride-ban sem.Néha szerintem DH-ban sem rossz dolog ha nem koppan;

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Az hagyján, ha telenyomják újdonsággal, de az a gáz amikor ilyen hülyeségekkel nyomatják tele hogy sebességérzékeny csillapítás. Halál hülyeség, ha gyorsan mész, úgyse mozog sokat, mert a dolgok felett "átrepülsz"

opht

opht

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hali!

Igen, ebben teljesen igazad van, de az aszfaltsprintek nem tartanak tovább, mint egy-egy emelkedõ leküzdése, tehát nem akarom órákig összenyomva tartani. Az, hogy ilyenkor meg kemény a maradék 3 cm-es rugóút, nem számít igazán. A Rock Shox Reba U-turn szép is jó is, de azért kivárom ez egy évet vele, hogy mik a visszajelzések, szerintem vele is jócskán lesznek problémák...
Nem igazán értem, hogy minek telenyomni az új villákat olyan funkciók tömegével, melyek egy idõ után csõdöt mondanak. De, ha ez a trendi, hát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem akkor nem biztos hogy ez a legjobb választás neked villából.

Neked U-turnös villa kellene, vagy valami ami gyárilag kevesebbet mozog. Az ETA sztem nem arra való, hogy beültesd a villát, és utánna huzamosabb ideig ugy is használd. Ez valami olyan, hogy mozog mittomén 120at a villa, aztán mikor jön az emelkedõ, akkor beülteted 50mm-re, és mikor felértél, akkor kiengeded, és teljes rugóúttal lezúzol. szóval csak rövidebb ideig jó csukott ETA-val menni. Meg ez a megoldás összenyomja a rugót, szóval ha lejjeb nyomod, akkor ezáltal elõ is feszíted.

vázcsere/villacsere
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

opht

opht

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Köszi a válszokat. Igazán azért kellene az ETA, mert a teló túlságosan kiemeli a kbringa elejét, és ez aszfaltdöngetésnél nem a legszerencsésebb. Utánajárok a dolognak, majd meglátom, mennyibe kerülne...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
05ös dropoffba meniy olaj kell száranként!?
manual semmi honlap szintén semmit nem tud az oem villák olajigényérõl

de nem ugyan anyi kell a szárakba.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
bocsánat h belekotyogok, de ez kb olyan mint a psylo sl-eken a lockout.
ami ugyis csak az elsö két hónapban haszálható(tönkremegy) de a user meg ugyis csak addig tekergeti, amig uj a villa.
utána szó nélkül elfelejti hogy van egyántalán ilyen , szükség meg egyántalán nem lesz rá.
mali meg egész feelóólejtõsen hangzik....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hát ha németországból van, akkor gondolom nem tudsz rajta már garanciát érvényesíteni. beviheted a Malihoz, lehet hogy meg is csinálják, de jó pár ezrest le kell majd tenned érte, és akkor se biztos, hogy bírni fogja.

Marzo betegség, hogy az ECC meg az ETA nem tökéletes.

ha mindenáron szükséged van rá, akkor csináltasd meg, de szerintem anélkül is jó villa az.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

opht

opht

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hali!

2003-as Marzocchi telót vettem Németo.-ból, 100 km-t futott. Még nincs teljesen kész a bringa, így élesben nem próbáltam ki, de az ETA elenged. Ha lenyomom 4 cm-t úgy marad, majd szép lassan visszenged belõle 2 cm-t. Jobban lenyomni nem tudom így félig összeszerelt állapotban (mármint a teló természetesen egyben van). Lehet ezen állítani, vagy annyi az egésznek?

Don

dukesbanana

dukesbanana

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Én a faktorban vettem 60e-ért, amúgy van nekik polcon is(legalább is volt)
Nagyon bejön, merev mint állat, rá lehet fújni, jól mozog, csak 1 kicsit súlyos... over 2.5kg :)

[VA]Johnny Knoxville

[VA]Johnny Knoxville

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Kössz kevin azt én is tudom (pontosabban nyílt olajfürdõs ssv szeleppel+levegõ rásegítés a jobb szárban) de tuti hogy nem csak az x-factorban szedethetem ki hanem vehetek külön is.amugy az összes dirt jumpolós konába ilyen van meg a mongoose thunderballban meg még sorolhatnám szerintom nagyon jó villa lehet végülis 70 000 a bolti ára
:guitar: S.O.A.D forever

[VA]kevin david mitnick

[VA]kevin david mitnick

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
azért nincs benne mert azt gyárilag épitik bele egy bringába a kona.... nem tom melyikbe:)de ha fel mész pestre és szépen meg kéred az x-factorban hogy szedjék ki a bicikliböl akkor biztos hogy ki szedik.ezzel csak az a baj hogy nem nagyon addnak hozzá allaktrészeket. amugy 100mm-t mozog és olajos ha jol tudom:)
FREE KEVIN!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Dirt Jam-et megtalálod a 2005-s OEM villák között.

[VA]Johnny Knoxville

[VA]Johnny Knoxville

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
ti biztos jobban tudjátok mint én!azért kérdezek a szemetekben marhaságnak tûnõ marhaságokat. szal az lenne hogy van ugye egy villa amit marzocchi dirt jam-nek hívnak. igen csakhát ez nincs rajta a weblapjukon(ahogy én láttam).meg semmi.lehet ilyen??amugy mit mondtok a pro verzióról???
:guitar: S.O.A.D forever

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Hogy is vannak a rugószinek marzóéknál???

/csak elgondolkodtam.../

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Áhh, kössz a választ.
Amúgy miután írtam ezt, aztán találtam leírást róla, így megtudtam ezeket...

(Pénteken lesz bringám!) :krol:
Amúgy ma van a szülinapom :tort:

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
2002-es, merthogy csak akkor futott ezen a néven. Korábban Z4, késõbb MX Pro a neve. Amúgy jó kis XC/maraton/enduro teló, Bomberhez méltóan szépen mozog (a spirálrugós azért finomabban reagál) és lehet neki adni rendesen. Lásd még az mtbr véleményeket. Azt hiszem 4.88 átlagpont a maximális ötbõl magáért beszél ;)

Az MXR air-t, milyen terepre és stílushoz ajánlanátok ?
Nem tudom melyik évjárat, szürke és kék a matricája, 80-100 mm belsõleg.
Ha valakinek van véleménye, az feltétlenül írja le :)