Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Started by
zOrg
, 2002. July 02. 06:48
Posted 2004. January 23. - 15:10
ok thx a segítséget, viszont olajszint értékeket az EXR-re nem találtam a marzo oldalán, eddig lor-tól jött egy olyan tanács, hogy kb száranként 100-130 ml...
esetleg ennél pontosabbat tud valaki nekem mondani?
esetleg ennél pontosabbat tud valaki nekem mondani?
Posted 2004. January 23. - 12:53
volt olyan z2, amiben csak az egyik szárban volt rugó, azt hiszem. meg egyik haverom is használta az exr comp-ot csak egyszárban rugóval. szerintem nem nagy gáz, de arra figyleni kell, hogy a felütésvédelme alapból arra van beállítva, hogy 2-t használsz. lehet, hogy az elején jól mozog, de a végén is jól fog, szóval szerintem könnyû lesz lekoppantani. de kipróbálod, és ha nem jó, visszateszed.
olajat meg öntsed addig, amig a villa mozgatás közben csökken az olajszint. (a csillapítóegységbe szivárog belefelé az olaj)
olajat meg öntsed addig, amig a villa mozgatás közben csökken az olajszint. (a csillapítóegységbe szivárog belefelé az olaj)
Posted 2004. January 21. - 15:34
Becsúszókat ki-be tologatni! Az olajszintet összenyomott állapotban kell mérni.
A marzokat szimmetrikusra tervezték, sztem nem tenne neki jót 1 rugóval használni... Aztán lehet semmi baja sem lenne!
A marzokat szimmetrikusra tervezték, sztem nem tenne neki jót 1 rugóval használni... Aztán lehet semmi baja sem lenne!
Posted 2004. January 21. - 15:23
a becsúszókat kell ki-be tologatni kicsit, ezzel érem el azt, hogy a levegõ kijöjjön?
illetve hol maradna benne levegõ?
(bocs mindenkitõl a gyp kérdésekért, de egyszer nekem is meg kell tanulnom valahogy...)
edit:
még azt is kérdezném, hogy milyen megoldáa az, ha csak az egyik rugót teszem vissza, mert igy nézegettem, és igy keménységre kb jó lenne, csak kérdés, hogy a telónak ez nem gáz e?
tehát inkább jobb két darab puha rugó, mint egy kemény???? (ha az összkeménység igy kb ugyanaz)
illetve hol maradna benne levegõ?
(bocs mindenkitõl a gyp kérdésekért, de egyszer nekem is meg kell tanulnom valahogy...)
edit:
még azt is kérdezném, hogy milyen megoldáa az, ha csak az egyik rugót teszem vissza, mert igy nézegettem, és igy keménységre kb jó lenne, csak kérdés, hogy a telónak ez nem gáz e?
tehát inkább jobb két darab puha rugó, mint egy kemény???? (ha az összkeménység igy kb ugyanaz)
Posted 2004. January 21. - 15:20
Igen! Kupak kicsavarva rugók még kint, és mehet bele az olaj.
Néha mozgasd meg egy kicsit, hogy a levegõ ki tudjon jönni.
Néha mozgasd meg egy kicsit, hogy a levegõ ki tudjon jönni.
Posted 2004. January 21. - 15:09
aha most megnéztem tényleg van valami abban amit mondasz...
ja még annyi, hogy az olajat akkor kell beletölteni, amikor már alul becsavartam a nyomórudakat a lábba, és már csak a vállon lévõ csavarok nincsenek becsavarva, és ilyenkor kell a becsúszószár belsejébe tölteni az olajat ugye?
ja még annyi, hogy az olajat akkor kell beletölteni, amikor már alul becsavartam a nyomórudakat a lábba, és már csak a vállon lévõ csavarok nincsenek becsavarva, és ilyenkor kell a becsúszószár belsejébe tölteni az olajat ugye?
Posted 2004. January 21. - 14:47
Nem ilyen egyszerû! Kellenek hosszabb negatív rugók is a nyomórúd feje alá, kompenzálván a rövidebb rugókat.
Posted 2004. January 21. - 14:02
még azt kérdezném, hogyha gyárilag elvileg 100mm-t mozog a teló, de nekem elég lenne 80mm is, akkor vajon rakhatok bele 80mm útra tervezett rugót, vagy ez nem ilyen egyszerû?
Posted 2004. January 21. - 02:21
;D
igazad van!
ha különbözõ színû van a két szárban, és elfelejtem, melyikben milyen volt...
igazad van!
ha különbözõ színû van a két szárban, és elfelejtem, melyikben milyen volt...
Posted 2004. January 20. - 23:46
nem sznobság kérdése, hogy lásd milyen színû a rugó, hanem, hogy esetleg tudjad milyen kemény : :
persze vágom, de csak addig kell a szín amig belerakom, mert akkor már megjegyeztem, hogy milyet vettem, tehát tudom késõbb is a keménységét
éééés haaa elkezded keverni, pl fehér + egy zõd, majd késõbb mégis inkább egy piros, és elfelejted?
úgyis beléd kötök ;D
Posted 2004. January 20. - 13:37
Posted 2004. January 20. - 13:34
rugokemenyseg megallapitasara a legegyszerubb megoldas.
full kipuhitod.
akar kezbe vett rugoval is lehetezutan rakasz vmi sulyt sok par kilot vagy ful testel ranehezkedsz.
lemered mennyit ul be majd lemred a etrhelest amit adtal neki.
es kesz is van!
nem a szineket keresgelni...
Hát igen, ez valószínûleg egyszerûbb, mint kicsavarni egy kupakot és megnézni a színét! ;D
Posted 2004. January 20. - 13:23
gians hatul megy ~120mm
most.
full kipuhitod.
akar kezbe vett rugoval is lehetezutan rakasz vmi sulyt sok par kilot vagy ful testel ranehezkedsz.
es kesz is van!
most.
full kipuhitod.
es kesz is van!
Posted 2004. January 20. - 11:48
nem sznobság kérdése, hogy lásd milyen színû a rugó, hanem, hogy esetleg tudjad milyen kemény : :
persze vágom, de csak addig kell a szín amig belerakom, mert akkor már megjegyeztem, hogy milyet vettem, tehát tudom késõbb is a keménységét
Posted 2004. January 20. - 11:46
de lehet csak a gyári ilyen fos, és egyik modern telóolaj sem bántaná!
nana..!
Bomb, lehet, hogy usában nem így van. De nálunk mire hozzád ér a teló, a rugón lévõ festék iszapként feloldodott az olajban! Ezért ajánlott egybõl olajcsere!
Posted 2004. January 20. - 11:37
a z2 alapbol 75mili. de nekem van 11centi uthoz való rugóm otthon plangba. pihen. szal akkor ha a qr20 alsószárhoz van hosszabb nyomórud, akkor csak a z2 becsúszóhosszusága lehet a szük keresztmetszet. de 10 centi utnál többet ugyse akarnák. minek?
80mili nem kevés a giáns-ba? az 150 hátul nem?
80mili nem kevés a giáns-ba? az 150 hátul nem?
Posted 2004. January 20. - 10:21
z2-bol szertem 80mm kihozhato.
a qr20-as labrol visz nem tudom, hogy regi-e vagy uj?
es igy amr szupercsikidam party.
most en is elol 80mm-el nyomulok
qr20 2000 evjarat mert az ujjat nem szeretjuk....
:-)
a qr20-as labrol visz nem tudom, hogy regi-e vagy uj?
es igy amr szupercsikidam party.
most en is elol 80mm-el nyomulok
qr20 2000 evjarat mert az ujjat nem szeretjuk....
:-)
Posted 2004. January 20. - 02:22
Posted 2004. January 20. - 02:17
ggx
ment privat a rugo kerdesre ,feltetelezem olvasod azt is ...
...nem csak itt kerdezel ezerrel ..
remelem segitettem
ment privat a rugo kerdesre ,feltetelezem olvasod azt is ...
...nem csak itt kerdezel ezerrel ..
remelem segitettem