Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Macee:
A kerdes hogy hatra vagy elore?

Mert tul kepp elol jon jobban...

Azt ajanlom, ha sporolni akarsz, inkabb vegyel egy fullos tarcsat elore, /logenny, meg bowdenesek kilove/ meg egy regi HS 33/22(megjobb)- at hatra.
En is ezt csinalom ;)

De egy jo LX vagy egy '01 es XT is nagyon jol fog... csak jo pofa kell... igy meg sporolsz vagy 2-300g ot.
-mindezt hatra-

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
van egy nagy kérdésem

az hogy mejiket jánljátok egy  hát ds gépre tárcsafék vagy hidraulikus magura felnifék

az ok amiért inkább hs33 at szeretnék az ára meg nem kell hozzá 10 ronggyé agyat vennem

de mondjátok azért mejik jobb

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
160-as LOGAN vagy LEE-CHI???  ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Azt nem nagyon hinnem, hogy a tarcsafek torte el a telot, szerintem ez hulyeseg.
Hany kilos volt a ficko, es mekkora/milyen tarcsa?

Joe

Joe

vendég

• fórumtag
  • 132 posts
Egy kérdést intéznék a tapasztaltakhoz!!
Tervezem tárcsafék vásárlását (majd ha lesz cash), de egyesek ilyesztgetnek olyannal, hogy látott már fékhídnál eltört telót, amit a tárcsafék csavaróhatása okozott!! Vajon mennyi az esélyem arra, hogy egy Bomber Z2-es megsínylene egy tféket??

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Aha......  :-X

Hát nemtom!!!Be fogom vinni egy szervízbe, leszedetem a szerelõbel a géprõl (mer eddig mindíg gépen csinálta a légteenítést) és jól átrázogatom meg minden!!! Hátha jobb lesz...

Nm ér rá valaki velem együtt szórakozni ezzel a hét második felében egy órácskát ? ? ? Valaki nagyon tapasztalt!!!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Major!
Tuti, hogy nincs benne levegõ? Trükkösek ám a kis légbuborékok! Mozgatni, forgatni, kocogtatni kell a rendszert, hogy az utolsó apróság is kijöjjön. És nem árt alulról felfelé csinálni, merthát az a levegõ természetes útja. Másik ok ami miatt nyúlós érzést adhat: nem párhuzamos a tárcsa a betétekkel. Bár ez nem valószínû..

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Micsoda? Most vettem a Z3 helyett Black Elite 100/120-at, vagy 3 cm az eltérés a villák között! Ezek szerint lesz egy kis difi...

Egy kisebb emelkedésû, illetve rövidebb stucni?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
De végül meg tudtátk oldani ? ? ? Esztergomra kész lesz ugye ? ? ?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Egy kis duzzogás:

Van nekem Deore 02'-es hidra fékem. Lett új elsõ telóm, amihez 10cm-vel hoszabb félkcsõ kellene. De nem lehet kapni sehol!  >:(
A 02'-es Deore tulajok tudjanak róla, hogy gyk. semmi alkatrészt nem lehet hozzá kapni jelenleg hazánkban. Se kábel, se fékpofa, semmi... Röhej.
Így most ez az apró manõver cirka 10e forintosba fog nekem kerülni. No comment.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Köszi!!!  ;)

Keresem...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
fogalmam sincs itt van valahol ebben a topicban
ha nem találod akkor dobok egy privátot nehogy itt anyázzanak a fiuk ;D ;D ;D

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
JÓ!!! Csak ahoz egy kicsit több olaj kéne mint ami most van...  :-X

Azt mond el hol írtad le már ezt kcsit részletesebben ? ? ?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
próbáld meg mert az "én" módszerem igazán  ojan fékkörökhöz jó ahol nagyobb a túlfolyó tartály mert nagyon oda kell figyelni hogy mindig tele legyen nehogy levegõt szívjon a munkahenger.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Én is felülrõl küldtem!!! Pont úgy ahogy írtad!!! Lehetséges hogy alulról csinálva jobb lenne ? ? ?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
hát lehet alulról és felülrõl kezdeni a dolgot. na már valahol leírtam kétszer is asszem itt az általam preferált módszert /nagyobb jármûvekbenis  ígyszoktam/

tehát a bringás fékeket ahogy az újságban is volt lehet alulról is feltölteni olajjal amíg a túlfolyón ki nem csordul majd  elzárni a légtelenítõt és felpumpálni aztán kinyíitni és így tovább.

na ezzel ellentétben én felülrõl töltök addig amíg alul ki nem lõ az olaj aztán ua. mint a fenti.

próbáld meg egyedül .
én csak  saját magamban bízom.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Az eredeti Shimano olajat!!!Ami alapban is a fékbe van!!! Amúgy nem én légtelenítettem hanem egy haverom és én ketten!!! A módszerrõl mit írjak?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
tényleg, hogyan légtelenítesz??
milyen olajat használsz?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
nem tudok. igazából az ilyen dolgokat saját magam szoktam csinálni a kocsimon is. szóval saját tapasztalatomon alapulóan nem tudok ajánlani senkit.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Hát ez az...  :-/

Nem tudsz olyan helyet ahol tuti 100%ra megcsinálják olcsóér ? ? ?