Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A nõi bringások jövõjéért!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
31 hozzászólás a témában

#21
aszaltszilva

aszaltszilva

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nincs indulat, elnézést ha így érzõdött.

"...ha nem szívódtunk volna fel ahogy azt Én is tettem, akkor mostanra a csatlakozókkal már több tízen lennénk. (20-30-fõ biztos.)"

Ez most miként is jön ide? Vagyis Ti tehettek róla, hogy kevesen vagytok?

"Te szívesen váltanál egy olyan kategóriára ahol leköröznek, ronggyá vernek?"

Nem örülnék, készülnék, edzenék. De akkor ennek fényében mindenkinek kéne egy saját katagória, hogy abba ne verjék rongyá?

Az XCO szakág szerintem nem arról szól, hogy az "átlag" bringás jól érezze magát, ez versenysport, itt szenvedni, küzdeni kell.

#22
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Sztem kár a gõzért! Akinek csak annyira futja az idejébõl, hogy egy kört teljesítsen egy XCO futamon, az inkább induljon mtb maraton rövidtávon, vagy TT-n. Az a 6,5 kilométer már ne legyen kihívás, azért nem érdemes egy kategóriát fenntartani. (Bár mivel összevonják a két kategóriát, nem szûnik meg a rövid sem.) Az, hogy kicsit többet kell tekerni, na bumm! Tessék két körrel többet edzeni, biztos, hogy meg tudjátok csinálni.
Amúgy, igen, jó látni a hölgyeket versenyeken, de verseny, amihez edzeni kell.

#23
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Ez nem ilyen egyszerû...edz többet Kata! Amint a rövides nõnek lehetõsége nyílik, tényleg edz majd többet és akkor önszántából, mikor már eléggé felkészültnek érzi magát, akkor vált, válthatott a nehezebb kategóriára.
Ebben az intézkedésben nem a jelent féltem, hanem a jövõt, hogy az eddig is kevés versenyzõ még jobban megritkul, mert nem tudja teljesíteni a távot, és a kezdõk nem mernek belevágni, mert bizony ez a sport nehéz még az az egy kör is!
Igen Én is alaposan átnéztem az idén és az elmúlt években versenyzõ lányok létszámát, mindegyik karegóriában. Igazad van az átlag 5-6 fõben nyilvánul meg, de nem mindíg jön el mindenki, hol ez hol az nincs jelen. Azokról nem is beszélek akikkel 2000-tõl együtt versenyeztem, és ki tudja milyen okból közülük idén csak a Sikter Zsuzsit a Szalai Juditot egy versenyen és Magamat láttam. Elég sok név volt akkoriban még, és ha nem szívódtunk volna fel ahogy azt Én is tettem, akkor mostanra a csatlakozókkal már több tízen lennénk. (20-30-fõ biztos.)
Azt is megnéztem milyen köridõk, részidõk vannak egy átl rövides és közepes hölgy esetében. A Legjobbak közt 2 perc/kör a gyengébbek között még több 4,5,6. Te szívesen váltanál egy olyan kategóriára ahol leköröznek, ronggyá vernek? Semmi másról nincsen szó, csak hogy egy kategória amely egy "átlagos" nõ számára örömet okozott, megszûnik és lesz egy sokak számára teljesíhetelen, és/vagy kudarcot elõidézõ kategória.
Az Elnökkel folytatott levelezésembõl pedig az derült ki, hogy még nincs végleges határozat.
Amúgy, miért ez az indulat?
Én elsõsorban anya vagyok már, nem sportoló. Az egész idei dolog móka volt és ha lesz kedvem, akkor mókázom jövõre is, ez nem Rólam szól.
üdv!

#24
aszaltszilva

aszaltszilva

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szerintem ez a felvetés több helyen sántit, illetve több a csúsztatás benne.

"..OX-ben meg akarják szüntetni a rövidtávú nõi kategóriát.."

Mint az már kiderült, nem csak ezt az egy kategóriát akarják megszüntetni, hanem az egész rövid távot, vagyis a hobby katagóriát.

"A rövides nõk egy kört szoktak tekerni az elit pályáján, ami komoly technikai tudást igényel, de nem kell hozzá komolyabb edzést végezni, hogy végig tudd tekerni."

Ez ebben a fomában nem igaz. A rövid távú kategóriák a legtöbb esetben könnyitett pályán, nem az elit pályán mennek.
Komoly edzést egyébként a 2 kör leküzdéséhez sem kell végezned ha csak az a cél, hogy "végig tudd tekerni"

"...több tíz nõ sportolását szünteti meg a szövetség..."

Nézd meg az XCO Magyar kupa 2009-es összetett eredményeit, az általad említett több tíz nõ az pont 7db.
http://mmtbszsz.hu/w...szetett2009.xls
Ha sorra végig nézzük a 2009es év versenyeinek eredmény listáit akkor az is kiderül, hogy egy-egy versenyen a rövid távú nõi kategóriában nem indultak többen 5 versenyzõnél.

Esélyegyenlõség?!

Nézzük végig. Adott egy 25 éves hölgy. Szeretne XCO-ban indulni. Milyen lehetõségei voltak idén? Rövid táv nõi, Közép táv nõi, Elit nõi. 3 lehetõség.
Vegyünk egy 25 éves fiút, Rövid táv férfi, Közép táv férfi, elit férfi felnõtt. 3 lehetõség itt is.
Ezekbõl elvesznek 1et, marad mindkét nemnek 2-2 lehetõség. Ez miért sérti az esélyegyenlõséget? Mert többet kéne edzened, hogy eredményes legyél Kata?

#25
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
andris megvalósul, már kaptam email-t a határozatról (mint bíró).

Rövis és közép lesz összevonva, 2. osztály elnevezéssel. Lehet indulni licensz nélkül is, de éretelemszerûen pontot nem kap a delikvens. Ami Téged jobban érinthet, szigorítják a frissítõpontokon való csapattag jelenlétet (csapatmez, 2 versenyzõnként max. 1 ember, stb.)

Nem igazán értem a kifakadás mivoltját. Nem törlik el a nõi rövidtávot, hanem összevonják a középpel. Így, ha minden igaz 2-3 kör lesz a 2. osztály távja (férfiaknál legalábbis ezt írták). Nem gondolnám, hogy az olyan komoly anyagi többletet igényel mint egy kör. Sõt õszintén szólva az egy kört tartottam eddig furcsának. 6,5 km, fél óra...

A max. 10 fõs rövidtáv és a 8-10 fõs középtávból lesz 20 versenyzõ, legalább lesz verseny és nem mindenki az 5.-6. helyével fog bajnoki 3. lenni. Ha meg valakit az zavar, hogy eddig dobogóközelben volt, most meg 10. lesz az tekerjen többet, vagy élvezze a 10. helyet, szerintem ez utóbbi is jól hangzik.

És félreértés ne essék, én kimondottan örülök, ha sok nõ jár versenyekre. Legalább nem olyan unalmas a maratonok rövid táv középmezõnye (ahol tartózkodni szoktam verseny közben) :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#26
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Az elnökség 5 fõt számlál, Õk a döntéshozók. Mind ffi, amivel teljesen elégedett lennék abban az esetben, amennyiben a nõk sportolása ugyanolyan kiemelten kezelt lenne, mint a ffiak szakága. Az összevonás kifejezés a középtáv felduzzasztása érdekében, pedig nem helyes, ugyanis nem két pohár vízrõl van szó, hanem emberekrõl és az Õ lehetõségeikrõl.

#27
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

elvileg xco-ban a közép és rovidtáv össze lesz vonva. (de hogy ez megvalósul-e, azt nem tudom)

én mondjuk inkább egy licensz nélküli hobbi kategóriának örülnék jobban, hogy minél több embernek lehetõsége legyen kipróbálni ezt a versenyformát.

Már megvalósult, idén sem kellett licensz a rövidtávon.


A sebesség mindent megold.

 


#28
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A férfi rövidtávot nem szüntetik meg?

elvileg xco-ban a közép és rovidtáv össze lesz vonva. (de hogy ez megvalósul-e, azt nem tudom)

én mondjuk inkább egy licensz nélküli hobbi kategóriának örülnék jobban, hogy minél több embernek lehetõsége legyen kipróbálni ezt a versenyformát.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#29
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Biztos vagy benne?
FEB Elnöke: Kristonné Herczeg Vera
Fõtitkár:Módos Gabriella
Triál Szakágvezetõ:Barsi Zsuzsa
Biztos nem olyan könnyû mint képzeled, de azért hajrá!

Sõt, tavaly még a szövetségi kapitány is nõ volt.

Egyébként azért kevés a nõi kategória, mert kevés a versenyzõ és annak nincs túl sok értelme, hogy a minden kategóriában csak 1-2 ember legyen.

A férfi rövidtávot nem szüntetik meg?


A sebesség mindent megold.

 


#30
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Felmerült Bennem a kérdés honnan tudja egy férfi, hogy mire képes egy nõ!?
Ugyanis a szöv.-ben csak férfiak vannak.


Biztos vagy benne?
FEB Elnöke: Kristonné Herczeg Vera
Fõtitkár:Módos Gabriella
Triál Szakágvezetõ:Barsi Zsuzsa
Biztos nem olyan könnyû mint képzeled, de azért hajrá!

#31
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Kiragasztom a tetejére, hátha többen észreveszik.
"In idem flumen bis non descendimus"

#32
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Gondolom nem csak a nõknek jó ha bicózhatnak, hanem még látványnak is jó ha egy csinos lányzó teker! Az MMTBSZSZ és az MTB fórum legújabb felvetése, hogy OX-ben meg akarják szüntetni a rövidtávú nõi kategóriát, amely kategória jelenleg a legtöbb fõt számlálja. A rövides nõk egy kört szoktak tekerni az elit pályáján, ami komoly technikai tudást igényel, de nem kell hozzá komolyabb edzést végezni, hogy végig tudd tekerni. Tehát a kezdõ mounti-s lány, ezeken a versenyeken tudta eldönteni, tetszik avagy sem a sport. Jelenleg a rövid, közép, és elit kategória létezik a nõk számára, ellentétben a férfiak megszámlálhatalan kategóriáival szemben. Amennyiben ez a döntés megszületik, úgy a jelenlegi több tíz nõ sportolását szünteti meg a szövetség, ugyanis ahhoz, hogy a középtávon induljon valaki ahhoz már komoly felkészülés szükséges, amit nem mindenki engedhet meg magának.
Felmerült Bennem a kérdés honnan tudja egy férfi, hogy mire képes egy nõ!?
Ugyanis a szöv.-ben csak férfiak vannak. Minden sportágban létezik nõi szakág, hogy lehet, hogy itt semmi ilyen nincs. Esetleg tudatos manipuláció, sorvasztás az egész!? Minden profi lány elszivárog a sporttól..(Csomor Erika),mert se anyagi se erkölcsi megbecsülése nincsen, a kezdõknek elveszik a kezdés lehetõségét, a kiöregedõknek nincs master! Esélyegyenlõség?!
Szeretném elérni, hogy kiálljunk a nemünk mellett és a férfiak is mellettünk!
Ha ehhez az kell, hogy létrehozzuk a Nõi szakágat, hát fogjunk munkához!
Bizakodom, hogy megértitek aggodalmamat és sokan lesztek lelkes aktivisták a Nõi mountisok megmentésére!