Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A nõi bringások jövõjéért!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
31 hozzászólás a témában

#1
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás

Kedves Kata!

Egy csapattársamtól kaptam meg a kör-emailt, amelyben véleménynyilvánításra és összefogásra kérsz bennünket, nõi montisokat. Én eddig még csak két XCO-versenyen indultam, így nem vagyok a téma szakértõje.
Elõször is jó volna tudni pontosan mi hogyan fog változni. Egy ilyen döntés bizonyára nem születik „hasraütés-szerûen” - ahogy fogalmazol -, nemzetközi elõírásoknak is meg kell felelni.
Ha úgy van, ahogy írjátok, hogy mind a nõk mind a férfiak esetében összevonásra kerül a két táv, akkor be kell látnod, hogy diszkriminációról nem beszélhetünk. Egyébként egyetértek Rémhörcsög minden szavával. Megnéztem a 2009-es OX versenyek eredménylistáiban a rövid- és középtávos nõk számát. Nemigen van verseny, ahol összejött mindkét kategóriában dobogónyi induló. Így egyértelmûen van ráció abban, hogy ez a két kategória jelenlegi formájában megszûnjön. Nem csak a versenyszervezõk kényelméért, hanem versenyzõk érdekében is. Ilyen kevés indulóval dobogóra állni nem dicsõség, versenyezni nem élvezet.

Jó, hogy elindítottad ezt a témát, mert így több véleményt is megismersz, de ezt a problémát „a nõi bringások jövõjének” kérdéseként titulálni messze túlzónak tartom. Ahogy a nõi szakágat és a megmentést is.

Rácz Katalin
BringaBanda SC


Szia!
Igen tulzó is meg nem is!
Mindenesetre köszönöm, hogy emiatt regisztráltattad magad.

#2
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
" Én a pályát, a távot akarom legyõzni. Ti meg folyton csak arról beszéltek, hogy hányan vagyunk...Nem teljesen mindegy!?"

Eddig az volt a baj hogy csokken a versenyzok letszama. Most azt mondod, ez mindegy.

???

Ha a tav a kihivas, akkor a 2 kor ugyanugy kihivas, sot, akar 1 kor utan meg is lehet allni. Es akkor ugyanugy mondhatod hogy igen, 1 kort tudtal menni. Az eredmenylistan dnf lesz, de a helyezes ugyis mindegy akkor ez ugysem szamit.

En nem hurrogok le senkit, csupan eszervekre lennek kivancsi. Amiket felhoztal, maximum magadnak mondtal ellent, de hogy konkretan kinek es miert lenne jo az 1 kor az meg mindig nem derult ki pontosan.

Bocs az ekezetnelkulisegert, telefonrol irok.

Kusz Matyas
High5 magyar importor-forgalmazo, U23 OB 2. es 3. Helyezett, 2008 u23 vilagranglista 113., ZKSE utanpotlasneveles
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#3
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Ironizáljatok, de Én nem az ellenfelemnek élem meg a versenytársamat, Én a pályát, a távot akarom legyõzni.


1 kör kinek kihívás? Ha a fentebb említett nõk szívesen elindulnak egy maraton rövidtávon, akkor az xco két kör sem fog problémát jelenteni nekik.

#4
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
ha annyira kell az egykörös verseny, akkor ott az SE rendezzetek. végülis a 3 db érem van vagy ezer Ft. majd a tömeges érdeklõdést látva, hirtelen észbe kapnak a szövetség diktátorai, és buzgón szórván a hamut a fejükre vállon veregetnek hogy igazad volt. csak nehogy az derüljön ki hogy a nõk, akiket meg szerettél volna szólítani azért nem reagálnak mert nem tesznek ki egy dobogónyi mezõnyt sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#5
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Végigolvasva a hozzászólásokat elég érthetõ észérveket írtak a többiek, hogy miért is nincs létjogosultsága a rövid távnak (fõleg nõiben). Ez ellen Te észérveket nem nagyon soroltál fel, csak azt hajtogatod, hogy 1 nõre is külön kategóriát kell indítani, ha úgy szeretne indulni.

Az utánpótlást is ilyen érvekkel gyõzöd meg?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#6
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm a leszúrást megérdemlem!
Elkeseredtem, hogy a nõk, akiket meg szerettem volna szólítani nem reagálnak, csak azt látom, hogy mindenki a beszélhetnékét éli ki!
Ha Nekem ez a szerintetek "nevetséges" dolog a szívügyem, miért ne próbálkozhatnék egy kicsit felrázni és összefogni a Nõket, ami amúgy is egy gigászi dolog, lehúzás nélkül.
Ha valaki próbálkozik valakmivel azonnal földbe kell döngölni? Én nem csinálnám ezt másokkal, ha valamiben nem vagyok kompetens.
Ironizáljatok, de Én nem az ellenfelemnek élem meg a versenytársamat, Én a pályát, a távot akarom legyõzni. Ti meg folyton csak arról beszéltek, hogy hányan vagyunk...Nem teljesen mindegy!? Ez Mo. itt szó sincs nemzetközi színvonalról, értsétek már meg, mivel ez így van, akkor pedig örülni kell annak, hogy egyáltalán vannak és minnél szélesebb skálát kellene nekik felkínálni. Az a három db érem 1000 ft.-?! Ha valamihez nem tudsz hozzátenni, akkor az a megoldás, hogy elveszel belõle? Pontosan Így kezelik Mo.-on a Nõk helyzetét, ahogy itt most Ti mindenki fecseg, okoskodik, lehúz, kritizál és senki sem csinál érte semmit!
Köszönöm, hogy felráztatok!
Üdv. mindenkinek! Király Katalin, testnevelõ, Lavine Se: utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület

#7
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kedves Lavina SE, vagy ki. Szerintem ha valamit szeretnél elérni az életben, akkor nem kell ismeretlenül versenyzõket fikázni.
A feleségem tudod miért nem indult csak maratonon, és xc-ben sosem? Mert vicc az egész amatõr mezõny! Pont az ilyenek miatt, mint te is vagy. Biztos jó lehet az anyuka klubban azt mondani, hogy én elsõ lettem az országos bajnokságon. Úgysem tudják mennyien indultak, és mi a szint ott. De nem kell messzire menni, csak a nõi pályaversenyeket megnézni. Ha a "megboldogult" Magdi néni alá adunk egy kontrás csepelt, akkor is dobogós, mert rajta kívül még ketten indulnak. Így lehet valaki ötszörös bajnok, meg ezerszeres válogatott. Én 93 környékén versenyeztem, és legalább annyi nõ volt az indulók között, mint most középtávos férfi.
Szerintem gondolkodj, mielõtt túlpörgöd magadat...
Egyébként is mit vártál? A fórum olvasóinak többsége olyan bringás srác, akinek a párja nem bringázik. Na pont leszarják, hogy megszûnik-e egy kategória. Ha önigazolásra van szükséged, akkor valami feminista fórumon pl itt: http://forum.index.h...ticle?t=9165170 kellene felvetned. Remélem sikerül végigvinned, amit eltökéltél, az értelme már megkérdõjelezhetõ.

#8
aszaltszilva

aszaltszilva

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Amúgy, miért ez az indulat Kata?

#9
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. A maratonokon SZERENCSÉRE nõ a nõi indulok száma (és gyakran olyan ér el jó helyezést röviden, akirõl még senki nem hallott). Szóval egy nõ, aki ki akarja próbálni milyen jó is montizni' egyet verseny körülmények között (mert baráttól, pártól, testvértõl, aputól, barátnõtõl látta, hallotta) az elmegy egy maratonra és elindul rövid távon. Megjegyzem egy maraton rövid táv teljesítése általában másfél óra feletti az elsõ nõnek, egy XCO 30 perc, ha két kör lesz mondjuk 70 perc (azt aláírom, hogy jóval nehezebb a pálya), hol itt a probléma?
Az meg, hogy mindenkinek legyen megfelelõ kategória elég badarságnak tûnik. Semmi értelme 2-3 fõre indítani versenyt. Aki ilyen kategóriában teker nem is nagyon fog fejlõdni, mert minek...nincs rákényszerítve.

Egy lelkes rövidtáv maratonozó és versenybíró
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#10
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Na akkor az elejérõl.

Egyrészt semmilyen nemzetközi szabály nem köt egy XC versenyen az Elit kategórián kívül semmit. Tehát akár nyugodtan be is szüntethetnék az összes amatõr kategóriát, az se számítana.

"Kit érdekel hogy hány fõböl hányadikkénk ér be az ember, ha nincs is olyan kategória, amiben saját magát felmérve, el tudna indulni. "

Ha egy darab hobbi kategória lesz, akkor miért is nem tudod femérni magad?

Én még mindig azt látom, hogy az indulat és a "csakazértis" hajt téged.

Ennyi erõvel akkor osszák fel a többi kategóriát is? Legyen kék biciklis kategória, meg félrövid barnahajú kategória is. Vagy 170-175 cm-es kategória. Mert ugye ez is biológia és veleszületett adottság, mint ahogy férfi, vagy nõ az ember.

Jó érzés a dobogón állni, kétségtelenül, nekem ezt nem kell mondani. De próbáltad már úgy is, amikor küzdeni kell érte?

Szerinted a rövidtávos férfiak amúgy miért nem hallatják hangukat?

A sportág fejlõdését pont hogy elõsegíti egy ilyen, mindenki számára nyílt kategória, lásd a maraton is ezért tömegrendezvény, mert nem kell licensz, bárki nevezhet és indulhat.

1993-hoz hasonlítod? 5 éves voltam, de tudom, hogy nem csak a nõi kategóriában volt többszöröse a mostaninak az indulók létszáma. Miért is? Pl. nem volt maraton. Aki versenyezni akart, XC-n kellett indulnia.

Ez a maratonok megjelenésével kialakult trend, ha nem vetted volna észre, a maratonokon indulók száma folyamatosan nõ, míg az XC-n indulóké csökken.

És ez nem csak Magyarországon van így, ez a nemzetközi helyzet is, annyira komoly, hogy Olimpián ki akarják venni az XC-t és maratonnal helyettesíteni.

Magyarázd már légyszives meg nekik is. :)

Aki annyira amatõr, hogy nem tud letekerni 2 kört egy XC-n, annak ott NINCS HELYE. Az amatõr 170 cm-es kosaras sem fog elmenni az NBA-be kosarazni. A gyengébbek/kevesebb technikai tudású versenyzõknek találták ki a Maraton rövidtávot. Igaz az is hosszabb mint 5 km. De ha egy monociklis (egykerekû bringás) le tud tekerni bármilyen maraton rövidtávot (igen, sokszor van ilyen) akkor 2keréken _bárkinek_ sikerül, Neked is.

Ne hidd azt hogy személyeskedés, vagy utálom a nõi versenyzõket, vagy lebecsülöm õket mert gyengébbek. Ugyan dehogy.

Csak arra akarunk mi itt mind rávilágítani, hogy egy kõkemény versenysportba nehogy az legyen a lényeg hogy minél könnyebb legyen...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#11
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Szerintem meg a hegyikerékpár pont a kitartásról szól. Aki már XCO-ban gondolkodik azt nem a +1 kör fogja elriasztani,visszatartani, vagy ha igen, akkor meg is érdemli. Függetlenül tõle, hogy nõ vagy férfi. Ez egy kemény sport, és amelyik nõ belevág az szerintem tisztában van evvel. Azért megy versenyre mert élvezi a szenvedést, kûzdést. A kedv meghozásához ott van a család, barátok, túrázás és a családias, baráti hangulatú maratonok, ahol a kutyát nem érdekli, hogy kétszázadiknak vagy kétszázötvenediknek érsz be.

#12
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Jelenleg 530 körüli fõ olvasta a feldobott témát, abból ha jól megnézitek 10 fõ alatti létszám nyilvánította ki negatív véleményét. A többiek vagy hallgatnak-beleegyeznek vagy egyszerûen nem érdekli Õket.
Elfogadom a hozzászólásokat és mérlegelem, de azért nem hiszitek, hogy 10 fõ többségében ffi vélemény elég ahhoz, hogy meggyõzzön a meglátásom helytelenségérõl?!

530szor nyitották meg a topicot, talán ha 100 ember olvasta, ráadásul itt kevés a versenyzõ, a többséget egyáltalán nem érdekli, hogy mi lesz a rövid távval.
Most, hogy jobban belegondoltam és az írásod is segített benne, egyetértek a szövetséggel, felesleges egy nem versenysporthoz asszisztálnia.


Most akkor mit is szeretnél?
Azért létrehozni egy Nõi szakágat az egyre fogyatkozó mezõnyben, hogy izzadás nélkül végigtekerjetek (toljatok) egy kört, 5-6 km-t, mert kettõ, 10-12 km már nagyon fárasztó?
Egy VERSENYEN? A kezdõ szerintem vegye tudomásul, hogy egy kerékpár OX versenyen képesnek kell lenni letekerni akár 15 km-t is egyvégtében.:)
Ha nem képes rá, akkor nem biztos, hogy ott van a helye.
Idáig volt lehetõség rövidtávozni és mégis fogynak a nõi hobbi indulók, akkor kinek is gondoltad a dolgot?
Nekem elég nevetséges ez az erõlködés.

Egyetértek.


A sebesség mindent megold.

 


#13
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A rövides nõk egy kört szoktak tekerni az elit pályáján, ami komoly technikai tudást igényel, de nem kell hozzá komolyabb edzést végezni, hogy végig tudd tekerni. Tehát a kezdõ mounti-s lány, ezeken a versenyeken tudta eldönteni, tetszik avagy sem a sport.
a kezdõknek elveszik a kezdés lehetõségét
Ha ehhez az kell, hogy létrehozzuk a Nõi szakágat, hát fogjunk munkához!
Bizakodom, hogy megértitek aggodalmamat és sokan lesztek lelkes aktivisták a Nõi mountisok megmentésére!


Most akkor mit is szeretnél?
Azért létrehozni egy Nõi szakágat az egyre fogyatkozó mezõnyben, hogy izzadás nélkül végigtekerjetek (toljatok) egy kört, 5-6 km-t, mert kettõ, 10-12 km már nagyon fárasztó?
Egy VERSENYEN? A kezdõ szerintem vegye tudomásul, hogy egy kerékpár OX versenyen képesnek kell lenni letekerni akár 15 km-t is egyvégtében.:)
Ha nem képes rá, akkor nem biztos, hogy ott van a helye.
Idáig volt lehetõség rövidtávozni és mégis fogynak a nõi hobbi indulók, akkor kinek is gondoltad a dolgot?
Nekem elég nevetséges ez az erõlködés.

#14
kela

kela

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
és akkor kérlek, nézz utána mondjuk a Top maratonon induló hölgyek számának. az xc felkészültséget igényel, s ha kedvem támad indulni a férfiak között egy xc versenyen,akkor nekem is bele mennem abba, hogy nem lesz férfi rövidtáv, vagyis vagy rendesen felkészülök vagy maradnak a maratonok arra,hogy eldöntsem, akarom-e csinálni ezt a sportot. Hozzáteszem egy maraton hangulata sokkal inkább fogja meg az adott újoncot, mint egy XC versenyé.

#15
Lavina Se

Lavina Se

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Jelenleg 530 körüli fõ olvasta a feldobott témát, abból ha jól megnézitek 10 fõ alatti létszám nyilvánította ki negatív véleményét. A többiek vagy hallgatnak-beleegyeznek vagy egyszerûen nem érdekli Õket.
Elfogadom a hozzászólásokat és mérlegelem, de azért nem hiszitek, hogy 10 fõ többségében ffi vélemény elég ahhoz, hogy meggyõzzön a meglátásom helytelenségérõl?!
Fõként azért nem, mert eddig bárkivel beszéltem személyesen, azok mind teljesen egyetértettek a döntés helytelenségével, és 100%-san támogatták, hogy a Nõk montis világáért, igenis többet kellene tenni.
Én 2000-2003-ig versenyeztem és akkor csak rövid és profi kategória volt, de akkor mást sem hallottam anyáktól, lányoktól, hogy kellene egy teljesen kezdõ táv. Amit valaki késõbb létre is hozott. Biztos sokan ismertek látásból és kinek, kinek szimpatikus illetve ellenszenves vagyok. De! Ez a dolog igenis fontos! Teljesen függetlenül a benyomásaitoktól! Aki E-mailben reagált felém, azok bizony mind úgy látják, hogy kell a licens nélküli kategóri és kellenek a kezdõ távok. Neem, nem azért mert lusta vagyok, ugyanis a nap 24 órájában cipelem, rakodom a bébimet, edzést tartok, edzek velük, fõzök, mosok, takarítok, és ezek után , közben folyton azon agyalok, mit kéne még csinálni?
Aki pozitív támogatásáról biztosított, azok részérõl valahogy azt érzem megértették mi forog kockán.
Kevés! Igen borzasztóan kevés a nõi kerékpáros és mégsem! Csak már nem akarnak rajthoz állni! Egyrészt biológiai okai vannak. (szülünk, gyereket nevelünk) másrészt nem engedi meg a munkánk, hogy rendesen edzünk és így nem akarunk lebõgni a kategóriánkban, harmadrészt és (ez a kategória is elég magas, magasabb mint a szülõ nõk kategóriája), azok akiknek elment a kedve!!!!! 2003-ban a Mikusznál versenyeztem, és folyton összeütköztünk (két kos). Nem akartam többé élõ céltáblája lenni senkinek. De most úgy éreztem, valakinek meg kell szólalnia! (tudom szerintetek bár ne tettem volna)
A helyzet a következõ: 1993- óta a nõi bringások száma lecsökkent és lelkesedése alábbhagyott. Akkor a Kamaraerdõben egy nõi kategóriában 24-25 fõ versenyzett, ma a három kategória együtt nem számlál ennyi fõt. Pontsítok, hazudtam idén 28 fõ versenyzett az összesben. (profi, közép, rövid)
Egy fejlõdõ sportág volt 1993-ban! Ma mi? Leépülõ sportág!!
Ennyi év alatt minimum megháromszorozódnia kellett volna a mezõnynek! A kevés létszám miatt, eddig is kevés figyelmet szenteltek a ffi vezetõk a nõi sportágra és ez a döntés újabb létszámcsökkenést és még kevesebb figyelmet fog eredményezni. Kit érdekel hogy hány fõböl hányadikkénk ér be az ember, ha nincs is olyan kategória, amiben saját magát felmérve, el tudna indulni. A LEHETÕSÉGEK SZÛKÍTÉSE NEM FOGJA A SPORTÁG FEJLÕDÉSÉT OZNI!
Üdvözlök Mindenkit!

#16
Rácz Kati

Rácz Kati

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kedves Kata!

Egy csapattársamtól kaptam meg a kör-emailt, amelyben véleménynyilvánításra és összefogásra kérsz bennünket, nõi montisokat. Én eddig még csak két XCO-versenyen indultam, így nem vagyok a téma szakértõje.
Elõször is jó volna tudni pontosan mi hogyan fog változni. Egy ilyen döntés bizonyára nem születik „hasraütés-szerûen” - ahogy fogalmazol -, nemzetközi elõírásoknak is meg kell felelni.
Ha úgy van, ahogy írjátok, hogy mind a nõk mind a férfiak esetében összevonásra kerül a két táv, akkor be kell látnod, hogy diszkriminációról nem beszélhetünk. Egyébként egyetértek Rémhörcsög minden szavával. Megnéztem a 2009-es OX versenyek eredménylistáiban a rövid- és középtávos nõk számát. Nemigen van verseny, ahol összejött mindkét kategóriában dobogónyi induló. Így egyértelmûen van ráció abban, hogy ez a két kategória jelenlegi formájában megszûnjön. Nem csak a versenyszervezõk kényelméért, hanem versenyzõk érdekében is. Ilyen kevés indulóval dobogóra állni nem dicsõség, versenyezni nem élvezet.

Jó, hogy elindítottad ezt a témát, mert így több véleményt is megismersz, de ezt a problémát „a nõi bringások jövõjének” kérdéseként titulálni messze túlzónak tartom. Ahogy a nõi szakágat és a megmentést is.

Rácz Katalin
BringaBanda SC

#17
Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hmm... engem például nagyon zavar, ha mondjuk vagyunk 15-en a kategóriámban, 1. leszek, és a 3. nem jön ki a dobogóra... a fotókon csak az látszik, hogy nincs 3. helyezett... Onnantól már mutogathatom azt a fotót az ismerõsöknek/haveroknak... "Höhö... 2-bõl?:D" Mert ugye az eredménylistát nem nézik meg... tudom, hogy nem értenek hozzá, de akkor is...

#18
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Rémhörcsög, volt nõ ismerõsöm (akivel anno többé-kevésbé együtt edzettem), aki 2005-2006-ban dobogós volt xco-n és maratonokon is. Amióta feldúsult (szerencsére) a nõi mezõny, azóta nem nagyon versenyez, mert így ugyanazzal az edzettséggel nem 2.-3. helyeket ér el, hanem pl Duna röviden kb. 20-at. Szóval van akit a dobogó motivál, minél kevesebb befektetéssel.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#19
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Pont ezért szüntetik meg a ffi rövidtávot is. Legyen egy Elit meg egy Hobbi kategória, persze korosztályos és ff/nõi besorolással.
Nem hiszem, hogy van értelme 1 körért bárhova is elutazni. Az kb 15 perc versenyzés. Ha hosszú a pálya és nem élversenyzõ az ember akkor is 35 perc... 35 perc tekerésért érdemes akár több 100 km-t utazni?

Vagy azért tartsák fent a rövidtávot, hogy még 8 kategória legyen? (u19,ffi, master1, master2, ugyanebbõl nõi)

Az szerintem nem sikerélmény ha 3 emberbõl lesz dobogós valaki, de lehet hogy csak én érzem így. Én éreztem rosszul magam amikor még U19es koromban volt olyan hogy csak 3-an voltunk egy kategóriában és fel kellett állni dobogóra...

És igen, általában az Elit más pályán megy mint a többi, bár sajnos még így sem tudnak elég technikás pályákat összerakni...

Ja és a post nem lehurrogás akart lenni, de 2 kör teljesítése szerintem mindenkinek megoldható teljesítmény.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#20
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A jól érezze magát az ember és tekerjen egy jót versenyek a maratonok. Az XCO-n eddig se hiszem, hogy sok nõ volt, aki csak úgy gondolt egyet és elindult kedvtelésbõl, hogy kipróbálja milyen is montizni. Ha meg le tud tekerni egy rövid távú maratont, akkor a 2 kör is menni fog egy XCO pályán, csak merjen lejtõzni :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"