Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
8060 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
nekem se jön le semmi >:( >:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Igen, valahogy nekem se jön le semmi....

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sly! sikerült?

Akoor egy jó kritika:

Király a vas.. (csak nem látszik) ;D

Sly

Sly

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Hélo.

Sikerült feltennem netre a bringám, ugyhogy megmutatom.
Csak jó kritikákat fogadok el ::)

http://sly.ingyenweb...M000292kesz.jpg

Na csöcs

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
naja ...osszekompenzaltam a dolgokat itt egy mondatba..olyan leszek lassan mint majd az uj kek lezer a dvd olvasasara .. csak en ertem a sajat szovegemet :)

az a baj hogy ha en magyarazom, attol meg nem biztos hogy ertheto..

de koszi ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
annyit fûznék hozzá hogy hátsóagyban vagy 7es vagy 8/9es ugyanis a 8as agyra rakható a 9es fogaskeréksor is..
lehet csak én nem éreztem egyértelmûnek, de inkább legyen szájbarágva mint eltévesztve ::)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
BALI en nem mondom hogy EZT vegyel vagy AZT vegyel , de nagyvonalakban megprobalok segiteni ..

a 130-170 es kassza hamar kimerulhet barmennyire is soknak szamit.. ezert ajanlom hogy hasznalt dolgok kozott nezz szet , ugyanis neha piszok olcson meglehet kapni egy ket kevesbe karcos alkatreszt

egyben vetel mar eross kompromisszumokra kenyszerit.

2004 ugyan meg messze van sokminden kijon addog , de amire vigyelned kell ..

vaz merev vagy full. ha full legyen jo vagy semmilyen nem a rugo ut a fontos hanem a minosege.. vaz anyag aluval ovatosan a jobbak ESTON es tarsai , de nevtelen alut nem vallalnek be.. ha a suly nem elsodleges irany a megtakaritas iranyaba egy cromo vazert , tartosabb erosebb.

villa akar merev is , de MTB leven egy teleszkop mar illik .ami 80mm tol kezdodoen kategoriaba sorolhato.
verseny XC vagy maraton , es tura 80mm es nem tobb . , bar a mai divat szerint a 100 mm eleg gyakori ezen a teren de nem feltetlenul fontos .. megeccer nem a rug.ut hanem minoseg !
120mm felett mar extremebb kategoria es az elozoeket kizarja..

meghajtas .. erdekes tema .. SHIMONO vagy SRAM .. a nagy kerdes .. regebben meg baratok voltak ,manapsag mar alig alig parosithato ossze, a shimono csak shimonoval , a sram szelesebb skalan mozog van shimono kompatibilissag is, de a sajat rendszer itt is megtalalhato.. 7.8 vagy 9 spd..? jo tudni . olcsobb 7.8 spd lehet eleg de ha meggondolod magad utanna sokba kerul , nem a hajtokar miatt ugyan azt ha lecsereled mar feluton jarsz, de a probl ott van hogy lanc, es hatsoagy ,es kazetta.. amibol az agy a gonosz ugyanis vagy komplett uj kerek , de uj agy miatt egy kerekfuzessel szamolhatsz ,, ugyanis ezek mar nem mukodnek a 9 spd el .

fek .. nem feltetlenul kell tarcsa , es nem feltetlenul kell olajos.. egy jo fek az lehet bizonyos esetben egy csucs shimono, vagy avid V-fek .. olcsobb konnyebb , de esoben sarban hoban tekereskor sok a teljesitmeny vesztes..tulmelegedesre nem annyira erzekeny, bar ha megteszi egy piheno beiktatasara szukseg van .. ha tura aszfalton akkor V-fek a 160mm nem arra van .. nagyobb tarcsa meg minek .. az sem ez a tema.. ,a tarcsa mellett szol a nem minden esetben,tipustol fuggoen, de jobb fekhatas, adagolhatosag .. es nem erzekeny a nem mm re centirozott kerekre..es ha ma itt tartunk

a kerek , ami a legerzekenyebb darabb.. szerintem a milyen konnyu csak lehet hisz ezt tekerjuk, es ezt fekezzuk .. nem mindegy hogy mit .. de olyan erosnek/neheznek kell lenni hogy amire hasznalod kibirja.. szal erdekes, de ha nem megy akkor jon a tul epites extra fekekkel, kullokkel, felnikkel stb.. ami + kiadas, es + suly .. szal erdemes elidozni ezen teren is..

nagyvonalakban szerintem ebbol erdemes kiindulni ..

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Davee: Vedd meg Begbie DJ1-esét!!! 2002es gyönyörû darab!!! Átütõtengely, 13 Cm út és tökéletes állapot!!! Beszéld meg Beggel!!! ;)

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Lenne még egy kérdésem ezzel a napalmmal kapcsban!:Jövõre veszek telót.És lesz rá minimum 90em,maximum pedig olyan 120.

Egy ilyen napalmba(remélem az tovább birja mint a scrap bár effelöl nincs kétségem)milyen teló kéne?Valami hosszu utas(min11cm)szimplavállas kéne min 32es becsuszokkal.75kg vagyok.Gondolkodtam shermann flicken vagy dj3....

Milyen teló kéne ilyen vázba?

Értem már akkor miért zöld!Tudsz nekem véleményt mondani a vázról?

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Tam:

Thx! A nyereg valóban ocsmány, eldobós fajta! Ráadásul kényelmetlen is...
A randa kábelkötegelõkkel való fékkábelvezetést is kicseréltem már esztétikus hidravezetéktartószemekre! ;D
Még egy szép fehér matrica és kész is!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hát nem árt, ha eldöntöd mire szeretnéd konkrétan használni. ha meg van akkor válassz ki egy márkát. szvsz ha még nem vagy nagy rájder, de jo brinyót akarsz, akkor az a fontos, hogy viszonylag jol felszerelt, de mindenképpen gyári, megbízható bicóra van szükséged. ebben az esetben meg én a GT -t ajánlom, valamelyik régebbi modellt, amit jó kis kedvezményekkel meg lehet kaparintani. garancia is jó, állítólag korrektek, a vázaikkal sincs baj, szoval ideális.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
donsd el milyen hasznalatra kene!
mi az amihez esetleg ragaszkodsz!
telo fek eseten ...

#BALI#

#BALI#

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Kacérkodom a gondolattal hogy legyen egy jó hegyi bicajom.
Mert ami (k) eddig volt (ak) jóérzéssel is csak srapabíró dótszamárnak hívható járgányok voltak.
Tudjátok olyan csepeli fajták.
Szeretnék valami rendes jószágra felülni.
Ami könnyû, technikailag jól felszerelt, strapabíró amolyan rendben van fajta.
Egyszer felpattantam a csepel után egy Trek-re.
Az volt ám az élmény a javából :)
Gurult mint atom és ha meg kellett álni ott volt rendesen a fék.
Szóval kellene egy bringa amin pár évet biztos kihúz termetes testem (194 cm magas) és lelkem.
Csak hát...
A pénz 2004-re mégcsak meglenne (úgy 130-180 e Ft.) de félek attól, hogy igazi jóérzésû láma szakértelmem rettentõ csatát veszt egy kerékpár kereskedõ saját pályáján.
Itt a neten rengeteg jobbnál-jobb márka közül válogathatok. Ezen a fórumon is tök jó dolgokat irogattok vázakról fékekrõl stb. De sajna nem tudok dönteni, mert túl nagy a kínálat és amit olvasva jónak találok azt pár perc elteltével lehúzva látom.

Szóval nem tudom, hogy mit vegyek és hogy hol vegyem meg.

Tud nekem õszinte tanácsot adni valaki???

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
NEm nincs átfestve hanem más évjárat!!!

Ez a zöld 2002es, a fekete fehér 2003as!!! A festésen kívül tök ugyan az!!!

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Jóvan király!Holnapra megvan a napalm tárcsával mindennel együtt.És 70el kijöttem az egészböl.

De az a napalm amit én láttam(geometria +erösitések+minden ugyanez)annak másmilyen volt a szine.Ilyen szürke-fehér-fekete.

Ez a napalm nincs véletlenül átfestve?De jol megnézegettem azt a vázat és bikábbnak tünik mint egy scrap(yoke,négyszög,fejcsö+üléscsö+tárcsamerevités).
Na most scrapen egy sincs.Viszont kona.... ;D
De én már inkább napalmra szavazok.Holnapra megvan.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
húúúú. Ez jó. Teccik. Csak azt a nyerget bányászd már le róla! Most ne haragudj meg, de olyan, mint egy lógó f*sz... ;D ;D ;D Miért van hayes tárcsa hátul? jobb? Mekkora/milyen rugóstag van benne?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
holy shit!
;D
nem kérdezek semmit a vázzal kapcs ;D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Nem igaz, mert Begé ilyen: ;)

Feltöltött kép

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
vagy itt van Begé:

http://kep.tar.hu/be.../pic1725272.jpg
http://kep.tar.hu/be.../pic2516088.jpg

;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
A Napalm ST2-t megnézheted a Bikemag tavalyi utolsó vagy utolsó elõtti számában! No nem teszt van róla, hanem a hyper elõfizetõi akciót keresd, ott volt az (egyik) elsõ díj, és van róla ott kép... ::) 8)