Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
2757 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Szerintem meg adjanak mindent UHDTV felbontásban, mert nekem SHV vetítõm lesz. Akkor én nyertem?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

ez a fekete csik akkora probléma?...

a 4:3 ekkora probléma? Mindenkinek a saját problémája a probléma, azt gondolom. Neked a 4:3, mert fullhádé tv-d van, akinek meg 4:3-as tv-je, annak a fekete csík. És mint majdnem mindent, a pénz szabályoz. És ha még jóval kevesebb ember nézi 16:9-ben a tv-t, akkor a többséget fogják kiszolgálni, azt gondolom, ez logikus.

Ez a 16:9 vicc. nem fejlõdés. sztem második formátumnak a 21:9-nek lenne értelme, hogy elterjedjen a szélesvásznú mozifilmek miatt.
TV-re meg 4:3, azt kész. Bár most már mindegy, megmonták hogy a 16:9 a frankó, legyen miért tv-t cserélni.

Én az RTL-rõl nem a HD F1-et hiányolom, hanem egy Martin Brundle-t, Jackie Stewartot, vagy a DC-t a szakmai közvetítésbõl a hisztérika Gyuszi helyett.

Annó jó pár éve meg voltam õrülve, hogy nekem 16:9-es tv kell. Aztán mégsem vettem, de amig nem muszáj, most már nem is fogok.
Szerintem is sokkal inkább szól ez a képarány hülytés az üzletrõl, mint valós problémáról.
A jól bevált recept szerint, kreáltak egy addig nem létezõ igényt, hogy legyen mit kielégíteni.

Palikot meg remélem megeszik az ausztrál cápák. :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Valóban kereshetnének egy magyar volt versenyzõt (nem a szemöldökkirály). Mondanám, hogy pl. a Michelisz mehetne, de úgysem érne rá a wtcc versenyek miatt. De csak találnák pl. egy korábbi ralist, aki értene is némileg a témához.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Ez a 16:9 vicc. nem fejlõdés. sztem második formátumnak a 21:9-nek lenne értelme, hogy elterjedjen a szélesvásznú mozifilmek miatt.
TV-re meg 4:3, azt kész. Bár most már mindegy, megmonták hogy a 16:9 a frankó, legyen miért tv-t cserélni.

Én az RTL-rõl nem a HD F1-et hiányolom, hanem egy Martin Brundle-t, Jackie Stewartot, vagy a DC-t a szakmai közvetítésbõl a hisztérika Gyuszi helyett.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
ez a fekete csik akkora probléma?...jó,Mari néni nézze a Barátok köztöt fekete csik nélkül,de a látványos sportközvetitéseket/pl F1/ azért illene/ha nem is HD-ban/legalább 16:9-ben adni.

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

"azért mert a többségnek 4:3-as van"...? annak idején a többségnek fekete-fehér volt,mi lett volna ha emiatt nem indul meg a szines adás?...még mindig ff-ben néznénk...nekem megvan a technikám a HD adások vételéhez/F1 az idén HD/ és nem vagyok hajlandó megvárni,hogy Mari néni mikor fogja lecserélni az 1000 éves Color Starját,fõleg,ha semmi motivációja sincs.

Csak hogy amikor a színes adást megkezdték, a ff tv tulajok ebbõl semmit nem vettek észre, nem volt fekete csík, sem semmi más a képernyõjükön. Tehát a példa egyáltalán nem jó.

Mari nénit meg egyébként nem érdekli, hogy neked milyen tévéd van, és ha nem vagy hajlandó várni, akkor ne várj. :)
(és különben is, az ertéel monnyonnle)

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
"azért mert a többségnek 4:3-as van"...? annak idején a többségnek fekete-fehér volt,mi lett volna ha emiatt nem indul meg a szines adás?...még mindig ff-ben néznénk...nekem megvan a technikám a HD adások vételéhez/F1 az idén HD/ és nem vagyok hajlandó megvárni,hogy Mari néni mikor fogja lecserélni az 1000 éves Color Starját,fõleg,ha semmi motivációja sincs.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
nemrég váltottam IP tévére ha nem is HD de van jelentõs minõség javulás az analóg adáshoz képest
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
16:9-es tv-nk van, de még soha eszembe nem jutott volna az adás minõsége miatt feszülni'...Na mind1, ízlések és pofonok.

Egy hét múlva ilyenkor már okosabbak leszünk :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Nekünk vízözön elõtti TV-ink vannak, 4:3-as képpel.
És ha túlnyomó többségben még ilyen tv-ken nézik az emberek a F1-et is, akkor nem értem, miért kellene a sokkal kevesebb 16:9-es tv-t nézõ kedvéért elcseszni a többség adását a fekete csíkkal.
Ha lenne opció, hogy mindenki úgy nézze, ahogy akarja, az más lenne.

Az a leghihetõbb opció, hogy Pityu bát, Mari nénit és a hozzá nem értõket zavarná a "fekete csík" alul felül, meg panaszkodna is, hogy az amúgy is kis készülékén emiatt még kisebb lenne a kép....
Meg majd akkor lesz 16:9, ha mindent abban adunk (tipikus hazai tv-s hozzáállás)

Nem tudom, milyen hozzáértést igényelne az, hogy valakit ne zavarjon a fekete csík.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
Aki tudja nézni a MotoGP-t HD-ban,az tudja mi az amit"minõségi közvetitésnek" hivnak,bár az tény,hogy a lakosság harmada tudja csak fogni...ott van viszont az M1,technikailag alkalmas rá,ráadásul tudjuk,hogy Palik/mikor még"valaki" volt/ bulizta ki az RTL-nek a közvetitési jogot...most,hogy repült valaki igazán újrapályáztathatná a dolgot.
Egyébként nincs az RTL-el semmi bajom,de azért 2011-ben 4:3-as kép...röhögnöm kell,még a zimbabwei TV is elõttük jár a technikai fejlesztésben.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Valóban kiváló ötlet lenne a digisport és tudnák 800ezren nézni az országban...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Mondhatjuk azt, hogy az RTL a legnézettebb hazai csatorna, s mivel a háztartások túlnyomó többségében "hagyományos" 4:3-as készülék van, ezért egyenlõre nem veszik a fáradtságot és technikai fejlesztéseket, hogy fixen átálljanak anamorfikus képarányon való sugárzásra.
Elég nagy macera minden mûsort átkódolni (szar is lesz), vagy újra legyártani (feltéve, ha megvan 16:9 ben forgatva), hogy át lehessen állni.
Valószínûleg a most készülõ anyagokat (amit a jövõben is leadnak) már úgy gyártják, hogy ez ne okozzon problémát.

Az már más kérdés, hogy a nem saját gyártású vagy egyedi mûsorok pl. F1 (szinte biztosan HD-ben kapják a jelet, de nem ismerem az eszközeiket), sport események, amerikai sorozatok,... miért nem 16:9-ben vannak.

Az a leghihetõbb opció, hogy Pityu bát, Mari nénit és a hozzá nem értõket zavarná a "fekete csík" alul felül, meg panaszkodna is, hogy az amúgy is kis készülékén emiatt még kisebb lenne a kép....
Meg majd akkor lesz 16:9, ha mindent abban adunk (tipikus hazai tv-s hozzáállás)

Pont ezért nézem a német RTL-en az F1-et ;)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
Az RTL továbbra is vizözön elõtti minõségben 4:3-ban fogja közvetiteni?...mikor már a legtöbb helyen 16:9 HD-ban nyomják majd?...valaki vegye már el tõlük a közvetitési jogot...lenne a hazai piacon is jelentkezõ aki HD-ban is tudná adni/M1,Digispor stb/

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ezzel mekkora király lehet a Forma1es játék egy nagy LCD tv elõtt.. :)

Feltöltött kép
11:38:11 IM 2012

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Itt biztos nincs huzat.
http://img854.images...54/2042/mb2.jpg
http://img146.images...6/4753/mb1x.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Idén lehet a STR lesz a meglepi a dupla padlólemezével. Ha nem tilcsák be... :)

max. akkor ha túl gyors lesz :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nálam a Hispania a favorit. Annyira lassúak, hogy nem fog kopni a gumijuk. Így mindig bejönnek pontszerzõ helyekre a sok defekt miatt :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Sokkal egyszerûbb lenne nem démonizálni az innovációkat és kész. Lenne különbség (nem csak 2 tized) pl egy McLaren és egy Ferka között.
Kinek hogyan sikerül az adott évben. Lásd Brawn esete, aki nem követett el szabálysértést, csak másképp értelmezett. Izgalmas volt a 2009 és millióan szurkoltak az "újonc csapatnak"? Igen.

Idén lehet a STR lesz a meglepi a dupla padlólemezével. Ha nem tilcsák be... :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Szerintem 2012-tõl tolatva kéne rendezni a versenyeket. Huba+!
Esetleg mesterséges karambolokat kéne elõidézni, minden versenyen más kapná meg a titkos mumus szerepet.
Mióta az öregnek nem áll a répa, ilyen baromságokon agyal. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager