Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2757 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

a ferrari inkabb koncentralhatna az autofejlesztesre, mintsem lobbyzzon, meg hulyesegeket nyilatkozzanak (tiltsak be az aerodinamikai fejlesztest)... aztan akkor jonnek az eredmenyek is. az utobbi evekben nem sok kreativ otletuk volt. a kov par versenyen most kiderul, hogy mennyit fejlesztettek tenylegesen, es mennyi irhato a diffuzor mizeria szamlajara.

Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy az aerodinamika jelentõs korlátozása és a mechanikai tapadás elõtérbe helyezése pl. elõzésekhez vezetne. No nem a DRS-es lekörözés szerû förmedvényekhez, hanem a kifékezésekhez, legyorsulásokhoz, más ív használatához az elõzés érdekében, stb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a ferrari inkabb koncentralhatna az autofejlesztesre, mintsem lobbyzzon, meg hulyesegeket nyilatkozzanak (tiltsak be az aerodinamikai fejlesztest)... aztan akkor jonnek az eredmenyek is. az utobbi evekben nem sok kreativ otletuk volt. a kov par versenyen most kiderul, hogy mennyit fejlesztettek tenylegesen, es mennyi irhato a diffuzor mizeria szamlajara.

a rb csapatnak szerintem az a gyengeje, hogy naluk a penz nem autokbol jon, igy gyk addig erdekes nekik, amig reklamerteke van. egy ferrari vagy egy mclaren nem engedheti meg maganak, mert az utcai autoik megiteleset is befolyasolhatja. vettel-newey kombo korul szep hatter alakult ki, szerintem barmelyik nagy csapat atvenne oket szivesen. a futamokat nezve sajnos sosem derul ki, hogy mennyi minden kell ahhoz, hogy egy pilota beirja magat a f1 rekordkonyvebe (egy jo hatter biztosan, meg jo dontesek es szerencse).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hamilton kicsit sok mostanában, múltkor Alonsot most meg Massat tette arrébb, de ha Shumi stop&go büntetést kapott (egy szerintem véletlen balesetért) akkor ez is érdemes volna egy büntetésre. És nem vagyok egy Ferrari fan de Hamilton sem.

Semmi nem volt ez a mostani, bõven a verseny része.

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hamilton kicsit sok mostanában, múltkor Alonsot most meg Massat tette arrébb, de ha Shumi stop&go büntetést kapott (egy szerintem véletlen balesetért) akkor ez is érdemes volna egy büntetésre. És nem vagyok egy Ferrari fan de Hamilton sem.

Szerintem mindegyik versenybaleset volt, nem kellene ennyire ügybuzgónak lenni a bíráknak, elveszik a versenyzés savát-borsát. Ideje lenne nekik is leülni a csapatokkal, és megbeszélni, mi a versenybaleset és mi nem az. Kevésbé másszanak bele magába a versenybe, de ami valóban komoly vétség, azt büntessék, legalábbis szerintem.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Igazából szerintem nem a Ferrari van a háttérben, az F1 általában a régi nagy csapatok párharcáról szól, McLaren-Ferrari ...

1436 és 1432-es hozzászólásomban kb. én is ugyan ezt írtam.
A Red Bull most szárnyal, de szinte biztos, hogy nem maradnak õk az élen sokáig, és visszacsúsznak, és nem az élcsapatok közé, hanem inkább kicsit lejjebb. Vagy egyszerûen csak átalakulnak teljesen.
Ott van a régi idõk sikercsapata a Williams, ma "sehol" sincs. Vagy az ugyancsak bajnokot adó csapat, a Benetton, vagy a Brawn. A Williamset kivéve mindegyik beolvadt, felvásárolták. Valójában teljesen új csapatok jöttek létre belõlük.
Ami viszont stabil, évtizedek óta, az a Ferrari és a Mclaren. Õket nem olvasztgatják, mert az a F1 jelenlegi létét veszélyeztetné.
Tehát: csapatok jönnek mennek, de a két nagycsapat marad, és a bevételek nagy részét köré építi a F1, vagyis nekik kell teljesíteni.
Na persze a nagy Ferrari fölény is nyomasztó volt a Schumi idõkben, de akkor mégsem változtattak ilyen sebességben a szabályokon.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Dietrich Mateschitz küldött pár karton Red Bull-t meg mellé egy csekket Peter Saubernek, a Ferrari meg kapott néhány ötletet, mit hogy kellene fejleszteni :) és máris szabad az út a kipufogónak. Igazából szerintem nem a Ferrari van a háttérben, az F1 általában a régi nagy csapatok párharcáról szól, McLaren-Ferrari néha a Renault is beleszól, emellé most összerakták az új sztárcsapatot a Red Bull-t, természetes hogy a két legnagyobb reklámértékkel bíró istállót mindig az élen kell tartani, õk adják a reklám-szponzor-rajongói bevételek zömét. Hogy néz ki ha a Ferrari a világ legjobb legpatinásabb sportautógyára a középmezõny elején közepén kullog. Aztán hogy azt hogy érik el, hogy ott is legyen az elején mindig az már megint más kérdés. Sikerre ítélve vagy mi passzolna ide..
11:38:11 IM 2012

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Bárki, aki objektív láthatja, hogy a ferrari rángatja a madzagot...kivéve persze a ferrari szurkolókat.

Persze, hogy õk mozgatják. Nyilván azért nyertek az utóbbi pár évben annyi világbajnokságot. És õk is minden bizonnyal ki akarják végezni a ráfújásos kipufogórendszer. Vagy mégsem? :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Tehát szerinted is egyenrangú a két történet, a büntetés mégsem egyforma ;)

Nem érdemes vele vitatkozni, érvek semmi, csak ugyanaz a nóta.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Kobayasi versenyét is kinyírta a Sumi... Biztos furcsa neki, hogy nem a ferrariban ül, így nem maradnak el a büntetések.

Tehát szerinted is egyenrangú a két történet, a büntetés mégsem egyforma ;)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Bárki, aki objektív láthatja, hogy a ferrari rángatja a madzagot...kivéve persze a ferrari szurkolókat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Megpróbálhatnál néha objektívebb lenni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kobayasi versenyét is kinyírta a Sumi... Biztos furcsa neki, hogy nem a ferrariban ül, így nem maradnak el a büntetések.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

kíváncsi vagyok mi lesz Hamiltonnal, kevesebbért kaptak büntetést a mai napon

Már nem emlékszem, hogy ki okozott defektet Bueminek, de csodálkoztam, hogy az nem kapott 10 mp-s büntetést, Schumi meg igen. Jó, elfogult vagyok, de akkor is, sokkal durvább volt, elvégre Buemi versenyét konkrétan kinyírták...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gabe84 2pt, blueshark és Dózer 1-1pt.

A ferrarinak csak bejött a szabálymódosítgatás, egész véletlenül nem nekik kedvezett... Jó lett volna a végén még egy kis esõ.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
kíváncsi vagyok mi lesz Hamiltonnal, kevesebbért kaptak büntetést a mai napon
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Azért is írtam Webber-t elsõnek, mert jó lenne, ha végre nem a Vettel nyerne. Hátha Webber egy gyõzelemtõl beindulna, mint tavaly kb. ilyentájt.

Van egy olyan érzésem, hogy nem azért nem megy, mert nem tud, és azt meg pláne nem akarják, hogy beinduljon.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
"Engedhették" volna Webbert.. jó kis futam volt.
11:38:11 IM 2012

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Tipp:
Vettel, Alonso, Webber

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Azért is írtam Webber-t elsõnek, mert jó lenne, ha végre nem a Vettel nyerne. Hátha Webber egy gyõzelemtõl beindulna, mint tavaly kb. ilyentájt.