Márpedig szinte mindig is mesterségesen keverték a kártyákat a F1-ben, nem új dolog ez.
De szerencsére mindenkit egyformán érintenek a szabályok, legyenek azok jók vagy rosszak. És nem hiszem, hogy Vettel és Alonso véletlenül, (szerintem a két legjobb pilóta jelenleg) a zavarosban való pecázgatással van az élen jelenleg. Maldonado gyõzelmérõl ez már annyira nem mondható el, de nincs is pontszámban sehol az élmezõnyhöz képest.
Ha meg láthatunk majd még tõle jó helyezést, az azt fogja jelenteni, ez sem volt véletlen. Lehet futamot is nyerni szerencsével, de csak szerencsével nem lehet sokra menni ebben a sportban.
Azért az a két minifutam csúnya lenne...ez nem túraautó bajnokság...
Nem csípem Hamiltont, de durva volt tõle elvenni a pole-t. De ha valóban ez a szabály, akkor kötelezõ volt a bíráknak ezt alkalmazniuk. Ez a csapat hibája volt most.
Máskor az volt a baj, hogy mindig csak egy két csapat versenyzõi nyertek, unalmasan egyenletes eredményt hozott mindenki. Most meg az a baj, hogy folyamatosan változnak az erõviszonyok?
Nem hiszem egyébként, hogy a mérnökök sötétben tapogatóznának. De konkrétan neked most mi az ami nem tetszik? Holés mibe nyúltak bele mesterségesen, ami miatt mindig más nyert eddig?
Én nem tudok évközi szabálymódosításokról. Vannak a jelenlegi szabályok, mindenkire ezek vonatkoznak.Az, hogy versenyrõl versenyre változnak a viszonyok, arról ki tehet és miért?
Schumi olyan mint egy jó képességû kezdõ. Vannak nagyon jó pillanatai, de általában mindig történik vele valami. Rosberg teljesítményéhez mérve elég gyenge. Másodpilótának elmegy, de az õ múltjával ez nagyon kevés. Ilyen teljesítménnyel egy fiatal pilóta egy élcsapatnál legfeljebb tesztpilóta lehetne.
Senna lehet hogy benne volt, de ennyire biztosan nem, hogy így belerobbanjon hátulról.Visszanézve, nekem nem tûnt szabálytalannak Senna. Nem látszik hogy cikázna. Egyszerûen íven volt, és talán korábban fékezett mint Scumi. A cikázásról nekem inkább Scumi jut eszembe...
persze, a szabalyrendszerrel is mindig befolyasoljak a dolgokat, de a sorrend? most mirol szol a dolog? 1. gumi 2. auto/pilota. ez szerintem a lo masik oldala... minden ami az auto/pilotanal fontossabba valik, az mar salang. vannak olyan dolgok, ami mindenkinel ugyanaz (gumi, palya, idojaras, etc), de epp ezert nem erre, hanem a kulonbsegekre vagyok kivancsi. azokra a kulonbsegekre, amit nem szabad igy hatterbe szoritani az egesz evadban. pl neha jo egyegy esos futam, hogy megkavarja a kartyakat, es olyan dolgok kerulnek eloterbe, ami addig nem volt fontos. neha jo, de neha... olyan ez, mintha folyamatosan kremest enne az ember. szeretem, de nem ezt akarok minden nap ebedelni. a f1 mindig arrol szolt, hogy nuanszok szamitottak, ez most is igy van, csak eppen a gumi donti el.
a mercivel kapcsolatban az nem jutott eszedbe, hogy esetleg nem is a pilotakkal van a gond, hanem az autoval? a superdrst sokan felre ertelmezik - baromi jo ott, ahol lehet nyomkodni. az idomeron ezt meg is tehetik, igy folyamatosan elorebb vannak, mint amit az auto tenylegesen tud. mi ennek az eredmenye? egy jo rajt utan folyamatosan csuszik vissza a pilota. schumi gyakran azert jon elore, mert elcseszte az idomerot, rosberg meg gyors egy koron, de az auto nem tudja ezt a versenytempot. persze ezt megkavarja meg az emlitett gumidolog (meg a sokat emlegett kopas - amirol szinten nem tudjuk a sokat valtozo korulmenyek miatt, hogy mennyire igaz), es rosberg elso helye kb annyira volt realis, mint most maldonadoe. nem csodalkoznek, ha a sok versenyen sehol se lenne. schumacher nem lesz fiatalabb, ennek ellenere fejlodik. azokat a hibakat, amiket irsz inkabb az elso evben kovette el, iden - ezt kiveve - a technika cseszett ki vele mindig. szerintem meg mindig a zsigereiben van egy olyan tempo, amit ma mar nem tud a balesete miatt, es azt a pontot kell megkeresnie, ami a jelenlegi kepessegeinek megfelel - 15 evnyi versenyzest nem lehet egyszeru fejben sem a sutba dobni, plane nem keszseg szinten, ami ide kell.