Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
2757 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Márpedig szinte mindig is mesterségesen keverték a kártyákat a F1-ben, nem új dolog ez. :) De szerencsére mindenkit egyformán érintenek a szabályok, legyenek azok jók vagy rosszak. És nem hiszem, hogy Vettel és Alonso véletlenül, (szerintem a két legjobb pilóta jelenleg) a zavarosban való pecázgatással van az élen jelenleg. Maldonado gyõzelmérõl ez már annyira nem mondható el, de nincs is pontszámban sehol az élmezõnyhöz képest.
Ha meg láthatunk majd még tõle jó helyezést, az azt fogja jelenteni, ez sem volt véletlen. Lehet futamot is nyerni szerencsével, de csak szerencsével nem lehet sokra menni ebben a sportban.

Azért az a két minifutam csúnya lenne...ez nem túraautó bajnokság...
Nem csípem Hamiltont, de durva volt tõle elvenni a pole-t. De ha valóban ez a szabály, akkor kötelezõ volt a bíráknak ezt alkalmazniuk. Ez a csapat hibája volt most.

Máskor az volt a baj, hogy mindig csak egy két csapat versenyzõi nyertek, unalmasan egyenletes eredményt hozott mindenki. Most meg az a baj, hogy folyamatosan változnak az erõviszonyok?
Nem hiszem egyébként, hogy a mérnökök sötétben tapogatóznának. De konkrétan neked most mi az ami nem tetszik? Holés mibe nyúltak bele mesterségesen, ami miatt mindig más nyert eddig?
Én nem tudok évközi szabálymódosításokról. Vannak a jelenlegi szabályok, mindenkire ezek vonatkoznak.Az, hogy versenyrõl versenyre változnak a viszonyok, arról ki tehet és miért?

Schumi olyan mint egy jó képességû kezdõ. Vannak nagyon jó pillanatai, de általában mindig történik vele valami. Rosberg teljesítményéhez mérve elég gyenge. Másodpilótának elmegy, de az õ múltjával ez nagyon kevés. Ilyen teljesítménnyel egy fiatal pilóta egy élcsapatnál legfeljebb tesztpilóta lehetne.
Senna lehet hogy benne volt, de ennyire biztosan nem, hogy így belerobbanjon hátulról.Visszanézve, nekem nem tûnt szabálytalannak Senna. Nem látszik hogy cikázna. Egyszerûen íven volt, és talán korábban fékezett mint Scumi. A cikázásról nekem inkább Scumi jut eszembe... :)

persze, a szabalyrendszerrel is mindig befolyasoljak a dolgokat, de a sorrend? most mirol szol a dolog? 1. gumi 2. auto/pilota. ez szerintem a lo masik oldala... minden ami az auto/pilotanal fontossabba valik, az mar salang. vannak olyan dolgok, ami mindenkinel ugyanaz (gumi, palya, idojaras, etc), de epp ezert nem erre, hanem a kulonbsegekre vagyok kivancsi. azokra a kulonbsegekre, amit nem szabad igy hatterbe szoritani az egesz evadban. pl neha jo egyegy esos futam, hogy megkavarja a kartyakat, es olyan dolgok kerulnek eloterbe, ami addig nem volt fontos. neha jo, de neha... olyan ez, mintha folyamatosan kremest enne az ember. szeretem, de nem ezt akarok minden nap ebedelni. a f1 mindig arrol szolt, hogy nuanszok szamitottak, ez most is igy van, csak eppen a gumi donti el.

a mercivel kapcsolatban az nem jutott eszedbe, hogy esetleg nem is a pilotakkal van a gond, hanem az autoval? a superdrst sokan felre ertelmezik - baromi jo ott, ahol lehet nyomkodni. az idomeron ezt meg is tehetik, igy folyamatosan elorebb vannak, mint amit az auto tenylegesen tud. mi ennek az eredmenye? egy jo rajt utan folyamatosan csuszik vissza a pilota. schumi gyakran azert jon elore, mert elcseszte az idomerot, rosberg meg gyors egy koron, de az auto nem tudja ezt a versenytempot. persze ezt megkavarja meg az emlitett gumidolog (meg a sokat emlegett kopas - amirol szinten nem tudjuk a sokat valtozo korulmenyek miatt, hogy mennyire igaz), es rosberg elso helye kb annyira volt realis, mint most maldonadoe. nem csodalkoznek, ha a sok versenyen sehol se lenne. schumacher nem lesz fiatalabb, ennek ellenere fejlodik. azokat a hibakat, amiket irsz inkabb az elso evben kovette el, iden - ezt kiveve - a technika cseszett ki vele mindig. szerintem meg mindig a zsigereiben van egy olyan tempo, amit ma mar nem tud a balesete miatt, es azt a pontot kell megkeresnie, ami a jelenlegi kepessegeinek megfelel - 15 evnyi versenyzest nem lehet egyszeru fejben sem a sutba dobni, plane nem keszseg szinten, ami ide kell.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Az nem merült fel senkiben, hogy a GP2 világbajnok Maldonado esetleg tehetséges a legendás Williams Renault pedig évek után újra összeállt? :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Úgy nézem a tippekbõl, hogy sokat szorítottunk Alonsonak a verseny utolsó harmadában :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Márpedig szinte mindig is mesterségesen keverték a kártyákat a F1-ben, nem új dolog ez. :) De szerencsére mindenkit egyformán érintenek a szabályok, legyenek azok jók vagy rosszak. És nem hiszem, hogy Vettel és Alonso véletlenül, (szerintem a két legjobb pilóta jelenleg) a zavarosban való pecázgatással van az élen jelenleg. Maldonado gyõzelmérõl ez már annyira nem mondható el, de nincs is pontszámban sehol az élmezõnyhöz képest.
Ha meg láthatunk majd még tõle jó helyezést, az azt fogja jelenteni, ez sem volt véletlen. Lehet futamot is nyerni szerencsével, de csak szerencsével nem lehet sokra menni ebben a sportban.

Azért az a két minifutam csúnya lenne...ez nem túraautó bajnokság...
Nem csípem Hamiltont, de durva volt tõle elvenni a pole-t. De ha valóban ez a szabály, akkor kötelezõ volt a bíráknak ezt alkalmazniuk. Ez a csapat hibája volt most.

Máskor az volt a baj, hogy mindig csak egy két csapat versenyzõi nyertek, unalmasan egyenletes eredményt hozott mindenki. Most meg az a baj, hogy folyamatosan változnak az erõviszonyok?
Nem hiszem egyébként, hogy a mérnökök sötétben tapogatóznának. De konkrétan neked most mi az ami nem tetszik? Holés mibe nyúltak bele mesterségesen, ami miatt mindig más nyert eddig?
Én nem tudok évközi szabálymódosításokról. Vannak a jelenlegi szabályok, mindenkire ezek vonatkoznak.Az, hogy versenyrõl versenyre változnak a viszonyok, arról ki tehet és miért?

Schumi olyan mint egy jó képességû kezdõ. Vannak nagyon jó pillanatai, de általában mindig történik vele valami. Rosberg teljesítményéhez mérve elég gyenge. Másodpilótának elmegy, de az õ múltjával ez nagyon kevés. Ilyen teljesítménnyel egy fiatal pilóta egy élcsapatnál legfeljebb tesztpilóta lehetne.
Senna lehet hogy benne volt, de ennyire biztosan nem, hogy így belerobbanjon hátulról.Visszanézve, nekem nem tûnt szabálytalannak Senna. Nem látszik hogy cikázna. Egyszerûen íven volt, és talán korábban fékezett mint Scumi. A cikázásról nekem inkább Scumi jut eszembe... :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem nem azzal van a bajom, hogy tobb ember nyer, hanem azzal, hogy ez min mulik... ne mestersegesen kavarjak ujra a kartyakat. alapvetoen jo, hogy be kell osztani az autot, mert mindig az a legjobb, aki jol safarkodik a meglevovel, de ez mar nekem tul sok. latszik is a mernokokon, hogy nem tudjak, hogy mihez nyuljanak, mert annyira mashogy valtoznak a viszonyok versenyrol versenyre, hogy fogalmuk nincs, hogy allnak a mezonyhoz kepest, es hogy fejlesszenek, mert total lutri a vegeredmeny. nincs egy csapat se, amelyik az ot verseny alapjan egyenleteset nyujtott volna. ez azert nem veletlen.

inkabb toroljek el a boxot, aztan legyen tobb minifutam. pl tok erdekes lenne, ha lemenne a futam fele, aztan utana a beerkezesnek megfeleloen forditva felallnanak a rajtra, aztan hajra megint. az nyerne a hetveget, aki a legtobb pontot gyujtotte a ket minifutambol. igy lenne elozes, es nem a boxban dolne el a dolog.

schumi iden egyaltalan nem rossz, es eddig tenyleg nem rajta mulott... a mait elcseszte, bar nem csodalkoznek, ha senna benne lett volna, ritka amennyit ossze tud szerencsetlenkedni, en nemtom, hogy ki lat meg benne fantaziat.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Szerintem meg jó ez így. Miért jobb az, ha kiszámíthatóan mindig egy két, max 3 pilóta jöhet szóba, mint gyõztes? Na meg azért azokat a "potyogó pontokat" nem olyan könnyû elkapkodni. Sõt, most szerintem sokkal nehezebb folyamatosan jól szerepelni, mivel kiegyenlítettebb a mezõny.
Schuminak szerintem abba kéne hagynia. Ez már szerintem roppant kínos.Én örülnék neki, ha egy jó Schumit láthatnánk, de ezzel így nem fog szépen búcsúzni.
Szerintem be fog dõlni a Bikkmakk, ha folytatódik ez a tendencia

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szvsz kicsit sok lesz a gumikbol... lassan ott tartunk, hogy feldobhatnak egy kockat, es eldontik, hogy kov versenyen ki lesz elol. azert en szeretnek olyan embereket latni, akik folyamatosan ott vannak az elejen, es nem olyanokat, akik gyujtogetik a potyogo pontokat a zavarosban, aztan aki ugyesebb volt az lesz a vb.

nem kellene szervert boviteni?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Raikkonen Alonso Grosjean

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
1. Alonso
2. Raikkönen
3. Maldonado

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
1.Alonso 2.Räikkönen 3.Vettel

A szerver miatt majdnem lemaradtam a tipprõl.

Esetleg még Rosberg érhet oda a dobogóra.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
A rajtrács legvége azért egy kicsit túlzás...

Verseny:
1: Raikkönen
2: Grosjean
3: Alonso

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Raikkonen Vettel és harmadiknak behozom Hamiltont
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Versenyre

1. Alonso 2. Raikkönen 3. Vettel

(remélem hozza a Ferrari a jó futamtempóját)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Úgy nézem nem érint senkit, de Hamilton-t pontoztam volna elsõnek, ez a benzines szabály ordas nagy baromság. Lassan abba is belekötnek melyik pilóta mit eszik a verseny elõtt és babot meg káposztát nem lehet, mert kivezetik és segíti a leszorítást.

Verseny: 1. Raikkönen, 2. Vettel, 3. Perez
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Hat bakker, meg egyszer nem tippelek...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Edzésre:

1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Vettel button webber

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
1 Vettel 2. Hamilton 3. Räikkönen

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 558 posts
Edzés:
1: Vettel
2: Hamilton
3: Button

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Edzés
Wettel
Hamilton
Weber
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!